Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35760 Прегледи
В края на април има слънчево затъмнение в телеца в 9 градуса и хората с венера в телец много ще намажат - любов и тъй нататък....Да ви е честито!
Въх, точно върху СЛВ ми идва!
При мен Лилит е в 9-ти неспектирана. Единственото и влияние досега съм усещаха при възврат- много ме участваха и бях крайно агресивна...
И ти прави секстил с нептуна, ако аспектира и личната ти венера?
Тригон. С Венерата нищо не прави, може би с прогресивната нещо… не, и с нея не. Съвпада с прог. СЛВ доста тясно, а прог. Луната влиза в Рак, но нищо друго интересно не виждам.
Доколкото виждам имаш тригон към СЛВ в дева, който идва от 4-ти дом. Между другото слънчевото затъмнение попада или в 1, или в 12 дом. И ако пр луна е в трети дом това е един чудесен период, по това време се скъсах от командировки...

Не, каква Дева? Там нищо нямам. Нептун ми е в трети, Козирог. Прог. Луна си остава в осми, самото затъмнение ми е в седми дом. Ползвам по равно Morinus и Janus 4, последната я има фиксната (без trial период) по торентите.

Джъст, усещала ли си някакво влияние, което твърдо можеш на припишеш на Лилит? Моята е близо до СЛВ, но все пак недостатъчно за съвпад, като за точка.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

gogo07

• *
  • 244
Razbira se 4e prerajdaniq ima! Az imam mnogo qrki spomeni ot dve ot prerajdaniqta si, kogato predi vreme mi praviha karmi4en horoskop , bqha mnogo to4no opisani! Samata astrolojka , nqma ot kade da e znaela za tezi moi spomeni ....

*

Smarta

• **
  • 575
Венера в съвпад с ЮЛВ най- общо говори за човек с богат любовен опит- само аспектите на венерата с другите планети ще покаже какъв и до какво е довело това, дали венерата не е ретроградна.притежава изкуството за съблазняване. При неблагоприятни аспекти на венерата човек е продавал тялото си, а луксът и социалната суета са го развалили...Важен е пллутон и аспектите му , дом и т.н

Този аспект го имам, в 5 дом. Само че нямам никакви такива спомени. Знакът на възела е най-важен и показва основната линия на развитие в миналото, а съвпадът с Венера показва прекалено силна идентификация на душата с линията на поведение, дефинирана от знака на възела. Аспектите на Венерата само дават начините да се излезе от доминацията на това минало поведение. Не попадайте в грешката да взимате даден аспект за "наказание" за минало поведение. Вселената е разумно място и на всеки човек му се дават не наказания, а шансове, друг е въпросът той как ги възприема. Спомнете си притчата за блудния син.

Ще дам алтернативна интерпретация за този аспект моя знак на съвпада - козирог. Всеки южен възел в козирог е врата към минало на аскетизъм и самодисциплина, все едно как са постигани. Венера съвпад Южен възел в Козирог с голяма сигурност показва липса на връзки и любовен живот в минали животи (ако допуснем, че такива съществуват). Когато връзки е имало, те са били възприемани като голяма отговорност, даже като бреме. На психологическо ниво такъв човек обича, уважава и цени себе си само тогава, когато изпълнява собствените си високи критерии за твърдост, успешност, самодисциплина и желязна воля отвъд всичко. Ако не успява да си постига критерия, счита се за недостатъчно добър за връзка и държи другите на разстояние.

Да добавим към аспекта квадрат към Плутон, от който така логически и малко наизуст може извадим развратно поведение и лек живот в миналото. Това може да е така, може и да не е. Когато имаме тая Венера в Козирог в съвпад с южния възел, черупката от защити трябва да бъде разбита. В зависимост от разни фактори, които едва ли някой жив човек разбира, аспектите към тоя съвпад са меки или твърди, но те всички работят по разбиването на черупката. Ако нямаме поне един аспект към Плутон или към Марс, който да мъчи човека чрез силно сексуално напрежение и да го кара да върши несвойствени неща, какво друго ще го извади от кокосовия орех? Всъщност в черупките на твърдите убеждения е много удобно и като забие някой в сатурновата линия, често остава в нея за доста животи. За да дойде до момента да има южен възел в козирог, значи вече действително е прекалил. И квадратът или опозицията на Плутон към Венера и възела няма да показва разхайтено поведение в миналото (макар че е възможно и даже по-вероятно в друг знак, например Телец), ами ще тласка човек към такова поведение сега, за да отиде махалото в другата крайност и да започне процес на уравновесяване.

