Здравей Гост

Натални карти за начинаещи

• 504 Отговора
  • 140131 Прегледи
*

Неактивен kokolino

• 1019
Re: Натални карти за начинаещи
« Отговор #345 -: Декември 02, 2011, 08:16:36 pm »
         Хайде да го видим този юнак - интересна история е живитът му....

А с какво е интересен животът му?  :)

Доколкото разбирам, работи като охранител, няма никакви интереси, хобита... Смятай, дори по бойните изкуства и фитнеса не се увлича, което често е характерно за заетите в тоя... ъммм, бранш.  ;D

Низ от възходи и падения - бил е на тоталното дъно, в следващия етап след известна доза време се пооправя, а в главата си насажда великолепните мисли колко много постига... в разрез с действителността - аз не виждам изразена грандомания в натала, но не е изключено да я има под някаква форма :)
           За хобитата аз бях в грешка вчера, може би продиктувана от разсеяност или първосигнална недосетливост, както и да е - пада си по малко комарджия, обича да готви и похапва, а наред с това се занимава с всякакви дребни дейности извън основната му за докарване на някой и друг лев - от продажбата на налудничави козметични препарати до тенджери и вулканични камъни... има някакъв живец в това отношение в него.
          За жените - която му намигне малко по-силно и е готов общо взето. Все някакви трагедии при него в любовта, неизживяни моменти, несподелени чувства... наистина тъжна история е в общи линии да го опиша.
          Интересни са отношенията с майка му и още някои от най-близките роднини, динамични, смахнати, определено минаващи стандартните представи  ;D  ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #346 -: Декември 02, 2011, 08:18:39 pm »
         Едно въпросче и то мен, my-temptation - какво ще да рече партилен квадрат  ::)

« Отговор #347 -: Декември 02, 2011, 08:21:34 pm »
Много точен, т.е. когато планетите се намират в един и същи градус.
Например планета в 6 гр. с минутки Стрелец и планета в 6 гр. с минутки Дева, както е при младежа от твоя казус.

« Отговор #348 -: Декември 02, 2011, 08:36:54 pm »
           Низ от възходи и падения - бил е на тоталното дъно, в следващия етап след известна доза време се пооправя, а в главата си насажда великолепните мисли колко много постига... в разрез с действителността - аз не виждам изразена грандомания в натала, но не е изключено да я има под някаква форма :)

Указания за грандо- и мегаломания и аз не виждам  ;D, но може и да се дължи на специфично поставеното Слънце - в падение, без мажорни аспекти с други планети и слаб афетичен статус. Ако е роден малко по-рано, Слънцето ще управлява интерсептиран знак.

Оооо, чакай малко! Тронов Юпитер в съвпад с Луна малко ли е!?  :898m:

Сега се сетих за една колежка със съвпад на Юпитер и Луна в Овен в първи дом (АС в края на Риби) - и тя се отличава с доста широк замах, голямо самомнение и говори предимно за пари и ядене (и третото от списъка, ще се сетиш кое).

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #349 -: Декември 02, 2011, 08:44:00 pm »
Много точен, т.е. когато планетите се намират в един и същи градус.
Например планета в 6 гр. с минутки Стрелец и планета в 6 гр. с минутки Дева, както е при младежа от твоя казус.

Благодаря за разяснението :)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #350 -: Декември 02, 2011, 08:46:15 pm »
Указания за грандо- и мегаломания и аз не виждам  ;D, но може и да се дължи на специфично поставеното Слънце - в падение, без мажорни аспекти с други планети и слаб афетичен статус. Ако е роден малко по-рано, Слънцето ще управлява интерсептиран знак.

Оооо, чакай малко! Тронов Юпитер в съвпад с Луна малко ли е!?  :898m:

Сега се сетих за една колежка със съвпад на Юпитер и Луна в Овен в първи дом (АС в края на Риби) - и тя се отличава с доста широк замах, голямо самомнение и говори предимно за пари и ядене (и третото от списъка, ще се сетиш кое).

Дааа, нещо не си размърдвам сивото вещество така, както трябва  ;D При все, че този тронов Юпитер е сериозно поразен и в напрегнати аспекти, а въпросният съвпад се случва в 1ви дом - има доза здрава логика тук наистина :)

« Отговор #351 -: Декември 02, 2011, 09:40:05 pm »
Но продължавам да си мисля, че повече потвърждения за твоето описание има при малко по-ранен час на раждане. Интересното е обаче, че предоставеният от теб час не изглежда да е закръглен.  ::)

Прикачвам двете карти - с по-ранен и по-късен час, 15 минути отклонение дават изместване в знака на Лагна (As) и се променя цялата домфикация в основната карта (Rashi).

В първата карта (с предоставения от теб час) има изключително благотворни йоги (планетни комбинации) и повечето планети са силно поставени, което по никакъв начин не се връзва с твоето описание.

