Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35722 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Да, на 3-4гр ми е от Венерата. Знам го  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

В края на април има слънчево затъмнение в телеца в 9 градуса и хората с венера в телец много ще намажат - любов и тъй нататък....Да ви е честито!

Въх, точно върху СЛВ ми идва!

*

Yaya

• 2265
Да, на 3-4гр ми е от Венерата. Знам го  ;D

Айде, ще почерпиш като станат нещата....

Ааа, не, тази година сме се разбрали - работа!
Нямам други аспекти, Венерята ми е в сходящ тригон със Сатурн само. По-точно затъмнението ми е върху Хирон  ;D Къде го чукаш, къде се пука....

Бившия ми звънна току-що - излизал му, че съм му била звъняла... скорпионски номера.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Добре де, ако отидете при кармичен астролог и той ви каже, че в някоя минала инкарнация сте живяли еди къде си, били сте еди какъв си (знатна особа или слугиня), това какво ви дава, с какво допринася за сегашния ви живот и развитие?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

В края на април има слънчево затъмнение в телеца в 9 градуса и хората с венера в телец много ще намажат - любов и тъй нататък....Да ви е честито!

Въх, точно върху СЛВ ми идва!

И ти прави секстил с нептуна, ако аспектира и личната ти венера?

Тригон. С Венерата нищо не прави, може би с прогресивната нещо… не, и с нея не. Съвпада с прог. СЛВ доста тясно, а прог. Луната влиза в Рак, но нищо друго интересно не виждам.

*

astro

• 475

Защо само Венера в телец ?
Аз имам Луна в този градус... ;D Други имат Марс..Трети Юпитер...

*

Lillie

• 30532
Добре де, ами ако затъмнението попада в знака и градуса на натално светило, какъв може да е ефектът? Допълнително фокусиране върху въпросната тема?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Добре де, ако отидете при кармичен астролог и той ви каже, че в някоя минала инкарнация сте живяли еди къде си, били сте еди какъв си (знатна особа или слугиня), това какво ви дава, с какво допринася за сегашния ви живот и развитие?

Който владее миналото, владее и бъдещето, както се казва на едно място. Отделно от това, едва ли бих повярвал особено, ако ми кажат "В предишния си живот сте били такъв, онакъв" — някакви общи насоки може и да има валидни, но конкретно… не ми се вярва. Ако си спомниш, хубаво, ако не, не.

Докато ме е нямало виждам има наченки на мисъл, дори и от репо. Ами така и трябва.
Като изключа, некакви обяснения за особата ми некакви глупости, има мислъл. Само така...
Темата мисля е добра?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Добре де, ами ако затъмнението попада в знака и градуса на натално светило, какъв може да е ефектът? Допълнително фокусиране върху въпросната тема?
Лил, ти вярваш ли в прераданията. Не е провокативен въпрос интересно ми е, защото си от малкото хора, които разбират и се интересуват от астрология, и няма да ми говорят глупости, как не могат да го обяснят и искат да съм им началник и тн тъпотий?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532

Който владее миналото, владее и бъдещето, както се казва на едно място. Отделно от това, едва ли бих повярвал особено, ако ми кажат "В предишния си живот сте били такъв, онакъв" — някакви общи насоки може и да има валидни, но конкретно… не ми се вярва. Ако си спомниш, хубаво, ако не, не.

Ако астрологът даде някакви насоки и съвети – какви тенденции и модели от миналото биха ни спънали и вече не стоят на дневен ред и какви потенциали от миналото биха могли да се използват и да се доразвият, тогава евентуално би било полезно да се спомене нещо за минали животи, но само в този контекст. Иначе алабала приказки всеки може да говори, пък нали и няма доказателства за противното. Или го приемаш за чиста монета, или не го приемаш – твоя воля.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Лил, ти вярваш ли в прераданията.

Вече ти казах - ще ми се да вярвам, но още се чудя и колебая. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ако астрологът даде някакви насоки и съвети – какви тенденции и модели от миналото биха ни спънали и вече не стоят на дневен ред, тогава евентуално би било полезно да се спомене нещо за минали животи, но само в този контекст. Иначе алабала приказки всеки може да говори, пък нали и няма доказателства за противното. Или го приемаш за чиста монета, или не го приемаш – твоя воля.  :blink:
понеже гледам как се говори за някакви държави, аз бих казал следното и търсил взаимовръзка в:
Наталната карта на България и собствената натална, за да си обясня, защо тук съм се преродил и каква е целта и мисията ми. Има ли резон според теб?

*

Lillie

• 30532
понеже гледам как се говори за някакви държави, аз бих казал следното и търсил взаимовръзка в:
Наталната карта на България и собствената натална, за да си обясня, защо тук съм се преродил и каква е целта и мисията ми. Има ли резон според теб?

Или защо тук съм дошъл - при все това, че не е било по моя воля и дори не ми харесва.

Дошъл съм да срещна важен за мен човек или група от хора, които не бих срещнал другаде и при други обстоятелства.

Има резон.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Или защо тук съм дошъл - при все това, че не е било по моя воля и дори не ми харесва.

Има резон.  :blink:
Така, действие второ:
След като съм тук и осъзнал, какво НЕ МИ ДОСТИГА, За ДА ГО ПОСТИГНА И КОГА. Кой са аспектите дирекциите и транзитите, за да го бъде във времето?
Съгласна ли си?

*

Lillie

• 30532
Не разбирам много ясно твоята формулировка, пробвай пак. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265

Тясно му е в нашата галактика, иска да блести по-надалеч  ;D

Нерил, търсиш СЛВ и как се проявява, другото е прогностика, в която освен планети има и лична воля.

А Шопенхауер

Правя няколко неща, заради това сигурно ;)
Лил, след като по натал дирекции и транзити лични и на БГ, може да се види в какво съм добър и върху кое трябва да се работи, нали?
По това бих могъл да си направя изводи за минал живот какво не ми е достигало и кога във времето БИ могло да стане тук.
Така ли е?

Четох че К12 в натала показвал Асцендента от миналия живот,даже преди няколко дена обмислях да пусна тема как да си съставим натална карта от предишен живот.Аз лично вярвам в прераждането от дете.Дори будизма,който чувствам най близо до себе си като религия също е основан на вярата в прераждането.Идеята на преражданията е да се усъвършенстваш,за да спреш цикъла и най накрая да се преродиш в Божествено Състояние.Има 6 основни нива на прераждане-Адско Състояние,Гладен Дух,Животно,Човек,Полу-Божество и Божествено Състояние.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
Правя няколко неща, заради това сигурно ;)

Пък чукча е тъп и иска уточнение.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.