май всички сме на фонд "черни дни"
Tornquist, не знам точно как се формулират въпросите, но нека да задам един
Дали предстоящата година ще е благоприятна за бизнес дела - осъзнавам, че ми предстои много трудна по всякакви параграфи година.
благодаря 
Започваме с петица чаши - картата показва, че условията в момента са благоприятни, но както и да се развият нещата (в положителен аспект), е вероятно да не отговарят на очакванията ти. Винаги ще има какво повече да се желае. Картата, показваща естеството на препятствията е "Смърт". Картата е обърната, а значението й случая, го тълкувам като съвет - дори и нещата да не отговарят на очакванията ти, не се поддавай на емоциите и не спирай да работиш над това, което си замислила, защото негативната нагласа или горчивината от малките неуспехи, могат да ти изиграят лоша шега. Картата, показваща бъдещото развитие на въпроса при моментните обстоятелства, е "Крал на жезлите", ти обещава благоприятно развитие, ако разбира се запазиш сегашаната си нагласа за нещата и евентуално хъса който имаш в момента. Останалите три карти от кръста - "Обесеният", деветка пентакли (обърната) и десятка чаши (също обърната), показват две неща:
Първо - може би си имала предишни опити в същата сфера, в която искаш/се занимаваш или си имала планове за това, но или нещо се е обърквало, или си отлагала във времето.
Второ - възможно е да си имала някакви спънки ("Обесеният" - аз го тълкувам като проблем с бюрократщината или друг вид "подливане на вода" от трети лица), та от там десятката чаши показва, че евентуални разочарования няма да ти липсват.
Следващата карта - петица мечове, ти казва да не се впускаш през глава в необмислени (или не до там добре обмислени) действия, а да обмисляш всичко добре предварително и внимателно, защото е възможно да претърпиш някакви загуби (предполагам от финансов характер). Асо жезли, показва, че все пак си достатъчно предпазлива и си имаш своите страхове, което според мен трябва да запазиш като тенденция, за да се съобразиш с съвета на петицата мечове. Последната карта - "Крал на чашите", показва, че възможно да получиш някаква подкрепа от друг човек/хора, което може да ти е от полза, но да си вминателна и да не се доверяваш на сляпо, тъй като има вероятност мотивите на този човек/хора, да не са много ясно изразени и обяснени.