Здравей Гост

Депресията в натала

• 112 Отговора
  • 16251 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Депресията в натала
« Отговор #60 -: Януари 28, 2014, 11:19:20 pm »
От ведите не вдявам, обаче имаш луна -сатурн в лъв, трудно-ти си атворитет, носиш отговорност за последствията на дългосрочните решения, ти-не другите...няма ли как да изиграеш друг сценарий, планета?....саде сатето е нещо-сатурн в близките 5 години аплкира-разпада съвпад луната ти?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Януари 28, 2014, 11:31:07 pm »
Депресията дълго време ми беше сестра. Ако вярвам на "психарите", че депресията е вратата към психичните заболявания ,да съм кукнала, ама-не, поне не още. ;D
Де-прес-какво значи..."пресираш мЕ-освен луна.-сатурн, плутон, при мъже още-слънца-напрегнато спрямо плутон и сатурн, също и за мъжете-марс-сатурн...та, депересарите не можеш ги убеди да станат, да спортуват, да НАПРАВЯТ НЕЩО, да се борят, те си харесват мазохизма, тук пък нептун ми го говоир за  тях,за болкатау, която не искат да излекуват.Техен избор, те го правят, не затъвайте с тях.  Съжалявам, нищо лично-това от лична-15 годишна депресарка-аз, е споделено.. Ако те не искат, не са готови да се излекуват-а вие искате да им помогнете-не, не можете, ще ви въвлекат на тяхното дъно-кой печели-нито вие, нито те..
Отеглете се навреме, преди херметичната гравитация на тяхното тресавище да ви погълне. Вие сте платили вашата цен, за да сте вън от де-прессс.
насила можеш да вземеш, но не и да дадеш, изборът е техен. ;D ;D ;D ;D

Естествено, ако депремираният е човек -близък, няма да го оставя, ще го дърпам за косите, после ще плача с него, но ще му извадя плутона, също нептун и -сатурн, за да продължи. Ако иска....
Нелекуваните депрес-хора стават зависими от вашето внимание, това им е патеричката.
Сурово ли да звучи-не, истината е такава-сурова.
Учителят Дънов казва-Природата не познава състраданието. Който иска0ще разбере смисъла.

Ама много истина...Ужасно много!

Как би изтълкувала съвпада Слънце /Сатурн при мъж и Луна/Сатурн при жена? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #62 -: Януари 28, 2014, 11:32:42 pm »
Саде Сати е транзит на Сатурн през 12, 1, 2 лунни домове. А Луната ми е в съвпад с Кету.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #63 -: Януари 28, 2014, 11:37:13 pm »
Саде Сати е транзит на Сатурн през 12, 1, 2 лунни домове. А Луната ми е в съвпад с Кету.  :blink:

Индийска астрология...
Няма как обаче да няма нещо розовичко по дашите.Прегледай Рао,Нараяна..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #64 -: Януари 29, 2014, 10:33:19 am »
Може ли да намесим и Марс? Снощи четох Лиз Грийн. Според нея зле разположен и изразен Марс може да доведе до депресивни състояние. Аналогично, и тя разглежда депресията като усещане за липса на контрол върху събитията.
Със сигурност няма как и Луната да ен е намесена. Всички знаем, че повтарящи се аспекти засилват и подчертават предразположеността към определено поведение.
Въпросът е дали към Луна, Сатурн не е налице и подтиснат Марс?

