Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540485 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1680 -: Януари 24, 2012, 08:22:21 pm »
Проблем с Анимата!

Не знам за какво говориш :)

« Отговор #1681 -: Януари 24, 2012, 08:38:34 pm »
Прегледай Юнг. Анимата е неговата концепция - всеки мъж има неосъзната женска част, която е Анима. Всяка жена има неосъзната мъжка част, която е Анимус. Те трябва да се развиват - 1 2 3 4 ниво, като идеята на Анимата е да направи, на едно високо ниво, добра връзка между съзнато и неосъзнато. Най-лесния начин за отработка е във връзка, но има и други, но и аз не знам какви, но можеш да потърсиш по въпроса.  :blink:

« Отговор #1682 -: Януари 24, 2012, 08:58:38 pm »
Прегледай Юнг. Анимата е неговата концепция - всеки мъж има неосъзната женска част, която е Анима. Всяка жена има неосъзната мъжка част, която е Анимус. Те трябва да се развиват - 1 2 3 4 ниво, като идеята на Анимата е да направи, на едно високо ниво, добра връзка между съзнато и неосъзнато. Най-лесния начин за отработка е във връзка, но има и други, но и аз не знам какви, но можеш да потърсиш по въпроса.  :blink:

Благодаря

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1683 -: Януари 25, 2012, 03:22:06 pm »
   Здравейте на всички
гоогле.бг ме доведе тук със следния текст в търсене „сън секс“
   та искам да разбера малко повече за тези неща, които се случват на сън, конкретно за този вид сънуване :)
   Та ето я причината да съм тук.

Лежа на една страна на някакво легло, до мен има хора мъже и жени, които стоят прави /приятели но не им виждам лицата/. След малко усетих топлина зад мен като, че ли бях се облегнал на някой, аз се обърнах и я видях :) беше момиче, в първия момент ми се стори познато лицето, докато я гледах хората от стаята взеха да излизат а тя :) каза на някой „Татко изчакай ме 5 минути“. Следващия момент се озовах върху нея, загледах се в лицето и разбрах, че не я познавам казах нещо от сорта на „я тя е рижава :)“. Бяхме в леглото аз гледам вратата /от която излязоха хората/ се отваря и аз напрегнат от девойката в този момент подпирам  с едната си ръка да не влезне този който е вън, погледнах надолу и гледам тя ми е хванала оная работа и с ръце я изцеди :)   тогава се събудих с мисълта ...  прецакаха ме пак :)

Колко често го правиш сам? Срам ли те е от това? :rolleyes: Страхуваш ли се да не бъдеш *разкрит*? Имаш ли приятелка? Или имаш ли жена?

Като цяло промяна в начина на мислене и отношение към жените...

Колко често го правиш сам?
Не го правя сам от доста време.

Срам ли те е от това?
Имаше време когато си посягах :) , не помня да съм изпитвал срам.

Мисля, че това е достатъчно.

Вероятно имаш скрити желания на подсъзнателно ниво,които не са в хармония с очакванията ти...В процеса на изследване на сексуалните ти желания можеш да разбереш доста за отношението което имаш към подсъзнателните си инстинкти...Страх от онова,което долавяш и онова...което съзнателно се опитваш да разбереш.
Липса на хармония м/у съзнание и подсъзнание....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1684 -: Януари 26, 2012, 05:45:57 pm »
Здравейте,моя приятелка е сънувала и чрез мен ви моли да й го разтълкувате.
Сънувала една хубава къща,от всички страни била измазана и хубава,но от четвъртата страна била на тухли.
Съответно тя гледала къщата и си мислела,че бащата на собственика е починал и сега тази къща кой ще я стопанисва.Такава хубава къща щяла да се похаби.
Ето това е съня й .

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1685 -: Януари 26, 2012, 06:05:08 pm »
Къщата най-вероятно представлява някакъв аспект от нея самата. Част от характера й, може би неин талант, умение, идеи, мисли... Нещо за което се страхува, че ще отиде на вятъра, защото е забравено, не му е обръща внимание или заради някакъв недостатък, пропуск. Може би просто недоразвита идея, проект.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1686 -: Януари 26, 2012, 07:04:12 pm »
Екстериорът на къщата представлява маската, с която човек се преставя пред света.
Да внимава! :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1687 -: Януари 27, 2012, 02:33:50 pm »
Обикалях по магазините, първо бях в една втора употреба, после влязох в един малък бутик пред входа на един висок блок.
Бях с баба ми. Магазинчето май скоро затваряше, беше следобед. Харесах си едни полички изложени на витрината вътре. Помолих продавачката да пробвам една кафеникава, плесирана на карета. (много приличаше на една която имам) Продавачката нещо се дърпаше и май бързаше да си ходи... а аз я убеждавах да вляза набързо да я пробвам.