Другото, които искам да обърна внимание, е че съвпад на южен възел с Венера дори с по-голяма вероятност сочи осланяне на парите като решение на проблемите в минали съществувания,когато собствената стойност, която човек е трябвало да изгради в себе си, е постигана само чрез идентификации с материални ценности, а не с вътрешни стойности. Ако към такъв съвпад видите предимно или само натоварващи аспекти, можете да сте сигурни, че човекът страда от неумение да цени и уважава себе си, а проблемите му във връзките са най-малкия му кахър. Висшият Разум във всеки от нас изисква признание и уважение заради самия себе си, а не излишно скромничене, отричане или заместване с по-малко трайни външни еквиваленти, и който пренебрегне тая повеля, ще му подарят по някой квадрат или опозиция към Венерата. :)

И като цяло всичко, което си пишем и говорим по темата е грубо опростяване на иначе сложни и многопластови връзки, от което излизат повече грешки, отколкото полезности. Ако на някой му е нужно за развитието му, той ще си спомни каквото трябва да си спомни без да е нужно някой да му го казва.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

Грийн, можеш ли да ми отделиш минутка и да дадеш съвсем кратка интерпретация на следните аспекти:
-Луна съвпад ЮЛВ в 6-ти дом, Овен
-Плутон съвпад СЛВ в 12-ти дом, Везни
-Юпитер съвпад Лилит 9-ти дом, Рак
-Юпитер/Лилит квадратират възлите

Не е нужно да даваш инфо от кармична гледна точка и минали прераждания, просто ми е интересно какво определят тези позиции и аспекти като уроци и дадености в сегашното ми съществуване.

В това което съм чела като тълкуване из книгите за възлите в тези домове и знаци, не намирам абсолютно никаква достоверност при съотнасяне на информацията към моя натал.

Понеже се опитах да си представя цялата карта на Соник и ето, че се допускат грешки. Цялата карта натална качена, за да мога да разгледам картината.За северния възел във везни на 12 дом мога само да кажа, че задачата е да се съсредоточиш върху сътрудничеството, а периодите на изолация и самота ще ти помогнат да анализираш някои връзки и да поработиш върху разрешаването на проблеми. Плутон на възела говори за личностни трансформации, опозицията с луната от шести дава трудни взаимоотношения с жена/майка/приятелки/дете. Южен в овен в шести носи новаторска професия в миналото, енергичност  и индивидуализъм, които обаче сега спъват личността, защото егото е било прекомерно развито. Сега трябва да поработиш върху връзките.Юпитер и лилит от девети дом в квадрат с възлите ако не е ретрограден,разбира се, говори за религиозна нетърпимост в миналото, лоши отношения с жени и / или майката заради квадрата им с луна от шести, проблеми със закона заради съвпада на юпитер и лилит. Знаковото разположение на лилит в рак говори за карма в семейството и към рода, може би тежко детство. Съвпадът на плутон в 12-ти дом сочи, че за превъзмогване на собствената болка трябва да се помага за облекчаване на чуждата чрез милосърдие и състрадание. Именно състраданието е ключът към избавяне от собствения егоизъм, от дребнавостта и аптекарската прецизност.

Изключително благодаря за отделеното време и обстойната интерпретация!

Подчертаното от  написаното по-горе има абсолютна валидност към сегашното ми съществуване. Много ми е трудно да работя в група, да контролирам силния индивидуализъм, както и да проявявам състрадание към други човешки същества.

Иначе за другите тълкувания няма сходство, поне в този ми живот. Разбира, се нужно е да се види цялата карта, както ти казваш, за да има по-ясна картина. Например, съвпадите на Луна и Плутон с възлите са широки-близо 8 градуса, но четох че се отпуска до 10 градуса, особено когато са в аспект със светило. Съответно Юпитер няма квадрат към Луната, не е ретрограден, неаспектиран е, като изключим квадрата му към вълзите и тригон към АЦ.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

опитах се да си представя наталната ти карта, мисля , че е неправилно само да описваме, по- добре е да се види цялата картинка нарисувана, на мен така ми е по- удобно

Разбира се. Благодаря ти, че отделяш толкова време за темата :blink:

« Последна редакция: Януари 11, 2014, 08:05:52 pm от Sonic_Pro »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Разбира се. Виж, в кармичната астрология нещата се гледат по- опростено, гледа се цялата картина. това не означава, че човек със СЛВ в телец е алчен, че ще му опадат ноктите и ще стане птица/ или пък сестра му ще се прероди в камила...Обикновено тълкуването е много ясно и се виждат натрупани проблеми....те просто изпъкват. Може би е хубаво да говорим и за възврат на северните възли ако искате?

И как разбираш кармата в натала? По опростения начин можеш да споделиш...
Гледам възлите, домовете, в които са поставени, аспектите на планети към възлите и домовете, откъдето идват тези аспекти. Сама можеш да провериш.

И без да направиш Златно сечение :o...не е ли повърхностно да се говори за карма?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Разбира се. Виж, в кармичната астрология нещата се гледат по- опростено, гледа се цялата картина. това не означава, че човек със СЛВ в телец е алчен, че ще му опадат ноктите и ще стане птица/ или пък сестра му ще се прероди в камила...Обикновено тълкуването е много ясно и се виждат натрупани проблеми....те просто изпъкват. Може би е хубаво да говорим и за възврат на северните възли ако искате?

Гледам възлите, домовете, в които са поставени, аспектите на планети към възлите и домовете, откъдето идват тези аспекти. Сама можеш да провериш.

И без да направиш Златно сечение :o...не е ли повърхностно да се говори за карма?
Предложила съм мой прочит според това, което съм чела и наблюдавала. По принцип разбирам, че виждаш в моите тълкувания повърхностност. Разбира се, това е твое право и аз го приемам, без да смятам, че изводите ми са такива.

Тук не иде реч за принципа... ;D, а за това дали правейки подобни изводи не допускаме грешки. То е ясно,че най-неясна е кармата...и дали точно заради това не манипулираме както чуждото съзнание..така и собственото си?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Предложила съм мой прочит според това, което съм чела и наблюдавала. По принцип разбирам, че виждаш в моите тълкувания повърхностност. Разбира се, това е твое право и аз го приемам, без да смятам, че изводите ми са такива.
Тук не иде реч за принципа... ;D, а за това дали правейки подобни изводи не допускаме грешки. То е ясно,че най-неясна е кармата...и дали точно заради това не манипулираме както чуждото съзнание..така и собственото си?!

Би ли обяснила какво е Златно сечение за по-несведущите? Пък те сами да преценят доколко Green дава полезна информация. Аз лично намирам приноса ѝ за много ценен.

*

astro

• 475

Би ли обяснила какво е Златно сечение за по-несведущите? Пък те сами да преценят доколко Green дава полезна информация. Аз лично намирам приноса ѝ за много ценен.

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=2448.0

и

При инкарнирането на душата е заложен и нейния потенциал в настоящето прераждане...Или , ако душата си е избрала да бъде КАСАПИН тя не е в състояние да трансформира желанието си в това да бъде ХИРУРГ...,защото нейния избор е опитност ,която следва да бъде усвоена...Въпрос на избор обаче е как да бъде придобит този опит или с повече или по-малко съпротивление...
В картата на всеки от нас има осем зони на ЗЛАТНО СЕЧЕНИЕ....Тези осем зони са известни в астрологията като ЗЛАТНО СЕЧЕНИЕ или АНДРЕЕВ КРЪСТ. Именно този кръст представлява опозицията м/у духа и плътта в битката м/у тях....

ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ на вертикалните оси започва от 0* на овен или това е точката на разкъсване на Космическия поток в мунданен план в индивидуалния хороскоп тази точка се нарича АСЦ. В мунданен план точката на златно сечение е 13* в скорпион , а в наталния  ни хороскоп  тази точка се получава когато към АСЦ прибавим 222,5*. Това всъщност е нашето подсъзнателно АЗ , това са нашите първоначални енергични заряди с които трансформираме борбата м/у духа и плътта...
Трансформацията на духовната енергия  и приложението на същата в материалния свят става в точката получена при изваждане от АСЦ на 222,5* .
ЗЛАТНИТЕ СЕЧЕНИЯ НА ДРУГИТЕ ДВЕ ТОЧКИ ПО ХОРИЗОНТАЛА АЗ-ТИ , се получава като процедираме по същия начин прибавяйки или изваждайки  222,5*.
Всичките тези *операции*  се правят и при ВЕРТИКАЛНИТЕ ОСИ. Или от наталните МЦ/ИЦ вадим и прибавяме 222,5*.
ТОЧКИТЕ , КОИТО СЕ РЕАЛИЗИРАТ В НАТАЛА ПРИ СЪБИРАНЕ СА БОЖИЯТА ВОЛЯ - МИНИМАЛНА ФИЗИЧЕСКА И МАКСИМАЛНО ДУХОВНА ЕНЕРГИЯ..ТУК Е МАКСИМАЛНАТА ПОДКРЕПА ОТ ВСЕЛЕНАТА И ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА...АНГЕЛИ , АРХАНГЕЛИ ...ВЪОБЩЕ КАКВОТО И ДА Е ОТ НЕВИДИМИЯ СВЯТ.
ТОЧКИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАМЕ ПРИ ИЗВАЖДАНЕ СА УПЛЪТНЕНАТА ЕНЕРГИЯ ИЗПОЛЗВАНА ЗА РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ И РЕАКЦИИ НА ВИДИМИЯ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ.
Точките на ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ или АНДРЕЕВИЯ КРЪСТ са наречени БОЖЕСТВЕНИ ПРОПОРЦИИ от КЕПЛЕР И ПОКАЗВАТ В ХОРОСКОПА НИ ЗАМИСЪЛА ОТНОСНО НАШАТА СЪДБА! А В ТОЗИ ЗАМИСЪЛ Е И ИЗБОРА...

От опит и много анализи твърдя , че ПРИ ТРАНЗИТИ , ПРОГРЕСИИ И ДИРЕКЦИИ ТОВА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ФИНИ И ВАЖНИ , МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ МЕСТА В НАТАЛНАТА КАРТА.

ПО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА СЕ ПРЕРАЖДАТ НА ЗЕМЯТА ЗАРАДИ ЛИЧНО УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ И ТРУДНО ,МНОГО ТРУДНО МОЖЕМ ДА ЗАБЕЛЕЖИМ В КАРТИТЕ ИМ КАКЪВ Е ТЕХНИЯ ИЗБОР...ЗАТОВА КАЗАХ , ЧЕ Е ДОСТА ТРУДОЕМКО И НЕ СИ СТРУВА...НО ТОВА Е КАРМИЧНАТА ПРОГРАМА...И ИЗБОРА...
http://www.astroseer.net/forum/index.php?topic=702.0

Много интересно, но как извеждаш числата 13° и 222°30'? В astroseer има линк, но вече наникъде не сочи.

*

astro

• 475
Много интересно, но как извеждаш числата 13° и 222°30'? В astroseer има линк, но вече наникъде не сочи.

Прибавяш 360 ...

Прибавяш 360 ...

И не променяш по никакъв начин сметката, пак стигаш до същия градус. Има ли формула?

*

Smarta

• **
  • 575
При тези изчисления, ако са ми верни, в една от точките имам съвпад с Южен възел, а в друга - с Плутон. Какво може да означава това?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

Аз сега ги изчислих като влязох в астрото - слагам си картата на Merz style. Илизат кореспондиращите градуси на различните знаци по самата окръжност.

Примерно 0 гр. дева = 150 градуса. 17 гр. дева = 167 градуса

И вече смятам (167+360) - 222.5 = 304.5 Това е 4 гр Риби.

