хей! юпитер да не би да е с някаква скрита екзалтация в лъв?? :lol:
Зависи как е поставен в наталната ти карта - в какъв знак и дом е, аспекти и управител на кой дом е...
При мен Юпитер е в 7-ми натален дом, в съвпад с Венера в Телец. Затова го свързвам с темите по седми дом - партньорства, връзки; Юпитер по натал ми е У2 /Стрелец/ и У5/Риби/ - та се отразява и на тези два дома - т.е. финанси, недвижими имоти, деца.
Е, БЛАЗЕ ТИ...СТРАХОТНО ПОЛОЖЕНИЕ НА ЮПИТЕР.
Аз си мисля, че екзалтацията на Юпитер важжи главно при наталите, но не и като транзит, тък като когато транзитира в Близнака Юпитер е така ИЗТОРМОЗЕН, че в Рак просто се съвзема...за да направи избухване в Лъв.
Също толкова силно положение има и в Телец- там е много щастлив и щедър- пак е нещо като екзалтация.
Много интересено твърдение и съвсем близо до истината! Тъкмо и аз се чудех, защо сякаш най-благотворно го усещам като транзитира през Лъв, въпреки че там не му приписват никакви достойнства.
При мен в натала Юпитер е в 9-ти дом, в интерсептиран Рак и неаспектиран, управлява 3-ти дом. Цял живот работя по темите на Юпитер и 9-ти дом, това е неаспектирана планета, изявява се с пълна сила!
Но пък аз усещам транзитите му и според сигнификациите на дома през който преминава. Например, като съвпадна с наталното ми Слънце в Телец в 7-ми дом, срещнах изключително интелигентен мъж, с който имахме много подобна философия за живота. Той беше чужденец, в продължение на годината когато бях там, ми показа красотата на страната си, много пътувания, запознах се с чужда култура. Не съм имала романтични отношения с него, беше ми нещо като учител, доста по-възрастен и с по-голям житейски опит.
После транзитен Юпитер като премина през 8-ми дом и съвпадна с натална Венера там, майка ми неочаквано получи наследство в България, което прехвърли на мен. Изплатих си и един стюдънт лоун, който влачех от един университет в Англия.
Аз за какво го уважавам най-много Юпитера, затова съм си го сложила на снимката