Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540077 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1940 -: Септември 14, 2012, 07:03:47 am »
Напоследък започнах често да сънувам нови къщи-идеалните къщи,според мечтите ми. ;) И най-хубавото е,че в съня си ги притежавам.

Съновник:http://www.utro.bg/sunovnik_11.htm
« Последна редакция: Септември 14, 2012, 07:08:46 am от MoonLight »

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1941 -: Септември 14, 2012, 08:35:07 am »
Напоследък започнах често да сънувам нови къщи-идеалните къщи,според мечтите ми. ;) И най-хубавото е,че в съня си ги притежавам.

Супер готино тълкуване! Пожелавам ти да се случи!

« Отговор #1942 -: Септември 14, 2012, 08:39:23 am »

Супер готино тълкуване! Пожелавам ти да се случи!

Благодаря! :blink:

« Отговор #1943 -: Септември 14, 2012, 08:59:55 am »
Uran,благодаря
наложи се да свалят траура бързо,братовчед ми имаше бал,само 15 дни след погребението,за парите и аз се замислих не е ли било добре да направят нещо за душата,още повече,че като ги ги делиха и на двамата паднаха пари на земята...интересно е че вуйна ми ,която сънувах,го преживя тежко,макар да е бивша съпруга на вуйчо
Не се опитвай да ме сложиш в рамка,
да ме подредиш на рафтче с етикет,
аз не съм създадена по мярка,
аз съм сън, илюзия, сянка-
никога не съм била човек...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1944 -: Септември 14, 2012, 09:04:47 am »
Uran, искаш ли още сънищен материал за изследване?
Надявам се да не ме погребете преждевременно.  ;D

Сънувам един сън, който много често се повтаря, в него участват починали близки.
Виждам хубава двуетажна къща с градинка и двор, после се появява покойният ми дядо, казва "Тази къща за вас/теб съм построил" и ме води до входа, после изчезва, сякаш се стопява във въздуха, образът му избледнява. Влизам вътре, искам да стигна до втория етаж, но стълбите пропадат, клатят се под краката ми... Понякога се случва стълбата съвсем да изчезне и тогава сякаш започвам да стъпвам "по въздух", за да се издигна горе... В някои сънища понякога успявам да стигна "горе" - там цари умиротворение и спокойствие, чувствам се "у дома". Ако не успея да се изкача до втория етаж, съм водена от непреодолимо желание да го направя - знам, че "нещо" ме чака там... Въздухът, по който се издигам нагоре, винаги оставя странно и непознато усещане - краката ми сякаш потъват в лепкава хладна мъгла, прилича на вакуум... И всяка крачка е като една вечност, тук отново водещото усещане е "усилие".

Понякога в сънищата си попадам в непозната местност с много зеленина и къщи, където започвам да търся починалите си баба и дядо. Разпитвам хората, моля ги да ме упътят, да ми покажат "къщата"... Често я намирам изоставена и ми е много, много тъжно. Понякога усещам как летя, издигам се, заставам отвън пред прозореца и ги наблюдавам през стъклото, но те не ме виждат и не ме чуват... Правят нещо в кухнята, а аз оставам сякаш "невидима" за тях - в "другия" свят... Чукам по прозреца - те не ме чуват, звукът сякаш потъва в някакъв вакуум...

Тая сутрин, малко преди да се събудя, пак обикалях да ги търся. Този път нямаше "горен етаж", но имаше стръмен баир, който трябваше да изкача - приличаше на планинска местност и къщата, която търсех, беше в най-горната редица. Усещах изкачването физически - полагах толкова много усилия, сякаш беше стръмна скала. Първоначално вървях по много тясна пътечка, обградена от зеленина, после се разшири и пред мен се разкри красива гледка. Всъщност думата "вървях" не е много подходяща в случая - усещането беше за пълзене, издигане, сякаш изкачвам вертикална плоскост.

Не можех да намеря тяхната къща, беше в някаква вилна зона, имаше и малки частни хотели... Една възрастна жена ме упъти, но ми каза "Дядото отдавна е починал, а бабата сега живее сама, много е добричка... Потърси я у тях, стига да не е отишла на църква". Накрая намерих въпросната къща, но първоначално отвън ми се стори залостена, необитаема... Започнах да плача в съня си, тогава вратата се отвори и излезе баба ми - изглеждаше по друг начин, не каквато я познавах някога в реалния живот... Последното, което успях да запомня преди да се събудя, е аура светлина около нея... Тя не можеше да ме познае, защото вече бяха минали години след последното ни виждане, изглеждах "пораснала"... Така приключи сънят - опитвах се да й кажа, че това съм аз...

« Последна редакция: Септември 14, 2012, 09:56:35 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1945 -: Септември 14, 2012, 01:16:43 pm »
Към Лили:

Сънищата с къщи/домове могат да се тълкуват многозначно.

Понякога, това символизира човешкото тяло, личността и маската, която тази личност поставя пред околните-екстериора, душевността-интериора. Долните етажи са нагоните, низките страсти. Кухнята-клюки.....
Горните етажи -духовно издигане.