Мисля, че така излиза сметката.  :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:

*

astro

• 475
При тези изчисления, ако са ми верни, в една от точките имам съвпад с Южен възел, а в друга - с Плутон. Какво може да означава това?

Тълкуванието се прави само с планетарни принципи.
В твоя случай управителя на Южния възел и Плутон.

Ясно ми е как се събира mod 360, питам какво е значението на 13 и 222½, откъде се появиха, как се получават, има ли други такива числа, коя е обединяващата формула…

ThunderGoddess, мерси, сега ще пробвам :) Ако случайно имам два-три градуса по-късен АЦ, АЦ+222½ би съвпаднало с Луната.

*

Smarta

• **
  • 575

Добре, и после какво? Не знам как да ползвам тази информация.

*

astro

• 475

Добре, и после какво? Не знам как да ползвам тази информация.

Върни се по-нагоре и прочети какво съм писала.

Мен не ме е много срам да кажа, че нямам колебание по темата. Моето мнение е, че има прераждане. Преди години си спомням как минахавах покрай пл. Славейков с книгите и като видя някое "прераждащо" заглавие все се чудех що за откачалки се занимават с това и как не им е неудобно да печелят от това на гърба на хората. Обаче ей ме на и мен след години и аз повярвах, макар че не спирам да мисля, че много хора искат да печелят на гърба на надеждите на други хора от някакви книжки, така че, всяко такова четиво/автор, според мен, не трябва да се приема като чиста монета и всеки да се опитва да се вслушва в себе си и доколкото му е възможно в здравия си разум : ). При мен се получи постепенно и с няколко сънища. За най- важният имаше до мен някой, който беше до мен и ми помагаше с показването:93: . Значи това, което съм виждала за себе си е, че съм била момче в нещо като католическо училище, което учи за свещеник или нещо такова; едно момче от Иран (в този сън видях тогавашното си име, което никога не съм чувала и потърсих в гугъл - оказа се че има такава дума и тя е собствено име :); после жена, която се събира с чернокож мъж и това ми наврежда; също като една жена, вероятно в Европа, как си вървя по една селска пътечка към селото/градчето и се гледам отстрани. Това най-накратко.  :93:
« Последна редакция: Януари 11, 2015, 02:27:57 pm от godina2800 »

*

Марая

• 28287

Винаги съм била краен противник на противопоставянето, особено от глобален модератор. И понеже говорим за кармата- знам от личен опит, че хората често проектират своите мисли в другите хора. Нека с този коментар да всеки да си направи извод сам за себе си и ако не може да помогне на друг- то поне да не пречи. Аз лично приемам чуждото мнение и съвети, когато са добронамерени. За манипулации е просто абсурдно да се говори- тази истерична реакция наистина не я разбирам. Тук просто си споделяме мисли и виждания, как чувстваме нещата. Един разбира от един вид астрология, друг- от друга. Всеки може да бъде полезен на другия, аз уважавам сътрудничеството, а не конфронтацията, нападките и подхвърлянията...

Иначе темата за Златното сечение е много интересна- някъде при Гита Мерджанова я бях чела, ще проверя в коя от книгите й...

Ами лошо след като го усещаш като противопоставяне..,а не като дискусия. Проблема е твой ,а не мой!
Не карам никой да приема мнението и съветите ми...,а споделям виждането си...и търся конструктивна дискусия по темата.
Много е лесно...иначе, то всичко преди нас е написано ...

Да! При Гита и в ураническата школа става дума за златното сечение...
И когато се говори по темата сме длъжни да изследваме всичко преди да говорим просто така..,защото тук влизат всякакви хора и четат..,а някои от тях имат сериозни проблеми...
Дано разбираш какво искам да кажа...
Иначе като Глобален модератор имам правата да споделя мнението си където пожелая..,най-малкото,че плащам за удобното място,в което и ти пишеш... :blink:, така,че по-скоро трябва да си благодарна за трибуната ,която имаш..,а не да правиш забележки именно проектирайки себе си...,защото за мен дискусията не е нещо недобронамерено...,а напротив.
Простено ти е обаче с този транзит на Марс в/у светилото... :blink: