Aneli, здравей! Приятно ми е да се запознаем!
Много благодаря за анализа,отново съм впечатлена!!!
Започвам веднага с отговор на въпроса ти-
[quote
Интересно ми е първото заминаване от жена ли е провокирно?
Аз самата много пъти съм го питала,защото преди да емигрира,е имал мн дълга връзка,която е приключила,когато е разбрал,че приятелката му му изневерява.Всъщност тази история е доста странна,но е тема за друг разговор,факт е обаче,че е бил мн наранен.Но,според него,мн преди това,той е искал да замине в чужбина,още повече,че и най-добрия му приятел вече е бил устроен тук и го е викал при себе си. Истината може би е някъде посредата.Що се отнася дотова ,че е нерешителен и не обича промените,не знам...Започнал е сам бизнес още на 18,като ученик,пътувал е до Турция,където е препродавал някакви части за машини,които там били адски търсени. По онова мътно време в началото на прехода се е занимавал дори с някои незаконни неща...Натрупал е пари,които обаче доста лекомислено е пропилял. Така разправят-аз тогава не съм го познавала...Другото,което трябва да изясня,е че инициативата да се връщаме в България,е чисто негова! На мен реално не ми се връща,предложих да отидем в друга страна,но той категорично отказа,с аргумента,че не му се започва всичко отначало.Той казва,че му е омръзнало ужасно тук.Иска да се прибира,и това е. Да не говорим,че му трябват още 3-4 години да поработи тук,и ще има право да се пенсионира по испанското законодателство.Има работа,добре платена,и стабилна..Не знам...Аз,съм оставила на него да вземе това решение! Единственото,което мен ме притеснява,е че имам да изплащам един кредит,който съм теглила преди да се познавам със съпруга си. На този етап само една заплата не ни стига и да живеем,и да си плащам вноските,а работа не мога да си намеря тук засега.Връщайки се в родината,имам възможност веднага да започна да работя! Иначе не бих се върнала,дори кандидатствахме,приеха детето на училище-тук трагват на училище от 3-4 г.,и го записах за новата учебна година!!! За всеки случай...