От няколко дни сънувам белия цвят-първо се започна с бял автомобил.После преминах на сватбени рокли,а в последните дни-сняг.
С какво се свързва белият цвят?
По Дако:
Бяло – синтез на всички цветове, бялото напомня за лунна светлина, както и за ослепителни далечини. То е образът на светлината и чистотата. В християнството – невинност, радост, безсмъртие, блаженство. Същото значение му придава Англиканската църква, както и хералдиката (сребристобялото).
И в сънищата е символ на чистота и надежда. Но може да означава (като синьото) смърт на личността, безкрайни хоризонти, в които човек се загубва. В този смисъл олицетворява и траура. Като цвят на снега – символизира радостта, но и самотата и смъртта.
В музиката го свързваме с оркестър от струнни инструменти.
През зимата е характерно да се сънува повече белия цвят. А и често нашите починали близки напомнят за себе си с него, душите им са по-близо до Земята - това съм го забелязала, че е характерно при мен.
Но пък от друга страна е символ на тласък и ново начало, на ангелите, на чистата душа, на пролетта.
При теб е по определен ред - автомобил - сватбена рокля - сняг.
Автомобилът е символ на сексуално освобождение, на ритъм на живота, на желание за промяна на ежедневието, на пътуване към определена цял.
Сватбената рокля - важен елемент, начало на партньорство, брак.
Снегът - благословия от горе, имаш подкрепа от места, за които не знаеш, леко приземяване.
Според мен значението на бялото тук е двояко - пречистване (през каквото и да преминеш е за твое добро, израстваш духовно) и ново начало, което предстои през пролетта :blink:
~~~~~~
Аз пък сънувах отново мъж
Виждах само част от лицето му, направиха ми впечатление очите му - топли, дълбоки, като стъклени, влюбени. Все едно се оглеждах в тях и намирах част от себе си. Говореше ми нещо тихо с приятен и топъл глас. Каза ми, че работи в щаба на президента и имаше малка слушалка в ухото

А аз се държах много лигаво, хаха.