На първа страница посочих моите аспекти. Както Смарта отбеляза, опозицията на Слънце/Сатурн, освен ограничаваща, точно заради тази си функция може да е много стимулираща. Вероятно както е Сатурн на АЦ. Човекът не се изразява бурно, но, понеже е все недоволен от себе си, стремежът към развитие и еволюция го кара да е винаги добре подготвен и на ниво.
Марсът ми е в Лъв, в широк сходящ съвпад с Юпитер в Дева. Може би това ме държи, аз лесно не се давам на нищо. Само на себе си, ако се откажа. Но дори и това рядко правя.  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #65 -: Януари 29, 2014, 01:25:07 pm »
Моят е в падение във Везни, в съвпад със Сатурн. Трудно е, трудно. Но рибешкото Слънце замазва, защото изразяването му не изисква такъв Марс, какъвто би искало овчо или лъвско.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #66 -: Януари 29, 2014, 01:47:37 pm »
Разкажи за съвпада на Марс и Сатурн.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #67 -: Януари 29, 2014, 04:35:58 pm »
Разкажи за съвпада на Марс и Сатурн.
Качваш се в колата, палиш, включваш на първа и натискаш едновременно газта и спирачката до край. И понеже и Плутон участва, представи си, че си се качил в тир. По-точно няма как да го опиша. Редувам. Ступор по Сатурн. После Марс излита и иска да навакса времето на ступора. Стискам се да харча (2 дом), после му отпускам края и купувам повече, отколкото ако се не бях стискала. Трябват малко моторни упражнения за крачета - и двете да поотпуснат малко. Трудна работа. Но при депресия по Сатурн, че сме в такава тема, стига да се наканя да се надигна, Марсът ме вади от нея. Сега имам Марсов възврат. Скъсвам се от тренировки. Разсипвам се от физическо движение, чистене, ходене...

Сам по себе си такъв закован Марс във Везни също ми е докарвал депресия (не в клиничен смисъл), когато не успявам да отстоявам себе си. Нещата се пооправиха значително след Сатурновия възврат, когато образно казано "намерих себе си". Отказах се да бъда директно настъпателна или агресивна, просто се приех такава и Везните в моя Марс разцъфтяха. Защо да бъда агресивна, като мога дипломатично, да не кажа йезуитски, да купя, който трябва, и да продам, който не ми трябва? Оръжието на Марс във Везни е дипломатичността без отказване от каузата. Венера в Козирог много му помага (вече въпреки квадрата), тази Венера с този Марс може да накарат и папата да се почувства не на място на балкончето си.

И за да съм коректна и към Плутон, като бях малка единственото ми желание беше да стана хирург (отбелязвам, не касапин!). Привличаше ме прецизността в дълбочина. Отказах се, нямам психика на хирург, но хирургът в мен не умря, а се превърна в патоанатом! Шегувам се! Съвпад Марс (реже), Плутон (прониква) и Сатурн (знае винаги точно колко) е хирургически аспект наистина, който всяко нещо подлага на максимално дълбока дисекция, никога не се задоволява с по-повърхностна информация от възможната, и така не рядко си докарва по някое сдухване, защото световете на дяда Фройд и световната икономика не са най-веселите по принцип. Девешкият АС също добавя прецизност, така че не мога напълно да отделя двете разположения.
« Последна редакция: Януари 29, 2014, 04:48:55 pm от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #68 -: Януари 29, 2014, 05:03:28 pm »
Със Смарта се с доста сходни планетарни позиции. И аз исках да бъда лекар, но не хирирг, а специалист по инфекциозни заболявания.

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #69 -: Януари 29, 2014, 05:17:50 pm »
Имам съвпад Марс-Сатурн и съм лекар, но никога не съм искала да бъда хирург. От друга страна ми е било явно доста интересно, защото както не ме вълнуваше, така все се оказваше, че вися в операционната. Не щеш ли миналата година в момент, в който професионалното ми оцеляване беше под въпрос, изникна животоспасяваща сламка - да правя операции и резултата беше повече от добър, а аз не вярвах на това, което се случваше.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Януари 29, 2014, 05:22:51 pm »
Имам съвпад Марс-Сатурн и съм лекар, но никога не съм искала да бъда хирург. От друга страна ми е било явно доста интересно, защото както не ме вълнуваше, така все се оказваше, че вися в операционната. Не щеш ли миналата година в момент, в който професионалното ми оцеляване беше под въпрос, изникна животоспасяваща сламка - да правя операции и резултата беше повече от добър, а аз не вярвах на това, което се случваше.

Може ли да видя картата ти... :blink:

« Отговор #71 -: Януари 29, 2014, 06:35:53 pm »
Нерил пусна на предната страница добър текст за Слънце/Сатурн квадрат, но то и за опозицията е същото. Това е труден, но награждаващ аспект, особено като поодъртеете и разбира се, ако се стараете. Но това не е точно депресия, а чувство на ограниченост, което допълнително ви нахъсва и за добро, надявам се.

