Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35606 Прегледи
Не разбирам много ясно твоята формулировка, пробвай пак. :)

Тясно му е в нашата галактика, иска да блести по-надалеч  ;D

Нерил, търсиш СЛВ и как се проявява, другото е прогностика, в която освен планети има и лична воля.
Не търся нищо, просто искам да систематизирам нещата в темата и то за да докажа, че има. Което показва, че съм толерантен.
Иначе да пренасочвам към книги и излишни обяснения, няма сми.
Като истински началник слагам нещата в насока на темата и е показно, поне според мен как би трябвало да се развива астро тема!
Лошото е че АЗ го показвам, а не други потребители, а само лаят и то глупости
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
Чела съм, че най-силно влияе върху натална планета в съвпад с един от възлите. Шанс да си преработим стари теми по планета, дом и управител.

Хм, интересно... ами дано. В рамките на годината предстои затъмнение, което ми попада върху оста на възлите (25 гр. Везни/Овен), близо до нат. Венера. Преди десет години, при обрат на Лунните възли и затъмнение към нат. Венера имаше интересни събития, много продължителна връзка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Четох че К12 в натала показвал Асцендента от миналия живот,даже преди няколко дена обмислях да пусна тема как да си съставим натална карта от предишен живот.Аз лично вярвам в прераждането от дете.Дори будизма,който чувствам най близо до себе си като религия също е основан на вярата в прераждането.Идеята на преражданията е да се усъвършенстваш,за да спреш цикъла и най накрая да се преродиш в Божествено Състояние.Има 6 основни нива на прераждане-Адско Състояние,Гладен Дух,Животно,Човек,Полу-Божество и Божествено Състояние.

Вероятно планетите в 12 ти да са били във 1ви, хахахах или поне да са били на важни места в тогавашната натална карта, но може нещо да не сме се оправили с тях, щом са ни ги тикнали в 12ти дом в следващият живот. Защото всичко, което попадне в 12ти дом е хем скрито и често изисква някаква жертва за него, но е и скрит талант. Това, което ти казваш, обаче, има резон и се нарежда логически много добре с други мои минали (в този и в други животи) преживявания.  :rolleyes:

Четох че К12 в натала показвал Асцендента от миналия живот,даже преди няколко дена обмислях да пусна тема как да си съставим натална карта от предишен живот.Аз лично вярвам в прераждането от дете.Дори будизма,който чувствам най близо до себе си като религия също е основан на вярата в прераждането.Идеята на преражданията е да се усъвършенстваш,за да спреш цикъла и най накрая да се преродиш в Божествено Състояние.Има 6 основни нива на прераждане-Адско Състояние,Гладен Дух,Животно,Човек,Полу-Божество и Божествено Състояние.

Вероятно планетите в 12 ти да са били във 1ви, хахахах или поне да са били на важни места в тогавашната натална карта, но може нещо да не сме се оправили с тях, щом са ни ги тикнали в 12ти дом в следващият живот. Защото всичко, което попадне в 12ти дом е хем скрито и често изисква някаква жертва за него, но е и скрит талант. Това, което ти казваш, обаче, има резон и се нарежда логически много добре с други мои минали (в този и в други животи) преживявания.  :rolleyes:
Няма мерси, че те поздравих с една песен...Ама кой ти гледа тея неща ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

Колкото и да ти е трудно да повярваш, НАИСТИНА НЕ БЯХ ЗАБЕЛЯЗАЛА.  ;)

Колкото и да ти е трудно да повярваш, НАИСТИНА НЕ БЯХ ЗАБЕЛЯЗАЛА.  ;)
Но ЗАБЕЛЯЗВАШ ДА СЕ ДЪРВИШ...Лошо няма ;)

Моя ЮЛВ е в Скорпион в съвпад с Плутон и честно казано това е единственото разумно обяснение за вроденото ми недоверие към всичко и към всеки.Съмнявам се във всяка дума,във всеко дело,не се живее лесно с това,но пък от друга страна ме пази от разочарования. Логично обяснение в този си живот не откривам,никой ме е предавал или разочаровал,това идва от друг живот.Душата ми помни всички разочарования,била е предавана и лъгана,докоснала се е до всичко най-низшо и сега този спомен е останал в нея...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Моя ЮЛВ е в Скорпион в съвпад с Плутон и честно казано това е единственото разумно обяснение за вроденото ми недоверие към всичко и към всеки.Съмнявам се във всяка дума,във всеко дело,не се живее лесно с това,но пък от друга страна ме пази от разочарования. Логично обяснение в този си живот не откривам,никой ме е предавал или разочаровал,това идва от друг живот.Душата ми помни всички разочарования,била е предавана и лъгана,докоснала се е до всичко най-низшо и сега този спомен е останал в нея...

специално за теб ще дам един пример от действителността, още повече , че имам опит с тази нодална ос. Много близък мой приятел е също като тел със СЛВ в телец и ЮЛВ в скорпион. В сегашния си живот той изпитва ужас и недоверие към всякакви езотерични тели, гледа да си устрои живота и държи на такива прозаични неща като хубави дрехи, пари, добра хлана, лукс, удобства....Той има толкова ужасяващи подсъзнателни спомени от миналото в скорпион, че абсолютно автоматично го слага зад черта и просто не се занимава с него. той е най- недоверчивия към теми като астрология, нумерология, езотерика.......Скорпионът /аз сега ще си го сърбам в тоя живот/ изважда нещата на повърхността, унищожава ги и ги създава наново...Унищожава егоизъм, лицемерие, алчност, ревност, за да може да се направи място на осъзнатостта за това кой си всъщност и как трябва да се развиваш.
Нормално е да държи на тези неща-аз също държа,още повече и че Лилит ми е в Телец,което допълнително нагнетява ситуацията  :(

*

astro

• 475
Добре де, ами ако затъмнението попада в знака и градуса на натално светило, какъв може да е ефектът? Допълнително фокусиране върху въпросната тема?

Зависи от светилото- аспекта му с възлите, знак, дом и връзката с другите планети. Ще ви дам един много прост пример. Преди година през ноември имах първото от много години слънчево затъмнение в 12 дом върху луната в скорпион, която управлява 8 дом. Разболях се неочаквано, когато транзитиращ сатурн стана стационарен върху луната. така през ноември е била посочена темата за болестта, изолацията и продължителното лечение, самотата и липсата на подкрепа. Това си е програмата в този ми живот, тя е описана в наталната тема. Затъмнението е показало, че ще имам такъв проблем, а тр сатурн я е отключил. Естествено, при второто затъмнение пак в този дом, но чак миналата година през ноември, нещата се обостриха жестоко от хроничната им фаза, след което дойде и лечението. Това е само един много пример, затова е важно светилото в кой дом е върху един от двата възела и т.н.

С две думи..дома е от основно значение според мен. Той е фокусиран...

ЮЛВ е в съвпад с Плутон във 2-ри дом в Скорпион,Лилит е в Телец

*

astro

• 475
В края на април има слънчево затъмнение в телеца в 9 градуса и хората с венера в телец много ще намажат - любов и тъй нататък....Да ви е честито!

Защо само Венера в телец ?
Аз имам Луна в този градус... ;D Други имат Марс..Трети Юпитер...
Тук си пишем в светлината на кармата, възлите и затова се гледат много опростено нещата. Иначе до утре можем да си играем на декади и дуоди, градус анарета , неподвижни звезди и т.н. В кармичната астрология съм забелязала определени теми при аспект на натална планета с възел спрямо определен дом. Това е различно от вторични прогресии, дирекции, лунации и др.такива акценти, които тук имат друг поглед...

Ха-ха..В каквато и светлина да си играем...ако изпуснем детайлите рискуваме да пропуснем най-важните неща...дори и в кармичните връзки.

специално за теб ще дам един пример от действителността, още повече , че имам опит с тази нодална ос. Много близък мой приятел е също като тел със СЛВ в телец и ЮЛВ в скорпион. В сегашния си живот той изпитва ужас и недоверие към всякакви езотерични тели, гледа да си устрои живота и държи на такива прозаични неща като хубави дрехи, пари, добра хлана, лукс, удобства....Той има толкова ужасяващи подсъзнателни спомени от миналото в скорпион, че абсолютно автоматично го слага зад черта и просто не се занимава с него. той е най- недоверчивия към теми като астрология, нумерология, езотерика.......Скорпионът /аз сега ще си го сърбам в тоя живот/ изважда нещата на повърхността, унищожава ги и ги създава наново...Унищожава егоизъм, лицемерие, алчност, ревност, за да може да се направи място на осъзнатостта за това кой си всъщност и как трябва да се развиваш.
Нормално е да държи на тези неща-аз също държа,още повече и че Лилит ми е в Телец,което допълнително нагнетява ситуацията  :(
Джъст моя СЛВ и ЮЛВ и Лилит къде са и какво показват Сори, ама не мога да отворя на този комп астро.ком

*

Vanila

• *
  • 385
I дом, :sc:, :plu: :soe: :sun: :soe: :nlu:
VII дом, :ta:, :vlu:
Аспекти по оста:
:jup: :kva: :nlu:, :vlu:
:nep: :tri: :vlu:
:nep: :sec: :nlu:
Мисля, че Юпитер е показателен в случая, някакъв избор представлява, струва ми се.

В моята карта и по темата:
І дом,  :sc:  :soe: :ura:  :soe::vlu:
VІІдом,  :ta: :soe:  :jup:  :soe: :nlu: :soe: :ven:
Аспекти по оста:
 :jup: :soe: :nlu:
 :ven: :soe: :nlu:
 :ura: :soe: :vlu:
Мисля, че Юпитер наистина е показателен в случая!  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

После ще пиша,Нерилчо.Сега отивам на ресторант.До после...

После ще пиша,Нерилчо.Сега отивам на ресторант.До после...
Весело изкарванеее...аз съм още в офиса и ще изчезвам ;)
Чаоооо

*

astro

• 475
Добре де, ами ако затъмнението попада в знака и градуса на натално светило, какъв може да е ефектът? Допълнително фокусиране върху въпросната тема?

Зависи от светилото- аспекта му с възлите, знак, дом и връзката с другите планети. Ще ви дам един много прост пример. Преди година през ноември имах първото от много години слънчево затъмнение в 12 дом върху луната в скорпион, която управлява 8 дом. Разболях се неочаквано, когато транзитиращ сатурн стана стационарен върху луната. така през ноември е била посочена темата за болестта, изолацията и продължителното лечение, самотата и липсата на подкрепа. Това си е програмата в този ми живот, тя е описана в наталната тема. Затъмнението е показало, че ще имам такъв проблем, а тр сатурн я е отключил. Естествено, при второто затъмнение пак в този дом, но чак миналата година през ноември, нещата се обостриха жестоко от хроничната им фаза, след което дойде и лечението. Това е само един много пример, затова е важно светилото в кой дом е върху един от двата възела и т.н.

С две думи..дома е от основно значение според мен. Той е фокусиран...

така мисля. то и в другите части на астрологията е важен дома, знака. Първо гледаш в кой дом попада и дали има съвпад /това е най- мощния аспект/ с планета по нодалните оси. Е, ще си отдъхна през април, когато от 2 години на болести и неблагополучия изведнъж се акцентира 5 дом.

Един транзит пролет не прави. Цикъла и планетарните периоди преди всичко имат значение...Дома никога не се гледа изолирано от опозиторния...
Всеки дом има своя управител..на декада,на дуода..на терма.
Така,че акцентирания 12-ти или 5-ти имат опозитори...и обикновено там е рекурса- от опит го казвам.

В края на април има слънчево затъмнение в телеца в 9 градуса и хората с венера в телец много ще намажат - любов и тъй нататък....Да ви е честито!
Въх, точно върху СЛВ ми идва!
И ти прави секстил с нептуна, ако аспектира и личната ти венера?
Тригон. С Венерата нищо не прави, може би с прогресивната нещо… не, и с нея не. Съвпада с прог. СЛВ доста тясно, а прог. Луната влиза в Рак, но нищо друго интересно не виждам.
Доколкото виждам имаш тригон към СЛВ в дева, който идва от 4-ти дом. Между другото слънчевото затъмнение попада или в 1, или в 12 дом. И ако пр луна е в трети дом това е един чудесен период, по това време се скъсах от командировки...

Не, каква Дева? Там нищо нямам. Нептун ми е в трети, Козирог. Прог. Луна си остава в осми, самото затъмнение ми е в седми дом. Ползвам по равно Morinus и Janus 4, последната я има фиксната (без trial период) по торентите.

Джъст, усещала ли си някакво влияние, което твърдо можеш на припишеш на Лилит? Моята е близо до СЛВ, но все пак недостатъчно за съвпад, като за точка.

*

astro

• 475
Разбира се. Виж, в кармичната астрология нещата се гледат по- опростено, гледа се цялата картина. това не означава, че човек със СЛВ в телец е алчен, че ще му опадат ноктите и ще стане птица/ или пък сестра му ще се прероди в камила...Обикновено тълкуването е много ясно и се виждат натрупани проблеми....те просто изпъкват. Може би е хубаво да говорим и за възврат на северните възли ако искате?

И как разбираш кармата в натала? По опростения начин можеш да споделиш...

Радвам се, че здравият разум наделя и има истинска дискусия по темата.
Пак казвам, дори и да има прераждане(в което се съмнявам и си казах доводите) нека не бъде оправдание за постъпките ви сега.
Лека вечер и приятен уикенд

Грийн, можеш ли да ми отделиш минутка и да дадеш съвсем кратка интерпретация на следните аспекти:
-Луна съвпад ЮЛВ в 6-ти дом, Овен
-Плутон съвпад СЛВ в 12-ти дом, Везни
-Юпитер съвпад Лилит 9-ти дом, Рак
-Юпитер/Лилит квадратират възлите

Не е нужно да даваш инфо от кармична гледна точка и минали прераждания, просто ми е интересно какво определят тези позиции и аспекти като уроци и дадености в сегашното ми съществуване.

В това което съм чела като тълкуване из книгите за възлите в тези домове и знаци, не намирам абсолютно никаква достоверност при съотнасяне на информацията към моя натал.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!