Здравей Гост

Жестокоста към животните!!!

• 80 Отговора
  • 15792 Прегледи
Re: Жестокоста към животните!!!
« Отговор #60 -: Февруари 25, 2014, 04:00:17 pm »
А когато учиш детето си волно или неволно на насилие над животни? Това каква перверзия е точно?
"Пеещото коте" ...един луд кара коте да "пее", не искам да казвам как го кара. "Мама" с дете гледа отстрани и се радва. Толкова й харесва, че пуска клипчето...което обаче взривява фейса. Дотолкова че от профила на мама вече няма следа. Никой обаче и не пише кой е изрода каращ котето да "пее", за да види той как се пее точно...защото желаещи да му видят певческите възможности има много.
И всичко това се разиграва пред детето, което изглежда също се забавлява!
http://www.cross.bg/feiisbyk-zhivotni-tzekova-1395948.html#axzz2uLWydUYl

« Отговор #61 -: Февруари 25, 2014, 04:01:30 pm »
MayFlower, сега видях какво си написала в началото. Защо не прибра котенцата? Има хора, които реагират идиотски, но и колата на онзи не е правилното място за котило. 15-ина котета ми изчезнаха по подобен начин, само защото имаха лошия късмет да полюбопитстват какво има извън двора — просто няма място да се изненадваш.

« Отговор #62 -: Февруари 25, 2014, 05:08:25 pm »
MayFlower, сега видях какво си написала в началото. Защо не прибра котенцата? Има хора, които реагират идиотски, но и колата на онзи не е правилното място за котило. 15-ина котета ми изчезнаха по подобен начин, само защото имаха лошия късмет да полюбопитстват какво има извън двора — просто няма място да се изненадваш.

Нямаше как да ги прибера тогава. Живеех на квартира, бях студентка. Проблема е че точно в тази страна, популацията на котките е огромна, има ги навсякъде-по улиците, парковете, накъдето се обърнеш- котки. Говоря за бездомни животни, грижите, приютите и всякаква помощ, се правеше от чужденците, най-вече британци и германци. Местните бяха много жестоки- масово тровене и прегазване на котки с коли. Правителството и до ден днешен нехае.

Този идиот си спираше луксозната кола пред кооперацията, котката вече изкарваше децата си да си играят, бяха поотраснали,но за нещастие се качваха по колите. Освен тази женска котка, хранех долу още поне 20-тина котки. Нямат закон там за защита на животни, нямаше какво да направя. Тровеха се дори и котките на чужденците от дипломатическите мисии, изобщо не им пукаше, това са изроди. Да не говоря пролетта като излизаха таралежчета, заради мекия климат ги имаше в изобилие, как ги прегазваха с колите си:(

Радвам се че се махнах, отначало бях удивена от природата, чудесния слънчев климат и изобщо красотата на това място, но после осъзнах че това е едно гробище за измъчени животни.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #63 -: Февруари 25, 2014, 08:31:33 pm »
Хората, които посягат на животни имат различно устроен мозък от нашият. Някои дори май не правят разлика между добро и лошо. Има един епизод на поредицата "Through the Wormhole", казва се "Can We Eliminate Evil ?", препоръчвам ако искате да разберете къде наистина се корени злото. Глоби и закони няма да помогнат много, проблемите на тези хора, които измъчват животни се коренят още в детските им години, и отношението на другите хора към тях. А защитниците, които отвръщат със същото, не виждам как разрешават проблема.
Проблем има също така и по кланниците, където условията са много лоши, но хората си затварят/затваряме очите.

« Отговор #64 -: Февруари 25, 2014, 08:40:32 pm »
Хората, които посягат на животни имат различно устроен мозък от нашият. Някои дори май не правят разлика между добро и лошо. Има един епизод на поредицата "Through the Wormhole", казва се "Can We Eliminate Evil ?", препоръчвам ако искате да разберете къде наистина се корени злото. Глоби и закони няма да помогнат много, проблемите на тези хора, които измъчват животни се коренят още в детските им години, и отношението на другите хора към тях. А защитниците, които отвръщат със същото, не виждам как разрешават проблема.
Проблем има също така и по кланниците, където условията са много лоши, но хората си затварят/затваряме очите.
Каква точно е позицията ти по въпроса? Не разбрах?
Че има едни нещастни хорица болни и да няма мерки със законов характер или да гледам как някой тормози беззащитно животно и да ги разбера?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #65 -: Февруари 25, 2014, 11:24:39 pm »
Тези законови мерки няма да подействат ако няма подходяща терапия, която да съпътства престоят им в затвора. Това би трябвало да важи за всички престъпници, но е трудно изпълнимо.

« Отговор #66 -: Февруари 26, 2014, 09:15:16 am »
Знаеш ли каква е най-добрата терапия за тия изроди? Да ги премазват от бой всеки ден! Мисля че добре ще им се отрази...Нетипично за "зодията" ми (Водолей) вярвам,че агресивния подход в много ситуации е по-добър от културния такъв.Някои хора са прекалено елементарни и функционират на твърде низшо ниво,за да разберат доброто отношение и културния подход към тях-те разбират само от бой и словесна агресия.За съжаление съм се убедила лично в това...С един прост и агресивен човек не можеш да се разбереш по културния начин.Но виж-ако му размажеш физиономият по има шанс да те разбере!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #67 -: Февруари 26, 2014, 10:28:16 am »
Уауу Джъст, верно си скинарче,почна да ме плашиш :P

« Отговор #68 -: Февруари 26, 2014, 10:31:09 am »
Някой път и аз се плаша от себе си  ;D В училище биех всички момчета наред  ;D За последен път съм прибегвала до физическа разправа с бившия-скубех го и го удрях.Сегашния още не е ял бой  ;D Ама той е такова добро и послушно Теленце  :wub:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #69 -: Февруари 26, 2014, 10:35:03 am »

Нямаше как да ги прибера тогава. Живеех на квартира, бях студентка. Проблема е че точно в тази страна, популацията на котките е огромна, има ги навсякъде-по улиците, парковете, накъдето се обърнеш- котки. Говоря за бездомни животни, грижите, приютите и всякаква помощ, се правеше от чужденците, най-вече британци и германци. Местните бяха много жестоки- масово тровене и прегазване на котки с коли. Правителството и до ден днешен нехае.

Този идиот си спираше луксозната кола пред кооперацията, котката вече изкарваше децата си да си играят, бяха поотраснали,но за нещастие се качваха по колите. Освен тази женска котка, хранех долу още поне 20-тина котки. Нямат закон там за защита на животни, нямаше какво да направя. Тровеха се дори и котките на чужденците от дипломатическите мисии, изобщо не им пукаше, това са изроди. Да не говоря пролетта като излизаха таралежчета, заради мекия климат ги имаше в изобилие, как ги прегазваха с колите си:(

Радвам се че се махнах, отначало бях удивена от природата, чудесния слънчев климат и изобщо красотата на това място, но после осъзнах че това е едно гробище за измъчени животни.

Mayflower, за коя страна става вьпрос?

« Отговор #70 -: Февруари 26, 2014, 11:35:12 am »
Знаеш ли каква е най-добрата терапия за тия изроди? Да ги премазват от бой всеки ден! Мисля че добре ще им се отрази...Нетипично за "зодията" ми (Водолей) вярвам,че агресивния подход в много ситуации е по-добър от културния такъв.Някои хора са прекалено елементарни и функционират на твърде низшо ниво,за да разберат доброто отношение и културния подход към тях-те разбират само от бой и словесна агресия.За съжаление съм се убедила лично в това...С един прост и агресивен човек не можеш да се разбереш по културния начин.Но виж-ако му размажеш физиономият по има шанс да те разбере!
Все едно аз съм го казал и писал беее...Златни ти ръчички...браво....!!!!
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #71 -: Февруари 26, 2014, 12:00:04 pm »
Някой път и аз се плаша от себе си  ;D В училище биех всички момчета наред  ;D За последен път съм прибегвала до физическа разправа с бившия-скубех го и го удрях.Сегашния още не е ял бой  ;D Ама той е такова добро и послушно Теленце  :wub:
Един луд приятел ми бе подарил метален бокс,за да съм се бранила ;D/М/у другото преди шизофренията да го превземе беше ветеринарен док.Като изчатка умори няколко кучета,крави и прасета.Но без да иска,той обича животните.Спретнаха му вендета и му унищожиха кабинета.Не че е по темата ,но се разходи във Варна на кон с меч и доспехи ;DЩе ти пратя за сватбата неговия бокс,ако нещеш ли свекърва ти се превърне в див глиган след време :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Февруари 26, 2014, 12:12:56 pm »
Не че е по темата ,но се разходи във Варна на кон с меч и доспехи ;D

Това да не е моят Принц?  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

astro

• 475
« Отговор #73 -: Февруари 26, 2014, 01:06:09 pm »
Напоследък все по-често се замислям..,дали хората не са станали животни , а животните хора?

Това са комплексирани и самотни...страхливи и ...не знам..,просто не го разбирам... :-X Изроди...
« Последна редакция: Февруари 26, 2014, 01:18:32 pm от astro »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Февруари 26, 2014, 01:11:37 pm »
Отношението към животните говори много за народа на една държава, а и като цяло отношението към по-слабите и уязвими групи в обществото също.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #75 -: Февруари 26, 2014, 04:15:11 pm »
Не, че терапията при затворници не може да включва известно количество електрически импулси ;D , но наистина боят няма да помогне. Има тясна връзка между хората, които измъчват животни и претърпяно насилие в детството им. Децата, които тормозят животни най-често са станали свидетели на домашно насилие или е било отправяно такова към тях.

За деца над 6-7 години, които тормозят животни, трябва терапия при психоаналитик, за да се търси причината на поведението им. Това е единствената превенция.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Февруари 26, 2014, 04:29:31 pm »
Мисля, че е редно, ако детето често проявява неконтролируема агресия към животни, да бъде потърсена психологическа консултация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #77 -: Февруари 26, 2014, 05:08:28 pm »
Мисля, че е редно, ако детето често проявява неконтролируема агресия към животни, да бъде потърсена психологическа консултация.
Не, че терапията при затворници не може да включва известно количество електрически импулси ;D , но наистина боят няма да помогне. Има тясна връзка между хората, които измъчват животни и претърпяно насилие в детството им. Децата, които тормозят животни най-често са станали свидетели на домашно насилие или е било отправяно такова към тях.

За деца над 6-7 години, които тормозят животни, трябва терапия при психоаналитик, за да се търси причината на поведението им. Това е единствената превенция.
Напоследък все по-често се замислям..,дали хората не са станали животни , а животните хора?

Това са комплексирани и самотни...страхливи и ...не знам..,просто не го разбирам... :-X Изроди...
Според мен за да се реши този проблем, трябват драконовски мерки...
Като например в Гърция, ако набарат чужденец с наркотици 20 години е присъдата затвор. Защо? Ами защото наркотиците се внасят и като превенция!
И тук с насилието над животни трябва да е така...Психолози и тн безполезни даскали на този етап според мен са излишни.
За да има такива даскали трябва пример да дадат и тези на които ще четат книжките си трябва да има силни закони и най вече изпълнението им. Другото за мен са общи приказки..И не на последно място, обществото да ги отхвърля и държи с тези хора, като с парий..

« Отговор #78 -: Февруари 26, 2014, 05:15:32 pm »
Забележително е също, че някои хора прехвърлят цялата си човечност към животните, а към останалите хора се държат като същински зверове. Това е по-скоро обратният на дискутирания случай, но пак е патология. Изобщо, трябва някакъв разумен начин за канализиране на агресията.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #79 -: Февруари 26, 2014, 05:18:15 pm »
По повод на темата искам да покажа нещо , което много ми хареса