Здравей Гост

Абе...

• 312 Отговора
  • 42577 Прегледи
*

Astroholic

Абе...
« Отговор #40 -: Октомври 30, 2006, 05:07:29 pm »
Е, има и други мнения по въпроса. В един от наскоро препоръчаните от Лили сайтове, например, пише точно обратното :
http://www.elysian.co.uk/ascendant.htm

"The Ascendant shows us as we really are - as opposed to the Sun sign which represents our ego and how we would like to bе".

Макар че едва ли някой ще се затрудни с превода, но все пак:

"Асцендентът ни показва такива каквито сме в действителност - за разлика от Слънцето, което представлява нашето Его и това, което бихме желали да сме".

Има и други интерпретации. Според една от тях най-доброто /колкото и относително да звучи това/ от характеристиките на даден знак се проявявало, когато в него е Слънцето. А най-лошото - когато в него е Асцендентът.
Дава се за пример Овенът и това, че повечето Овни далеч не са така агресивни и напористи, с каквито качества се свързва този знак. Защото едно Слънце в Овен всъщност знаело много добре какво е и на какво е способно и не изпитвало необходимост да се доказва. Докато един Асцендент в Овен се чувствал непрекъснато принуден да доказва и демонстрира, че е Овен, при което се проявявали тъкмо най-негативните качества на знака.

What do you think ? B)

*

АН

Абе...
« Отговор #41 -: Октомври 30, 2006, 05:20:10 pm »
Цитат
Е, има и други мнения по въпроса. В един от наскоро препоръчаните от Лили сайтове, например, пише точно обратното :
http://www.elysian.co.uk/ascendant.htm

"The Ascendant shows us as we really are - as opposed to the Sun sign which represents our ego and how we would like to bе".

Макар че едва ли някой ще се затрудни с превода, но все пак:

"Асцендентът ни показва такива каквито сме в действителност - за разлика от Слънцето, което представлява нашето Его и това, което бихме желали да сме".

Има и други интерпретации. Според една от тях най-доброто /колкото и относително да звучи това/ от характеристиките на даден знак се проявявало, когато в него е Слънцето. А най-лошото - когато в него е Асцендентът.
Дава се за пример Овенът и това, че повечето Овни далеч не са така агресивни и напористи, с каквито качества се свързва този знак. Защото едно Слънце в Овен всъщност знаело много добре какво е и на какво е способно и не изпитвало необходимост да се доказва. Докато един Асцендент в Овен се чувствал непрекъснато принуден да доказва и демонстрира, че е Овен, при което се проявявали тъкмо най-негативните качества на знака.

What do you think ? B)
моите наблюдения потвърждават "другите интерпретации" :)  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #42 -: Октомври 30, 2006, 05:36:26 pm »
И кво искаш да кажеш сега, моля - че всичката убавиня на Скорпиона - тва дълбочини, тва магнетизми прелъстителни всекакви - у тебе !
А всичките отрови, отмъстителности и манипулации  - у мене, така ли ??? :ph34r:  

*

АН

Абе...
« Отговор #43 -: Октомври 30, 2006, 06:19:09 pm »
Цитат
И кво искаш да кажеш сега, моля - че всичката убавиня на Скорпиона - тва дълбочини, тва магнетизми прелъстителни всекакви - у тебе !
А всичките отрови, отмъстителности и манипулации  - у мене, така ли ??? :ph34r:
нямам против да е обратното :D - виж, това, разбира се, е буквата, а не духа на закона :)

Тръгнахме от там, че нещо в нас е подвластно на Марс и Плутон :)
Имаш ли нещо против истинската ти същност да е подвластна на Венера? :) Предпочиташ Плутон? :) Аз май бих предпочела Венера :) С Марс и Плутон пред Аза има големи провокации :)
С интересите на Егото все някак се справям :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Абе...
« Отговор #44 -: Октомври 30, 2006, 06:51:47 pm »
Цитат
Сатурн ти управлява Аза.
Марс и Плутон – Егото....
Това по-горе е бързата и страстната реакция на Марс и Плутон.
Сатурн дава повече време за оценка и реакция в някаква ситуация"
Ми поздравления, точно така реагирам и аз, първо страстно и бързо се паля и стрелям, а после мисля.
Много време ми отне да опитвам да ликвидирам първоначалната реакция....резултат почти няма.
Ако някой ме светне как да обера тая първоначална реакция, ще съм му дълбоко благодарна.  <_<