Направо бръкнах под стъклото на витрината и взех полата, наложих я върху себе си и се оказа един размер по-голяма. Озовах се от другата страна на витрината, където преди стоеше продавачката и исках да пробвам. Хванах една пола-панталонки по-малък размер, висока с тясна талия, бежава и симпатична. Наложих я и сметнах, че ще ми стане. В този момент продавачът мина иззад мен, прокара си главата до мен от дясната ми страна и ме целуна по бузката. Оказа се човек, когото познавам. Беше мило.

Какво мислите, че може да значи сънят?

*

yan

• *
  • 64
« Отговор #1688 -: Януари 28, 2012, 11:17:01 am »

Здравейте,дали някой може да ми помогне с този сън? Сънувах, че съм в колата на шефчето и той кара.В един момент заспа и аз се опитах да го събудя,но не успях.Хванах волана и се опитах да взема следващия остър завой, но не успях и паднахме в реката.Бяхме невредими , но май имаше проблеми с колата. (Като допълнение - планувам преместване в друг град и съответно напускане на работното място). Благодаря ви!

« Отговор #1689 -: Януари 28, 2012, 01:21:31 pm »
Сънувам много, по няколко пъти всяка нощ.
Най-често срещаните символи в сънищата ми са водата (басейн, езеро, море, океан..) и пътят (превозни средства, пътища, пътечки..). Водата е винаги различна - понякога мътна, понякога бистра и носи различни емоции. Вече година и половина присъства в сънищата ми и не мога да я разтълкувам. С пътя може и да не е толкова сложно, понеже съм авантюристка, обожавам да пътувам и постоянно това ми е в главата, но водата ме човърка. Някакви насоки.. например, на кои други детайли трябва да обърна внимание, за да я разтълкувам? :rolleyes:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1690 -: Януари 28, 2012, 02:32:25 pm »

Здравейте,дали някой може да ми помогне с този сън? Сънувах, че съм в колата на шефчето и той кара.В един момент заспа и аз се опитах да го събудя,но не успях.Хванах волана и се опитах да взема следващия остър завой, но не успях и паднахме в реката.Бяхме невредими , но май имаше проблеми с колата. (Като допълнение - планувам преместване в друг град и съответно напускане на работното място). Благодаря ви!

Може би по някакъв начин шефа ти възпрепятства съзнателно или не твоите цели. А може би самата ти настояща работа. Опитваш се да поемеш нещата в свои ръце, но въпреки това ситуацията излиза извън контрол, защото зависи пряко от теб. Най-вероятно преместването ще се реализира, но може би ще имаш проблеми свързани с работата. Как ти се струва?

Най-често срещаните символи в сънищата ми са водата (басейн, езеро, море, океан..) и пътят (превозни средства, пътища, пътечки..). Водата е винаги различна - понякога мътна, понякога бистра и носи различни емоции. Вече година и половина присъства в сънищата ми и не мога да я разтълкувам. С пътя може и да не е толкова сложно, понеже съм авантюристка, обожавам да пътувам и постоянно това ми е в главата, но водата ме човърка. Някакви насоки.. например, на кои други детайли трябва да обърна внимание, за да я разтълкувам? :rolleyes:

Водата е често срещан и общоприет символ на емоции и чувства. Също може да е символ на духовност. В зависимост от състоянието на водата, типа воден басейн и др. се променя и тълкуването. Но в основата си тя засяга любовни и емоционални теми...

« Отговор #1691 -: Януари 28, 2012, 02:47:58 pm »
Според мен да сънуваш вода във всякави форми и басейни  означва ,че може би се чувстваш не разбрана от другите,мнго емоционална и чувстивителна.В контака с твойто подсъзнание.Може би отклюваш  някави окуллтни способности. Във всеки случай си на път да лвезеш на по-дълбоко ниво с себе си и с твойто подсъзнанеи-завоси обаче дли си във водата или стоиша отстрани и я гледаш....Това до голяма степен би обяснило процесите които се слуват в тебе.

« Отговор #1692 -: Януари 28, 2012, 02:58:18 pm »
Freya, точно това ме обърква - водата винаги е различна, а от това следват и коренно различни тълкувания, ако се осланяме на традиционната символика.

Херлок, понякога плувам, понякога я наблюдавам, а преди седмица се давих в нея. :D Много силен сън - вървях с някаква позната край брега на приятно и спокойно езеро, Беше горещо и реших да се разхладя малко като се потопя във водата. Но веднага щом влязох усетих течения, които бързо ме отдалечаваха от брега. Носих се плавно, не можех да им се съпротивлявам. Опитвах се да викам, но не издавах нито звук. В отчаянието си започнах да махам с ръце, надявайки се някой да ме забележи.. и мисля, че ме видяха, но не бях сигурна дали ще скочат, защото езерото се оказа доста опасно. Събудих се от тръпките, които преминаваха през цялото ми тяло и имах чувството, че не мога да помръдна.
Предположенията ти са много верни, само за окултните способности не знам още.