Помисли, дали не би разочаровала дядо си с поведението си- все пак той те води към тази къща? Вероятно личността му е някакъв еталон за теб.
 Баирите са усилията, които трябва да направиш, за да се издигнеш над обикновения битовизъм. Зеленината е благоденствие. Вероятно изпитваш носталгия по онези времена на безгрижие или си материално затруднена. Като цяло, в сънищата си се луташ м/у материалното и духовното. :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #1946 -: Септември 14, 2012, 01:19:19 pm »
Сънувах, че поливам цветя в саксии. Водата/бистра/ се беше разляла на пода, имаше и малко пръст от цветята по пода. Знаете какво става като сложиш повече вода на цветята. Как да го тълкувам това?
ПС: А на следващата вечер сънувах, че пия вода/бистра/ от шише, не знам дали имат връзка двата съня заради водата.  :-\

Изпитваш ли "жажда" за повече спокойствие?
Проблеми с бизнеса? (саксиите с цветя могат да се примат символично, като нещо, за което се грижиш, отглеждаш, а поливането-усилията и ресурсите в тази посока)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1947 -: Септември 14, 2012, 02:22:27 pm »
Към Лили:

Помисли, дали не би разочаровала дядо си с поведението си- все пак той те води към тази къща? Вероятно личността му е някакъв еталон за теб.

Като цяло, в сънищата си се луташ м/у материалното и духовното. :)

Със сигурност е така - притисната съм от сериозни битови проблеми и се налага да живея на доста "ниска вибрация", т.е. да мисля предимно за задоволяване на материалните потребности.

За дядо ми честно казано не се сещам с какво бих могла да го разочаровам. Но когато той почина, бях далеч в чужбина, съобщението за смъртта му дойде неочаквано.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #1948 -: Септември 14, 2012, 04:47:27 pm »
Сънувах, че поливам цветя в саксии. Водата/бистра/ се беше разляла на пода, имаше и малко пръст от цветята по пода. Знаете какво става като сложиш повече вода на цветята. Как да го тълкувам това?
ПС: А на следващата вечер сънувах, че пия вода/бистра/ от шише, не знам дали имат връзка двата съня заради водата.  :-\

Изпитваш ли "жажда" за повече спокойствие? -Да, определено.
Проблеми с бизнеса? (саксиите с цветя могат да се примат символично, като нещо, за което се грижиш, отглеждаш, а поливането-усилията и ресурсите в тази посока) - Нямам бизнес, но полагам усилия да си намеря работа.

А как ще разтълкуваш този момент от съня ми снощи- сънувах, че съм в малко корабче. Не знам как се отзовах там, имаше много хора/ млади хора/ някои от тях бяха на входа на корабчето и аз не можах да изляза, тогава изведнъж корабчето се преобърна на една страна и взе да потъва, не можах да отворя прозорците, в този момент си помислих, че умирам/защото не мога да плувам/  и тогава се събудих пищейки и уплашена буквално до смърт.  :'(
« Последна редакция: Септември 14, 2012, 04:54:09 pm от Morena »

*

Uran

• 6041
« Отговор #1949 -: Септември 14, 2012, 05:15:29 pm »

Проблеми с бизнеса? (саксиите с цветя могат да се примат символично, като нещо, за което се грижиш, отглеждаш, а поливането-усилията и ресурсите в тази посока) - Нямам бизнес, но полагам усилия да си намеря работа.

А как ще разтълкуваш този момент от съня ми снощи- сънувах, че съм в малко корабче. Не знам как се отзовах там, имаше много хора/ млади хора/ някои от тях бяха на входа на корабчето и аз не можах да изляза, тогава изведнъж корабчето се преобърна на една страна и взе да потъва, не можах да отворя прозорците, в този момент си помислих, че умирам/защото не мога да плувам/  и тогава се събудих пищейки и уплашена буквално до смърт.  :'(

Ако не си се повлияла от годишнината от потъването на "Илинден" си е сигнал за премеждие или проблеми свързани със сигурността в най-широк смисъл.
Обаче, потъналият кораб е и радостни известия.

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #1950 -: Септември 14, 2012, 09:47:23 pm »

Ако не си се повлияла от годишнината от потъването на "Илинден" си е сигнал за премеждие или проблеми свързани със сигурността в най-широк смисъл.
Не, дори не знаех, че има годишнина. :( В какъв смисъл за проблеми със сигурността става дума?
пс: забравих да спомена, че водата беше мътна и корабът потъваше доста бързо, ако има някакво значение.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1951 -: Септември 15, 2012, 09:38:17 am »

Не, дори не знаех, че има годишнина. :( В какъв смисъл за проблеми със сигурността става дума?
пс: забравих да спомена, че водата беше мътна и корабът потъваше доста бързо, ако има някакво значение.

Това- да имаш работа, също генерира сигурност. Не го приемай буквално.
Все пак, сънят ти доста прилича като сюжет на инцидента с "Илинден". Преди 10 дена, по няколко телевизии припомниха случилото се. Дори целенасочено да не си гледала или слушала, възможно е това инфо все пак да се е просмукало в съзнанието ти, а чрез съня, мозъкът ти да се е освободил от ненужната информация каквато по същество е тази.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1952 -: Септември 15, 2012, 10:07:16 am »
Уран, тази нощ сънувах лош сън -изказвах съболезнования на жена в черно, как се тълкува ,знам,че черния цвят символизира мъка.Много ли е лош съня ми?

*

Uran

• 6041
« Отговор #1953 -: Септември 15, 2012, 12:03:10 pm »
Уран, тази нощ сънувах лош сън -изказвах съболезнования на жена в черно, как се тълкува ,знам,че черния цвят символизира мъка.Много ли е лош съня ми?
Самоограничения (ако си сънувала вдовица).
Това може да значи диета, по-малко излизания, икономии на средства...

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1954 -: Септември 15, 2012, 12:29:40 pm »
Уран, благодаря ти за отговора , като се замисля май има резон. Спорен ден!

« Отговор #1955 -: Септември 17, 2012, 07:45:47 am »
Ето ме пак.Отдавна не бях сънувала,но....пък като засънувам направо се сгромолясвам.
От няколко дни сънувам кошмари,но снощи направо се събудих ужасена.Сънувах ,че сина ми ,който е на 4.5год.пада от терасата.Ние сме на висок етаж.Виждах как пада,виках името му и плачех, но неможех нищо да направя.Той също ме викаше.Молех се да падне върху една шатра.Беше ужасно и немога да се отърся още от този сън.Събудих се преди да видя дали е паднал на шатрата и се е спасил.
Незнам какво означава това,но още ме тресе.
Всъщност разликата от другите ми сънища е че този беше много цветен.Детето ми беше облечено в червено.
След половин час отново задрямах,не съм заспивала сигурна съм и продължих съня си,малкия падна върху шатрата и подскачаше - спаси се.Но незнам дали това може да се смята към съня.
Благодаря ви.
« Последна редакция: Септември 17, 2012, 08:32:01 am от desi.a »

« Отговор #1956 -: Септември 17, 2012, 08:28:15 am »
Тази нощ е била явно тежка за някои майки.
Аз се записвам със съня от тъмната част на нощта, иначе и призори сънувам, винаги различни.
Та снощи сънувах, че синът ми е още бебе, мъничко, и какво стана не помня, май неговият кръстник беше в нас, но оставихме бебето без надзор и то се удави. Обаче не заплаках, кръстникът (който е лекар) каза, че е починало, после то се изкашля, изплю водата и зздиша...като при раждане.

Иначе призори честичко сънувам, че кръшвам от семейното гнездо, а реално няма такива причини или желания :-[

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1957 -: Септември 17, 2012, 11:26:49 am »
Явно тая нощ е била отдадена на децата :)
Аз сънувах една приятелка, че има бебе.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1958 -: Септември 17, 2012, 12:57:08 pm »
Ето ме пак.Отдавна не бях сънувала,но....пък като засънувам направо се сгромолясвам.
От няколко дни сънувам кошмари,но снощи направо се събудих ужасена.Сънувах ,че сина ми ,който е на 4.5год.пада от терасата.Ние сме на висок етаж.Виждах как пада,виках името му и плачех, но неможех нищо да направя.Той също ме викаше.Молех се да падне върху една шатра.Беше ужасно и немога да се отърся още от този сън.Събудих се преди да видя дали е паднал на шатрата и се е спасил.
Незнам какво означава това,но още ме тресе.
Всъщност разликата от другите ми сънища е че този беше много цветен.Детето ми беше облечено в червено.
След половин час отново задрямах,не съм заспивала сигурна съм и продължих съня си,малкия падна върху шатрата и подскачаше - спаси се.Но незнам дали това може да се смята към съня.
Благодаря ви.

Вероятно сънят ти отразява реални страхове- все пак споменаваш, че живееш на висок етаж. Аз самата съм имала подобни страхове и години наред не съм слагала маса със столове на терасата от съображения за сигурност. (Имаме падане- реално от високо, без сериозни последици)

*

Uran

• 6041
« Отговор #1959 -: Септември 17, 2012, 01:01:46 pm »
Тази нощ е била явно тежка за някои майки.
Аз се записвам със съня от тъмната част на нощта, иначе и призори сънувам, винаги различни.
Та снощи сънувах, че синът ми е още бебе, мъничко, и какво стана не помня, май неговият кръстник беше в нас, но оставихме бебето без надзор и то се удави. Обаче не заплаках, кръстникът (който е лекар) каза, че е починало, после то се изкашля, изплю водата и зздиша...като при раждане.

Иначе призори честичко сънувам, че кръшвам от семейното гнездо, а реално няма такива причини или желания :-[
Семейството ти има нужда от теб.
Вероятно, грижите ти идват в повече и искаш да му отпуснеш края или пък се страхуваш, че не си достатъчно всеотдайна, но..около тази тема са сънищата- включително и този- с кръшкането. :blink:
« Последна редакция: Септември 17, 2012, 01:06:17 pm от Uran »