В радиксът на дъщеря ми, куинконс е доста присъстващ. Опитвам се да накарам девойката ми да разбере смисъла на този аспект, за да работи върху него, защото повярвайте, хич не е лесен, колкото и минорен да е, все пак това е един динамичен аспект, който изисква активност от страна на натива. Този аспект ни подсказва за нашата карма (емоционална и здравословна), липса на перспектива, комплекси и т.н. Свързват го с две планети - Дева и Скорпион и съответно с 6ти и 8ми дом. Това е аспект между тригон и опозиция. Куинконс е от 150*, така че осъзнавайки го ние можем да насочим неговата енергия в правилна насока, за да извървим по-леко еволюациония си път. Това е аспект , който изисква пълно осъзнаване, за да можем да намерим нужното равновесие между това какво желаем и това какво е възможно, т.е да сме реалисти. Аспектът изисва да сме зрели и отговорни. Затова наблюденията ми са, че често в детска възраст натива е преминал през изпитания, които са наранили детската му душа (аспектът се свързва с психосоматика) и често като дете се е чувствал не обичан. Проблемите са по-скоро в детската възраст, тогава, когато не сме достатъчно зрели, за да го осъзнаем и аспектът работи като опозиция.