Ма не съм съвсем сигурна, че едното е от аза, другото от егото. Щото аз като реагирам страстно и бързо, въобще и немам време да помисля, а за его се пак трябва и про(то)мисъл.  :rolleyes:

Цитат
В действителност съм тъпа но упорита като теле...не като вол... :D
И в крайна сметка постигам верния път, обаче в реалността съм точно първосигнална и пляскам незабавно първата попаднала ми реакция.
Е сега немах време да изчета всички и да отговоря наведнъж, чета нещо, присърбява ме, отговарям, а после вече ще го мисля. Това ми е втора редакция...да видя докъде ще им докарам цифрата.  :P  
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 06:55:27 pm от kaily »

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #45 -: Октомври 30, 2006, 06:58:44 pm »
Цитат
Тръгнахме от там, че нещо в нас е подвластно на Марс и Плутон :)
Имаш ли нещо против истинската ти същност да е подвластна на Венера? :) Предпочиташ Плутон? :) Аз май бих предпочела Венера :) С Марс и Плутон пред Аза има големи провокации :)
С интересите на Егото все някак се справям :)
Игати, айде сега, ние да мрем ли?  :angry:

Впрочем тъкмо тия дни разправях на някого каква е АН. Как като ми каже нещо, де не ми харесва, първата ми работа е да я опищя и да и обясня колко не е права...и после сядам и почвам да мисля, за да се окаже тя правата. И това продължава от години, честно казано, аз не бих могла да се изтърпя.  :blink:  

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #46 -: Октомври 30, 2006, 07:15:59 pm »
Цитат

Абе от овенската си петодомна камбанария не се изкушавам да давам категорични заключения за "доброто" и "лошото" на Слънцето и Асц в Овен, защото има известна доза риск да бъда субективна. Това е и една от причините, които ме карат да се въздържам от спорове на тема "слънце в знак".
В интерес на истината обаче с изгряващия си знак се чувствам някак си по-интимно свързана, впрочем и с Луната също - една такава... мъммм... мазохистична пристрастеност, ако може така да се каже  :lol: и на никой не давам да ни обиждат миличкото асцендентче, така е, мдамм  :P  :D

Склонна съм да мисля обаче, че Асцендентът е неразделна наша част,  вградена и интегрирана в психиката, защото той е входът в "матрицата", през който навлизаме в Материята с целия си наличен 'арсенал' - Душата, Аза, Егото, той е и първоначалният енергиен заряд, с който идваме тук. Ролята на Слънцето обаче ми е по-трудно да дефинирам - дали живототворящата му функция се свързва повече с Аза или с Егото...  :huh:

Но примерът, който даваш за Слънце и Асц в знак - в случая Овен - наистина в голяма степен отговаря на наблюденията ми в реалния живот и разликата тук наистина е тази, че Асцендентът има нужда от /непрекъснато/ доказване кой е и какъв е, докато Слънцето в същия знак си е естествен носител на тези характеристики и не е изключено да ги изразява по по-спонтанен и не така натрапчив начин.
Може би това усещане не е с толкова забележимо и очевидно външно проявление, а по-скоро се усеща като - не ми се смейте - някакъв вид "напън" отвътре  :rolleyes: Напън да се представяме пред света и пред всичко, що ни опозира откъм Десцендента, с характеристиките на изгряващия знак... личното ми усещане е, че Асцендентът сякаш не ни дава да се чувстваме достатъчно свободни в смисъл такъв, че независимо дали искаш или не искаш по някакъв начин сякаш ти се налага - поради външно или вътрешно обусловена необходимост - да бъдеш/изглеждаш това, което изисква знакът на Асц. И на някои Слънчица не винаги им допада тази "роля" - да бъдат в сянката на Асцендента. Далеч съм от идеята, че при всички или повечето хора е така, просто споделям вътрешното си усещане  :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 07:27:06 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #47 -: Октомври 30, 2006, 07:56:03 pm »
Я глей ти, и скорпионите не могат се разберат кой да се проявява-буйният Марс или потайният Плутон, та затова цел живот се бият измеду тия двамцата, а слънцето в това време си върши необезпокоявано работата досущ една подсъзнателна...луна?  :lol: Остава да разберем тогава луната какво прави, когато не страда от неразборията между владетелите на асцендента.

