Здравей Гост

Юпитер в Лъв

• 67 Отговора
  • 17619 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Re: Юпитер в Лъв
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2014, 03:38:03 pm »
При ингреса в Лъв, в началните градуси още, Юпитер ще направи съвпад с натално МЦ, после с натален Марс и накрая на знака, с натален Сатурн, всичко това в 10-тият ми дом.

MayFlower, ние нали сме със сходна домификация  :blink:, при мен звучат подобно нещата: първо Юпитер ще направи съвпад с натален Сатурн/Марс /тия  двамата са в 28 и 29 градуси на Рак/ и веднага след това с натално МЦ/.

Момичета /и момчета/, да ви кажа две смешки, защото днес и без това са ме хванали лудите  ;D:

1. чета в някакъв си форум как една мацка имала МЦ - и си го чета като астро МЦ и се чудя какво ще значи това  :blink:, а то било /съкращение на месечен цикъл/  ;D

2. в момента имам кофти транзити към наталния Марс /Лилит е върху него, отделно транзитният Марс сега ще се мотае и то в квадрат пак към наталния Марс; и за да е пълна картинката нодалната ос също сключва квадрат/; та днес си "проработих" този Марс ...като чистих и готвих коприва  ;D; имаше в магазина прясна и реших да купя, уж за по-здравословно; е, такова парене на ръчичките беше, докато я очистя и измия - и си викам, те ти Марс сега  ;D

Да се върна на темата за Юпитер в Лъв - както казах, при мен ще направи съвпад с 2 важни точки от хороскопа: наталния съвпад Марс/Сатурн - съответно са ми У6 и У4 и натално МС. Ще се движи през 10-ти натален дом. Очаквам развитие по темите на 4-ти и 10-ти домове. Преди 12години забременях и родих дъщеря си; когато се движи през 10-ти дом Юпитер ще сключи и тригон с наталната Луна...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #21 -: Февруари 23, 2014, 03:46:28 pm »
На мен Юпитер в Лъв ще се случва на фона на трети и четвърти дом. В 4 дом е и наталната му позиция, но в Дева. Преди да достигне до нея обаче, ще мине през съвпад с Марс и СЛВ. За 2002 какво да кажа...Мога да я определя като една от най-важните години в живота ми. Приключих 4-годишна връзка и започнах връзка, която продължава вече 12 години. :blink:
Отделно с това започнах и първата си работа, на която се задържах 7 години. Явно и 2014 ще е е важна година. Още повече, че и номерологично ще съм в лична година 1.

е на това му викам аз възвръщане :) - хем хубаво, хем дълго/с бъдеще

радвам се за теб :)

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2014, 03:56:24 pm »
Моя Юпитер е в Рак, на 9гр от Асц - през 2002 се случиха доста неща, но нищо не даде особен резултат - всичко беше за кратко, а това, което продължи не даде нещо особено.
- нов обожател (българин в чужбина) с предложение за брак
- на почивка в чужбина (ама наистина далечна) с новия обожател
- напуснах работа
- завърших следдипломна квалификация
- започнах нов проект за печелене на пари
- кратък курс за опресняване на чужд език
- получих инфо за 2 предишни живота :), ама за третия не щяха да ми кажат :)

възможно ли е да не е дало никъде резултат, защото все пак Сатурн стои най-отгоре и държи всичко? Не знам, все се чудя, защо така ...

Е това, което описваш като събития, малко ли ти се вижда??? Какво разбираш под резултат? Да се омъжиш и да родиш дете?Според мен периодът ти е бил богат да събития, които, разбира се, са те подготвили за нещо по-значимо, ако си внимавала в час, като се казва!:)

в никакъв случай не казвам, че събитията са малко, но само едно от тях продължи да съществува, но без да даде резултат. С господина се разделихме след 3-4 месеца поради независещи от нас причини, квалифисацията и чуждия език не съм ги ползвала и до момента, инфото за предишните животи обаче даде много добър резултат.

От нумерологична гледна точка нещата са ми ясни, но се чудех как от астрологична можеше да се предвиди липсата на видим резултат. Изхождам от предположението, че Юп се занимава само с неща, които имат тенденция за развитие в бъдещето.

Рано е да се каже кое от случилото се с теб ще има значение за бъдещото ти развитие. Според мен всичко, което ни се случва, ни променя и нищо не  е случайно, но понякога берем плодовете на труда си след години, а не веднага. За мен дори едно хубаво пътешествие е страхотно  има голямо значение, защото по неуловим начин променя мисленето ни.

« Отговор #23 -: Февруари 23, 2014, 04:07:20 pm »
Моя Юпитер е в Рак, на 9гр от Асц - през 2002 се случиха доста неща, но нищо не даде особен резултат - всичко беше за кратко, а това, което продължи не даде нещо особено.
- напуснах работа

възможно ли е да не е дало никъде резултат, защото все пак Сатурн стои най-отгоре и държи всичко? Не знам, все се чудя, защо така ...

Е това, което описваш като събития, малко ли ти се вижда??? Какво разбираш под резултат? Да се омъжиш и да родиш дете?Според мен периодът ти е бил богат да събития, които, разбира се, са те подготвили за нещо по-значимо, ако си внимавала в час, като се казва!:)

в никакъв случай не казвам, че събитията са малко, но само едно от тях продължи да съществува, но без да даде резултат. С господина се разделихме след 3-4 месеца поради независещи от нас причини, квалифисацията и чуждия език не съм ги ползвала и до момента, инфото за предишните животи обаче даде много добър резултат.

От нумерологична гледна точка нещата са ми ясни, но се чудех как от астрологична можеше да се предвиди липсата на видим резултат. Изхождам от предположението, че Юп се занимава само с неща, които имат тенденция за развитие в бъдещето.

Рано е да се каже кое от случилото се с теб ще има значение за бъдещото ти развитие. Според мен всичко, което ни се случва, ни променя и нищо не  е случайно, но понякога берем плодовете на труда си след години, а не веднага. За мен дори едно хубаво пътешествие е страхотно  има голямо значение, защото по неуловим начин променя мисленето ни.

Е как рано? То цикъла приключи - това се случи през 2002 година. докога да го чакам? :)

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2014, 04:15:01 pm »
- напуснах работа

Е как рано? То цикъла приключи - това се случи през 2002 година. докога да го чакам? :)

Пътуването не те ли промени? Любовната история не те ли промени, макар и и приключила с раздяла? Не се ли запозна с хора по време на обучението? Нещата все същите ли са за тези 12 години? Трудно ми  е да го повярвам, особено за млад човек.

« Отговор #25 -: Февруари 23, 2014, 04:18:54 pm »
- напуснах работа

Пътуването не те ли промени? Любовната история не те ли промени, макар и и приключила с раздяла? Не се ли запозна с хора по време на обучението? Нещата все същите ли са за тези 12 години? Трудно ми  е да го повярвам, особено за млад човек.

Не, нищо не ме е променило. Но това няма значение - не знаех, че Юпитер идва, за да променя - мислех, че той идва с възможностите, които човек би трябвало да отработи - да действа - е, аз действах, но ... това е. А промените са по други планети.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2014, 04:33:51 pm »
 ;D Промяната е възможна благодарение на всяка планета...Да вземем в случая Юпитер -предмет на дискусията...

Какво символизира Юпитер?Какво управлява?Какво сигнифицира в картата?Какъв естествен сигнификатор е?
И това касае не само него ,а и светилата и планетите с които борави астрологията...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #27 -: Февруари 23, 2014, 04:39:42 pm »
При мен преди 12г е транзитирал през 10дом...,/на 10гр.от Наталната Луна и 8гр.от Натален Сатурн/...тогава родих дъщеря си...Роди се с АЦ в Лъв в съвпад с ЮПИ... :rolleyes: :blink:
Юпи по Античната е сигнификатор на децата...
Луната е плодовитост,майчинство...
Само,че защо ми е бил акцентиран 10дом?...освен с кариерата...се свързва и със статуса май?...Тогава и се омъжих...
« Последна редакция: Февруари 23, 2014, 04:46:06 pm от venera1978 »