Във втората карта (по-ранен час) Лагна се измества от сидералния Скорпион във Везни, така се сменя и нейният управител, домификацията също се променя. В изгряващия знак минава Сатурн, а Луна, Юпитер и Кету минават във 2 дом.

Екзалтирал Сатурн в знака на АС е силна позиция, формира т.нар. Ŝaŝa yoga, която дава предпазливост и стратегически умения (но силата на нейното влияние зависи от целия хороскоп - в картата на топ мениджър или президент ще даде едни качества, а в картата на крадец други). По принцип Сатурн за Лагна във Везни се счита за благотворна планета, но това не променя естествената му природа на малефик, а и първи дом не е най-доброто място за него.

Венера и Марс в 11 дом е добра позиция, тук планетите могат да дадат добър търговски нюх, вкл. и умения за "агресивен" маркетинг. Както казваш ти, продаваме всичко - от безопасни игли до хладилни генератори.  ;D

Иначе Венера като управител на АС в знака Лъв не се чувства особено комфортно. Докато при по-късен час на раждане управител на изгряващия знак е Марс и в Лъв е доста силно поставен, при това в 10 дом, където има т.нар. диг бала, т.е. специално акцидентално достойнство (по подобие на средновековната концепция за "радост" на планетите).

Луна, Юпитер и Кету във втори дом могат да дадат по-пълно лице, както и склонност към свръхконсумация, лакомия. Докато в първи дом по-скоро биха дарили натива със съответните ментални и духовни качества (тук те формират много мощна Раджа йога - изключително благотворна комбинация).

Екзалтирал Раху в 7 дом предполага много контакти, публични успехи и честа смяна на партньори, успехи в търговията и бизнеса с чужденци. Екзалтирал Раху в 8 дом акцентира съответните теми и тази позиция дава повече указания за охранителна дейност и контакти с "тъмни" субекти и енергии, при по-късен час той се намира в 11 дом от Варнанда лагна - един от производните Асценденти, които се използват за по-детайлен анализ на професията и източниците на доход.

При по-късен час на раждане в 11 дом ще има Слънце и Меркурий в сидерална Дева, където Меркурий е изключително силно поставен (по дом също). В тази карта има указания за интерес към окултизъм, мистика, астрология и други науки, в реалността казваш, че всичко това липсва. Дори могат да се намерят указания за астролог тук.

При по-ранен час на раждане Слънцето и Меркурий минават в 12 дом (един от дустхана - "лоши" домове), т.е. имаме У11 в съвпад със силен У12, което може да бъде показател за загуби, прахосване на средства. Иначе Луна, Юпитер и силен Кету във 2 дом са добра позиция за финансовото състояние на натива, но Луната е в знак на падение и затова може да даде нестабилност, финансовият статус за е на приливи и отливи, също така може да даде и алчност. В медицински аспект при по-ранен час на раждане има указания за хранителни разстройства (преяждане, нарушено храносмилане или усвояване/разграждане на мазнини), както и евентуални проблеми с отделителната система. Хранителните разстройства могат да бъдат на психологическа основа.
Юпитер (като управител на два неблагоприятни дома) в един знак с Кету тук може да даде и пари със "съмнителен" произход. Те получават аспект от Марс, който ако е разположен в 11 дом (при по-ранен час), ще влияе върху доходите и може да донесе печалби чрез партньори, сделки или търговска дейност, вкл. и склонност към рискови печалби (в аспекта участва Луната - У10 при по-ранен час на раждане).

Много може да се говори по двете карти, но мисля, че е достатъчно, все пак това е форум. Ако нямаше такова разминаване между указанията в хороскопа и начина, по който описваш тази личност, нямаше да напиша нито ред.  :781m:  :)

« Отговор #352 -: Декември 02, 2011, 10:23:47 pm »
Между другото, същата конфигурация (съвпад на Луна, Юпитер и Кету) можеш да видиш и в картата на Хитлер.  ;D
Това е една от разновидностите на Гуру Чандала йога, мощна комбинация. При Хитлер е позиционирана в 3 дом, в сидералния Стрелец.

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #353 -: Декември 03, 2011, 07:53:38 am »
         Задълбочена и обстойна интерпретация, my'temptation, страхотна даже бих казал :) :)   :clap:  Много благодаря за това, което сподели с нас :)
         А за часа на раждане - наистина няма как да съм сигурен, това е времето, което е предоставено от притежателя, но наистина прави впечатление, че не е закръглено до 10-а от минутата, което си е честа практика според мен. Не е изключено наистина да е по-ранен час, защото това, което споделяш за евентуален по-ранен час на раждане определено съответства с профила на господина  ;D  ;D
         Наистина е възможно, вече мисля, че е по-ранен часът  ;)

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #354 -: Декември 03, 2011, 10:33:52 am »
колкото е по-точен даден аспект, толкова е по-силен, нали така?  ;D

« Отговор #355 -: Декември 03, 2011, 12:20:13 pm »
Коко, не искам да ти натрапвам моята версия за часа, но някак не се връзват нещата.
Проверих по всички възможни техники - картата "говори" друго.

