По карта 2 мога да споделя, че за нативът работната реализация е много важна, както и признанието в обществото. Забелязва се, че има нестандартен подход, определено с овенската си синглетон Луна в 10и на MC не му липсва изява пред обществото, взаимна рецепция Плутон Слънце съответно домове 2ри и 4ти, както и управителя на 6и във 2ри. Венера прегърната от Сатурн в 5и е ключова тук, защото в противен случай разсъжденията ми биха поели в друга посока

Стелиум във Везни с Меркурий там, както и силни Луна и Уран, тригон между последните 2, не липсват напрегнати аспекти на Уран - квадрати с Нептун и Слънце, които са провокирали действието му, тригонът към MC показва успеваемост по нестандартния подход (или да речем иновативен за периода). Най-общо тук също има силна изява, значима най-вероятно...
По карта 1 може да изкажа мнение, че притежателят й с тази конфигурация между Нептун, Венера, Марс и Уран, както и с цялостното разположение на останалите планети освен, че е балансирана личност има сериозен потенциал. Овенска Луна пак имаме тук, в 7ми потвърждава изявата пред обществото (или публика да речем), както в карта 2, а макар да е мажорно неаспектирана тази Луна изявата й се засилва поради троновия Марс в Овен, който йерархично е диспозитор на знак на Луна (7ми), Юпитер, Уран (10и натален) и Меркурий в 5и. Слънце в 6и в знак на Нептун (2ри), който е в знака на Венера, има аспекти, както и аспект Венера Марс част от голямата конфигурация. Прави впечатление съвпадът на Уран и Юпитер в 10и, както и Нептун във 2ри във въздушен знак - все пак куспидите на 2ри, 6и и 10и са във въздушни знаци, наред, че Слънцето в 6и ни показва какво отношение е имал нативът към работата си. Мутабелни оси и Дева на AC, както и напрегнатите аспекти плюс силния Марс и въздушния Мерк ме навяват на мисълта, че този човек е направил нещо значимо, въпросът е какво точно...

След тези повърхностни споделени разсъждения, както и с няколко други по карта 1 мога да изкажа веднага предположението за таланта на натива, но леко ми се разминава с това на карта 2, така че по-късно когато уеднаквя мнението си ще се включа...