Здравей Гост

Стил

• 248 Отговора
  • 35347 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Стил
« -: Декември 15, 2013, 03:25:09 pm »
Кои според вас са най-стилните зодии?

Забелязала съм, че най-стилни са Водолеите. Това е лично мое мнение, но хора с разположение на Водолеи по слънце или асц. са много стилни, като тези със Сленце са по стилни.

Също съм забелязала, че жените и мъжете Телец са много стилни и женствени в стилът си. Жените Стрелец пък все забелязвам, че се обличат много нескопосано, все съчетават грешни цветове или различни материи, абе...  За моята собствена зодия, Рак, мога да кажа, че стилът липсва, добре че имам асц. Водолей... Близнаците също са много модерни винаги, страхотни комбинации измислят.

Някой друг да има наблюдения?

Коя планета/знак/дом/аспект дават Стил?
Кои според Вас са най-стилните от тях?

Споделете мнения, ще ми е интересно :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

Re: Стил
« Отговор #1 -: Декември 15, 2013, 03:30:48 pm »
Yes, yes, yes! Si senor! Ние сме най-стилните, ние, да, да, Водолеите! Ураааа ;D ;D ;D

Сега сериозно. Имам Венера в Козирог в съвпад с Кету и мисля, че на това се дължи, че имам вкус не само към облеклото и аксесоарите.

Но в подкрепа на водолейската теория ще споделя, че познавам служебно едно момиче също Водолей с Венера в Козирог (и Луна във Везни евентуално), която се облича много стилно.

« Отговор #2 -: Декември 15, 2013, 03:38:49 pm »
Аз мисля, че за стил повече трябва да се гледа знакът на Венера, отколкото нещо друго. За слънцата, не мисля, че са особено показателни.

Лично аз харесвам семплите неща и поради тази причина, Венера в Дева много ми допада как се облича. Залагат на кройки и на самото усещане от цветовете, без блестящи и лъскави и екстравагантни извращения по тях, така че винаги ми остават някак очите към тях.   :blink:

Много зависи и от аспектите - забелязала съм, че квадрат или опозиция на Юпитер към Венера дава такъв вкус на хората, от който направо ми се плаче. Имам една колежка с такъв, тя може да си облече всички цветове на дъгата и това изобщо не я притеснява. Всъщност ... не я притеснява дори да съчетае огромна леопардова панделка на главата си с абсолютно различен десен шарена блуза ... и охххх мога да продължа безкрайно много с описанията от това, което съм видяла при подобен аспект, но ми става твърде тъжно.  ;D

И ПС, да не сзабравяме че за наличието на стил у хората все пак съдим и по собствения си вкус, а тези неща варират.  ;)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #3 -: Декември 15, 2013, 03:46:10 pm »
и аз залагам на венера за стила. в зависимост от това в кой знак е може да се определят различните стилове. примерно венера в овен- спортен стил, в козирог - строг и елегантен; във водолей -екстравагантен, в дева- семпло и изчистено.  аспектите на венера също оказват влияние. трябва да се направи статистика.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #4 -: Декември 15, 2013, 03:57:54 pm »
Стилът на обличане си е харесване на нещо...Венера харесва и тя избира...силната Венера дава добър естетичен вкус и харесване на красивото....Моята Венера е в 8*в телец/9д и е в сходящ съвпад със Сатурн и моя стил е елегантен класически/ама не чак толкова елегантен,хей...нормално елегантен е/.....консерве съм в дрехите/и не само /..поведението ми е стегнато и дори дръпнато понякога/Ац в дева/,като винаги проявявам уважение към другия,  а облеклото ми е предимно поли с блузи в земни топли цветове-кафяво,зелено,тъмно червено...
...чудесна темичка,Краби :P
« Последна редакция: Декември 15, 2013, 05:21:09 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #5 -: Декември 15, 2013, 05:06:22 pm »
Благодаря Марсин! Чудесен коментар :) И аз смятам че Венера харесва и избира, и когато е силна харесва красивото :)  :wub:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #6 -: Декември 15, 2013, 05:31:44 pm »
..моля и благодаря Краби :wub:...а аз обичам такива венериански/венерини теми,щото усещам силно енергията на тази планета..а и по Венера нещата са почти винаги излъчващи положителна енергия  :blink:

..сега се сещам,че напоследък, породено от силното приближаване  на Уран към моето Слънце , при мен се засилва желанието ми да се обличам в дрехи,различни от моя стил...привличат ме асиметрични и нетрадиционни разчупени неща...които обаче не се връзват с мен и моята същност...но пък съм решила скоро да си купя нещо различно...може би когато Уран съвпадне напълно със Слънцето ми и ме тласне към такава покупка.. :
blink:

« Отговор #7 -: Декември 15, 2013, 05:43:17 pm »
 :blink:Аз съм с Венера в Овен,и ОБОЖАВАМ-спортно-елегантния стил....НЕ ПОНАСЯМ КОСТЮМИ,поли...-имам чувството,че съм в "скафандър"-не ми е удобно,а и ми изглежда мн.СТРОГ стил-нещо,което също не понасям.
Така-значи-по-конкретно...Задължително съчетавам нещо спортно с елегантно,и никога двете поотделно.Обожавам дънки или панталон със спортна блузка по тялото,потниче или ефирна /романтична/ ризка...спортни якета и сака,пуловери и жилетки...Обожавам плетива/пуловери,шалове.Обичам  аксесоарите-бижута/сребърни предимно/,очила,колани,шапки...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Декември 15, 2013, 06:25:57 pm »
И аз съм с Венера в Овен - ретроградна, в съвпад с ЮЛВ и Меркурий в 5 дом.

