Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540621 Прегледи
*

holanda

Re:Разтълкуване на сън!
« Отговор #880 -: Ноември 24, 2010, 05:27:17 pm »
току що се събуjдам и бързам да си разкажа съня  :blink:

Сънувах,че съм в океана,но странното беше,че бях на суша..т.е. в океана,не много далече от брега имаше земна повърхност с форма горе-долу на кръг,може би 6 метра на 4.Аз бях с някакво момиче и гледахме делфин,които си играе.
Имаше и други неща в океана, мислех,че са акули (т.е в съня си незнаех какво са,виждах ги като раздвижвания,едва забелязващи се на повърхността на водата) и като се появят трябваше да правим няколко обиколки по края на тази малка земна площ и да се върнем за момент на брега .
Уловката била,че тези раздвижвания ще видят,че има някои и ще се махнат.
Момичето с мен очевидно имаше повече опит с нещата,защото като я питах какво е това във водата ми каза,че били вълни ,но с интелект изглежда. И ако попаднеше вода в този наш кръг (които не беше по-високо от морското равнище) тя хващаше една четка (от тези,с които се чисти под) и връщаше водата обратно в океана.

По едно време делфинчето,което гледах се появи и чакаше да го помилвам.Беше толкова приятно на докосване.
Самата аз никога не съм докосвала делфин,но вече имам мотивация да го направя,за да сравня усещанията от допира до моето делфинче в съня и истинско

- дали е добър сън,заради делфина или лош,заради вълните .. :-\  :blink:

*

nerealna

« Отговор #881 -: Ноември 24, 2010, 06:09:21 pm »
Нереална,  :wub: Лили ме е сънувала. Сподели съня си в астрологията, но го местим тук, за да не спамим. Копи&пейст.

Лили написа:

Много странен сън и не съм сигурна как да го тълкуваме, жалко че Нереална спи в момента вече.
Сънувам как отивам във вас при все това, че не те знам къде живееш. Но в съня знаех, че отивам в дома на твоите родители, т.е. ти беше там с тях. Може би защото си споменавала, че си им гостувала наскоро. Влизам в някакъв блок с клатещи се стълби, асансьор няма или не работи - много странно усещане, но често сънувам как изкачвам такива стълби, а стъпалата изведнъж започват да се клатят под краката ми или съвсем изчезват, пропадат. Все пак успявам да се кача до горе, т.е. до вас. По едно време ми се мярна някакъв мустакат възрастен мъж и за него знаех, че това е баща ти. След като влизам във вас, изведнъж се озовавам в някаква зала. Приличаше по-скоро на ресторант от соц времената. Имаше няколко маси. Ти ме посрещаш, бяха се събрали още няколко момичета, твои приятелки предполагам. И казваш, че трябва да подготвим някоя от масите за празненство. Избираме по-голяма маса и си спомням, че имаше хлебни трохи по нея и аз посягам да ги почистя. Също така си спомням, че имаше стена с рафтове и нареден там алкохол, цяла колекция. Да не си помислиш, че това са болни брътвежи на Марс в Риби, аз не пия, мила. Но идеята в съня беше, че се вдига голямо тържество. Само частта с трохите и почистването им не разбрах. Сватба ще вдигаш, Айя, това е посланието според мен. А трохите са дребните недоразумения, които трябва да бъдат изчистени.

Не винаги, когато сънуваме други хора означава, че на тях нещо ще им се случи. Всичко което сънуваме се отнася за нас самите. Всеки сън е сблъсък със собствената ни личност. Другите хора в съня ни най- често показват, че сме впечатлени от някои техни качества или представляват черти от характера ни или пък имаме нещо недовършено с тях.
Повтарящите се сънища означават, че нещо трябва да осъзнаем, но когато разберем причината защо сънуваме това – повтарящите се сънища спират, дори причината да не е точно тази- важното е да си  мислим, че сме я разбрали /това съм го установиал от себе си/.

Първато ми асоциация от съня е със семейство. Лили - изпитваш носталгия към смейството, липсва ти .  Желание да изградиш свое собствено сем. Имаш нужда от сигурност и закрила /масата и чуждия баща/.
Липсват ти развлечения /алкохола и ресторанта/.