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2014, 04:52:27 pm »
При мен преди 12г е транзитирал през 10дом...,/на 10гр.от Наталната Луна и 8гр.от Натален Сатурн/...тогава родих дъщеря си...Роди се с АЦ в Лъв в съвпад с ЮПИ... :rolleyes: :blink:
Юпи по Античната е сигнификатор на децата...
Луната е плодовитост...
Само,че защо ми е бил акцентиран 10дом?...освен с кариерата...се свързва и статуса май...Тогава и се омъжих...

Задействал ти е оста 4-и-10-и дом, както сама каза, променила си социалния си статус. Аз родих при транзит на Юпи през 5-и дом - дома на децата. А при по предишния му транзит в Лъв, в 9-ия ми дом през 1990 г. издадох книга!:)  При мен си действа, а при дъщеря ми как действа, просто не е истина - но при нея е в 10-и, на трон в Риби, в тригон с Венера в 10-и дом!

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2014, 04:53:40 pm »
...тогава родих дъщеря си...Роди се с АЦ в Лъв в съвпад с ЮПИ... :rolleyes: :blink: Юпи по Античната е сигнификатор на децата

Аааа, и моята се роди с Асц Лъв /със Слънце в Скорпион и Асцендент Лъв е / , Юпитер е също изгряващ откъм 12-ти дом...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #30 -: Февруари 23, 2014, 05:50:54 pm »
Юпитер е у на моя 10ти дом.

Преди 12 години, когато пак е транзитирал в Лъв- мой 5-6 дом, се сбъдна една моя голяма мечта, която буквално беше мечта години наред, свързано беше с реализацията ми, главно творческа. Което го започнах тогава го продължавам и до днес.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #31 -: Февруари 23, 2014, 10:40:59 pm »
Аз го чакам с нетърпение също да влезе в Лъв :) Ще имам възврат  :P наталния ми е в тригон с венера и слънце в стрелец в 11 дом, което по мойта логика трябва да е хубав период ... малко ме притеснява квадрата с Плутон в 10 дом, а там сега ме тресе и Сатурна ... но ще внимавам в работата през този период повече :)
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #32 -: Февруари 24, 2014, 08:05:13 am »
минава през лъвския ми стелиум  :-[
2002 беше чудна година - тази към която бих се върнала ако имах машина на времето - но до преди ингреса в лъв  :-X тогава сама пропилях всичко което ми беше дадено с шепи от юпитер - да видим какво съм научила :)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #33 -: Февруари 24, 2014, 08:05:48 pm »
Направо се чудя как си спомняте какво е било преди повече от 10 години... Аз не си спомням, освен че ходех на лекции после на работа и после пак на лекции и този цикъл всъщност продължи още около 3 години... Юпитер ще ми транзитира през 11 дом ще видим какво ще се случи. Като знам колко надежди давах на Юпитер в Рак, а той ми донесе адски мнооого работа и не чак толкова голямо увеличение на доходите, както някак си, си го представях....
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2014, 10:27:34 am »
хей! юпитер да не би да е с някаква скрита екзалтация в лъв?? :lol:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #35 -: Февруари 25, 2014, 11:39:14 am »

Зависи как е поставен в наталната ти карта - в какъв знак и дом е, аспекти и управител на кой дом е...

При мен Юпитер е в 7-ми натален дом, в съвпад с Венера в Телец. Затова го свързвам с темите по седми дом - партньорства, връзки; Юпитер по натал ми е У2 /Стрелец/ и У5/Риби/ - та се отразява и на тези два дома - т.е. финанси, недвижими имоти, деца.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #36 -: Февруари 25, 2014, 11:45:35 am »
И аз трябва да споделя че когато Юпитер беше в Лъв , т.е. 2002 , беше единствената ми нормална година от 1998 , всичко беше добре , без проблеми , с нова среда, спокойно ..., за първи път добих международен опит,  при мен Юпитер е опозирал Слънце във Водолей и е управител на 7 ми натален дом. Наистина това беше може би единствената ми спокойна година в живота ми до сега.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #37 -: Февруари 25, 2014, 01:05:21 pm »

Зависи как е поставен в наталната ти карта - в какъв знак и дом е, аспекти и управител на кой дом е...