Не обичам спортния стил - някой друг нямам против да носи, но аз самата никога не се обличам така, най-много дънки.
Официални костюми също не нося, предпочитам нещо елегантно. Като цяло не следвам никакви модни тенденции, обличам се доста семпло. Не нося и предизвикателно/екстравагантно облекло.

През лятото нося предимно панталони в съчетание с блузки или рокли. Поли рядко.
През есенно-зимния сезон любимото ми съчетание е панталон и риза, може и с някоя фина жилетчица отгоре. Също така нося дънки с къси вталени сака, харесвам и стил "конеездачка" - тесен панталон, високи ботуши и късо вталено сако.

Нещо такова може би:

Аксесоари почти не нося, освен шалове и бижута, но и последните ги зарязах вече. Никога не нося шапки и очила.

Обръщам първостепенно внимание на обувките - за мен те са най-важният аксесоар.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #9 -: Декември 15, 2013, 06:33:45 pm »
Аз съм със същата позиция като Лили, не харесвам спортен стил, првлачени дрехи и тем подобни. Не мога да търпя тази мода с блузите с паднало рамо, всичко трябва да е стегнато и прибрано относно дрехите. Нося най много рокли, и обожавам обувки, кожи, бижута, всякакви аксесоари. Същевременно се обличам изчистено, смятам, че съм много по-стилна от повечето хора, които срещам.

« Отговор #10 -: Декември 15, 2013, 06:53:21 pm »
Добре, де, щом сме тръгнали да описваме - аз страдам от сезонна шисофрения и поради това и стила ми варира в зависимост от сезона (дали не е от различните аспекти, които сключва транзитното Слънце с наталната ми Венера, не знам).

Пролетта и есента ходя абсолютно спортно. С дънки, винаги, рядко използвам клинове, никакви поли, рокли и т.н. ОБОЖАВАМ суитшъри и кецове, мисля, че стоят много сладко.  ;D Горните ми дрехи също са всякакви разнообразни спортни горнища, обичам нещата ми да имат и качулки. Ходя много небрежно и точно по начина, по който дефинирате "развлачено" от време на време - и майка ми не го харесва, и тя е с Венера в Овен.  ;D

Зимата съм спортно-елегантна. Съчетавам дънки с някои ризи, с които е възможно да се направи (по-спортните модели), обичам и комбинацията риза и пуловер отгоре. На нещо, по-различно от удобните ми ботуши с нисък ток, рядко нося като обувки, защото за мен на първо място е комфорта на дрехите. Обичам да нося земни цветове, по-пастелени - черно, кафяво, вишнево, синьо, сиво.

Лятото предпочитам тънките, прозрачни материи, дългите поли, рокли (понякога и дънки), преобладават неща в доста различни цветове (за разлика от другите сезони) и харесвам дантелените акценти по рокли и потници. Все още не си обяснявам как може хората да тръгнат на улицата с 3/4 или 7/8 дънки, изглеждат просто ужасно.

За всички сезони обаче важи правилото, че мразя жълто и цикламено и никога, ама никога не ги обличам.

ПС: За това, че дрехите винаги трябва да са прилепнали, не мога да се съглася - смешно е някакви жени, които си имат примерно, корем, да тръгнат с впити блузки, които да го очертават. Смятам, че облеклото трябва да се подбира, все пак, и според фигурата ни.  ;)

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #11 -: Декември 15, 2013, 06:54:07 pm »
az sum sus venera vuv vodolei , no se oblicham strashno raznoobrazno ot metalski stil, do strogo elegantno zavisi kude i skoi otivam.Sujelqvam za pisaneto ,no imam problem s kirilizatora .

« Отговор #12 -: Декември 15, 2013, 06:59:25 pm »
Аз си падам по спортно-елегантен стил. Ако е за работа, мога да облека и напълно официално облекло, макар че се чувствам много стегната в него. Напълно спортно рядко обличам, тъй като не се харесвам много много в него. Не си падам много по поли, предпочитам панталон, рядко обличам и рокли, макар да има моменти, в които много ми се иска да имам повече рокли в гардероба си. Забелязвам също, че не се обличам твърде цветно, нещо, което би ми се искало да променя, но някак сивото, кафявото и тем подобни ме преследват.  :( Харесвам ризи съчетани с дънки, също ми допадат клиновете, макар че не нося. Относно аксесоари...много обичам чанти, бижута, шалове...и обувки на високи токове, макар да не мога да ходя на тях.  ;D
Венера управлява АЦ-то и 8ми дом, а се намира във Водолей в 4ти.

