Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540501 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2120 -: Януари 07, 2013, 07:03:06 am »
От няколко дни сънувам белия цвят-първо се започна с бял автомобил.После преминах на сватбени рокли,а в последните дни-сняг. :-\ С какво се свързва белият цвят?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2121 -: Януари 07, 2013, 09:06:51 am »
Бих добавила и далече-далече. Но това е лично виждане.

От известно време се замислям за далече-далече. Мисля, че една такава промяна би ми дошла добре, но засега няма как да я осъществя. А и не съм на 20-25 и не може да се каже, че целият живот е пред мен. Но цялото това разочарование само престоят в друга среда би могъл да заличи, за съжаление нямам такава възможност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2122 -: Януари 07, 2013, 09:11:33 am »
Бих добавила и далече-далече. Но това е лично виждане.

От известно време се замислям за далече-далече. Мисля, че една такава промяна би ми дошла добре, но засега няма как да я осъществя. А и не съм на 20-25 и не може да се каже, че целият живот е пред мен. Но цялото това разочарование само престоят в друга среда би могъл да заличи, за съжаление нямам такава възможност.

Целият живот винаги е пред теб! Винаги можеш да промениш каквото решиш и да започнеш да се развиваш в съвсем нова насока! Казвам ти го, като човек, който тази година смята да направи кардинални промени в живота си, пък и аз не съм на 20-25. До колкото знам и ти не си престаряла, така че дерзай :)

« Отговор #2123 -: Януари 07, 2013, 09:47:51 am »
От няколко дни сънувам белия цвят-първо се започна с бял автомобил.После преминах на сватбени рокли,а в последните дни-сняг. :-\ С какво се свързва белият цвят?

Цитат
По Дако:
Бяло – синтез на всички цветове, бялото напомня за лунна светлина, както и за ослепителни далечини. То е образът на светлината и чистотата. В християнството – невинност, радост, безсмъртие, блаженство. Същото значение му придава Англиканската църква, както и хералдиката (сребристобялото).
И в сънищата е символ на чистота и надежда. Но може да означава (като синьото) смърт на личността, безкрайни хоризонти, в които човек се загубва. В този смисъл олицетворява и траура. Като цвят на снега – символизира радостта, но и самотата и смъртта.
В музиката го свързваме с оркестър от струнни инструменти.
През зимата е характерно да се сънува повече белия цвят. А и често нашите починали близки напомнят за себе си с него, душите им са по-близо до Земята - това съм го забелязала, че е характерно при мен.
Но пък от друга страна е символ на тласък и ново начало, на ангелите, на чистата душа, на пролетта.
При теб е по определен ред - автомобил - сватбена рокля - сняг.
Автомобилът е символ на сексуално освобождение, на ритъм на живота, на желание за промяна на ежедневието, на пътуване към определена цял. Сватбената рокля - важен елемент, начало на партньорство, брак. Снегът - благословия от горе, имаш подкрепа от места, за които не знаеш, леко приземяване.
Според мен значението на бялото тук е двояко - пречистване (през каквото и да преминеш е за твое добро, израстваш духовно) и ново начало, което предстои през пролетта :blink:

~~~~~~

Аз пък сънувах отново мъж ;D
Виждах само част от лицето му, направиха ми впечатление очите му - топли, дълбоки, като стъклени, влюбени. Все едно се оглеждах в тях и намирах част от себе си. Говореше ми нещо тихо с приятен и топъл глас. Каза ми, че работи в щаба на президента и имаше малка слушалка в ухото ;D ;D ;D А аз се държах много лигаво, хаха.
« Последна редакция: Януари 07, 2013, 09:57:20 am от romantica »

« Отговор #2124 -: Януари 07, 2013, 01:10:36 pm »
Romantica,много ти благодаря за прекрасното тълкуване по моя сън. :58:

« Отговор #2125 -: Януари 08, 2013, 10:48:01 am »
Тази нощ сънувах кораб, управлявах го. Акустирах го по средата на града, ама....подробности сега :)
Помня, че тръгнах към нас първо, но в последствие обърнах кораба и пак запътувах.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2126 -: Януари 09, 2013, 08:02:03 am »
Тази нощ сънувах кораб, управлявах го. Акустирах го по средата на града, ама....подробности сега :)
Помня, че тръгнах към нас първо, но в последствие обърнах кораба и пак запътувах.

Надявам се да означава пътуване по 12 дом или по Нептун!

Аз пък тази сутрин между 6,40 и 7,37 сънувах едно бивше гадже, което много ме кефеше и много хубаво си прекарвахме заедно. Бяхме на в някаква къща, с родителите ни и негово дете (не знам да има дете, ожени се преди няколко години, но не съм чула да е с дете вече). Останалите му бяха приготвили някаква изненада, но той се почувства зле от нея и избяга. След което аз го настигнах и бяхме по улиците на Рим :). След това се озовахме в някакъв басей, прегърнати, някакво като в спа-комплекс, когато се появи моя приятелка, отдавна живееще в чужбина и ни пита дали ще тръгваме, единодушно отговорихме - не! След това се върнахме в къщшата, където беше детето му - момченце и моят баща се опитваше да му суши косата, и ние се включихме в приключението.
След това скочих от леглото, бях се успала за работа :). Много мило и хубаво ми стана от този сън. Дайте някакви предложения какво може да означава, моля!

« Отговор #2127 -: Януари 09, 2013, 08:41:59 am »
За пореден път сънувам близка жена,с която не поддържам връзка,и винаги едно и също-тя иска да възобновим предишните си отношения,а аз и крещя и не искам и дума да чувам за това. :unsure: Какво може да означава това?

« Отговор #2128 -: Януари 09, 2013, 10:43:05 am »
Зара, според мен трябва да му се обадиш, както и на твоята приятелка. Подсъзнателно си се присетила за тях, виж съзнателно, какво те спира да направиш контакт от типа "как си, какво правиш".

Муун Лайт - същото. Явно и ти си мислиш за тази жена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2129 -: Януари 09, 2013, 06:20:20 pm »
А какво според вас означава да сънуваш, че с човек, когото отдавна не си виждал, изведнъж сте се озовали заедно на морски бряг, стоите в края на пясъчната ивица и гледате морето?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2130 -: Януари 10, 2013, 02:13:04 pm »
Границата суша - вода. И двамата стоите на сушата вгледани в морето т.е. в това, което потенциално ви разделя в живота? Друг вариант, морето са новите хоризонти, голям скок към който се стремите заедно, но не осъществявате. Може би крачката един към друг?
There's a little witch in every woman...

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2131 -: Януари 10, 2013, 03:10:02 pm »
Има специфично тълкуване на брега на море/океан.. тнт..

Тъй като морето(водата) символизира емоциите, чувствата и подсъзнателното, брега е точката, където подсъзнателното среща съзнателното. Рационалното - нерационалното. Чувствата срещат разума. Водата среща земята.. по средата между двете. (аз например с опозиция Слънце - Луна, при положение че са ми главна тема връзката и по точно конфликта между разума и чувствата - често сънувам брега на морето  :blink:)

Цитат
To see the coast in your dream suggests that you are on a spiritual quest. The coast symbolizes the meeting between your two states of mind - the rational and the irrational. Alternatively, the dream may be a metaphor of how you are "coasting". through life. You may need to take things more seriously.�Or the dream may be telling you that "the coast is clear". You are free to move ahead.

Цитат
To see the shore in your dream suggests that your emotional needs are satisfied and inner turmoil has been resolved. It refers to the point where the conscious mind meets the subconscious. You have come to a place of solace and comfort. Alternatively, the dream indicates that you have explored all your options and need to think outside the box. There is still endless possibilities for you to consider.

Цитат
To see the sea in your dream represents your subconscious and the transition between your subconscious and conscious. As with all water symbols, it also represents your emotions. The dream may also be a pun on your understanding and perception of a situation. "I see" or perhaps there is something you need to "see" more clearly. Alternatively, the dream indicates a need to reassure yourself or to offer reassurance to someone.�It brings about hope, a new perspective and a positive outlook on life no matter how difficult your current problems may be.

(тълкуванията са от dreammoods.com)

П.С. и аз често съм имала точно като твоя сън, и конкретно с обект на чувствата сме на брега на морето. Става въпрос за връзката/отношенията ви с този човек, които засягат гореспоменатите въпроси :) В моя случай, предполагам че съм се опитвала на да намеря баланса между чувства и разум... опозицията Слънце Луна..
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 03:20:11 pm от Freya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2132 -: Януари 10, 2013, 03:23:31 pm »
Благодаря на двете ви за тълкуването, ще го взема под внимание, има върху какво да се помисли.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2133 -: Януари 10, 2013, 09:48:09 pm »
..
« Последна редакция: Януари 13, 2013, 08:49:03 am от yanica »

« Отговор #2134 -: Януари 13, 2013, 01:06:15 am »
здравейте
Весела коледа на всички:)
аз не си спомням почти никога какво сънувам ,но точно на сутринта на 25-ти се събудих от студ-завивката ми беше омотана около врата и беше смъкната на земята.
Веднага след като си отворех очите започнах да мисля за човек,с когото нито съм се чувала,нито съм се виждала от месеци,и съм му казала да не ме търси никога повече....
Странното е че години наред бяхме много близки приятели,чувахме се непрекъснато изведнъж след едно прибиране от чужбина се разведи със жена си ,заряза си детето заради някаква студентка.Отдалечихме се защото аз бях твърде против това котето правеше.Не се бяхме чували повече от година той ми звънна за един рожден ден-беше разбрал от общи приятели че съм се омъжила.Видяхме се и почна да ми сеоплаква как не бъл щастлив с това момиче кка държал на мен и куп глупости и 100 пъти ме пита защо съм се омъжила....
Много дълго стана моето обяснение,та с две думи какво означава това че съм го сънувала,след като вече всеки си има собствен живот?!

« Отговор #2135 -: Януари 13, 2013, 10:21:42 am »
Сънувах, че съм в градината на баба и дядо и разчиствам някакви неща. В един храст до мен имаше много, много пеперуди и един паяк. Една пеперуда кацна на мен и ме ухапа доста болезнено, после още една. И се отказах да разчиствам, тръгнах да търся спрей за трепане на гадини. После като се върнах всичко беше изчистено от само себе си.
А пеперудите бяха много и все красиви. Тази която ме ухапа беше черна с червени точки и жълти ивици.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2136 -: Януари 13, 2013, 12:15:14 pm »
Сънувах, че съм в градината на баба и дядо и разчиствам някакви неща. В един храст до мен имаше много, много пеперуди и един паяк. Една пеперуда кацна на мен и ме ухапа доста болезнено, после още една. И се отказах да разчиствам, тръгнах да търся спрей за трепане на гадини. После като се върнах всичко беше изчистено от само себе си.
А пеперудите бяха много и все красиви. Тази която ме ухапа беше черна с червени точки и жълти ивици.
Вени, четейки съня ти го асоциирах с Плутон ( разчистването, пеперудите - заради трансформацията ). Виж дали имаш транзити на / към Плутон. Мисля, че ти предстои някаква трансформация, разчистване на неща от миналото, които те натоварват емоционално  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #2137 -: Януари 13, 2013, 01:19:17 pm »
мда, секситил с Венера :)

« Отговор #2138 -: Януари 13, 2013, 01:34:58 pm »
activia, ти мислила ли си за него или си го сънувала, че аз не успях да разбера?
Ами накратко означава, че и ти, и той мислите един за друг :blink:

jasmin_veni, tania аз някъде бях чела, че пеперудите са по Плутон.

« Отговор #2139 -: Януари 14, 2013, 10:57:14 am »
здравейте,отдавна не съм писала тук,но то е защото не сънувах.Напоследък обаче съм подложена на голям стрес и сънувам всяка вечер.
Едната вечер сънувам ,че подстригвам на някого къдриците ,падаха кичур по кичур,а в един момент се оказва че са моите и то побелели-посивели.Обръщам се към майка ми и я питам защо не ми е казала че съм побеляла.
На следващата вечер сънувах бялата си мишка,то беше болно милото и почина вчера.Но я сънувах,че умира.Точно вчера ме нямаше в къщи,сестра ми беше и в момента в който е издъхнала,в същия час аз казах на съпруга ми че мишковка е умряла.Без да ми е казал някой.
Снощи пък сънувам че съм на някакво събиране и ме гледат странно и един човек ми показва гърдите ми.Едната излязла от сутиена ,иначе си бях облечена с блуза всичко но просто излязла,пък и едни такива големииии.Аз поначало си имам бюст.Кажете ми какво се случва и имат ли връзка тези сънища помежду си.Сънувам често и починалия си баща.Но не ми казва нищо.Само ме гледа с едни влажни очи и като че ли иска нещо да ми каже,но неможе.То така беше и преди да почине.Инсултите му бяха засегнали говора и само ме гледаше.
Моля ,дайте ми някакво обяснение на тези сънища