Здравей Гост

Абе...

• 312 Отговора
  • 42693 Прегледи
*

Astroholic

Абе...
« Отговор #80 -: Ноември 18, 2006, 03:28:42 pm »
Аууу, много поздрави и от мене. Обаче ще знаеш, че това злато е най-голямото доказателство в полза на моята теория за слънцата и асцендентите  :)  

*

АН

Абе...
« Отговор #81 -: Ноември 18, 2006, 03:58:38 pm »
тя е асцендент Лъв :)  - и на нея и се случваше тая седмица да плаче, защото се чувстваше обидена от това или от онова :)  - привеждам довод, че Слънцето в Скорпион влияе на всички сега :)  - но пък Меркурий е вече директен и се надявам, че хората по-добре ще се разбират вече :)  

*

Astrosite

Абе...
« Отговор #82 -: Ноември 18, 2006, 04:15:17 pm »
Много добре знам какъв й е асцендента - нали затова ти я давам нея за пример: не смяташ ли, че при нея той е доминиращият фактор ? Това дете някак си хич не ми се връзва със знака Дева... :)  

*

АН

Абе...
« Отговор #83 -: Ноември 18, 2006, 04:26:07 pm »
да де :) - вместо да се държи като едно кротко и разумно слънце в Дева, то бива амбициозно и важно като асцендента си :) - пък после плачка :) - но пък Слънцето в Лъв е широко скроено и бързо му минава :) - последното май не можем да го кажем за акцента в Скорпион, а :D  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #84 -: Ноември 18, 2006, 04:45:11 pm »
Мдда, за "акцента" (разбираме се, че това ще бъде новият термин -вместо "кутията") в Скорпион важи оня лаф за казармата - ама не сегашната, а някогашната, която била тежка, но затова пък продължителна  ;)  

*

АН

Абе...
« Отговор #85 -: Ноември 18, 2006, 06:31:31 pm »
влагаме различно съдържание в "Аз" и "Его" може би :)

ето как аз ги виждам - възможни са следните варианти:
- асцендентът и Слънцето са еднакво силни - няма проблем каквото и Его да показваме
- асцендентът е по-слаб от Слънцето - пак няма проблем - колкото и да се раздува Егото, не може да достигне същността
- асцендентът е по-силен от Слънцето - следва да сме внимателни......

и всъщност не е толкова важно кой знак е по-силен и по-слаб - важно е предизвикателството да се научим да превръщаме слабостта в сила :)  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #86 -: Ноември 18, 2006, 07:02:05 pm »
ОК, тогава значи на воля ще си раздувам "Его"-то  :rolleyes:

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #87 -: Ноември 18, 2006, 08:35:08 pm »
Цитат

пък за такива, които да живеят само в огън - съвсем не се сещам :) - горкичките, ако ги има :)

А саламандрите  ;)  

*

АН

Абе...
« Отговор #88 -: Ноември 19, 2006, 06:19:31 am »
Цитат

А саламандрите  ;)
вярно - саламандрите :)

С господинът, обаче, вкарвахме по-различен подтекст :)
Не знам той да си е общувал със саламандри :)
Но не е задължително всичко да знам за него :D

Всъщност, в общуването, най-лесно реагираме на съвпади в Слънца и Асценденти.  После общуването става специфично по Луна, Меркурий, Венера и Марс.
Какво казва твоя опит? :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Абе...
« Отговор #89 -: Ноември 19, 2006, 01:42:34 pm »
Аз най-лесно общувам при хубави аспекти с Меркуровците. Еле слънце тригон Меркурий, ма може и други. Ако моят Мерк има хубав аспект с другата лична планета и наопаки, просто крррасота.  :rolleyes:  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Абе...
« Отговор #90 -: Ноември 19, 2006, 03:08:31 pm »
Някой ще ме светне ли къде имаше някъде някога някаква тема за планетите и тоалетите?
Примерно подвластните на Сатурн какво носят, на Венера какво обичат и т.н.?

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #91 -: Ноември 19, 2006, 05:40:39 pm »
Цитат
Е да де, старата песен на нов глас - ако не е "маска", ще е "дрешка".
Сега пък "кутията на компютъра". Въобще горкият асцендент - деградираха го отвсякъде
Интересна дискусийка сте почнали тук  :rolleyes:

Да, определено Асцендентът е много повече от "кутия" и "маска". Може би оприличаването му с хардуера, а на Слънцето - със софтуера е твърде абстрактно и условно, а и нека все пак не забравяме за това, че това е само една от многото възможни гледни точки.