« Отговор #13 -: Декември 15, 2013, 07:48:00 pm »
:blink:Аз съм с Венера в Овен,и ОБОЖАВАМ-спортно-елегантния стил....НЕ ПОНАСЯМ КОСТЮМИ,поли...-имам чувството,че съм в "скафандър"-не ми е удобно,а и ми изглежда мн.СТРОГ стил-нещо,което също не понасям.
Така-значи-по-конкретно...Задължително съчетавам нещо спортно с елегантно,и никога двете поотделно.Обожавам дънки или панталон със спортна блузка по тялото,потниче или ефирна /романтична/ ризка...спортни якета и сака,пуловери и жилетки...Обожавам плетива/пуловери,шалове.Обичам  аксесоарите-бижута/сребърни предимно/,очила,колани,шапки...

аз,като представителка на Слънце в овен пък се чувствам безкрайно удобно в споменатите от теб спортни дрехи,но не харесвам този стил като стил,с който представям себе си в обществото и това може би е от значение - кое е водещо в облеклото ми- което усещам удобно за себе си  или което ми харесва естетиЦки/ и показва начина,по който искам да се покажа и да бъда възприета от "другите"/.. а плетивата може би са харесвани и от Венера в земен знак....
« Последна редакция: Декември 15, 2013, 08:10:27 pm от марсин »

« Отговор #14 -: Декември 15, 2013, 07:57:57 pm »
Страшно харесвам плетени дрехи и жилетки венера в козирог.В ежедневието си ходя или с дънки или с панталони.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #15 -: Декември 15, 2013, 08:13:24 pm »
Моята Венера има само квадрати и няма други аспекти и като бях дете и тийнейджърка се обличах с каквото и както падне без никакъв вкус. Никой не ми е помагал в това отношение, нито със съвети, нито със забележки. Дори не ми се подиграваха, а положението беше зле. С годините минах в много строг служебен стил, само с костюми (Венера в Козирог), а след възврата се отгърнах в съвсем друг стил - доносиха ми се рокли, поли, шлифери и разни други такива - малко ретро, малко по-затворени, по-женствени (примерно подчертана талия, подчертан бюст, но без деколте), хубави прически, като в черно-белите ленти. Изобщо Венерата заживя при мен след 30, вероятно защото е много обвързана със Сатурн. Предлагам да гледате и 6 дом - знак на върха, планети в него, все пак отговаря за облеклото. С моето Слънце там, малко ще е да кажа, че ми е много важно как изглеждам.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #16 -: Декември 15, 2013, 08:40:01 pm »
Моята Венера е в Дева. Това, което мога да кажа за себе си, че стилът ми се определя до голяма степен от случая. Като цяло залагам на класическите тоалети, изчистени, но не пренебрегвам и дрехите, които ще ме отличат от "тълпата". Държа най-вече облеклото да ми е с хубава кроика и да е спретнато, чисто и разбира се да ми отива  ;D  Не понасям тичането след "последния писък на модата" и ме напушва смях когато видя, че даден човек се е облякъл супер неподходящо само и само да е в "крак с модата". Иначе по мои наблюдения стилни са телците и девите, а водолейте май наблягат много на съчетанията и аксесоарите.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #17 -: Декември 15, 2013, 08:44:12 pm »
венера във водолей  :blink: ей това харесвам аз ;) да има и нещо цветно и различно за настроение ;D

« Последна редакция: Декември 15, 2013, 09:11:13 pm от romantica »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Декември 15, 2013, 08:55:05 pm »
Аз мисля, че за стил повече трябва да се гледа знакът на Венера, отколкото нещо друго. За слънцата, не мисля, че са особено показателни.

Лично аз харесвам семплите неща и поради тази причина, Венера в Дева много ми допада как се облича. Залагат на кройки и на самото усещане от цветовете, без блестящи и лъскави и екстравагантни извращения по тях, така че винаги ми остават някак очите към тях.   :blink:

Много зависи и от аспектите - забелязала съм, че квадрат или опозиция на Юпитер към Венера дава такъв вкус на хората, от който направо ми се плаче. Имам една колежка с такъв, тя може да си облече всички цветове на дъгата и това изобщо не я притеснява. Всъщност ... не я притеснява дори да съчетае огромна леопардова панделка на главата си с абсолютно различен десен шарена блуза ... и охххх мога да продължа безкрайно много с описанията от това, което съм видяла при подобен аспект, но ми става твърде тъжно.  ;D

И ПС, да не сзабравяме че за наличието на стил у хората все пак съдим и по собствения си вкус, а тези неща варират.  ;)

:72: Toчно така...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Декември 15, 2013, 08:56:08 pm »
Страшно харесвам плетени дрехи и жилетки венера в козирог.В ежедневието си ходя или с дънки или с панталони.

Това се отнася и за мен..И моята козирогата Венера.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците