Здравей Гост

Талантът според астрологията

• 55 Отговора
  • 10973 Прегледи
*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Талантът според астрологията
« -: Май 26, 2012, 04:19:08 pm »
много ме вълнува тази тема :)

според вас кое в натала определя талантът на всеки един от нас. Аз лично приемам, че човек има един истински талант (всеки един си има такъв) и много умения. Ако някои не е наясно какво е талант и какво е умение - талантът, поне според мен, е онова нещо, което можем да правим най-добре от всички други, онова нещо, което ни разпалва и ни прави щастливи, нещото, което можем да правим непрекъснато, а умението е нещо, което сме научили или придобили, често уменията са само, за да укрепват талантът.. Аз лично приемам, че всеки един човек си има свой талант - добър или лош, развит или неразвит, открит или неоткрит....

ами вие сте  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Re: Талантът според астрологията
« Отговор #1 -: Май 26, 2012, 04:53:48 pm »
2-ри дом и Луна. Таланта се търси там... ;)

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #2 -: Май 26, 2012, 08:32:17 pm »
 ;)
Малко не съм много съгласна..
Талант притежават огранчен брой хора.  Именно затова е талант.
Умения имат всички, отделен е въпросът дали успяват да развият тези си умения.
Но дори и много развити, те пак не могат да се превърнат в талант.

« Отговор #3 -: Май 26, 2012, 09:15:17 pm »
;)
Малко не съм много съгласна..
Талант притежават огранчен брой хора.  Именно затова е талант.
Умения имат всички, отделен е въпросът дали успяват да развият тези си умения.
Но дори и много развити, те пак не могат да се превърнат в талант.
Много хубаво и правилно казано.
А талантът не е ли по 5ти дом-творчески потенциал? И след това 6ти-работата, с която  се развива таланта?
Както венера,нептун,луна...

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #4 -: Май 26, 2012, 11:48:12 pm »
И аз смятам, че талантът е свързан с Венера, Нептун, Луна.
За домовете - 5-ти, МЦ и ако има изява пред публика, както би се предположило - Луна и 7-ми дом.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #5 -: Май 27, 2012, 09:03:25 am »
Antena, може би си права, но все пак аз лично смятам (не мисля, че е наистина така), че всеки един си има талант, но не всеки го е открил.. дори вярвам, че човек има само по един (а не много) таланти

пускам две карти едната е на човек от миналото. наскоро много го дискутирахме с познати, според които неговият талант е да "структурира" - после ще кажа на кой е въпросната карта

другата карта е на много уважаван от мен човек, който твърди, че неговият талант е "как" т.е. да намира начина

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #6 -: Май 27, 2012, 12:58:40 pm »
         По първата карта, Fairy с бърз поглед мога да проведа следните разсъждения. Дванадесетдомно силно поставено Слънце в Лъв, AC в първи градус на Дева и с Марс в огнен знак откъм 12и натален, фиксираната тао-квадратура с участието на двете светила и Плутон на MC според мен е дало възможност за сериозна реализация на потенциала на натива. А все пак има доста напрегнати аспекти Плутон, но смятам добре се е справил притежателя на картата с отработването им и ги е канализирал в правилната посока енергиите. Интересна липсата на планети във водни знаци, Меркурий е в падение в съвпад със Слънцето, Сатурн в знака на своята екзалтация и във 2ри дом в широк съвпад с Венера,  тя в квадрат с Уран в 10и. Мога да кажа, че въпросното лице е доста сръчен, оригинален е, възможна е двойснтвена ориентация в сексуалността, търсещ е, без да давам обосновката тук бих заложил на вид изкуство или скулптура, рисуване като сфери...  ;D
« Последна редакция: Май 27, 2012, 01:08:34 pm от kokolino »

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #7 -: Май 27, 2012, 05:01:18 pm »
леле, за малко си помислих, че ще познаеш кой е човекът от първата карта..., че е шашав в отношенията към хората шашав е (простете за езика ми). Човекът е много сръчен, дори повече от необходимото. Като млад се е занимавал с ремонтиране на часовници. Характерно за него е, че обича да изпипва всеки детайл до прецизност.. сигурно е от Сатурн във втори .. ако търсим талант, защото точно тази негова прецизност го е направила един от най-великите хора (поне за мен) в света изобщо. ;)

Всъщност 6-то домната Луна във водолей я свързвам с това, че човекът е известен със създаване на нещо ново и най-вече подобряване на технологията на нещо старо (под ново имам предвид, че той е създал серийното производство, конвейера така както днес го разбираме ;) ) с риск съвсем да се изпусна бих искала да добавя, че липсата на вода, която сега забелязах може би е причина за това, че този човек е известен с нечовешкото си отношение към малкия работник - никакво чувство на емпатия или разбиране... поне не и в традиционния смисъл ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #8 -: Май 27, 2012, 06:09:37 pm »
леле, за малко си помислих, че ще познаеш кой е човекът от първата карта..., че е шашав в отношенията към хората шашав е (простете за езика ми). Човекът е много сръчен, дори повече от необходимото. Като млад се е занимавал с ремонтиране на часовници. Характерно за него е, че обича да изпипва всеки детайл до прецизност.. сигурно е от Сатурн във втори .. ако търсим талант, защото точно тази негова прецизност го е направила един от най-великите хора (поне за мен) в света изобщо. ;)

Всъщност 6-то домната Луна във водолей я свързвам с това, че човекът е известен със създаване на нещо ново и най-вече подобряване на технологията на нещо старо (под ново имам предвид, че той е създал серийното производство, конвейера така както днес го разбираме ;) ) с риск съвсем да се изпусна бих искала да добавя, че липсата на вода, която сега забелязах може би е причина за това, че този човек е известен с нечовешкото си отношение към малкия работник - никакво чувство на емпатия или разбиране... поне не и в традиционния смисъл ;D

Не успях с предположението, ама продължавам да мисля, че в цялото му поведение, което описваш, както и точността му на работа, осъвременяването и подобряването на технологиите, все се целя и, че зад това лице има нещо с тип изкуство... ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Май 31, 2012, 06:08:27 pm »
ох, напоследък имам малко време....

ще кажа, че картата е на Хенри Форд  :P и, че наистина си много близко до предположенията

давайте други карти да разсъждаваме за талантите

« Отговор #10 -: Юни 01, 2012, 04:00:57 pm »
в този ред на мисли Венера в Д2, Луна У2 и съвпад с Нептун и Мц и Слънце в Д12 си е предпоставка за талант ? ;)

За домовете - 5-ти, МЦ и ако има изява пред публика, както би се предположило - Луна и 7-ми дом.

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #11 -: Юни 01, 2012, 07:37:24 pm »
в този ред на мисли Венера в Д2, Луна У2 и съвпад с Нептун и Мц и Слънце в Д12 си е предпоставка за талант ? ;)

аз бих заложила на живот в чужбина и възможен брак с чужденец, може би заможен  ;D

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Юни 02, 2012, 08:59:10 am »
 ;D

хайде сега да ви видя ;)

пускам две карти отново на доста известни хора и двамата имат сходен талант.. поне според мен

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #13 -: Юни 02, 2012, 10:35:58 am »
Първата карта ми е много интересна. У1 и У10 - Мекурий в пети - човека работи хобито си, т.е. работата за него е хоби, удоволствие. Мерка във Водолей в квадрат със Сатурн в трети - сигурно е измислено нещо ново в областта на комуникациите - все пак много въздух, а и Меркурий във Водолей си е иновативен. Квадрата със Сатурн -  не е слушал никой, който е кзвал че няма да се справи ( упорит човек), но не му е било и лесно в обастта, в която се е занимавал. Таланта му е в идеята за нещо ново, което касае комуникации, но Нептун във втори дава това - идеите, квадратите на Нептун това правят - борят се за реализиране на привидно невъзможни идеи. Ако Нептуна му във втори беше само с тригони щеше да си остане с мечтите.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #14 -: Юни 02, 2012, 10:47:59 am »
По карта 2 мога да споделя, че за нативът работната реализация е много важна, както и признанието в обществото. Забелязва се, че има нестандартен подход, определено с овенската си синглетон Луна в 10и на MC не му липсва изява пред обществото, взаимна рецепция Плутон Слънце  съответно домове 2ри и 4ти, както и управителя на 6и във 2ри.  Венера прегърната от Сатурн в 5и е ключова тук, защото в противен случай разсъжденията ми биха поели в друга посока ::) Стелиум във Везни с Меркурий там, както и силни Луна и Уран, тригон между последните 2, не липсват напрегнати аспекти на Уран - квадрати с Нептун и Слънце, които са провокирали действието му, тригонът към MC показва успеваемост по нестандартния подход (или да речем иновативен за периода). Най-общо тук също има силна изява, значима най-вероятно...
         По карта 1 може да изкажа мнение, че притежателят й с тази конфигурация между Нептун, Венера, Марс и Уран, както и с цялостното разположение на останалите планети освен, че е балансирана личност има сериозен потенциал. Овенска Луна пак имаме тук, в 7ми потвърждава изявата пред обществото (или публика да речем), както в карта 2, а макар да е мажорно неаспектирана тази Луна изявата й се засилва поради троновия Марс в Овен, който йерархично е диспозитор на знак на Луна (7ми), Юпитер, Уран (10и натален) и Меркурий в 5и. Слънце в 6и в знак на Нептун (2ри), който е в знака на Венера, има аспекти, както и аспект Венера Марс част от голямата конфигурация. Прави впечатление съвпадът на Уран и Юпитер в 10и, както и Нептун във 2ри във въздушен знак - все пак куспидите на 2ри, 6и и 10и са във въздушни знаци, наред, че Слънцето в 6и ни показва какво отношение е имал нативът към работата си. Мутабелни оси и Дева на AC, както и напрегнатите аспекти плюс силния Марс и въздушния Мерк ме навяват на мисълта, че този човек е направил нещо значимо, въпросът е какво точно... ;D
         След тези повърхностни споделени разсъждения, както и с няколко други по карта 1 мога да изкажа веднага предположението за таланта на натива, но леко ми се разминава с това на карта 2, така че по-късно когато уеднаквя мнението си ще се включа...