Здравей Гост

Куинконс или несъвпад

• 25 Отговора
  • 9804 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Куинконс или несъвпад
« -: Юли 14, 2011, 04:35:36 pm »
Един от сложните аспекти в астрологията...За някой школи е мажорен , за други минорен...При някои е аспект на късмета , при други сложен кармичен аспект....

За мен куинконса е аспект на връщането към стара ситуация  с  нов фокус...Сякаш нещо е недоизпипано както трябва и следва да се върнем отново към него , но с един по-друг и различен поглед...,да го разрешим и да продължим...Прилича ми стръв , на кукичка с примамка...,лапаш бонбончето и когато си мислиш колко е вкусно...,хоп вече си пробол меката тъкан...кръв , болки...усещане за нещо познато...Когато куинконса е образувам от така наречените малефици /и особено когато не сме трансформирали енергиите им/ , това е изключително труден и тежък период...В случай , че куинконса има участие на неутрални планети..,то тогава бихме могли да разчитаме на някакъв късмет , защото смисъла на куинконса е освобождаване....Ако в аспекта участват и бенефици и малефици ситуацията е интересна , с оглед на интегрираната енергия в картата , както и силата на планетите в нея...
Много е важно също така и наталното излъчване м/у планетите които участват в куинконса/визирам транзитен аспект/...
В наталната карта за мен това е най-сложната комбинация , която заслужава особено внимание....

Споделете вашите впечатления , както и преживяното от този аспект....

*

Неактивен Divna

• 277
Re: Куинконс или несъвпад
« Отговор #1 -: Юли 14, 2011, 04:54:16 pm »
Марая, какво гледаш, за да разбереш дали ще има продажба на недвижим имот (къща)?
Венера би трябвало да го отбелязва според мен, така ли е? Кои са акцентите?

Предварително ти благодаря!  :kiss2:

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юли 14, 2011, 04:56:55 pm »
За продажба на имот гледам 2-ри дом/8-ми дом...,3-ти/9-ти и 4-ти/10-ти...
Сигнификатор на дома е луната , както и управителя на ИЦ...в наталната карта. Позицията на Юпитер също е много важно към желания период....

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #3 -: Юли 14, 2011, 05:20:24 pm »
Благодаря, Марая!

оста 2/8 - покупко-продажби ...
оста 3/9 - документи, подписвания, сделки ...
оста 4/10 - дом, имушество ...

Прогресивна Луна гледаш ли?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #4 -: Юли 14, 2011, 05:24:34 pm »
Благодаря, Марая!

оста 2/8 - покупко-продажби ...
оста 3/9 - документи, подписвания, сделки ...
оста 4/10 - дом, имушество ...

Прогресивна Луна гледаш ли?

Задължителна е за мен...

Дивна имаш ли още програмата на Доби? ::)...
Нужна ми е една карта на 90* , пробвам синастрия с тези МП-та.... ::)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #5 -: Юли 14, 2011, 05:53:06 pm »

За теб винаги!  ;) :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #6 -: Юли 14, 2011, 05:59:49 pm »

За теб винаги!  ;) :)

Пращам ти на лични едни данни... ;D Мерси много.... :-*

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #7 -: Юли 14, 2011, 09:52:46 pm »
         За мен си е една голяма мистерия този аспект  :( То може би е така щото е много различен - все пак са в отношения планети от различни елементи и може би има значение коя от тях ще натежи  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Юли 14, 2011, 09:59:51 pm »
         За мен си е една голяма мистерия този аспект  :( То може би е така щото е много различен - все пак са в отношения планети от различни елементи и може би има значение коя от тях ще натежи  ::)

Имаш ли опит? ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #9 -: Юли 14, 2011, 10:07:03 pm »
         Най-вероятно имам, но не мога да го осъзная засега точно  :) При мен Юпитер е в такъв аспект със Северния възел и Хирон е в куинконс към Сатурн, ама засега ми е X ситуацията  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #10 -: Юли 14, 2011, 10:13:57 pm »
         Най-вероятно имам, но не мога да го осъзная засега точно  :) При мен Юпитер е в такъв аспект със Северния възел и Хирон е в куинконс към Сатурн, ама засега ми е X ситуацията  ;D

Уау.... ;D ::) , Юпитер /Сатурн....как се чувстваш когато планетите влизат в така наречения ЦИКЪЛ? ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #11 -: Юли 14, 2011, 10:17:18 pm »
         Като изправен пред предизвикателство може би  ::) Но може и да не се дължи на тия 150-ки  ;D

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юли 14, 2011, 10:18:31 pm »
         Като изправен пред предизвикателство може би  ::) Но може и да не се дължи на тия 150-ки  ;D

:57:...няма да ти кажа каква беше асоциацията...

А на кВоооо? ::)

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #13 -: Юли 14, 2011, 10:24:59 pm »
         Мисля, мисля, но единственото което ми ражда главата е наталната ми опозиция между Уран и Хирон  :)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #14 -: Юли 14, 2011, 10:47:17 pm »
В радиксът на дъщеря ми, куинконс е доста присъстващ. Опитвам се да накарам девойката ми да разбере смисъла на този аспект, за да работи върху него, защото повярвайте, хич не е лесен, колкото и минорен да е, все пак това е един динамичен аспект, който изисква активност от страна на натива. Този аспект ни подсказва за нашата карма (емоционална и здравословна), липса на перспектива, комплекси и т.н. Свързват го с две планети - Дева и Скорпион и съответно с 6ти и 8ми дом. Това е аспект между тригон и опозиция. Куинконс е от 150*, така че осъзнавайки го ние можем да насочим неговата енергия в правилна насока, за да извървим по-леко еволюациония си път.  Това е аспект , който изисква пълно осъзнаване, за да можем да намерим нужното равновесие между това какво желаем и това какво е възможно, т.е да сме реалисти. Аспектът изисва да сме зрели и отговорни. Затова наблюденията ми са, че често в детска възраст натива е преминал през изпитания, които са наранили детската му душа (аспектът се свързва с психосоматика) и често като дете се е чувствал не обичан. Проблемите са по-скоро в детската възраст, тогава, когато не сме достатъчно зрели, за да го осъзнаем и аспектът работи като опозиция.