Здравей Гост

Гадаене с Таро

• 136 Отговора
  • 40028 Прегледи
Гадаене с Таро
« -: Юли 26, 2011, 11:28:08 am »
Предлагам тази тема да е своебобразно поле, подобно на практикумите в другите подфоруми. Тук поне имам опит и мога да се обаждам. :P

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
Re: Гадаене с Таро
« Отговор #1 -: Юли 26, 2011, 01:48:37 pm »
Предлагам тази тема да е своебобразно поле, подобно на практикумите в другите подфоруми. Тук поне имам опит и мога да се обаждам. :P

в тази сфера съм като индианец пред лаптоп  ::)

ето един лаишки въпрос - непременно ли, когато се гледа на Таро "пациента" трябва да е пипнал тестето? т.е. какво мислиш за сайтовете за онлайн гадаене?
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 03:00:30 pm от Fairy »

« Отговор #2 -: Юли 26, 2011, 03:43:09 pm »
Честно казано аз смятам, че човек трябва да цепи картите, преди да му се гледа. Аз го правя 3 пъти, толкова карам и другите, на които ще гледам. Онлайн гадаенето или програмите, симулиращи Таро, зависят от математични алгоритми за "размесване" на случаен принцип и на практика точно тия алгоритми решават кое къде ще стои в тестето, а не човека на който се гледа, независимо дали той е цъкнал бутона за изтегляне/размесване. Правил съм си експерименти с цел сравнение между виртуално Таро и реално такова. Резултатите са в полза на реалното - в единия случай алгоритъм решава вместо човека, в другия човека сам "програмира" хода на картите. Логично е резултатите да са по-точни при реалния досег, та поради тази причина не приемам програмите и сайтовете за гадаене с Таро на сериозно.

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #3 -: Юли 26, 2011, 04:33:58 pm »
  И в тоз ред на мисли, можеш ли да теглиш карти за мое питане ? ::)

« Отговор #4 -: Юли 26, 2011, 04:58:42 pm »
Ако задам въпроса вместо теб и цепя аз, може да стане, макар, че от опит знам, че резултатите не са като да цепиш ти картите.

*

Romantica

« Отговор #5 -: Юли 26, 2011, 05:18:06 pm »
Всеки може да тегли карти за всеки, но доколкото помня си имаше условия - например след 12 вечерта не трябва, в неделя също, картите трябва редовно да се пречистват (на слънце, със сол захар или през запалена свещ) и след това да се спи с тях, да се пали свещичка за по-добра концентрация, да се държат в дървена кутия, увити в кърпа от естествена материя и въпросите винаги да се задават в 3 лице, независимо ние или някой друг пита картите.

П.П. Имам карти Таро от ~5 години, 3 колоди (на Уейт, авторско на Кристин Димитрова и Египетско). В началото бях много запалена, но нещо точно Тарото не ме влече или просто не е дошъл подходящия момент... Засега остават в кутията  :)

Успех на темата :)

« Отговор #6 -: Юли 26, 2011, 05:43:54 pm »
Tornquist хвърли едни карти ,моля те! обща картина за близко бъдеще, какво ме очаква? благодаря ти предварително :-*

« Отговор #7 -: Юли 26, 2011, 06:18:24 pm »
Всеки може да тегли карти за всеки, но доколкото помня си имаше условия - например след 12 вечерта не трябва, в неделя също, картите трябва редовно да се пречистват (на слънце, със сол захар или през запалена свещ) и след това да се спи с тях, да се пали свещичка за по-добра концентрация, да се държат в дървена кутия, увити в кърпа от естествена материя и въпросите винаги да се задават в 3 лице, независимо ние или някой друг пита картите.

П.П. Имам карти Таро от ~5 години, 3 колоди (на Уейт, авторско на Кристин Димитрова и Египетско). В началото бях много запалена, но нещо точно Тарото не ме влече или просто не е дошъл подходящия момент... Засега остават в кутията  :)

Успех на темата :)

Тези условия (всъщност някои от тях), съм ги чувал и аз, ама ги смятам за чиста глупост и ако човек реши да прави нещо за пречиствания и т.н., то ефекта си е чисто психосоматичен за него. От малко повече от 10 години се занимавам с катите и нищо специялно не съм правил. Единственото условие е да ги пазиш в добра кондиция, за да ти служат дълго. Единственото, което бих приел е това за 12 часа (ако говорим за през нощта) и то е само защото ти трябва чисто съзнание за концентрация. На човек му се случват всякакви неща през деня и вечерта ще има един достатъчно голям емоционално - мисловен бульон в мозъка си, за да му пречи на добрата концентрация.

@liamfieta: Ако може, ми задай конкретен въпрос, по-лесно ми е. Ако трябва да гледам в общ план, нещата се размиват, особено когато не ти цепиш картите, а аз вместо теб.
« Последна редакция: Юли 26, 2011, 07:32:19 pm от Tornquist »

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #8 -: Юли 26, 2011, 09:43:08 pm »
Ако задам въпроса вместо теб и цепя аз, може да стане, макар, че от опит знам, че резултатите не са като да цепиш ти картите.
  Ако нямаш против да пробваме :)
 Ще успея ли до края на годината, да се стабилизирам финансово?

