Здравей Гост

Чувства трябват, а такива липсват

• 136 Отговора
  • 17962 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Чувства трябват, а такива липсват
« -: Ноември 11, 2013, 01:30:58 am »
Мразя, мразя, мразя, хора които не могат, не знаят, не искат или поради някаква си причина не си показват чувствата. Много ме объркват! Направо подлудявам!!!

Качвам карта, в която чувствата не се показват...само след няколко питиета...

Чакам с нетърпение да чуя мнение, аз си нямам представа. Знам за знака в слънце, че не е от най-чувствителните, но това достатъчно ли е?!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

Re: Чувства трябват, а такива липсват
« Отговор #1 -: Ноември 11, 2013, 06:46:58 am »
За Водолеите и Козирозите знам,че не са чувствителни и трудно показват чувствата си. Но освен Слънцето и Венерата е важна,също и Луната на човека. Относно картата,която си постнала,еми вкъщи си имам стелиумен Телец и просто няма по-чувствително,добро и нежно същество от него! По принцип свързвам Сатурн с хладината. Възлите също действат доста силно. ЮЛВ в Козирог просто не е способен да изразява чувства-те са голямо предизвикателство за него!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #2 -: Ноември 11, 2013, 08:20:25 am »
Този човек едва ли страда до някаква форма на ограничение, което да го спира да си показва чувствата по природа. Или е изключително травмиран, или чувствата липсват към конкретния обект, не като цяло. Луна в Близнаци няма да се примами по типичните начини за демонстрация на чувства и обясненията и вдълбаванията в тях. С Луна в Близнаци просто трябва да седнеш и да говориш за приятни теми. С въздухът винаги е така, въздушният човек създава дистанция, която не можеш да преминеш и не знаеш дали утре няма да си тръгне. Ако имаш някакъв интерес към този човек, трябва да се успокоиш и да не подхождаш толкова офанзивно. Когато си имаш работа с Телец, за да направи това, което искаш, трябва да му кажеш да направи обратното, защото са изключително инатливи и съветите на хората за нещо ги убеждават точно в противното.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2013, 08:41:48 am »
И аз напоследък се чудех на един колега, с когото сме много близки, че единственият начин, по който показва симпатиите си, е като търси компанията и мнението ми постоянно. Но да каже нещо или да пофлиртува - няма такъв вариант. Та, той е Телец, с асцендент Козирог и Луна в Близнаци...Аналогичен на твоя случай, Crabby. Много е дразнещо наистина.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2013, 08:55:30 am »
натоварен му е петия дом с малефици, сатурн вътре, има интерсептиран знак.
управителите на петия му дом- едия ретрограден с опозе към слънцето- изявата на личността му, другия у5 е перегрин.
у7 му е ретрограден, в опозе с единия от неговите у5.
в тази карта има 2 йода- в двата йода са замесени и двата управителя на 5тия му дом- влюбванията. Всичко това описва за мен тежката карма на човека в това отношение.
Но има у 7 в 5ти в хубав аспект към единия от трите у на 5тия дом- който пък е много силно поставен, но у7 пък е опозе другия у5.......
Този човек МНОГО ще си обича партньорката в живот, но едва ли ще го изразява. Определено има страстна природа по отношение на чувствата, но тя е толкова дълбоко скътана, че рядко ще я проявява. Но от време на време ще си отваря сърцето..но в много редки случаи. ;)
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2013, 08:57:28 am »
Тук Слънцето е У на АЦ и е в опозиция на Плутон - боже, направо се втрисам, като видя такъв аспект. Трима души познавам, и тримата са в такъв филм, че постоянно факсове получават от измислените си врагове.
Слънцето е най-високо поставената панета и е наранено от опозицията, то блести от инат, си мисля  :blink: страх го е да не разберат какво изразява, за да не го наранят.
Диспозиторът му - Венера, е хем У на ИЦ, хем на 11 д - разкъсва се.
Слънцето съвпада с диспозитора на Луната, а пък тя е У на 12 дом...
Важните неща остават скрити.
В добавка, ако 7 дом е домът на отношенията с хората, то управителят му Уран е в съвпад със Сатурн, все насочващи енергията навътре.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Ноември 12, 2013, 11:56:10 am »
Различието ни с другите често се оказва ахилесова пета във връзките. И тук не визирам само интимните отношения..,а и всички останали които наричаме отношения.
Емоцията е основно чувство с което хората се отличават.
Обикновено...,а и доста често хората смятат за слабост проявената емоция. Това според мен е една от основните причини да бъдат прикривани емоциите.

