Моята Луна е доста злояда и трудно свиквам с различните национални кухни, не съм особено склонна да експериментирам. С традиционните български ястия така и не успях да свикна, а съм тук вече от 20 години. Повече клоня към европейска кухня, традиционни ястия не правя. Не мога да си представя да седна някъде и да изплющя една мешана скара. 
За теб ми се струва,че когато имаш наистина силна, дълбока/8 дом/ връзка, споделена по местоживеене и с деца-ще се изяви есенциалното на луната ти-говоря за майчинство, готвене, такива. Има секстил с марс, ако не греша. Засега стелиумът в овен натежава, но и ти сега си повече венера.
При прогресиите се променят нещата с луната и жената, с последното водолейско влияние почти не готвя, никога не е било, готино ми е-да свикват, оказа се, че и други могат готвят, друг храни -не е само ракът. :blink:
Иначе-храним се заедно на турнета с много други националности, но домакините са перфектни-част от условията. Ако трябваше сама-друго щеше да е. Френската кухня ми харесва много, сурови риби ям с удоволствие,-добре ще съм на изток. В Азия-единствено арменска кухня познавам, не е лошо, някои подправки обаче бяха особени. Един вид лимонена трева, но с лайм-вкус, всичко беше еднакво, много силен аромат, уби всяка индивидуалност в цялото блюдо.
Не ми понасят комбинации от 100 неща-харесвам-салата плюс варени неща, зеленчуци. Месото обикновено не го довършвам, режа половината и го "дарявам" на огнените колеги. Не ми е толкова екзотичен опита, предимно европейски е. Веднъж отказах сирене/кашкавал -бг/ с живи червеи-сардински специалитет. Ама те всички домакини твърде недоумяват как им отказваш, като са те пуснали в дома си. Кървавица, правена със сурова кръв ядохме в Испания-после казаха, чудех се как да потисна гаденето. Обичам прости неща, залитах по орторексията години наред-чисти храни, еко, наистина тогава е супер. С много плодове и зеленчуци зимата изкарвам 6 часа без глад-жива храна. Много не ми вярват, всеки е различен.
Но нещата не опират само до луна и венера.
Слънце, асцендент също оказват влияние.