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #48 -: Октомври 30, 2006, 09:49:07 pm »
Само да внеса едно допълнение или по-точно корекцийка за "напъните" да бъдеш това, което е заложено по Слънцето и по изгряващия знак. Най-вероятно проблеми с интеграцията и уравновесяването на двете енергии - на Слънцето и на Асцендента - по-често се срещат в случаите, когато тези две основни компоненти се намират в несъвместими стихии. По същия начин може би стои и въпросът със знака на Асц и Луната. Но така ли е в действителност?

Дали пък едно Слънце на Асц или в сродна на Асц стихия ще среща по-малко затруднения в изразяването на същностните си характеристики? Естествено тук не става въпрос за теоретични обобщавания и генерални заключения, основаващи се на два изолирани астро-фактора, но все пак възможно ли е това да е една от предпоставките?  

« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 09:53:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #49 -: Октомври 30, 2006, 10:17:00 pm »
Какви напъни, бе душа?
Нещата вървят спокойно и корабът потъва бавно, напъни има само ако решиш да излезеш от схемата, ако я следваш-всичко си тече по...лава и жупел... :D  

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #50 -: Октомври 31, 2006, 08:05:54 am »
Цитат
Какви напъни, бе душа?
Нещата вървят спокойно и корабът потъва бавно, напъни има само ако решиш да излезеш от схемата, ако я следваш-всичко си тече по...лава и жупел... :D
Да де, потъва като Титаник в дълбоките и тъмни води...  :lol:  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Абе...
« Отговор #51 -: Октомври 31, 2006, 10:24:39 am »
Цитат
Как като ми каже нещо, де не ми харесва, първата ми работа е да я опищя и да и обясня колко не е права...и после сядам и почвам да мисля, за да се окаже тя правата.
изобщо не можем да оценим и осъзнаем потенциала на мислите си......

Те се въртят в главата ни безформени, аморфни, нематериални, хаотични...
После ги казваме или пишем някъде, на някого, или на никого, и им даваме живот, форма и ги превръщаме  в идея, която да изследваме или използваме....

Направо не знаем какво мислим, докато не го превърнем в слово :)  

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #52 -: Октомври 31, 2006, 10:46:56 am »
Цитат
Цитат
Как като ми каже нещо, де не ми харесва, първата ми работа е да я опищя и да и обясня колко не е права...и после сядам и почвам да мисля, за да се окаже тя правата.
изобщо не можем да оценим и осъзнаем потенциала на мислите си......

Направо не знаем какво мислим, докато не го превърнем в слово :)
Не знам, вероятно няма да го разберете защото няма начин да го изразя, но.....ми се случва да мисля без думи. Мислите не са непременно вербални. Може да се мисли без слово, но  думата за "този вид мислене" вероятно трябва да е друга.

Дано не ви звуча шантаво :unsure:
« Последна редакция: Октомври 31, 2006, 10:47:31 am от Valda »

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #53 -: Октомври 31, 2006, 01:27:10 pm »
О, разбира се, че силата на мисълта може да бъде страхотно оръжие. От типа "бумеранг", обаче. Тъй че трябва да се внимава с мислите. И със словата. Абе със всичко трябва да се внимава. Даже и с чувствата. Най-вече с тях. Човек трябва да се контролира. Непрекъснато. Какво мисли, какво казва, какво чувства, какво прави. Някои отиват дори по-далеч и препоръчват човек да се контролира и като спи  B) Обаче ако човек иска да бъде последователен и да довежда нещата докрай, а мисля, че тук повечето сме такива, трябва неизбежно да контролира и желанието си да контролира всичко и по всяко време. И става една каша, по-точно едно скорпионско тресавище, в чиито дълбини човек направо може да си потъне като един Титаник, образно казано  :ph34r:  