При мен Юпитер е в 7-ми натален дом, в съвпад с Венера в Телец. Затова го свързвам с темите по седми дом - партньорства, връзки; Юпитер по натал ми е У2 /Стрелец/ и У5/Риби/ - та се отразява и на тези два дома - т.е. финанси, недвижими имоти, деца.

Е, БЛАЗЕ ТИ...СТРАХОТНО ПОЛОЖЕНИЕ НА ЮПИТЕР.

Аз си мисля, че екзалтацията на Юпитер важжи главно при наталите, но не и като транзит, тък като когато транзитира в Близнака Юпитер е така ИЗТОРМОЗЕН, че в Рак просто се съвзема...за да направи избухване в Лъв.
Също толкова силно положение има и в Телец- там е много щастлив и щедър- пак е нещо като екзалтация.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #38 -: Февруари 25, 2014, 01:41:34 pm »
..СТРАХОТНО ПОЛОЖЕНИЕ НА ЮПИТЕР.
Аз си мисля, че екзалтацията на Юпитер важи главно при наталите, но не и като транзит, тък като когато транзитира в Близнака Юпитер е така ИЗТОРМОЗЕН, че в Рак просто се съвзема...за да направи избухване в Лъв.
Също толкова силно положение има и в Телец- там е много щастлив и щедър- пак е нещо като екзалтация

Ми, важат си транзитите на Юпитер те - ама пък срещнах една такава фраза: "Транзитите на Юпитер напр. спрямо дадена натална планета усилват/акцентират върху нея, включително и други транзити/прогресии към момента. И ако по натал тази планета е в лошо състояние и има напрегнати аспекти, то транзитът на Юпитер няма да е чак такъв бенефик. Обратното - в случай, че наталната планета е добре поставена по знак и дом, то Юпитер ще са наистина положителни...

« Отговор #39 -: Февруари 25, 2014, 01:55:06 pm »

Е, БЛАЗЕ ТИ...СТРАХОТНО ПОЛОЖЕНИЕ НА ЮПИТЕР.

Аз си мисля, че екзалтацията на Юпитер важжи главно при наталите, но не и като транзит, тък като когато транзитира в Близнака Юпитер е така ИЗТОРМОЗЕН, че в Рак просто се съвзема...за да направи избухване в Лъв.
Също толкова силно положение има и в Телец- там е много щастлив и щедър- пак е нещо като екзалтация.

Много интересено твърдение и съвсем близо до истината! Тъкмо и аз се чудех, защо сякаш най-благотворно го усещам като транзитира през Лъв, въпреки че там не му приписват никакви достойнства.

При мен в натала Юпитер е в 9-ти дом, в интерсептиран Рак и неаспектиран, управлява 3-ти дом. Цял живот работя по темите на Юпитер и 9-ти дом, това е неаспектирана планета, изявява се с пълна сила!

Но пък аз усещам транзитите му и според сигнификациите на дома през който преминава. Например, като съвпадна с наталното ми Слънце в Телец в 7-ми дом, срещнах изключително интелигентен мъж, с който имахме много подобна философия за живота. Той беше чужденец, в продължение на годината когато бях там, ми показа красотата на страната си, много пътувания, запознах се с чужда култура. Не съм имала романтични отношения с него, беше ми нещо като учител, доста по-възрастен и с по-голям житейски опит.

После транзитен Юпитер като премина през 8-ми дом и съвпадна с натална Венера там, майка ми неочаквано получи наследство в България, което прехвърли на мен. Изплатих си и един стюдънт лоун, който влачех от един университет в Англия.

Аз за какво го уважавам най-много Юпитера, затова съм си го сложила на снимката ;)
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!