Стълбите символизрират мн. неща.
Те  са символ на преминаването от  миналото към бъдешето най- вече.
В съня ти мисля, че говорят за това, че много силно искаш да промениш някоя ситуация в живота си, но ще трябва да вложиш усилия за това и да не се страхуваш от предстоящата промяна. Няма да стане бързо /няма асансьор/ .Най- вероятно за решението на въпроса има само един единсвен изход /по принцип стлбите са единсвения възможен начин да стигнем до определено място/.

Стълбите ти пропадат – страх /чувство за малоценност,недоверие в себе си, усещане за безсилие. /Имаш нужда от сигурност отново/. Възможно ли е да имаш страх от това да създадеш свое собствено семейство...страх от бъдещето ?

Накъде водят стълбите в сънищата  ти? В случая - водят те в семейство.
Отиваш в семейство, но си несигурна по пътя и се чувсвстваш странно. Над това трябва да помислиш- защо. Алкохолът е бил нареден на стена с рафтове – привикнала си много към старите си навици и начина си на мислене. Тябва промяна тук да направиш.
Стълбите символизират и бащата -Важно е и да се знае какви са отношенията ти с баща ти. Какво си възприела от него, как той е повлиял върху отношението ти към семейството. /развалени стълби-несугурност от него?/

Другото зачение на асансьора - св.свързва се с майчината утроба /затворено, обхващащо / развален ас. – липсва ти майка ти. сама ще трябва да продължиш напред без нейната подкрепа и това донякъде те плаши.

За другите символи в съня – залата, ресторанта, тържеството – мисля, че ще имаш ново запознанство и приятни преживяания.
За трохите и според мен е това, което си написала.
Сватбата е хубаво събитие , но се свързва и с нови ангажименти и ограничения..
Приятни новини, които няма да са свързани директно с теб, но пак ще те засегнат по някакъв начин.

Ако пък имаш способности да сънуваш пророчески сънища то на Ая би трябвало да й се случи хубаво събитие скоро.

Лили не те познавам и може и да греша за някои неща. Мисля че сънят ти е мн свързан с деството ти.

*

nerealna

« Отговор #882 -: Ноември 24, 2010, 06:14:56 pm »
Сигурно вече ставам досадна,обаче тълкуването в съновника не ми изглежда достоверно в моя случей,та ако някой сподели какво мисли,ще съм благодарна!
Сънувах,че един човек,с който уж сме се раделили,но сме си останали приятели ми изневерява,хванах го в крачка,когато ми изневеряваше с друга и от толкова емоции,избухнах в плач....после след време идва да ми се извинява,обаче...  :-\ да не би този човек да ме нарани емоционално някак?

а какви са ти отношенията с него в действителност ?

възможно е да се наложи да ги градите наново.

другото обяснение че не си удовлетоврена от отношенията си с него или по принцип с хората.
мъчи те страх от предателство, но подозрнията ти са неоснователни.

може би наистина изпитваш ревност в този период.

чрез плача в съня освобождаваш психиката си от негативните емоции и напрежението  натрупани в ежедневието.
Аз да кажа,че съня се случи,хванах го в ''изневяра'',не точно,но ме накара да се чувствам много наранена,той не знае де,но плаченето...еми плаках.
правилно си сложила изневярата в кавички. какво значи изневяра- предава вярата ти към него, измяна. но ти каза, че сте разделени - значи пак страховете ти са неоснователни . не може да ти изневери  щом не сте заедно :)

*

katrin_ls

« Отговор #883 -: Ноември 24, 2010, 07:10:49 pm »
Nerealna, благодарим за изчерпателния отговор. Впечетлена съм от начина по който тълкуваш сънищата. Психология + Интуиция предполагам.  :wub:
Що се отнася до Лили, мисля, че тук всички сме единодушни, че съвсем скоро тя ще промени начина си на живот към добро. Със сигурност, няма да й бъде лесно ( леко). Всяка промяна изисква доза смелост и категоричност. Допускам, че ще се наложи дори да се раздели с животинките и няма да е никак лесно.  :-\

Що се отнася до мен, събитията хубави или лоши ( не знам) , но крушата узря вече. Аз поставих условията и вече няма на къде да се отлага във времето. Битката беше особено жестока. Казах ИЛИ ИЛИ. Край! Бях изключително категорична, дръзка и твърдо решена да сложа край на връзката ако еди какво си.  Хубавите неща ставали бавно, нали.. е дали ще са хубави времето ще покаже... каквото има да става, ще става!  Ако все пак, нещата имат хепи енд, тоест сънят на Лили е пророчески  ;D то тя ще бъде поканена на гости наистина! Ето казвам го пред всички тук.  :rolleyes:

А аз сънувах снощи, че късам и ям малини, узрели. Сладки бяха. Чета из съновниците, леки здравословни неразположения. Ох, как се събудих само, схваната цялата! Много ме отвиваха, за това. Та сега се мажа с фастум гел. Ами, показва си сънят ми..

*

nerealna

« Отговор #884 -: Ноември 24, 2010, 07:17:35 pm »
ами пожелавам ви и на двете само хубави неща да ви се случат и то много скоро ... и ще искаме снимки тук !  :P

*

katrin_ls

« Отговор #885 -: Ноември 24, 2010, 07:18:39 pm »
ами пожелавам ви и на двете само хубави неща да ви се случат и то много скоро ... и ще искаме снимки тук !  :P

:58: :88:

*

nerealna

« Отговор #886 -: Ноември 24, 2010, 07:29:51 pm »
червените сладки плодчета аз ги свързвам със страст, любов, съблазън  :P
наслаждение от общуване

*

Lillie

• 30532
« Отговор #887 -: Ноември 24, 2010, 07:41:02 pm »
Впечатлена съм! Много точно си описала всичко, Нереална! Имаш талант.  :blink:

Ако пък имаш способности да сънуваш пророчески сънища то на Ая би трябвало да й се случи хубаво събитие скоро.

Да, имам. Затова си помислих, че Айя скоро ще я правим булка.  ;D

Цитат
Лили не те познавам и може и да греша за някои неща. Мисля че сънят ти е мн свързан с деството ти.

Никак не е изключено, някои картини и образи са от детството ми и често в сънищата миналото се смесва с настоящето, преплитат се. А и откакто Плутон транзитира в опозиция с осмодомната ми рачешка Луна, все по-често сънувам картини, събития и места от детството.

Онзи ден също имах интересен сън, вероятно е бил с предсказателна насоченост.
Преди няколко дни нали се тръшнах тук с един хорарен въпрос дали да замина в чужбина и да се върна при роднините си. Същата вечер сънувам, че съм на онова място, заобиколена от малкото ми останали кръвни роднини. Стоях пред някакъв гардероб и или подреждах в него дрехите си, или избирах какво да взема със себе си.
После изведнъж се пренасям на друго място, много голям и шумен град. Спомням си, че имаше трамвайни релси там, а градът, в който съм родена, също е такъв (около 1,5-2 мил.), но него почти не го познавам, т.к. почти не съм живяла там. Като усещане помня, че бях объркана, всичко ми се струваше непознато, не познавах улиците и не знаех в коя посока да тръгна. Тогава избирам отново да се пренеса на мястото, където съм расла като малка и откъдето съм дошла - в стаята с гардероба.  ;D Озовавам се на някакъв кръстопът, но пътечката, която води към родното ми място, изведнъж изчезва и не мога да я открия. Стоя и недоумявам.
След като се събудих, разбрах, че пътят назад вече е затворен за мен, няма връщане.
Обикновено в сънищата, които са пророчески, присъства странно физическо усещане - лек хлад, влага и мъгла, които те обгръщат, ако наистина приемем, че в сънищата ни миналото, настоящото и бъдещето се срещат и можем да пътуваме във времето с астралното си тяло. В сънищата си често имам усещане, че сякаш летя - изминавам огромни разстояния за миг или се озовавам в пространства, които от гледна точка на гравитацията и физичните закони са недостижими.

« Последна редакция: Ноември 24, 2010, 07:46:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #888 -: Ноември 24, 2010, 07:47:48 pm »
червените сладки плодчета аз ги свързвам със страст, любов, съблазън  :P
наслаждение от общуване

Може.  :25:  Страст на кристали, обаче после болки в гърба, може и в кръстта... зависи.  ;D

« Отговор #889 -: Ноември 24, 2010, 07:50:23 pm »

Аз да кажа,че съня се случи,хванах го в ''изневяра'',не точно,но ме накара да се чувствам много наранена,той не знае де,но плаченето...еми плаках.
правилно си сложила изневярата в кавички. какво значи изневяра- предава вярата ти към него, измяна. но ти каза, че сте разделени - значи пак страховете ти са неоснователни . не може да ти изневери  щом не сте заедно :)

Ами знам,че е необосновано да се чувствам така,тъй като всичко е приключило и даже аз сложих края,но ме нарани.Той не е човек,който сипе лесно красиви думи,та видях какво беше писал на стената на една негова приятелка в един сайт,нещо като фейсбоок,та много самотно и гадно се почувствах и докато си плачех ми мина спомена за този сън и че явно това е значело,тъй като и в съня бяхме разделени.  :( Но каквото е,свърши.

*

holanda

« Отговор #890 -: Ноември 24, 2010, 07:55:56 pm »
за делфините пишат ужасни неща  :o

ДЕЛФИН- ако видиш в съня си, е предупреждение за смърт на близък или родственик. Ако делфинът е далеч във водата, човекът ще е бегло познат. Ако сънуваш, че делфинти спасява живота, значи ще преминеш през смъртна опасност. Ако чуеш звук на делфинв съня си, но не го видиш, ще научиш тревожни новини

:'(

*

nerealna

« Отговор #891 -: Ноември 24, 2010, 08:43:48 pm »

Онзи ден също имах интересен сън, вероятно е бил с предсказателна насоченост.
Преди няколко дни нали се тръшнах тук с един хорарен въпрос дали да замина в чужбина и да се върна при роднините си. Същата вечер сънувам, че съм на онова място, заобиколена от малкото ми останали кръвни роднини. Стоях пред някакъв гардероб и или подреждах в него дрехите си, или избирах какво да взема със себе си.
После изведнъж се пренасям на друго място, много голям и шумен град. Спомням си, че имаше трамвайни релси там, а градът, в който съм родена, също е такъв (около 1,5-2 мил.), но него почти не го познавам, т.к. почти не съм живяла там. Като усещане помня, че бях объркана, всичко ми се струваше непознато, не познавах улиците и не знаех в коя посока да тръгна. Тогава избирам отново да се пренеса на мястото, където съм расла като малка и откъдето съм дошла - в стаята с гардероба.  ;D Озовавам се на някакъв кръстопът, но пътечката, която води към родното ми място, изведнъж изчезва и не мога да я открия. Стоя и недоумявам.
След като се събудих, разбрах, че пътят назад вече е затворен за мен, няма връщане.
Обикновено в сънищата, които са пророчески, присъства странно физическо усещане - лек хлад, влага и мъгла, които те обгръщат, ако наистина приемем, че в сънищата ни миналото, настоящото и бъдещето се срещат и можем да пътуваме във времето с астралното си тяло. В сънищата си често имам усещане, че сякаш летя - изминавам огромни разстояния за миг или се озовавам в пространства, които от гледна точка на гравитацията и физичните закони са недостижими.

Част от този сън е ясен – показва състоянието ти на обърканост и нерешителност в момента . чувства или неизразени емоции.

Гардероба е отново символа на майаката. Значи определено тя ти е давала сигурност и закрила /върнала си се в стаята с гардероба- там си се почувствала сигурна и защитена/

Дрехите в съня – те са втората ни кожа, а и  ни пазят от вредните климатични условия /вид защита/. По дрехите посрещат . Ти си се чудела какви дрехи да си вземеш – вероятно се притесняваш как роднините ще те приемат и се стараеш да те приемат добре.

Чудя се как да свържа майката /гардероба/ с дрехите – вземаш /приемаш/ нещо от нея ... дали пък тя е искала нещо от теб, с което ти не си била съгласна и сега преосмисляш ...

Непознатият град е друг начин на живот, който търсиш и не можеш да намериш. Непознат, шумен град – отново се чувстваш уязвима, незащитена, самотна ...

Релсите показват че има някои обстоятелсват в живота ти, които не можеш да промениш. Довери се на съдбата. :blink:

И аз  имам пророчески сънища – знам за какво говориш  ;)

*

nerealna

« Отговор #892 -: Ноември 24, 2010, 08:57:58 pm »
за делфините пишат ужасни неща  :o

ДЕЛФИН- ако видиш в съня си, е предупреждение за смърт на близък или родственик. Ако делфинът е далеч във водата, човекът ще е бегло познат. Ако сънуваш, че делфинти спасява живота, значи ще преминеш през смъртна опасност. Ако чуеш звук на делфинв съня си, но не го видиш, ще научиш тревожни новини[/b]

Ооо я стига ..каква смърт какво говориш ! ? ;D
Делфините са толкова хубав символ – игривост, общуване, интелект, духовно просветление, сигурност/ делфините спасяват хора/. Имаш нечия подкрепа.