Между другото, индийската астрология дава възможност да се сглоби достоверна интерпретация дори без час на раждане като използваме Чандра Лагна (лунен АС) и накшатрите (лунни стоянки). И ми направи впечатление, че при този младеж повечето планети са разположени в едни специални накшатри, вкл. и Асцендентът (който също попада под юпитерово влияние).

Картата с по-късен час е изключително силна, за да не се реализира нищо от заложеното в нея. Навамша (девети хармоник) също дава такива потвърждения.

По мои наблюдения Сатурн в ъглов дом може да даде чести обрати в живота - възходи и падения. Аз самата имам Сатурн в 10 дом във ведическата карта и го потвърждавам, наблюдавала съм го и при Сатурн, разположен в друг ъглов дом. В картата на младежа при по-ранен час на раждане Сатурн от знака на АС дава аспект на 3ти, 7ми и 10ти дом.

В картата с по-късен час има и показатели за "изолация" (в съчетание с гореспоменатата Гуру Чандала йога), а в навамша показателите на 7 дом са наранени, което често се среща в хороскопите на хора, занимаващи се с някакъв вид духовна практика или изучаване на окултни науки.

Освен това се използва специфичен показател, наречен Арудха лагна (един от производните Асценденти), който дава информация за публичния имидж на натива, т.е. как го виждат и възприемат другите. Всяка планета в 10 дом от АЛ има важно значение, а при него Луна, Юпитер и Кету попадат в такава позиция, ако часът е по-късен. Още едно несъответствие.

Има и специални сигнификатори, наречени Чара карака, т.е. подвижни, променливи - смятат се в зависимост от зодиакалната дължина на планетите в хороскопа. Най-важният сред тях е Атмакарака (АК), който по сила на влияние се доближава до управителя на АС, вторият по важност показател се нарича Аматякарака (АмК) - помощник, съветник на първия. Първият показва какъв е най-силният устрем на душата в настоящата инкарнация, а вторият дава информация за професията и вида дейност. Интересното е, че при младежа АК е Слънцето, а АмК е Юпитер. Според мен все някъде и по някакъв начин би трябвало да се усети това влияние. При по-късен час в навамша АК е в съвпад с Марс в знака на Лагна, а отсреща е разположен Сатурн в Козирог. Слънцето и Марс в Лагна участват в конфигурация с Меркурий и Юпитер в тригонални домове, т.е. 1ви, 5ти и 9ти, което също е много силна комбинация - Раджа йога! Показателите за семейно щастие и партньорство са наранени. Както казах, това се среща често в картите на хората, стъпили на духовната пътека, или занимаващи се с дейност/наука, която изисква известна степен на изолация, отдръпване от светското.

В Дреккана (трети хармоник) Луната попада в един знак с Юпитер в Риби, а отсреща е Меркурий в Дева - още една комбинация, която не говори за ограничен и посредствен ум.

Архетипът на майката е със силно юпитерово и марсово влияние, което потвърждава казаното от теб, че отношенията с нея са много шантави, експлозивни. Докато архетипът на бащата е някак по-"сух", с меркуриево-сатурново влияние според мен, отношенията с него може да са по-формални.

Има и още нещо, което забелязах. В повечето варги (хармоници) Сатурн има най-много есенциални достойнства в сравнение с останалите планети - почти навсякъде е разположен или във Везни, или в Козирог, или във Водолей. Това предполага силно сатурново влияние в живота на натива.

« Отговор #356 -: Декември 03, 2011, 01:10:43 pm »
Пускам и аз една задачка-закачка.  :)

Какво ще кажете за този младеж?
Интереси, хобита, професия, семейство?

Между другото, една млада българска астроложка го изкара астролог и богаташ още преди няколко години.
Според вас има ли указания за окултни интереси?

« Последна редакция: Декември 03, 2011, 01:28:33 pm от my`temptation »

*

Неактивен Alric

• **
  • 51
« Отговор #357 -: Декември 03, 2011, 07:16:56 pm »
Според мен е възможно да има окултни интереси, но е твърде вероятно да го крие. Не мога да кажа дали е богат. Струва ми се,
че професията му е свързана с комуникативност и пари - примерно ПР на банка или някаква друга институция или пък
финансов анализатор. На прав път ли съм ?

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #358 -: Декември 03, 2011, 07:18:21 pm »
Чаровен ли е - с тази изгряваща Венера  ;D Интересна смесица от духовност и прагматизъм. Първото, което ми се наби на очи са стелиумите в 6-ти и 12-ти дом. Мисля, че проявява интерес към духовното, окултното, а защо не и към астрологията, но е и реалист, здраво стъпил на земята. Имал ли е здравословни проблеми с неясен или психологически характер?

« Отговор #359 -: Декември 03, 2011, 07:36:54 pm »
Ще изчакам и Коколино да се включи, после ще ви кажа.  :)