От астрологическа гледна точка емоцията се свързва с Луната. В наталната карта на всеки натив е видно и как ще се изяви луната.
Имам дъщеря която има близнашка Луна...и тук на страниците на форума винаги съм казвала , че тази Луна я свързвам с девет дни-десет акъла.
Тя трудно показва емоциите си...,но...но когато ги показва е страшничко.Разбира се,че е много важно как е аспектирана Луната.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Ноември 12, 2013, 01:07:28 pm »
И из не говоря за чувства, но това не означава, че съм безчувствен човек.

Не обичам и да се преекспонират чувствата, да се разиграва театър. Определено не ме бива в такива демонстрации, минавам за сдържан човек, но съм доста чувствителна като цяло.

Дори съм имала проблем в тази насока с мъжете. Ако е някой по-коплексиран или неуверен в себе си, обикновено иска демонстрации на чувства, в това число и публични. А както казах, мен в това отношение не ме бива много.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Ноември 12, 2013, 01:27:43 pm »
За чувствата не се говори!Те се показват...

И странно...не всеки умее да ги контролира. Как ли става контрола в/у тях? Кои са знаците умеещи да контролират...Извън Сатурн и козирог.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #9 -: Ноември 12, 2013, 01:31:10 pm »
Имам близка, 20-годишно приятелство имаме. Луната й е водолейска, а има  стелиум в скорпион и воден асцендент.
Никога нищо не показва, казвала ми е -мразя гадното на скорпиона. Асцендентът й е в риба и си е попивна за другите.
Но  мисля, че тя няма проблем с луната и себе си, но може би другите имат. Защото има ситуации, в които чувствата са ни като доказателство, че правилно разбираме.
Последните години в себе си приех, че има хора, които живеят и така, и й "признах" правото да бъде както се чувства добре. Но сетивата ми дават разнопосочни сигнали, знам, че има проблем/минава през ужасни неща/, а реакция няма. Усмихнат стоик.
От 2 години "играя" същото само в тези отношения и започна намек за споделяне на чувства, показването им.Мисля, че се е получило нещо като принципа на огледалото. Да речем, че аз съм "отразила" този тип поведение за нея  тя го е видяла отстрани.
Как мислите, има ли логика в това?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2013, 01:32:03 pm »
За Водолеите също имам наблюдения, че са по-овладяни, в някои отношения това е предимство.

Плутон също налага контрол, но неговият е по-различен - не потиска чувствата, като цяло са по-дълбоки и многопластови, но трудно намират външен израз.

Като цяло имам силно водно присъствие, акцентиран 5 дом, но и силен Плутон. И човек може да ме види увиснала на врата на някой мъж на куково лято. Не защото се изживявам като ледена кралица, а просто не считам за необходими такива демонстрации, особено пред някой да го показвам. Има много жени и момичета, които печелят, използвайки такава тактика. Но си зависи от мъжа, доколко обича да му ласкаят егото, при всеки по-малко или повече е заложено. А иначе нямам нищо против милите жестове на обич и внимание, но чувства могат да бъдат показани по различни начини. Не обичам празни приказки и престорени жестове. Има много начини човек да си декларира чувствата, но по един фин и ненатрапчив начин. Милите думи нямат стойност, ако не са подплатени със съответното отношение. А ако има противоречие между думи и действия, това говори много красноречиво за човека и отношението му към теб, а думите му просто кънтят на кухо.

« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 01:51:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2013, 01:55:31 pm »
До какво води неумението да изразяваме емоциите си

емоция

Според източната медицина много често конфликтността и стеснителността имат едни и същи източници и последствия. Хората, които не са в състояние да изразяват чувствата си, изпадат в крайности като агресия или сдържаност. Освен това тези два емоционални полюса често се допълват, тъй като в живота ни обикновено присъстват хора, които балансират чувствата ни.

Например ако за вас е привично да таите гнева в себе си, вакумът ще бъде запълнен от партньора ви, който ще е експресивен. И агресията, и прекомерната срамежливост са само екран, зад който крием истинските си чувства - защото се боим от тях и не умеем да ги изразяваме. Само когато човек овладее навика да изразява емоциите си, той може да стане уверен в себе си и тогава необходимостта от конфликти и бягство от проблемите отпада от само себе си. Обратно, преносът на негативните усещания навътре води до понижено самочувствие, здравословни проблеми, депресия, пише вестник „Феномен“.