*

Guest

Абе...
« Отговор #54 -: Октомври 31, 2006, 01:50:06 pm »
Цитат
О, разбира се, че силата на мисълта може да бъде страхотно оръжие. От типа "бумеранг", обаче. Тъй че трябва да се внимава с мислите. И със словата. Абе със всичко трябва да се внимава. Даже и с чувствата. Най-вече с тях. Човек трябва да се контролира. Непрекъснато. Какво мисли, какво казва, какво чувства, какво прави. Някои отиват дори по-далеч и препоръчват човек да се контролира и като спи  B) Обаче ако човек иска да бъде последователен и да довежда нещата докрай, а мисля, че тук повечето сме такива, трябва неизбежно да контролира и желанието си да контролира всичко и по всяко време. И става една каша, по-точно едно скорпионско тресавище, в чиито дълбини човек направо може да си потъне като един Титаник, образно казано  :ph34r:
ха, ха, ха и накрая получаваш инфаркт :rolleyes:  :rolleyes:  :D  

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #55 -: Октомври 31, 2006, 02:21:03 pm »
off topic:

От свръхконтрол инфаркт не се хваща, по-скоро поради липса на такъв...  :huh:  ;)  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Абе...
« Отговор #56 -: Октомври 31, 2006, 08:00:26 pm »
Изречената истина не е истина.
Всяко изричане на летяща идея води до втърдяване на реалността около изречения участък.
Мислите са бездумни, думите после втвърдяват реалността и то не според същността и качеството на мислене, а според същността и качеството на опитите да се изрази тая мисъл в думи.
Изричането е определяне, уф, абе сложно е...за изразяване. :-)
Впрочем оня ден прочетох една изключително окултна мисъл-била теорема на някакъв социолог:
Ако се държим към нещата като към реални, те са реални в своите последици.

*

АН

Абе...
« Отговор #57 -: Ноември 01, 2006, 08:54:31 am »
Значи подсъзнанието и съзнанието, под формата на сънища, мисли, емоции, чувства, думи и дела, изграждат и контролират живота ни, независимо дали го приемаме или не.
Ако асцендентът ни е във воден знак, например Скорпион, и в момента е активиран от 50% от действащите планети, много е вероятно да подхождаме емоционално.
Но ако професиалната и социалната ни реализация е подвластна на Меркурий и той е под силното и благоприятно влияние на Сатурн, е препоръчително да оставим на страна емоциите и да подхождаме подходящо за Меркурий и Сатурн, т.е. здрав разум, упоритост, търпение и постоянство, като се захванем с нещо си.
Който и път да изберем, използваме ли качествата на Сатурн, все ще стигнем там, където искаме:)

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #58 -: Ноември 01, 2006, 02:13:33 pm »
Тези дни само това си повтарям - че не трябва да действам емоционално, че трябва да се сдържам и т.н. и пр. Силно се надявам като поизлязат всичките тия планети от Скорпиона да стане малко по-поносимо наоколо. Имам една уж голяма астро-разбирачка наоколо, която ми казва, че с това Слънце баш на асцендента в момента трябвало да се чувствам много силен. А на мене ми идва да й запея едно куплетче на Роби Уилямс от албума "Еgo has landed" (какво заглавие само, а ?) -

You think that I'm strong you're wrong
You're wrong ...

Или още едно куплетче, пак на Роби -

Come and hold my hand
I wanna contact the living
Not sure I understand
This role I've been given
I sit and talk to God
And he just laughs at my plans
My head speaks a language
I don't understand

I just wanna feel
Real love feel the home that I live in
Cos I got too much life
Running through my veins
Going to waste
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Before I fall in love
I'm preparing to leave her

and so on...кофти работа...

*

Guest

Абе...
« Отговор #59 -: Ноември 01, 2006, 02:42:13 pm »
Цитат
Значи подсъзнанието и съзнанието, под формата на сънища, мисли, емоции, чувства, думи и дела, изграждат и контролират живота ни, независимо дали го приемаме или не.
Ако асцендентът ни е във воден знак, например Скорпион, и в момента е активиран от 50% от действащите планети, много е вероятно да подхождаме емоционално.
Но ако професиалната и социалната ни реализация е подвластна на Меркурий и той е под силното и благоприятно влияние на Сатурн, е препоръчително да оставим на страна емоциите и да подхождаме подходящо за Меркурий и Сатурн, т.е. здрав разум, упоритост, търпение и постоянство, като се захванем с нещо си.
Който и път да изберем, използваме ли качествата на Сатурн, все ще стигнем там, където искаме:)
 :D  :D  :D

мисля, че нещо такова имах предвид