е аз вече съм в процес на остаряване :) - ако обича, този господин Сатурн, да дава вече наградите :)

« Отговор #72 -: Януари 29, 2014, 06:41:24 pm »
Може ли да намесим и Марс? Снощи четох Лиз Грийн. Според нея зле разположен и изразен Марс може да доведе до депресивни състояние. Аналогично, и тя разглежда депресията като усещане за липса на контрол върху събитията.
Със сигурност няма как и Луната да ен е намесена. Всички знаем, че повтарящи се аспекти засилват и подчертават предразположеността към определено поведение.
Въпросът е дали към Луна, Сатурн не е налице и подтиснат Марс?

На първа страница посочих моите аспекти. Както Смарта отбеляза, опозицията на Слънце/Сатурн, освен ограничаваща, точно заради тази си функция може да е много стимулираща. Вероятно както е Сатурн на АЦ. Човекът не се изразява бурно, но, понеже е все недоволен от себе си, стремежът към развитие и еволюция го кара да е винаги добре подготвен и на ниво.
Марсът ми е в Лъв, в широк сходящ съвпад с Юпитер в Дева. Може би това ме държи, аз лесно не се давам на нищо. Само на себе си, ако се откажа. Но дори и това рядко правя.  ;)

когато открих темичката и аз се сетих за тълкуванията на Лиз Грийн за зле изразен или блокиран Марс и това вече е свързано с въпроса на Нерил, дали има връзка с проработването на планетите. Ако не можем да изразим и да действаме според марс, няма да имаме енергия, желание за каквото и да е и .... естествено идва депресията, която си е точно това.

И моя марс е в Лъв, ама е прескочил широкия съвпад с Юпитер - всъщност, колко градуса е широкия съвпас за вас? При мен е на 12 градуса от Юпитер (Рак)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #73 -: Януари 29, 2014, 07:39:29 pm »
При мен орбисът е 4гр.

А Шопенхауер

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #74 -: Януари 30, 2014, 09:32:05 am »
Виждам че доста хора със съвпад Марс-Сатурн споделят,че са искали да станат лекари , аз имам същия съвпад, но единственото нещо в тази област което ме е влечало е била психологията и то основно лекуването на наркомании и зависимости.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #75 -: Януари 30, 2014, 11:17:48 am »
аз пък мислех, че съвпад марс-сатурн е аспект, показващ агресия в мъжка карта.
само за една имам наблюдения, обаче.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #76 -: Януари 30, 2014, 05:28:58 pm »
Виждам че доста хора със съвпад Марс-Сатурн споделят,че са искали да станат лекари , аз имам същия съвпад, но единственото нещо в тази област което ме е влечало е била психологията и то основно лекуването на наркомании и зависимости.
В кой дом и знак ти е съвпадът? Моят го реализирах в психологията.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #77 -: Януари 30, 2014, 08:15:34 pm »
В кой дом и знак ти е съвпадът? Моят го реализирах в психологията.
Знакът e везни ,а двете планети са в различни домове, марс е в 4ти, а сатурн в 5ти.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #78 -: Февруари 03, 2014, 10:39:12 am »
Гледам, че сте засегнали темата за съвпада Марс-Сатурн. А какво ще кажете, ако същият е в съвпад и с Асцендента? И всичко това в Дева. Дъщеря ми го има този аспект. Няма да имам против, ако стане някой лекар. Както има и Хирон в 6 дом.  :blink:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #79 -: Февруари 03, 2014, 03:14:37 pm »
Гледам, че сте засегнали темата за съвпада Марс-Сатурн. А какво ще кажете, ако същият е в съвпад и с Асцендента? И всичко това в Дева. Дъщеря ми го има този аспект. Няма да имам против, ако стане някой лекар. Както има и Хирон в 6 дом.  :blink:

Най-силната позиция на Хирон е в 6 дом, а също така и по-рядко срещана, отлична предпоставка за занимания с медицина, лечителство, както официална медицина, така и алтернативна, така, че то е заложено, дано да го реализира, пожелавам и го, за една майка е голяма гордост да отгледа доктор.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК