Здравей Гост

Натални карти за начинаещи

• 504 Отговора
  • 139976 Прегледи
Re: Натални карти за начинаещи
« Отговор #330 -: Ноември 30, 2011, 06:11:01 pm »
         Хайде да го видим този юнак - интересна история е живитът му, а картата му...  ::)  ;D

Тази карта ще да е някой интересен казус, на пръв поглед ми се струва доста тралала.  ;D

Но смятам да я оставя "за десерт" за утре евентуално, а ти дотогава може да ни уточниш какво конкретно в тази тема те интересува - характер/темперамент, партньорски отношения/препочитания, социален статус, отношения в семейството, подходящи професии, таланти и способности или нещо друго.  :)

« Отговор #331 -: Ноември 30, 2011, 06:13:38 pm »
Няма нито една ретроградна планета, между другото! (сега го забелязах)

« Отговор #332 -: Декември 01, 2011, 08:01:19 am »
Смята ли се за съвпад при синастрия аспекта между АСЦ  на мъж (4* 48 - Стрелец) и Слънце, жена (27* 33 - Скорпион), както и 21*4, Луна - Дева и 13*45, Луна - Дева, АСЦ жена 20*16 Дева и МЦ 24*15 мъж (всъщност за АСЦ и МЦ ми е ясно, че е съвпад понеже има под 5* орбис, но да попитам все пак :)) :-[

« Отговор #333 -: Декември 01, 2011, 02:22:41 pm »
Коко, така и не се появи да уточниш какво да гледаме в този хороскоп, цял ден тебе чакам.  ;D

Според мен този младеж трябва да е доста отворен към публични изяви, артистичен, но и доста променлив тип. Емоционално себецентриран, но ако се занимава с някакъв вид артистична дейност, в шоу бизнеса, би могъл да има успех и силно присъствие сред аудиторията, пред която се представя.

Човек, който бързо се увлича, но е нестабилен, присъщи са му чести промени в нагласата, настроенията могат да вървят по синусоида - резки подеми и резки спадове. Би могъл да има успех в рекламния бизнес, в сферата пъблик рилейшънз или някоя медия, вкл. и в дизайнерската сфера - фотография, декориране, аранжиране и др. ефекти или в сферата на сценичните изкуства благодарение на вроденото умение да "владее" аудиторията и да направи "сензация", дори ако трябва да представи празно за пълно.  ;D

Независимо с какво се занимава и какво поприще е избрал, по някакъв начин той ще привлича внимание към себе си. Не е изключено да се занимава с нещо, което да изисква добри презентационни умения, също така има указания за пътувания и евентуален престой в чужбина (или по-ранно отделяне от родителската среда), чести промени в местоживеенето. В дома си може да има склонност към по-чести промени в интериора, да има нестандартен поглед за обзавеждане.

По душа е бохем, има вероятност да прекалява с някои удоволствия, да е фокусиран върху сетивността. Не изключвам и в професията, която е избрал, да има елемент на въздействие чрез сетивност, в каквато и да била форма. Има нещо, което го прави желан сексуален партньор, но на него самия му е присъща двойнственост. Няма ли бисексуални наклонности?  :-[

« Отговор #334 -: Декември 01, 2011, 03:07:56 pm »
Коко, този младеж проявява ли някакъв интерес към астрологията и към мистичното, окултното?
Или, да кажем, някое от хобитата му да е свързано с нещо нетрадиционно?

« Отговор #335 -: Декември 01, 2011, 06:23:30 pm »
Днес май ще го давам на порции, на час по лъжичка.  ;D
Коко, може ли още едно въпросче?

Този младеж случайно да има отношения с тъй наречения "елит", работата му или това, с което се занимава, да предполагат да се движи в такива среди или да има контакти с такива хора?

Елитът е разтегливо понятие, но се надявам, че си ме разбрал какво искам да кажа. Говоря за онези среди, които сме свикнали да наричаме "хайлайф" и за които често пишат по страниците на лъскави списания с клюкарски оттенък.  8)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #336 -: Декември 01, 2011, 07:21:44 pm »
         Привет, my'temptation, наистина ме няма цял ден, но както казва Марая - освен виртуала има и реала  ;D
         Конкретно смятам, че му е интересна историята на младежа  и затова споделих картата да я човъркаме  :P От скоро го познавам, но е нетрадиционна и нестандратна личност (което на пръв поглед се вижда от картата) - занимава се с охранителна дейност и има интереси в тази насока, на мен ми се струва голям перко честно казано - за връзки с елита не мога да кажа, но имам подозрения за връзки с тъмния елит тук аз  :)
         За хобита - не спортува, не смятам и че има изявено хоби, за връзки и отношение към мистичното и астрологията - още по-малко, не вярва във и не споделя подобни възгледи. Определено аз го преценявам от познанството ми с него като лабилен характер, емоционално неуравновесен. Наистина обаче има способността да привлича внимание и да увлича тълпата около себе си... манипулативен е определено ;D Прекалява с хапването и пушенето, но не смятам, че е сексуално желан партньор, не е изключено обаче разбира се... на външен вид определено е ... немъжествен възпухкавичък и неатлетичен момък, плешивичък и.... да речем миловиден изглежда  :)
        Пътувания в чужбина няма като премествания визирам разбира се, живее с родителското тяло...
        За бисексуалността - не е изключено според мен както го преценявам, интересно ми е кое те навежда на тази мисъл, както и идеята за сексуалната притегателност  ;D

« Отговор #337 -: Декември 01, 2011, 07:37:34 pm »
Това, че може да е леко перко и неуравновесен, се вижда картата, но охранителна дейност? За това въобще не бих предположила, пък и не спортува и няма никакви по-специални интереси, казваш... А би могъл да бъде нещо повече от това, което казваш.

Ректифициран ли е този час? Абсолютно не се връзват нещата.
За това, което казваш за него, има повече потвърждения при по-ранно раждане - поне 15-16 минути.
Карта с час 9.45 ми изглежда по-достоверна.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #338 -: Декември 01, 2011, 08:05:45 pm »
Това, че може да е леко перко и неуравновесен, се вижда картата, но охранителна дейност? За това въобще не бих предположила, пък и не спортува и няма никакви по-специални интереси, казваш... А би могъл да бъде нещо повече от това, което казваш.

Ректифициран ли е този час? Абсолютно не се връзват нещата.
За това, което казваш за него, има повече потвърждения при по-ранно раждане - поне 15-16 минути.
Карта с час 9.45 ми изглежда по-достоверна.

Не е ректифициран часът му, извън компетенциите ми на този етап е това упражнение  :)  Има интерес към охранителната дейност, но според мен сам не е наясно със себе си в това отношение какво точно би искал да прави :) Интересен ми е с жените, според мен има способност много да се увлича дълбоко, но тази силно наранена първодомна Луна съвпад с Уран и Юпитер  е интересна тук. Не бях обърнал и аз внимание на това, че няма нито една ретроградна планета в натала наистина - тронов по знак Юпитер в 1ви и Марс на MC, слабоаспектирано Слънце без мажорен аспект към нито една планета, без планети в западната хемисфера... противоречив е за мен доста, на фона на това, което показва в действителност  ???  И с този пълен 1ви дом, та и с Уран и Нептун там... Луната за мен много разбърква пейзажа за него  ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 08:29:49 pm от kokolino »

« Отговор #339 -: Декември 01, 2011, 08:21:26 pm »
Да, специфично поставено Слънце има - в падение, без мажорни аспекти, само тригон със СЛВ в 7 дом. И по статус се води най-слаба планета, Юпитер е с най-висок статус.
Има много силно присъствие в първи дом и две планети около МС, затова не ми се стори "слаба" тази карта.

Интересното е, че програма, която ползвам, му изкарва Слънцето, Марс и Сатурн с най-нисък афетичен статус (според Птолемей и други от средновековието), а той се е насочил в една от сферите, които бихме могли да свържем именно с тия планети.

В сидералната карта с този час на раждане има указания за по-висок статус от това, което казваш, или най-малкото за по-интересна професия. Но ако е роден поне 15 мин. по-рано, Лагна (As) минава в предходния знак, цялата домификация се променя, респ. позициите и силата на планетите. И с този час на раждане има по-голяма вероятност за това, което казваш.

« Отговор #340 -: Декември 01, 2011, 09:46:59 pm »
Интересен ми е с жените, според мен има способност много да се увлича дълбоко, но тази силно наранена първодомна Луна съвпад с Уран и Юпитер  е интересна тук.

Най-вероятно Кету си е казал тежката дума тук - в сидералната карта минава в Скорпион, където е най-силен, в един знак с Луната и Юпитер. Иначе съвпадът на Луна с Юпитер и Уран в Стрелец (по тропическата) трудно би предположил по-дълбоки чувства и силна ангажираност в отношенията, СЛВ в Близнаци в 7 дом също не поставя акцент върху дълбокото и трайното, а по-скоро върху опитността и промяната, управителят на 7 дом е в мутабелен знак и има квадрат с Уран, което не е фактор, който да го държи закован с някоя дълга и обсебваща връзка.

При този младеж Луната е в съвпад с Уран и Юпитер и има партилен квадрат с Марс, Венера също участва в квадрата. Тук се търсят вълнуващи, електризиращи отношения, има желание да се експериментира. А съвпадът на Венера и Марс, особено в земен или воден знак, предполага и по-изразена сетивност, но в квадрат с Луната и Уран може да има по-специфична изява.

В неговия случай изгряващият Скорпион е по-скоро някакъв вид "защитна стена", зад който се крие една нестабилна  натура, устремена към промяната, разнообразието и събирането на опитност чрез взаимодействие с другите, чрез някакъв вид социална ангажираност. Не го определям като плутонианец.  :)

« Отговор #341 -: Декември 01, 2011, 10:05:03 pm »
         Хайде да го видим този юнак - интересна история е живитът му....

А с какво е интересен животът му?  :)

Доколкото разбирам, работи като охранител, няма никакви интереси, хобита... Смятай, дори по бойните изкуства и фитнеса не се увлича, което често е характерно за заетите в тоя... ъммм, бранш.  ;D

*

akruks

« Отговор #342 -: Декември 01, 2011, 10:26:07 pm »
Смята ли се за съвпад при синастрия аспекта между АСЦ  на мъж (4* 48 - Стрелец) и Слънце, жена (27* 33 - Скорпион), както и 21*4, Луна - Дева и 13*45, Луна - Дева, АСЦ жена 20*16 Дева и МЦ 24*15 мъж (всъщност за АСЦ и МЦ ми е ясно, че е съвпад понеже има под 5* орбис, но да попитам все пак :)) :-[
за луните може да се каже, че са съвпад , но асцендента му и нейното слънце не
 горкия мъж с нейно слънце в неговия 12д. 
 ::)

« Отговор #343 -: Декември 02, 2011, 07:40:26 am »
за луните може да се каже, че са съвпад , но асцендента му и нейното слънце не
 горкия мъж с нейно слънце в неговия 12д. 
 ::)
Значи около 7 градуса разлика не е съвпад или защото са в различни знаци АСЦ и Слънцето? А защо да е горкия мъж  ;D

*

akruks

« Отговор #344 -: Декември 02, 2011, 11:30:47 am »
Значи около 7 градуса разлика не е съвпад или защото са в различни знаци АСЦ и Слънцето? А защо да е горкия мъж  ;D
защото са различни знаци, в натала ти може да се разглежда като съвпад подобно положение, но за синастрия се гледа и знак
12 дом е на кармата- дължи ти нещо от минал живот, затова сте се срещнали
дом на илюзиите, ще очаква от теб неща, за което очакване ти си го въвела в заблуда, а като не го получи ще се почувства измамен и т.н.