Но ще съм склонна да се съглася, че възприятието ни на Асц е донякъде субективно изживяване. Неслучайно Асцендентът е "входът", през който Духът, навлизайки в Материята, добива 'въплътеност'. А всяко "въплъщение" само по себе си е субективно изживяване, наред с което и начинът, по който възприемаме 'видимата' страна на нещата е също твърде индивидуален за всеки от нас.
Доколко Слънцето е нашето *обективно* усещане за "аз съм" ми е трудно да кажа, но често именно "линията на отношенията" по оста Асц-Дсц ни предразполага да бъдем малко или повече пристрастни, особено в случаите, когато бива активирана от лични планети по транзит или в синастрията...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #92 -: Ноември 19, 2006, 08:20:00 pm »
Цитат
Цитат

А саламандрите  ;)
вярно - саламандрите :)

С господинът, обаче, вкарвахме по-различен подтекст :)
Не знам той да си е общувал със саламандри :)
Но не е задължително всичко да знам за него :D

Всъщност, в общуването, най-лесно реагираме на съвпади в Слънца и Асценденти.  После общуването става специфично по Луна, Меркурий, Венера и Марс.
Какво казва твоя опит? :)
Не знам, питай го, може да е дресирал Жар-птици :)

Обсъждате много теми наведнъж :) За мен Асцендентът е по-важен от знака на Слънцето. Все още нямам ясна представа защо. Лиз Грийн смяташе,че той не се променя при различните прераждания, тъй като е пътя на вплътяване на духа в материята- от по-фина към по-груба. Вероятно е и обратният път - от груба към все по-фина материя и накрая към чистия дух. Не знам дали е точно така, но е възможно Асц да е някакъв шорткат към Бога :)
Наблюдавала съм как хората изживяват характеристиките на Слънцето си някак си непринудено, естествено, дори неосъзнато. А в Асц се влага много осъзнатост, някаква нарочност и самопринуда в проявата на характеристиките на знака му.
Най-приятно ми е да общувам с хора, които имат моя Асцендент. Лесно общувам с архетипа Стрелец, Лъв, Скорпион. Със собствения си слънчев знак по-лесен ми е контакта с жените.Всичко останало е въпрос на синастрия.
От противоположния пол Скорпи Лъвчетата са ми любими /слънце или Асц в Лъв с Луна или Венера в Скорпион/.
Общуването не е само вербално.Има много нива на общуване. почти телепатична връзка се получава с хора, които имат Луна, Венера, Меркурий или Марс в съвпад с моя Нептун. При Слънце не е така, не мога да коментирам защо, просто не знам.
Интересът ми към хора с планети в точен съвпад с моите ъгли е нездравословно силен ;) Особено ако планетата е в съвпад с Асцендента или МС :unsure:  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #93 -: Ноември 20, 2006, 12:15:18 pm »
"Най-приятно ми е да общувам с хора, които имат моя Асцендент"...
Мдаа..Прощавай, Valda, къде е твоят Aсцендент ?  :)  

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #94 -: Ноември 20, 2006, 01:19:26 pm »
Цитат
"Най-приятно ми е да общувам с хора, които имат моя Асцендент"...
Мдаа..Прощавай, Valda, къде е твоят Aсцендент ?  :)
27 градуса 19 минути Лъв  :)  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #95 -: Ноември 20, 2006, 01:33:04 pm »
Coool  :) Тъкмо се канех за пиша, че по някаква необяснима причина много се разбирам с Асценденти в Лъв. Колкото ми куца общуването със Слънца в Лъв, толкова се разбирам с изгряващите Лъвчета /повечето ми приятели са такива/. Което ми се струва неологично донякъде. Така или иначе, много се радвам за теб  :)  

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #96 -: Ноември 20, 2006, 01:57:26 pm »
Цитат
Coool  :) Тъкмо се канех за пиша, че по някаква необяснима причина много се разбирам с Асценденти в Лъв. Колкото ми куца общуването със Слънца в Лъв, толкова се разбирам с изгряващите Лъвчета /повечето ми приятели са такива/. Което ми се струва неологично донякъде. Така или иначе, много се радвам за теб  :)
Аз с течение на времето се научих да се разбирам почти с всички. С някои обаче е лесно и приятно, с други не толкова. Архетипът Дева и Козирог са ми доста мътни и трудни. Контактуването с хора с преобладаващи вибрации на тези два архетипа ми отнема доста енергия, но се справям :) Научих се да уважавам правото на другия да има мнение, независимо дали то съвпада с моето или не :)  

*

Astroholic

Абе...
« Отговор #97 -: Ноември 20, 2006, 02:12:12 pm »
Е да, всеки има право на мнение. Не че няма и такива, дето доброволно се отказват от това право. И други, които пък се чувстват задължени да изкажат "компетентно" мнение по всички въпроси  <_<
Но кво да се прави - правото на мнение трябва да се уважава. Както се казва, не съм съгласен с теб, но ще се боря с всички сили и средства за правото да отстояваш мнението си  ;) Видя ли как бързо намерихме общ език с теб ?  ;)  

*

Lillie

• 30532
Абе...
« Отговор #98 -: Ноември 20, 2006, 02:12:47 pm »
И на мен девишки и козирожки констелацийки са ми доста трудни за разбиране, близнашките впрочем също, макар че от време на време ми се лепят  :blink:  :D  

И при двата пола - "ударени" от Сатурн  Луни и Венери са ми мътни...  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
Абе...
« Отговор #99 -: Ноември 20, 2006, 02:21:54 pm »
Цитат
Както се казва, не съм съгласен с теб, но ще се боря с всички сили и средства за правото да отстояваш мнението си  ;) Видя ли как бързо намерихме общ език с теб ?  ;)
Това всъщност Дидро ли го беше казал? Освен ако не гозаменям с "Животът ни не струва нищо, но нищото не струва колкото живота" :) Такава каша ми е от чужди мисли в главата, че няма място за моите :) И ти ли си Лъвски Асцендент?