Имам Луна/ Венера опозиция и Луна / Юпитер. Много си права за някои неща.!!! Сега ще споделя, че не е виновна държавата, семейството, проумявам ,че човек получава ни по -много ни по- малко от това дето заслужава/ даже мисля, че се повтарям с последното изказване/ , но наистина не разбирам какво точно проектирам

Между Луната и Слънцето също не е перфектен аспекта и е 135 гр., а и със Слънце 1 дом , може проекцията да е още по видима :-

Не бих работила нещо дето не ми харесва, от към родителството съм по-скоро като Лъвовете, ще гледам от страни развитието, ще давам насоки ако ми ги искат , но толерирам самостоятелността. Философията ми донякъде е, че ако човек остане на пътя , е добре да търси начин да намери "полята , водата, житата и да си замеси хляб" .Ще се намесея в защита, разбира се ако нещата излизат от контрол. Ако потомството е сгафило яко ще поразнищя нещата и ще застана на страната на справедливостта.
Избиват комплекси в личните отношения по- скоро с отсрещният пол. Търся някаква "перфектност", която не съществува, нито в моята личност, нито в някоя друга,разбира се, но пак залитам да я търся
"Просто хармонията се явява по-важна от искренността в отношенията" - това което Dragon Lady казва донякъде важи и за мен.
В определени случаи ако реша, че има черен хумор/ може и да няма, но ако допусна, че е така/ ще млъкна и директно ще отплувам, даже няма да се обяснявам, за да не влизам в конфронтация, дори и да имам аргументи

А това най- вероятно не е решение на проблема и е вид комплекс.
Това е пример, който дадох за неосъзнат компекс. Човека няма да ти каже, че не заслужава нищо по-добро, а ще обвини семейството, в което се е родил, след това държавата и т.н., но не и да се замисли защо повтаря един и същи модел в живота си. Най-трудно ми е било, в много случаи признавам невъзможно, да накарам хора с наранена Луна да осъзнаят проекцията на комплекса си във външните събития.