« Отговор #9 -: Юли 27, 2011, 01:24:39 am »
  Ако нямаш против да пробваме :)
 Ще успея ли до края на годината, да се стабилизирам финансово?

За моментното ти състояние излезе "Луната" - ако говорим само за финансово състояние, освен, че то е в застой, има вероятност и да дръпнеш още назад от това (съжалявам). Картата, показваща препятствията (което не е задължително да се възприема в лош аспект, картата понякога може да е такава, че да показва такива обстоятелства, които работят за теб, а не срещу теб), е "Слънцето" (забележи - двата антипода Слънце и Луна на едно място, картите са изтеглени една след друга). Слънцето все пак показва, че може би ще имаш възможност да се подобриш, но тъй като картата е обърната, това няма да е в кой знае колко силна степен. Обърнатата карта "Жрецът" и тройка пентакли, показват, че си в момент на слабост, но въпреки всичко имаш шанс и явно даваш всичко от себе си (тройката пентакли). Това, което картите те съветват за близкото бъдеще е, да поддържаш ниво на умереност и пестеливост (логично е да се досети човек, че картата, която излезе за това е "Умереност"). Пропускам останалите три карти в описанието, тъй като те се отнасят по-скоро до настоящето, а теб те интересува бъдещето. Крайната карта, която е "венеца" на тълкуванието, е седмица мечове. В общи линии се счита за добра карта, но естеството на мечовете те задължава при всяко подобрение в материялен план, да се стараеш да запазиш постигнатото (точно, както се казва в хороскопите на Алена), защото на този етап се очертава да е крехко, но все пак възможно за постигане.
« Последна редакция: Юли 27, 2011, 01:28:12 am от Tornquist »

*

Неактивен Deter

• 201
« Отговор #10 -: Юли 27, 2011, 10:05:41 am »
 Благодаря ти Tornquist !
Като цяло при мен нещата са си така ;D
Вчера мислех, че бих питала за толкова много неща а главата ми стана празна за миг просто :D

« Отговор #11 -: Юли 27, 2011, 11:54:11 am »
To и при мене ситуацията е същата. Финансово нещата ми идват на приливи и отливи. Тъкмо започна да печеля и секне, затова трябва да си правя сметката колко и за какво ще харча. Предполагам е аналогично и при теб - каквото и да припечелиш, сложи го във фонд "за черни дни".

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #12 -: Юли 27, 2011, 12:00:05 pm »
 ;D май всички сме на фонд "черни дни"

Tornquist, не знам точно как се формулират въпросите, но нека да задам един
 Дали предстоящата година ще е благоприятна за бизнес дела - осъзнавам, че ми предстои много трудна по всякакви параграфи година.
благодаря :)

« Отговор #13 -: Юли 27, 2011, 02:52:57 pm »
;D май всички сме на фонд "черни дни"

Tornquist, не знам точно как се формулират въпросите, но нека да задам един
 Дали предстоящата година ще е благоприятна за бизнес дела - осъзнавам, че ми предстои много трудна по всякакви параграфи година.
благодаря :)

Започваме с петица чаши - картата показва, че условията в момента са благоприятни, но както и да се развият нещата (в положителен аспект), е вероятно да не отговарят на очакванията ти. Винаги ще има какво повече да се желае. Картата, показваща естеството на препятствията е "Смърт". Картата е обърната, а значението й случая, го тълкувам като съвет - дори и нещата да не отговарят на очакванията ти, не се поддавай на емоциите и не спирай да работиш над това, което си замислила, защото негативната нагласа или горчивината от малките неуспехи, могат да ти изиграят лоша шега. Картата, показваща бъдещото развитие на въпроса  при моментните обстоятелства, е "Крал на жезлите", ти обещава благоприятно развитие, ако разбира се запазиш сегашаната си нагласа за нещата и евентуално хъса който имаш в момента. Останалите три карти от кръста - "Обесеният", деветка пентакли (обърната) и десятка чаши (също обърната), показват две неща:
 Първо - може би си имала предишни опити в същата сфера, в която искаш/се занимаваш или си имала планове за това, но или нещо се е обърквало, или си отлагала във времето.
 Второ - възможно е да си имала някакви спънки ("Обесеният" - аз го тълкувам като проблем с бюрократщината или друг вид "подливане на вода" от трети лица), та от там десятката чаши показва, че евентуални разочарования няма да ти липсват.
  Следващата карта - петица мечове, ти казва да не се впускаш през глава в необмислени (или не до там добре обмислени) действия, а да обмисляш всичко добре предварително и внимателно, защото е възможно да претърпиш някакви загуби (предполагам от финансов характер). Асо жезли, показва, че все пак си достатъчно предпазлива и си имаш своите страхове, което според мен трябва да запазиш като тенденция, за да се съобразиш с съвета на петицата мечове. Последната карта - "Крал на чашите", показва, че възможно да получиш някаква подкрепа от друг човек/хора, което може да ти е от полза, но да си вминателна и да не се доверяваш на сляпо, тъй като има вероятност мотивите на този човек/хора, да не са много ясно изразени и обяснени.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #14 -: Юли 27, 2011, 03:11:11 pm »
 :) лол, до толкова точно си хванал ситуацията
изключително много ти благодаря :) за мен това е много полезно, много благодаря