« Отговор #12 -: Ноември 12, 2013, 02:24:54 pm »
Щастлива съм,че досега не съм попадала на ледени принцове. Дори и да са били по-сдържани в началото някак си след месеци са ставали големи лиготийчовци.  :blink: Обичам да правя комплименти,да целувам,да прегръщам,да докосвам,да правя подаръци.Мога да разтопя всеки мъж.Сегашния го направих голям глезанчо,а беше доста резервиран  :blink: Така,че ако искате да разтопите някой мъж-просто го лигавете.Това е начина  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2013, 02:41:51 pm »
Ледени принцове не съм виждала и аз, но съм срещала друг тип – престорено мили и грижовни, умеещи да накарат всяка една жена да се почувства най-желана и най-специална, при без да влагат никакви чувства и сантименти в отношенията, без да се разкриват. Просто игра. Идва момент, в който жената започва да се усеща, че тя е една от многото специални – той просто си е изиграл ролята, а тя се е озовала в неподходящо време на неподходящо място.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Ноември 12, 2013, 02:46:31 pm »
Ледени принцове не съм виждала и аз, но съм срещала друг тип – престорено мили и грижовни, умеещи да накарат всяка една жена да се почувства най-желана и най-специална, при без да влагат никакви чувства и сантименти в отношенията, без да се разкриват. Просто игра. Идва момент, в който жената започва да се усеща, че тя е една от многото специални – той просто си е изиграл ролята, а тя се е озовала в неподходящо време на неподходящо място.  :blink:
И на такива не съм попадала,но може би умея да се пазя.Бягам от свалячи,от ледени принцове,от стиснати,от обвързани и от мъже с колело (аз си знам)  ;D

« Отговор #15 -: Ноември 12, 2013, 02:50:39 pm »
Имах тактика,за да преценям мъжа що за птица е по един въпрос,който задавах.Въпроса беше ''Къде би ме завел,ако излезна с теб''.Ако отговора е на разходка-бягам и дим да ме няма.Задавах и още един въпрос "С какво се придвижваш''Ако отговора е с колело или пеш-дим да ме няма.Кара ли един мъж колело-нещо му хлопа дъската.Мъжа,нормалния мъж трябва да се придвижва с нещо,което има двигател за Бога! Ако един 30 годишен мъж няма кола-що за мъж е това? Значи няма никакви приоритети в живота или няма грам рефлекси,което е еднакво отблъскващо...

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #16 -: Ноември 12, 2013, 02:52:46 pm »
Аз съм от Ледените кралици ;DСамо привидно,разбира се .Не мисля,че трябва да си татуирам на лявата гръд Гошо,на дясната Пешо,пък като свърши мястото ,да си наблъскам силикон,че да се отвори място за следващите благодетели.Не ми идва отвътре подобна демонстрация,моите любови се белязват в сърцето ми.Чувствата не са водевил,че да ги играем пред другите-показвам ги без публика и в леглото.Това,че не ги демонстрирам публично не значи,че подтискам емоциите си.Думите са ала-бала,често мълчанието и самото присъствие излъчват любов.Плутон и Сатурн не са кастрирали Венерата ми откъм изява на чувственост,по скоро са и внушили самоуважение,чувство за лично достойнство ,по-голяма тежест.
« Последна редакция: Ноември 12, 2013, 05:52:19 pm от remedeos »

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #17 -: Ноември 12, 2013, 03:07:33 pm »
Ааа Джъст,като станеш на 60 ще си смениш мнението за колелото.Дядката с велото ще бъде по-строен,по-здрав,и ще те уважи в леглото :PАз уважавам придвижващите се с вело.Баща ми е на 64,има кола ,но и 2 колелета,при хубаво време кара ежедневно за добър тонус.Брат ми има и кола и мотор,но също подкара колело.Готини са имат специални екипи с клинчета :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Ноември 12, 2013, 04:39:25 pm »
Да де, тъкмо и аз щях да питам - какво им е на мъжете, дато карат колела? И колело да караш е вид спорт.  ;D Аз например нищо не мога да карам, навремето така и не се научих.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #19 -: Ноември 12, 2013, 04:58:08 pm »
И аз не мога,затова въртя велоергометъра в къщи,а някой http://www.youtube.com/watch?v=0Q2x8Jp0TsI