Може би се стремиш към спокойствие или да се чувстваш по-освободена в непозната среда.
Ще намериш необикновен приятел- който ще ти даде много сигурност и хармонично приятелство- ще разбереш какво значи истинско приятелство.
Ще искаш да привлечеш вниманието на някой мъж  ;)

"Ако чуеш звук на делфинв съня си, но не го видиш, ще научиш тревожни новини"- глупости - означва че искаш да съобщиш нещо на околните или ти се ннуждаеш от някаква информация

*

Lillie

• 30532
« Отговор #893 -: Ноември 24, 2010, 09:11:34 pm »

Чудя се как да свържа майката /гардероба/ с дрехите – вземаш /приемаш/ нещо от нея ... дали пък тя е искала нещо от теб, с което ти не си била съгласна и сега преосмисляш ...

Така е. И начинът ми на живот в момента е следствие на всичко, което тя е искала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #894 -: Ноември 24, 2010, 09:12:28 pm »
мерси,мерси,мерсииииии,ти си ангелче  :88:

много ми е хубаво,това делфинче ми ощастливи целият ден  :25:

*

Uran

• 6041
« Отговор #895 -: Ноември 24, 2010, 09:39:55 pm »
 Делфин

Делфини, които плуват-това е знак за обич и уважение.
 Видите ли ги да играят-предупреждение за нещастие.

Жълтолилава,  ;)попрочети сънищата, които са ти се явявали през последните 5-6 месеца, но зарежи стандартните тъкувания. Просто остави умът ти да се рее. Мисля, че подсъзнанието те алармира за отклонение в целите и причините да си из чужбинско. :blink:

« Отговор #896 -: Ноември 26, 2010, 10:17:55 pm »
Снощи сънувах гримове,имаше най-ралични в някакво като куфарче,взех най-различни и реших да се гримирам в бледо розово,обаче по едно време молива за очи ми се счупи и не можах да си гримирам едното око.  :-\

*

holanda

« Отговор #897 -: Ноември 26, 2010, 10:23:33 pm »
 ;D пророчески е

шегувам се,имаше нещо за гримовете,..по принцип са знак за веселие,самочувствие..,но факта,че е било бледорозово и се е счупил молива..може да отразява моментните ти любовни неволи.Искаш любов,но се страхуваш от провал и т.н
  :blink:
чувстваш,че отношенията ти са недовър6ени..

« Отговор #898 -: Ноември 26, 2010, 10:42:22 pm »
;D пророчески е

шегувам се,имаше нещо за гримовете,..по принцип са знак за веселие,самочувствие..,но факта,че е било бледорозово и се е счупил молива..може да отразява моментните ти любовни неволи.Искаш любов,но се страхуваш от провал и т.н
  :blink:
чувстваш,че отношенията ти са недовър6ени..

Хаха,знам,че звучи глупаво съня,ама аз не съм от тия дето в реалноста постоянно се гримират,мога да мина и само с едно червило,а понякога и го карам натурал и затова.
Благодаря все пак,Лилавке  :wub:

*

abroad

« Отговор #899 -: Ноември 27, 2010, 01:34:34 pm »
Рядко сънувам, а още по-рядко помня сънуваното, нищо че точно сега пр. Луна е съвпад нат. Нептун в 12ти.
Снощи спах доста неспокойно, будих се няколко пъти, затова и сънищата са по-скоро накъсани, като епизоди и без връзка помежду си. Не помня поредността им, нито детайли, главно символи, които според класическите съновници не вещаят нищо добро...

1. Сънувам косата си – гъста и къдрава /каквато е в реалността/. Прекарах пръсти през нея и няколко кичура останаха в ръцете ми.  *Последните месеци започна да капе повече от обичайното, имах притеснения в тази връзка..
2. Видях собствената си кръв /чиста/, и по ръцете си, без да съм се наранявала
3. Сънувам, че съм в къща /или апартамент с просторна стая/, на първия етаж с голяма тераса, преливаща в красива поляна отпред. Беше се съмнало и няколко цигани нахлуха в стаята с контейнери, за да съберат боклука...

:'(