Здравей Гост

Любими вкусове и аромати - астрологично

• 41 Отговора
  • 6284 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Любими вкусове и аромати - астрологично
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2013, 09:51:25 pm »
Моята Луна е доста злояда и трудно свиквам с различните национални кухни, не съм особено склонна да експериментирам. С традиционните български ястия така и не успях да свикна, а съм тук вече от 20 години. Повече клоня към европейска кухня, традиционни ястия не правя. Не мога да си представя да седна някъде и да изплющя една мешана скара.  ;D
За теб ми се струва,че когато имаш наистина силна, дълбока/8 дом/ връзка, споделена по местоживеене и с деца-ще се изяви есенциалното на луната ти-говоря за майчинство, готвене, такива. Има секстил с марс, ако не греша. Засега стелиумът в овен натежава, но и ти сега си повече венера.
При прогресиите се променят нещата с луната и жената, с последното водолейско влияние почти не готвя, никога не е било, готино ми е-да свикват, оказа се, че и други могат готвят, друг храни -не е само ракът. :blink:
Иначе-храним се заедно  на турнета с много други националности, но домакините са перфектни-част от условията. Ако трябваше сама-друго щеше да е. Френската кухня ми харесва много, сурови риби ям с удоволствие,-добре ще съм на изток. В Азия-единствено арменска кухня познавам, не е лошо, някои подправки обаче бяха особени. Един вид лимонена трева, но с лайм-вкус, всичко беше еднакво, много силен аромат, уби всяка индивидуалност в цялото блюдо.
Не ми понасят комбинации от 100 неща-харесвам-салата  плюс варени неща, зеленчуци. Месото обикновено не го довършвам, режа половината и го "дарявам" на огнените колеги. Не ми е толкова екзотичен опита, предимно европейски е. Веднъж отказах сирене/кашкавал -бг/ с живи червеи-сардински специалитет. Ама те всички домакини твърде недоумяват как им отказваш, като са те пуснали в дома си. Кървавица, правена със сурова кръв ядохме в Испания-после казаха, чудех се как да потисна гаденето. Обичам прости неща, залитах по орторексията години наред-чисти храни, еко, наистина тогава е супер. С много плодове и зеленчуци зимата изкарвам 6 часа без глад-жива храна. Много не ми вярват, всеки е различен.
Но нещата не опират само до луна и венера.
Слънце, асцендент също оказват влияние.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Ноември 28, 2013, 10:02:35 pm »
За теб ми се струва,че когато имаш наистина силна, дълбока/8 дом/ връзка, споделена по местоживеене и с деца-ще се изяви есенциалното на луната ти-говоря за майчинство, готвене, такива. Има секстил с марс, ако не греша. Засега стелиумът в овен натежава, но и ти сега си повече венера.

Луната е в тригон с Марс, това е най-точният аспект в хороскопа ми, делят ги десетина минути.

Енигма, навремето готвех и го правех с удоволствие, но когато имаше повече време и за кого да го правя... Аз самата, макар и по-прецизно да си подбирам храната, съм доста семпъл човек откъм хранителни навици и се задоволявам с малко. Нашите вкъщи все ме юркаха да сготвя нещо вкусно и отнемащо повече време, тях все ги мързеше и гледаха да спретнат бърза вечеря или обяд, без много фантазия. Но най-много обичах да готвя за гаджетата си (по-сериозните) - тези, които са идвали у нас. Там беше голямо угояване.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

astro

• 475
« Отговор #22 -: Ноември 28, 2013, 10:12:27 pm »

Луната е в тригон с Марс, това е най-точният аспект в хороскопа ми, делят ги десетина минути.

Енигма, навремето готвех и го правех с удоволствие, но когато имаше повече време и за кого да го правя... Аз самата, макар и по-прецизно да си подбирам храната, съм доста семпъл човек откъм хранителни навици и се задоволявам с малко. Нашите вкъщи все ме юркаха да сготвя нещо вкусно и отнемащо повече време, тях все ги мързеше и гледаха да спретнат бърза вечеря или обяд, без много фантазия. Но най-много обичах да готвя за гаджетата си (по-сериозните) - тези, които са идвали у нас. Там беше голямо угояване. ;D

Шттт... ;D
Добре ги гледаш..,а на мен ми забелязваш... :P

http://www.youtube.com/watch?v=5ZjjIpXq_6o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Ноември 28, 2013, 10:20:47 pm »
Тия тулумбички винаги съм се чудила как ги ядете, това е чиста захар в тесто  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #24 -: Ноември 28, 2013, 10:23:17 pm »
Веско има венера и марс във везни-как без сладко?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Ноември 28, 2013, 10:38:54 pm »
Веско има венера и марс във везни-как без сладко?

Аууу, на Соник ще му забраня толумбичките! Само да е посмял!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Ноември 29, 2013, 07:05:02 am »
Не знам дали вкусът може да се анализира астрологически. Може би само донякъде. Според мен семейните навици се натрапват на детето още от рано. Но все пак, ако се върнем кам най-ранната възраст, която си спомняме може би ще открием нещо от това, което си ни е заложено от майката природа.

Аз не обичах сладко и бях злоядо дете (но пак с уговорката, че като дете не са ми предлагали сладко, просто такова беше семейството ми). Майка ми казва, че не съм искала да ям нищо с дни и после като съм започнела да ям, се стъписвала на това колко много мога да погълна и се плашела, че ще и прилошее ( Слънце в Стрелец - човек на крайности, Луна в Козирог - ограничения)

Днес с Луна в Козирог и Венера в Козирог имам завдиен апетит и пристъпи на прекомерно ядене(?!), но не пълнея лесно. Ям всичко освен прясно мляко, обичам сладко, предпочитам зеленчуци пред плодове. Обичам баклава, торти и сърмички.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #27 -: Ноември 29, 2013, 01:03:31 pm »
Аз харесвам нежни аромати като Light blue на Dolche&Gabbana и Eclat d'arpege на Lanvin. Свързвам този си вкус с водното си Слънце.

Относно вкусовете - мога само да кажа, че обичам да си похапвам, няма значение сладко ли е, солено ли е. Много държа на разнообразието и вкуса на храната, а напоследък и на това да е здравословна и качествена. Беше ми попаднало някъде, че Венерата в Телец може да даде и последните си пари, но да отиде на ресторант. Има нещо такова  ;) Голямо удоволствие ми е храната (и слава Богу и тя ме обича и не ми се лепи).  :blink:

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #28 -: Ноември 29, 2013, 01:18:52 pm »
Това за везните и сладкото е малко мит.Слънце и Марс във везни-абсолютно категорично избирам-солено.Изправена пред торта изпитвам безразличие.Обичам по-тежки,вечерни парфюми,дори мъжки.Сладникавите абсолютно не са за мен.Лятото през деня предпочитам ориенталски етерични масла.Луна в Риби,Венера в Скорпион.

« Отговор #29 -: Ноември 29, 2013, 01:39:42 pm »
Това за везните и сладкото е малко мит.Слънце и Марс във везни-абсолютно категорично избирам-солено.Изправена пред торта изпитвам безразличие.Обичам по-тежки,вечерни парфюми,дори мъжки.Сладникавите абсолютно не са за мен.Лятото през деня предпочитам ориенталски етерични масла.Луна в Риби,Венера в Скорпион.
Съвпад Венера—Плутон?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #30 -: Ноември 29, 2013, 01:46:17 pm »
Съвпад Венера—Плутон?
Иска ти се :PСамо полусекстил и взаимна рецепция.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #31 -: Ноември 29, 2013, 01:51:23 pm »
как стоят слънце и марс във везни? И аз имам венера на трон, но е съвпад са сатурн-не ям сладко, дори захар забравям да купя, прсто не съществува за мен, напоследък и сладките плодове не ми харесват.

« Отговор #32 -: Ноември 29, 2013, 01:51:40 pm »
Аромати (душ гелчета и кремчета ;D) - лавандула (Lavera), ванилия (Bettina Barty), кокос (Lavera), ирис (Koppus), шеа (Dove), Кафе (Yves Rocher).
Парфюми от тези, които съм ползвала като тестери или реплики - Еуфория на КК, Валентина на Валентино, Десео на Джей Ло, Аква на Пума, Лейди Милиън на Пако Рабан.

Трудно ми е да определя точен вкус, но със сигурност не обичам кисело, много солено, много сладко...
Сладко обичам, като черен шоколад и американски бисквити с парченца или шоко чипс, карамелени бисквити и ябълков кейк с канела и орехи също. Обичам плодове, но ги ям по-зелени, не презрели. Не обичам сиропирани сладкиши.
Ям и солено зеленчукови ястия - понякога на пара, друг път сурови. Слагам разни билки - копър, магданоз, мащерка, риган, чубрица, квото има. Не обичам да слагам подправки освен малко сол - предпочитам натуралния вкус.
Също и сушени плодове, както и сурови ядки. Хляб с лимец или със семена.

Много ми се промени хранителния режим в последните няколко години. Опитвам да мина изцяло на суровоядство, но ми е трудно щото обичам лютеница и печени картофи ;D

Луна в риби, Венера във водолей в 12-ти.

« Отговор #33 -: Ноември 29, 2013, 02:01:17 pm »
как стоят слънце и марс във везни? И аз имам венера на трон, но е съвпад са сатурн-не ям сладко, дори захар забравям да купя, прсто не съществува за мен, напоследък и сладките плодове не ми харесват.
Слънце не знам, но Марс и Венера мога да кажа — налитам сериозно на солено, но не отказвам сладко :) Пазя си зъбите, но не мога да устоя на хубава сметанова или шоколадова паста. Също и пикантно, по скорпионска линия.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #34 -: Ноември 29, 2013, 02:04:35 pm »
Аз съм на периоди и все различни неща ми харесват.Обичам и тежки аромати Ейнджъл, Лейди Милиън , но и леки цитрусови.Цветните и плодови ги  харесвам много избирателно...

Луна в Рак, Венера в Близнаци :blink:

Обожавам да ям, особено тестено сладко, а тортите са ми слабост.
Не ме питайте как заради диетата им устоявам......пуста лакомия. :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Ноември 29, 2013, 02:05:02 pm »
Соник - толумбички, пасти... - неееее!  :96: ;D

---

Горкият младоженец - тормозът почва още отсега  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #36 -: Ноември 29, 2013, 04:36:55 pm »
Енигма ,при мен Сатурн е в квадрат с Венера и секстил към Слънце.Може и аз заради това да не съм в сладък плен. :blink:

« Отговор #37 -: Ноември 29, 2013, 04:45:33 pm »

Енигма, навремето готвех и го правех с удоволствие, но когато имаше повече време и за кого да го правя... Аз самата, макар и по-прецизно да си подбирам храната, съм доста семпъл човек откъм хранителни навици и се задоволявам с малко. Нашите вкъщи все ме юркаха да сготвя нещо вкусно и отнемащо повече време, тях все ги мързеше и гледаха да спретнат бърза вечеря или обяд, без много фантазия. Но най-много обичах да готвя за гаджетата си (по-сериозните) - тези, които са идвали у нас. Там беше голямо угояване.  ;D
Затова ли обичам да угоявам мъжете?  ;D И на мен Луната ми е в тригон с Марс  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #38 -: Ноември 29, 2013, 05:06:43 pm »

Затова ли обичам да угоявам мъжете?  ;D И на мен Луната ми е в тригон с Марс  :P
Значи от това идел меракът за готвене… успокоих се. Лили, кога ти, кога аз, гладни с тия тригони няма да останем :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Ноември 29, 2013, 08:51:36 pm »
Значи от това идел меракът за готвене… успокоих се. Лили, кога ти, кога аз, гладни с тия тригони няма да останем :)

Е, да, но зависи какво си слагаш в устата, със сигурност няма да са толумбички.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.