« Отговор #1693 -: Януари 28, 2012, 03:14:10 pm »
И аз подкрепям идеята, че бягаш от някаква по-дълбока част, същност от себе си и съзнанието ти се опитва да я елиминира, изхвърли, да не я буди, понеже прави живота по-отговорен и по-сложен, но в крайна сметка задоволителен резултат от себе си ще получиш тогава, когато използваш целия си потенциал.  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1694 -: Януари 28, 2012, 03:18:35 pm »
Freya, точно това ме обърква - водата винаги е различна, а от това следват и коренно различни тълкувания, ако се осланяме на традиционната символика.

Херлок, понякога плувам, понякога я наблюдавам, а преди седмица се давих в нея. :D Много силен сън - вървях с някаква позната край брега на приятно и спокойно езеро, Беше горещо и реших да се разхладя малко като се потопя във водата. Но веднага щом влязох усетих течения, които бързо ме отдалечаваха от брега. Носих се плавно, не можех да им се съпротивлявам. Опитвах се да викам, но не издавах нито звук. В отчаянието си започнах да махам с ръце, надявайки се някой да ме забележи.. и мисля, че ме видяха, но не бях сигурна дали ще скочат, защото езерото се оказа доста опасно. Събудих се от тръпките, които преминаваха през цялото ми тяло и имах чувството, че не мога да помръдна.
Предположенията ти са много верни, само за окултните способности не знам още.

Ама разбира се че ще е различна. Това е нормално.

Съня който си разказала говори за това как когато привидно всичко е наред ти биваш погълната от чувствата и емоциите си, които те отдалечават от рационалното и разумното мислене. Буквално емоциите надделяват над разума. Сърцето над главата. Каквото и да правиш ти си подвластна на емоциите. Това, че викаш а не издаваш звук говори как изпитваш чувство на безпомощност и безсилие в дадена ситуация. Не си сигурна дали ще бъдеш разбрана, дали ще получиш помощ.
От друга страна невъзможността ти да извикаш може и да е форма нa REM парализа. Това обяснява и чувството на скованост след събуждане. Същото е и обяснението на друга ситуация, когато бягаш а не помръдваш на сън. :blink:

Херлок, не знам как направи връзката с окултните способности. Водата ми е най-често срещания символ и все още не съм развила такива умения. ;D

« Отговор #1695 -: Януари 28, 2012, 03:49:06 pm »
Благодаря ви. :))

Мен ме обърква фактът, че едната нощ водата е бистра, положителен образ, а другата - обратно. Непостоянство в емоциите може би. :rolleyes:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1696 -: Януари 28, 2012, 03:52:18 pm »

Мен ме обърква фактът, че едната нощ водата е бистра, положителен образ, а другата - обратно. Непостоянство в емоциите може би. :rolleyes:

Добре дошла в отбора!  :blink:

« Отговор #1697 -: Януари 28, 2012, 09:50:00 pm »

Разбирай го като различни методи подсъзнанието ти да убеди съзнанието.  :blink: Понякога е миличко, и със съня казва "Ареее, деее, пусниии меееее, ще бъдаа добричкоооо и ще работяяя за тееееб", като му писне така, обръща другия край и почва "АРЕ СТИГА ВЕЧЕ ИСКАМ ДА ИЗЛЯЗА И ЩЕ МИНА КАТО ТАНК ПРЕЗ ТЕБ, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, ВИЖ КАК ЩЕ ТЕ УДАВЯ В ТАЯ ВОДА  :angry: :angry: :angry:" Тези усещания на духа ти, желанието му да се прикачи на по-висока откава, няма как да се изразят по друг начин, освен чрез емоции и усещания.  :rolleyes: Като ги слушаш, с времето ще се научиш да ги използваш и да си помагаш с тях.  :P

« Отговор #1698 -: Януари 28, 2012, 11:01:19 pm »
Така и така съм почнала да пиша във форума, бих искала да споделя един повтарящ се кошмар от детството.

Не мога да го опиша много подробно, но сънувах апокалипсис. Огромни метеорити падаха на земята и унищожаваха човечеството. Виждах как се приближават към нас, беше тъмно, а под мен сякаш имаше бездна. Едновременно с това някакви съвсем дребни, но недостижими детайли имаха голямо значение за оцеляването ни и ние ги пропуснахме. Действието се развиваше скоростно, а цветовете бяха оранжево и кафяво. Това си спомням. Събуждах се крещейки от ужас и страх и не можех да се осъзная поне час след това. Плачех, виках, треперих, изпитвах неописуема паника. Преживявах страшно реално. Майка ми казва, че когато се е случило за първи път е помислила, че ми се е увредила психиката и се побърквам. Сещам се и как след един такъв кошмар й крещях да извика астролога (неин познат, но не близък) - не знам защо, но смятах, че може да помогне.. :unsure:

« Отговор #1699 -: Януари 28, 2012, 11:12:31 pm »
Хъх, за този нямам идея.  :unsure: Иначе нашите пък ги ядяха тиранозаври рекс като бях малка, но това беше, защото обичах динозаври много, много, но имаше една страшна картинка на една енциклопедия и малко се бях стреснала.  ;D ;D