Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540260 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2540 -: Юни 29, 2013, 02:45:57 pm »
Аз пък сънувах,че ме гони буболечла,бягах от стая в стая и тя все влизаше. Имаше крила на пеперуда с едни такива светли точки,ама си беше буболечка  ;)
Нещо ще те изнерви.

п.п.Понеже насекомото има крила на пеперуда, помисли в/у материалната си осигуреност. Младостта/волността е кратка. :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2541 -: Юни 29, 2013, 03:20:36 pm »
Аз сънувах вуйчо ми, на майка ми брат, той почина преди 20 години. Беше голям окултист. Никога до сега на съм го сънувала.  Та в съня ми, идва той срещу мен и ми казва '' Ето ме, върнах се “
А аз нали знам че е умрял, се очудих как така, и той ми заобяснява, че имал една работа да свърши, и за това не бил идвал, но през цялото това време бил много на близо и ми показва, че всъщност през тези години бил в къщата, ама в някакви скришни стаи. Показа ми стаите, видях ги, седнахме , говорихме и се чувствувах неземно спокойна и толкова дълбоко съм спала, че по това време телефона ми е звънял 3 пъти, а аз не съм го чула.
Много интересен сън. Това явно показва,че починалите ни близки наистина са покрай нас :blink:Поне аз така си го обяснявам.
Това си е направо пророчески сън.
« Последна редакция: Юни 29, 2013, 06:08:09 pm от Milkyway »

« Отговор #2542 -: Юни 30, 2013, 06:09:02 am »
Тази нощ сънувах,че тичам в градина с черни змии.Една от тях ме ухапа на крака и почувствах болката дори.Тръгнах да търся една позната да ми каже как да махна отровата. :unsure:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2543 -: Юни 30, 2013, 07:39:33 am »
Сънувам лалета в саксии как цъфтят. Имаше и едно голямо лале, направо огромно и го гледах буквално как се изправя и разтваря пъпката си, като в същото време говорех с някакъв мъж по телефона, който ми обясняваше, че нещо в него е това лале. Аз не го познавах и се чудех защо ми говори на мен тези неща.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2544 -: Юни 30, 2013, 09:49:19 am »
Сънувам лалета в саксии как цъфтят. Имаше и едно голямо лале, направо огромно и го гледах буквално как се изправя и разтваря пъпката си, като в същото време говорех с някакъв мъж по телефона, който ми обясняваше, че нещо в него е това лале. Аз не го познавах и се чудех защо ми говори на мен тези неща.

Много добри перспективи на работния фронт. :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2545 -: Юни 30, 2013, 10:30:33 am »
Благодаря Уран, а нещо любовно не значат ли цветята?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2546 -: Юни 30, 2013, 12:02:16 pm »
Благодаря Уран, а нещо любовно не значат ли цветята?

Разцъфтяващи цветя са добър знак по темите, които са на дневен ред. Ако Любовта е темата, значи там ще са успехите, развитието, разцъвтяването и красотата. Аз лично ги свързвам с плодотворни действия и конкретна резултатност, затова написах работа, а и лалето не ми се видя така любовно. :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2547 -: Юни 30, 2013, 02:16:10 pm »
Всъщност нищо не ми е на дневен ред, в някаква хибернация съм преди прогресивно новолуние. Благодаря още веднъж!

« Отговор #2548 -: Юли 02, 2013, 06:48:28 am »
Сънувах,че се местим...Беше толкова реално! Събирах багажа и изпитвах отново онзи страх-като да седиш на ръба на пропаст и аха да паднеш всеки момент в нея...През живота си съм се местела над 20 пъти и при определени обстоятелства изпитвах това чувство...  :(
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2549 -: Юли 04, 2013, 11:11:59 am »
Сънувах как съм на голямото кръстовище на булеварда, където майка ми продава вестници на един павилион. Беше рано сутринта и тя беше там, а аз бях с колелото на противоположната страна по диагонал. Отдалече видях, че едно списание не е както трябва поставено, хукнах нататък с колелото, без да му мисля, срещу мен се зададе една кола, блъсна ме и аз се събудих внезапно.  :-X

« Отговор #2550 -: Юли 04, 2013, 11:14:32 am »
Дали тази кола не символизира подсъзнателното ти желание да се възпротивиш срещу контрола на майка ти?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2551 -: Юли 04, 2013, 12:11:40 pm »
Възможно е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2552 -: Юли 04, 2013, 09:12:03 pm »
Снощи сънувах много странен сън - имала съм и други шантави сънища, но такива рядко.

Първо - пристигнаха на визитация едновременно трима мои починали близки - майка, баба и дядо.
Майка ми по едно време се появи в съня, но някак беше размито, не помня как точно съм я сънувала.
После сънувах къщата на баба и дядо, те бяха там. Дядо по едно време изчезна, останахме сами с баба ми и после тя ми каза, че е продала къщата и трябва да се изнесем да живеем в една малка тясна постройка до нея. Тогава усетих дискомфорт, чудех се как ще живеем двете там. Вероятно е свързано с битовите проблеми и дискомфорта, който периодично създават в реалното ми ежедневие.

По-нататък сънят започна да става странен.
Сънувах, че се намирам в омагьосана гора с някаква група от хора - сред тях имаше и бивши съученици, и бивши колеги... Гората ми приличаше на тропическа, беше много гъста, но имаше и дървета, характерни за нашите географски ширини. Всичко в нея беше като застинало, омагьосано... Дърветата, храстите, тревата не помръдваха - стояха като застинали, потънали в омагьосан мървешки сън. Сещам се, че имаше някакво дърво - дива круша или ябълка, посегнах да откъсна плодове от него... Бяха дребни, но много ароматни, не си спомням дали съм вкусила от тях.

По-нататък, придвижвайки се сред гъсталаците, се натъкнахме на стара изоставена къща. Приличаше на аристократична къща, голяма, триетажна, със стилна архитектура. Но излъчваше някаква тревожност или може би аз изпитвах страх от непознатото. С групичката се чудехме дали да влизаме или не, обзе ни притеснение. Все пак се осмелихме да влезем.

Имам някакъв блед спомен, че по едно време се появиха два размити силуета - на моите починали баба и дядо. Сякаш ни посрещаха.

Първо се озовахме в двора, където имаше градина с големи стари дървета. Застанах близо до верандата, наблизо също имаше стари дървета. Погледнах и видях по клоните няколко котки, май бяха моите... Посегнах да погаля едно от тях и изведнъж установих, че то ме гледа с шест чифта огромни очи.  ;D След това реших все пак да вляза вътре в къщата, първо се озовах в помещение, което приличаше на лятна веранда, там имаше много саксии с цветя, които започнах грижливо да поливам. После влязох вътре, обзе ме странно чувство... Започнах да влизам от стая в стая и след всяка се появяваха множество нови, като в безкраен лабиринт (и друг път съм го сънувала). В един момент  се озовах в някаква стая, която ми се стори интересна или може би странна - не помня, но нещо сякаш ме закова там. Беше обзаведена с антикварни мебели и някак по-особено беше усещането вътре. Изведнъж се спусна някаква странна мъгла, засвири класическа музика, приличаше на валс, затворих очи, изпаднах в унес и ритъмът ме понесе в странен танц - бях сама, а танцувах валс, сякаш съм с кавалер. Имах чувството, че съм облечена в дълга бална рокля. Усещането беше едновременно опияняващо и плащещо - страхувах се да продължа, да остана там и същевременно не ми се връщаше. В един момент видях как вратите към двете съседни стаи започват сами да се затварят. Уплаших се и хукнах отново към верандата, не исках да оставам в омагьосаната стая. След това не помня как е продължил сънят, но скоро се събудих.

През цялото време имах чувството, че се намирам в отвъдното, в някакъв междинен свят, т.е. нито в предверието на рая, нито пред ада. По-скоро приличаше на някакъв астрал, през който преминават мъртвите преди да продължат нататък. Нещо като КПП.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2553 -: Юли 05, 2013, 03:15:47 pm »
Лили...
Не се занимавам с тълкуване на сънища (освен на своите си собствени) но това, което  разказваш провокира в мен разни идеи...И бих желала да ги споделя.
Чувала съм, че когато някой починал ти се явява в съня, то той има нужда  от помощ и те моли  да  му я окажеш... Когато  душата напусне тялото, тя се намира известно време в буферна зона между  земята и отвъдното. Този период продължава 40 дни. Много е важно тогава да се изпълняват всички ритуали, според съответната традиция, които помагат на душата да се предвижи  по-нататък. Душата има нужда от енергия и тази енергия се осигурява посредством погребалните  ритуали, помените (на по-късен етап), подаването на  храна "за Бог  да прости!" и пр. Това не са обичаи за  пред  обществото и за живите, както мнозина  си мислят. Това е една много стара, прастара традиция, която винаги е съществувала в хода на развитието на нашата цивилизация и се е съхранила (Слава Богу!!) и до днес почти във всички общества и религии под една или друга форма. По време на Римската империя напр. са се извършвали жертвоприношения чрез ритуално счупване на  стдове пълни с храна - плодове, зърно, хлябове.  Огнените и димните ритуали зареждат с енергия душата. Посоката на дима - нагоре помага тя да се възнесе и да преодолее ненужната вече връзка със Земята и зоната над нея...След този критичен период - 40 дни има още помени, които се правят на 3 месеца, на 6 месеца, на една година... Всъщност,  някой свещеник може точно да ти каже как трябва да бъде.. Много е важно и на задушниците да запалваш по една свещ на починалите близки и да  подаваш нещо за "Бог да прости!" - сладкиши, шоколад, варено жито... Ние си мислим, че щом нашите  близки са починали, вече нямат нужда от нищо. Но много често не е така.  Животът на душата продължава на тънко незримо ниво. И онези телепатични връзки, които сме имали с тях продължават да съществуват. Във вечността... Ако  искат нещо да ни кажат, единственото място за комуникация са сънищата.  Става и по време на медитация, за онези които практикуват. Сънят - Хипнос - е  също една междинна зона между земния живот и отвъдното. Зона, достъпна за човешкото съзнание и за нас живите.  Щом баба ти, дядо ти и майка ти са се явили на сън, значи нещо очаквта от тебе. Може би не си плевила гроба отдавна. Или не си подала за помен  на Черешова задушница,  или отдавна не си им палила свещи.Или... ти си знаешнай-добре.
Другият елемент: Къщата..
Къщата по принцип символизира човешката душа. Когато сънуваш твоя дом,това е твоята душа. Ако е разхвърлено и непочистено, значи в душата ти цари безредица.. Ако е чисто, лъснато, подредено, значи душата ти се намира в хармония. Щом си сънувала непозната, чужда  къща и си влязла в  нея, това би могло да означава, че искаш или имаш  (или ще имаш) възможност да влезеш и да  разгледаш някоя човешка душа,която ти се струва загадъчна, интересна, тайнствена, пълна с изненади, вълшебна,изискана... В, която обаче ще намериш неща които те плашат. Всъщност ти не правиш ли точно това. Влизаш и разглеждаш човешките души чрез хороскопите им..
Официалната роклята:
Това е  много хубаво предзнаменование. Вещае успех и постигане на някаква важна  житейска цел. Зависи обаче какъв е цвят роклята и колко е дълга...Аз например преди много,  много години  така се сънувах - облечена в сребриста, дълга,  официална рокля... В съня си  бях попаднала в нещо като дворец с огледални стени,  щукатерии по таваните.  Виждах отражението си в едно от огромните огледала с тежки барокови  рамки. Косите ми бяха свити в нещо като кок (прическа, каквато никога не съм  носила) и изглеждах някак си  по- възрастна, отколкото бях тогава (тогава бях на 22)... Месеци по късно в живота ми се случи събитие, което рязко вдигна обществения ми статус, направи ме популярна и уважавана в кръга от хора, в който се движех и за известен период от време  имах усещането, че успехът и късметът са кацнали на рамото ми..
 Имам една стара приятелка, с която се знаем повече от 30 години...Винаги знам какво се случва с нея, защото ми се присънва в определени  обстоятелства. Живеем на 1000 км една от друга и много рядко се чуваме или виждаме..Преди 3 години я сънувах красива, елегантна, облечена в тъмносиня клоширана рокля до прасците. Скоро след това ми се обади, за да ми се похвали, че мъжът, когото чакаше от няколко години най-сетне се е обяснил в любов...  Около месец  след това обаче си изгуби работата, любимият предателски я заряза и тя бе принудена да направи аборт - на 42 г.  първата и вероятно последната и бременност и шанс да има дете... В  хороскопа й, времето съвпадаше с началото на Саде Сати...Сега си мисля, че синият цвят на роклята е бил предупредителен сигнал... Може би...
« Последна редакция: Юли 05, 2013, 04:10:13 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #2554 -: Юли 05, 2013, 03:29:33 pm »
Много тъжно е това,което се е случило с твоята приятелка  :( Много ме е страх от Саде Сати,която преди около 7 години беше съчетана при мен и със Сатурнова Криза на опозицията. Бяха се образували и няколко кармични аспекта с тежкарите. Дали не си изчистих цялата карма тогава?

