Снощи сънувах много странен сън - имала съм и други шантави сънища, но такива рядко.
Първо - пристигнаха на визитация едновременно трима мои починали близки - майка, баба и дядо.
Майка ми по едно време се появи в съня, но някак беше размито, не помня как точно съм я сънувала.
После сънувах къщата на баба и дядо, те бяха там. Дядо по едно време изчезна, останахме сами с баба ми и после тя ми каза, че е продала къщата и трябва да се изнесем да живеем в една малка тясна постройка до нея. Тогава усетих дискомфорт, чудех се как ще живеем двете там. Вероятно е свързано с битовите проблеми и дискомфорта, който периодично създават в реалното ми ежедневие.
По-нататък сънят започна да става странен.
Сънувах, че се намирам в омагьосана гора с някаква група от хора - сред тях имаше и бивши съученици, и бивши колеги... Гората ми приличаше на тропическа, беше много гъста, но имаше и дървета, характерни за нашите географски ширини. Всичко в нея беше като застинало, омагьосано... Дърветата, храстите, тревата не помръдваха - стояха като застинали, потънали в омагьосан мървешки сън. Сещам се, че имаше някакво дърво - дива круша или ябълка, посегнах да откъсна плодове от него... Бяха дребни, но много ароматни, не си спомням дали съм вкусила от тях.
По-нататък, придвижвайки се сред гъсталаците, се натъкнахме на стара изоставена къща. Приличаше на аристократична къща, голяма, триетажна, със стилна архитектура. Но излъчваше някаква тревожност или може би аз изпитвах страх от непознатото. С групичката се чудехме дали да влизаме или не, обзе ни притеснение. Все пак се осмелихме да влезем.
Имам някакъв блед спомен, че по едно време се появиха два размити силуета - на моите починали баба и дядо. Сякаш ни посрещаха.
Първо се озовахме в двора, където имаше градина с големи стари дървета. Застанах близо до верандата, наблизо също имаше стари дървета. Погледнах и видях по клоните няколко котки, май бяха моите... Посегнах да погаля едно от тях и изведнъж установих, че то ме гледа с шест чифта огромни очи.

След това реших все пак да вляза вътре в къщата, първо се озовах в помещение, което приличаше на лятна веранда, там имаше много саксии с цветя, които започнах грижливо да поливам. После влязох вътре, обзе ме странно чувство... Започнах да влизам от стая в стая и след всяка се появяваха множество нови, като в безкраен лабиринт (и друг път съм го сънувала). В един момент се озовах в някаква стая, която ми се стори интересна или може би странна - не помня, но нещо сякаш ме закова там. Беше обзаведена с антикварни мебели и някак по-особено беше усещането вътре. Изведнъж се спусна някаква странна мъгла, засвири класическа музика, приличаше на валс, затворих очи, изпаднах в унес и ритъмът ме понесе в странен танц - бях сама, а танцувах валс, сякаш съм с кавалер. Имах чувството, че съм облечена в дълга бална рокля. Усещането беше едновременно опияняващо и плащещо - страхувах се да продължа, да остана там и същевременно не ми се връщаше. В един момент видях как вратите към двете съседни стаи започват сами да се затварят. Уплаших се и хукнах отново към верандата, не исках да оставам в омагьосаната стая. След това не помня как е продължил сънят, но скоро се събудих.
През цялото време имах чувството, че се намирам в отвъдното, в някакъв междинен свят, т.е. нито в предверието на рая, нито пред ада. По-скоро приличаше на някакъв астрал, през който преминават мъртвите преди да продължат нататък. Нещо като КПП. :blink: