Здравей Гост

Сатурн +транзити + събития

• 202 Отговора
  • 82675 Прегледи
*

Неактивен Divna

• 277
Re: Сатурн +транзити + събития
« Отговор #105 -: Септември 10, 2011, 01:36:37 pm »
Аз.Майка ми почина преди една седмица изневиделица.Здрава,права... Интересното е , че и при мене,и при нея,и при мъжа ми има сатурнова опозиция в момента.При мене върви и към съвпад с Марс и IC.Плюс специфични аспекти на възлите.Марс беше в 12 дом в квадратура с Марс при мене.

Моите съболезнования, Ерис!  :(

*

Неактивен Eris

• *
  • 21
« Отговор #106 -: Септември 11, 2011, 08:38:13 am »
Благодаря ви , момичета! Прогресивната ми луна е в овен, в 9 дом , няма аспекти. В солара ми за тази година всички планети са разпределени в 3 и 4 дом. Слънчевото затъмнение на 1.07. обаче попада в 12 дом,няма аспекти. Лунните възли от няколко месеца ми правят аспекти,които образуват квадрат , после правоъгълник в картата. Забелязала съм , че винаги , когато това се случва има гадно събитие.Дори да са тригони и секстили.И най-доброто нещо,което наистина съм чела за Сатурн са изследванията на Грант Леви.Докато мине през 1- 3 дом или както той го нарича периода на неизвестност ти се разгонва фамилията.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #107 -: Септември 11, 2011, 02:57:12 pm »
Благодаря ви , момичета! Прогресивната ми луна е в овен, в 9 дом , няма аспекти. В солара ми за тази година всички планети са разпределени в 3 и 4 дом. Слънчевото затъмнение на 1.07. обаче попада в 12 дом,няма аспекти. Лунните възли от няколко месеца ми правят аспекти,които образуват квадрат , после правоъгълник в картата. Забелязала съм , че винаги , когато това се случва има гадно събитие.Дори да са тригони и секстили.И най-доброто нещо,което наистина съм чела за Сатурн са изследванията на Грант Леви.Докато мине през 1- 3 дом или както той го нарича периода на неизвестност ти се разгонва фамилията.
Ерис, моите съболезнования  :( И аз имам подобни наблюдения за възлите. А Нептун, къде е транзитирал, сключвал ли е някакви аспекти?

*

Неактивен Eris

• *
  • 21
« Отговор #108 -: Септември 11, 2011, 09:03:37 pm »
Да.Нептун е в опозиция на Юпитер.Транзитен Нептун е в 8 -ми , а натален Юпитер във втори.Но това като тенденция е от много дълго време,Свикнах да живея така.

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #109 -: Септември 11, 2011, 09:31:25 pm »
Да.Нептун е в опозиция на Юпитер.Транзитен Нептун е в 8 -ми , а натален Юпитер във втори.Но това като тенденция е от много дълго време,Свикнах да живея така.
Забелязала съм ( това са си мои наблюдения ), че при смърт на близък, Нептун и възлите са активни  :(

*

Неактивен Eris

• *
  • 21
« Отговор #110 -: Септември 11, 2011, 09:36:03 pm »
Точно така е.

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #111 -: Септември 11, 2011, 09:40:28 pm »
Какво значи да са активни?

*

Неактивен Eris

• *
  • 21
« Отговор #112 -: Септември 11, 2011, 10:43:50 pm »
Да имат каквито и да било аспекти.Тригони,секстили,квадратури,опозиции... Транзитните възли аспектират наталните. На фона на картата се получава фигура - квадрат или правоъгълник.Това е. Може да аспектират и лични планети. Това никъде не съм го прочела.Мое наблюдение си е.

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #113 -: Септември 12, 2011, 09:01:06 am »
Знам какво е аспект, само незнах какво е активни! Че то аз имам едни от най-гадните - Нептун квадрат Нептун! Ако си права... Но пък възела не е аспектиран!

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #114 -: Септември 12, 2011, 03:41:49 pm »
Току що разгледах няколко карти и установих, че при преминаването на Сатурн през ИС, но правейки опозиция на планети в 10-ти при тези хора започва много голям професионален подем. Но при тези хора има планети в 10-ти и при опозицията а Сатурна от ИС явно се активират нещата. Интересното е, че Сатурн при никой от тях не е Г6 или Г10.
Хм, ще се провери на практика, слънце и меркурий са  ми в 10.Основното, макар и може би повърхностно тълкуване, което често срещам е за промяна на дома..., но има логика и в написаното от теб, особено щом става дума за обобщен опит

« Отговор #115 -: Септември 12, 2011, 04:07:57 pm »
Забелязала съм ( това са си мои наблюдения ), че при смърт на близък, Нептун и възлите са активни  :(

И в моя случай беше така.
В годината на смъртта на майка ми имах примарна дирекция на Нептун към АС (или АС към Нептун, не помня), по дирекция Слънчева дъга дир. Нептун (упр. на ІС) в квадрат към нат. Меркурий. През месеца, в който тя почина, транзитните възли бяха в точен квадрат към наталната си позиция в моята карта.
Но имаше и напрегнат сатурнов транзит към Марс в нейната карта и към Луната в моята, който отключи действието на плутоновия (съвпад с нейния Марс и опозиция с моята Луна в 8 дом).

Искрени съболезнования за Eris!  :(

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #116 -: Септември 12, 2011, 04:16:19 pm »

И в моя случай беше така.
В годината на смъртта на майка ми имах примарна дирекция на Нептун към АС (или АС към Нептун, не помня), по дирекция Слънчева дъга дир. Нептун (упр. на ІС) в квадрат към нат. Меркурий. През месеца, в който тя почина, транзитните възли бяха в точен квадрат към наталната си позиция в моята карта.
Но имаше и напрегнат сатурнов транзит към Марс в нейната карта и към Луната в моята, който отключи действието на плутоновия (съвпад с нейния Марс и опозиция с моята Луна в 8 дом).

Искрени съболезнования за Eris!  :(
Май ще излезе вярно...Откривам и аз такава зависимост- съвпат на дир.нептун и възел с К8
« Последна редакция: Септември 12, 2011, 04:27:36 pm от Nova »

« Отговор #117 -: Септември 12, 2011, 04:22:52 pm »
Хм, отклонявам темата, но понеже коментирате възлите и Нептун, тези дни се замислих за аспекта,който имам сега танзитен СЛВ съвпад натален Нептун на К2  :thinking: и към тях секстил от транзитен Сатурн, който пък си съвпада с Плутон...доста динамично време бих казала...

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #118 -: Септември 24, 2011, 12:19:09 am »
Другия месец ми предстои транзитен Сатурн да образува куинконкс с наталното Слънце. Някой отчитал ли е събития при подобен транзит?

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #119 -: Септември 24, 2011, 12:37:29 am »
когато сатурн е образувал този аспект към нат. слънце, в същото време е бил и в тригон към натална венера..
беше много силен творчески период.