« Отговор #2555 -: Юли 05, 2013, 03:50:40 pm »
Много тъжно е това,което се е случило с твоята приятелка  :( Много ме е страх от Саде Сати,която преди около 7 години беше съчетана при мен и със Сатурнова Криза на опозицията. Бяха се образували и няколко кармични аспекта с тежкарите. Дали не си изчистих цялата карма тогава?
А какво ти се случи? Как го усети?
Иначе...за цялата карма.. За 30-те години, които предстоят все нещо ще натрупаш, освен ако не си решила да се качиш на някой хималайски връх и денонощно да караш на пост и молитва.. ;D
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #2556 -: Юли 05, 2013, 04:02:30 pm »
Всичко се отключи в един ден-изгубих всичко за един миг. Всичко...Семейство,дом,пари,любов,престиж...Всичко рухна за един ден!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2557 -: Юли 05, 2013, 07:27:12 pm »
Гаури, аз не спазвам християнски ритуали, някак не ми идва отвътре - нито подавам на Задушница, нито ходя да паля свещи.
Дядо ми почина още в края на 1996 година, в чужбина и нямаше как да присъствам на погребението. Баба ми почина през 2011, пак в чужбина. Майка ми - в края на 2009, за нея съм подавала, но в интерес на истината рядко ходя на гроба й, просто не ми остава време, а и с нея отношенията бяха по-особени, имаше много болка и обида. Но тя след смъртта си една нощ дойде окончателно да се сбогува с мен (година и половина след погребението), вероятно тогава душата е напускала междинния свят. Оттогава повече духът й не ми се е явявал, само я сънувам от време на време. По-интензивно и често присъства в сънищата ми, когато ми предстоят големи промени. А когато се явяват тримата покойници наведнъж, според мен това е знак или за някоя внезапна неочаквана промяна, обрат, или е знак на подкрепа - през последните няколко месеца не се чувствам добре емоционално и психически след продължителния стрес, който изживях. Миналата година беше много тежка за мен, но едва сега започват да се обаждат здравословните последствия.

А роклята приличаше на бална - дълга до земята и светла на цвят, може би бяло или сребристо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2558 -: Юли 06, 2013, 06:43:40 pm »
Бална или сватбена? :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2559 -: Юли 06, 2013, 08:04:59 pm »
Не съм сигурна, защото не я виждах, а беше по-скоро усещане, освен това всичко беше като в мъгла или може би  странна сребърна светлина, от която беше изтъкана и роклята. Тази светлина обгърна тялото ми и ме облече в дълга рокля до земята. Надявам се, че не е било саван.  ;D

Само си спомням /като усещане/, че роклята не беше с кринолин, а по-скоро следваше извивките на тялото, тип гръцка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.