Здравей Гост

Въпроси относно синастрия (от начинаещ)

• 49 Отговора
  • 17553 Прегледи
*

Неактивен Divna

• 277
Re: Въпроси относно синастрия (от начинаещ)
« Отговор #30 -: Август 30, 2011, 04:27:13 pm »
Искаш ли една синастия между мен имайка ми - пуснах я на Зета и доста имтересна ми се стори - има бая квадрати!

;D Ами то всички синастрии са интересни. Дай Боже в една синастрия да има от всичко, но с мярка - и съвпади, и тригони, и секстили, и опозиции, и квадратури ...  :angel:

Е, мислех тълкуването от теб да е или от някой спец.

Ама така на готово няма да научиш астрологията.  :96: Да ти се скарам на бързо както се карам на учениците си.  ;D

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #31 -: Август 30, 2011, 04:31:37 pm »
Дивна, аз още не съм почнала да уча, само чета литература.
Ти преподаваш ли?

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #32 -: Август 30, 2011, 04:50:22 pm »
Интересно ми е какво ще кажете за курсове по астрология?
Дали има смисъл да се карат такива, примерно за начинаещи или е най-добре самообучението?

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #33 -: Август 30, 2011, 04:51:56 pm »
За мен и по-добре да ми се преподава.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #34 -: Август 30, 2011, 05:01:04 pm »
Дивна, аз още не съм почнала да уча, само чета литература.
Ти преподаваш ли?

Да, ама не астрология за съжаление.  :-[ Много ми е рано и аз все още се уча като теб.

Пробвай да съчетаеш практиката с теорията. Чети общи неща - значение на планетите, домовете, аспектите ... после се опитвай да тълкуваш и ако нещо не ти е ясно слагай картата и питай. Не се забивай обаче в синастрията преди добре да си усвоила радикса (наталната карта).
С този съвпад Слънце/Марс в 9 дом би трябвало да попиваш бързо информацията. Слънце е в квадратура с Нептун и може да ти дава неувереност и да си мислиш, че нищо не знаеш ама не се оставяй да те наляга това чувство. Меркурий ти е силен, в съвпад с Плутон, секстил с Нептун и в тригон със Сатурн, в гокленова зона, а и МЦ е в Дева. Имаш капацитета да си обективна, рационална и понктуална. Много хора могат да ти завидят и на силната интуиция. Така че ако приемеш квадратурата на Слънце с Нептун като предизвикателство може да стигнеш доста далеч с астрологията.
Виждам, че имаш неаспектирана Венера. Наблегни на нея, защото тя е важна в хороскопа ти. Една неаспектирана планета е най-непридвидима. В моя радикс Меркурий е неаспектиран и понякога го чувствам като бомба. Може да усвоя за изключително кратък период голяма информация, че чак сама да се зачудя на себе си. А друг път може да ми говорят за нещо и през едното ухо да мине и през другото да премине... и накрая да не съм разбрала даже за какво ми говорят. ;D

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #35 -: Август 30, 2011, 05:06:39 pm »
Интересно ми е какво ще кажете за курсове по астрология?
Дали има смисъл да се карат такива, примерно за начинаещи или е най-добре самообучението?

Фрея, аз не съм ходила на курсове. Благодарение на астрологичните форуми и на литературата съм се учила и продължавам да се уча.
Мисля обаче, че е полезно да се изкара поне един астрологичен курс. Най-малкото ще попаднеш на живо между хора със същите интереси като твоите.
На мен например ми липсва реалния (на живо) контакт с астролози.

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #36 -: Август 30, 2011, 05:09:58 pm »
Димна, мерси за анализа, доста е точен. Кажи ми моля те само как се набляга на неаспектирана планета. Какво да прочета или..въобще!

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #37 -: Август 30, 2011, 05:11:26 pm »
Хей Върго, с теб имаме обши неща в наталната
и аз съм дева с асц. стрелец, и на мен плутон и венера са ми в 10ти
и аз имам Слънце квадрат Нептун  :P

Дивна и на мен ми се ще, ама се чудя дали има в моя град..

*

Неактивен virgo

• 101
« Отговор #38 -: Август 30, 2011, 05:23:11 pm »
Ха, да не си Аз?! ;D

Дай картата ти да разгледам. можем да се учим една от друга.

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #39 -: Август 30, 2011, 05:37:36 pm »
аиде пак ще я постна
http://imageshack.us/photo/my-images/707/astro625403.gif/
Иначе те забелязах и преди в astrosite форума, беше поствала в тема в която и аз..
Ако успея да си изтълкувам някой аспект дето и ти го имаш може и да споделя, макар че колкото и общи аспекта да има в два натала, хората пак ще са супер различни..    :)

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #40 -: Август 30, 2011, 05:47:18 pm »
Димна, мерси за анализа, доста е точен. Кажи ми моля те само как се набляга на неаспектирана планета. Какво да прочета или..въобще!

Ох да ти кажа честно почти две години се лутах в търсене на значението на моята неаспектирана планета, конкретно в моя си радикс.
При теб Венера е тази, която е неаспектирана. Венера се свързва главно с любовта. В наталната карта (независимо в мъжка или женска) тя показва партньора. Венера също ни дава сведение за това как се обличаме, как ухажваме, как се влюбваме, как сме с финансиите и т.н. Ето сега му е времето да прочетеш всичко свързано с Венера, за да я проучиш в картата си. В случая при теб Венера е на трон, във Везни (като моя неаспектиран Меркурий, който е в Дева). Когато Венера е в знака Телец или Везни е  на трон (в своя си знак - изключително добре сложена е по знак). Що се отнася по дом (защото винаги трябва да гледаш и домовото разположение на планетата) аз лично я приемам, че е в 11 дом (на около 4-5 градуса е от куспидата на 11 дом). Тук Венера се изразява в това, че държи да е независима. Явно обичаш да харчиш парите си за развлечения. Тук и колкото пари да печелиш им намираш бързо мястото, т.е да ги изсхарчиш. Не знам как се обличаш. Може би по екстравагантно. Венера тук е лесно влюбчива също. Ако тази харектеристика по дом не отговаря за теб, то тогава разгледай значението на Венера в 10 дом, тъй като никога не можем да бъдем 100% сигурни за точния ни час на раждане. Така че Венера може и да е с харектеристики за 10 дом, в картата ти.
Изследвай Венера от към ценностна система: лични (персонални), социални и сантиментални характеристики. Когато знаеш двете качества на планетата, защото всяка планета задължително носи положителни и отрицателни характеристики, тогава може да я разбереш най-добре.
Венера като персонални положителни характеристики показва - нежност, жизнерадостност, шармантност и т.н. А като отрицателни лични характеристики показва - мързел, да се оставят нещата недовършени, като често такава Венера казва: "И утре е ден!"  ;D
Та до тук ти давам само малък пример.
Да не забравя да ти напомня да погледнеш на кои домове в радикса ти (наталната карта) е управител и съуправител Венера. Проучи значението на тези домове и така накрая ще построиш пъзела.

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #41 -: Август 30, 2011, 06:02:14 pm »
Хей Върго, с теб имаме обши неща в наталната
и аз съм дева с асц. стрелец, и на мен плутон и венера са ми в 10ти
и аз имам Слънце квадрат Нептун  :P

Дивна и на мен ми се ще, ама се чудя дали има в моя град..

В кой град живееш?

Теб ще те посъветвам да започнеш с проучването на светилата в радикса ти. Родена си по пълнолуние (нещо се завършва и береш уражая, т.е благата). Проучи значението на Слънце в знак, след което проучи значението му в 9 дом (направо сте за завиждане и двете с тези Слънца там  :)), след което премини на Луната в знак и дом.
Фрея, опитай се да намалиш орбисата на планетите в астрокома. Сложи ги например на 70%. Много квадратури са ти наизлязали, които някой от тях лично аз не бих приела, тъй като са с голяма орбиса. Една квадратура, един дългогодишен астролог приема до 4* макс 6*. Все пак практиката си оказва влияние и астролозите, които се занимават от години с тази дейност приемат винаги по-тесни орбиси, тъй като прогнозите са много по-точни.

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #42 -: Август 30, 2011, 07:03:51 pm »
Цитат
В кой град живееш?

Теб ще те посъветвам да започнеш с проучването на светилата в радикса ти. Родена си по пълнолуние (нещо се завършва и береш уражая, т.е благата). Проучи значението на Слънце в знак, след което проучи значението му в 9 дом (направо сте за завиждане и двете с тези Слънца там  ), след което премини на Луната в знак и дом.

Във Варна живея, ето на какво попаднах http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=12231 но тези курсове май са за напреднали...  ???
Това за пълнолунието наскоро го разбрах.. от думите ти разбирам, че май е на хубаво  ::) аз отдавна си извадих значенията на планетите ми в знаци и поотделно в домове, но май тълкуванията от "пими" не са задоволителни.. ще пробвам да си ги извадя от наръчниците които си изтеглих или от нета на английски..
Цитат
Фрея, опитай се да намалиш орбисата на планетите в астрокома. Сложи ги например на 70%. Много квадратури са ти наизлязали, които някой от тях лично аз не бих приела, тъй като са с голяма орбиса. Една квадратура, един дългогодишен астролог приема до 4* макс 6*. Все пак практиката си оказва влияние и астролозите, които се занимават от години с тази дейност приемат винаги по-тесни орбиси, тъй като прогнозите са много по-точни

Тъкмо се разрових из настройките и видях от къде е, но не би ли трябвало default настройките на астро да са най точни? Да не объркам нещо като ги променя.. а и тогава ако аспектите се променят коренно, аз как да знам кой вариант е по-точен и реален.. някакси много субективно става  ???
"Reduce/increase orbs (0-150%)" предполагам, че това е опцията за която говориш и ти значи казваш да я направя на +70% ?

*

Неактивен Divna

• 277
« Отговор #43 -: Август 30, 2011, 07:23:13 pm »
Цитат
В кой град живееш?

Теб ще те посъветвам да започнеш с проучването на светилата в радикса ти. Родена си по пълнолуние (нещо се завършва и береш уражая, т.е благата). Проучи значението на Слънце в знак, след което проучи значението му в 9 дом (направо сте за завиждане и двете с тези Слънца там  ), след което премини на Луната в знак и дом.

Във Варна живея, ето на какво попаднах http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=12231 но тези курсове май са за напреднали...  ???
Това за пълнолунието наскоро го разбрах.. от думите ти разбирам, че май е на хубаво  ::) аз отдавна си извадих значенията на планетите ми в знаци и поотделно в домове, но май тълкуванията от "пими" не са задоволителни.. ще пробвам да си ги извадя от наръчниците които си изтеглих или от нета на английски..
Цитат
Фрея, опитай се да намалиш орбисата на планетите в астрокома. Сложи ги например на 70%. Много квадратури са ти наизлязали, които някой от тях лично аз не бих приела, тъй като са с голяма орбиса. Една квадратура, един дългогодишен астролог приема до 4* макс 6*. Все пак практиката си оказва влияние и астролозите, които се занимават от години с тази дейност приемат винаги по-тесни орбиси, тъй като прогнозите са много по-точни

Тъкмо се разрових из настройките и видях от къде е, но не би ли трябвало default настройките на астро да са най точни? Да не объркам нещо като ги променя.. а и тогава ако аспектите се променят коренно, аз как да знам кой вариант е по-точен и реален.. някакси много субективно става  ???
"Reduce/increase orbs (0-150%)" предполагам, че това е опцията за която говориш и ти значи казваш да я направя на +70% ?

В страхотен град живееш с много възможности от към астрология.
Знам, че доста от участниците в българските форуми са варненци. Така че с малко късмет, може и да се срещнеш и запознаеш на живо с някой от тях. При добро желание и от двете страни, разбира се. Ако си момиче, което не се "крие" зад монитора ще успееш. Знам, че Марайка организира от време на време събирания, ама там вече тя да се изкаже.

Ти си остави същата опция. Промени само процентите на орбисата.
Астроком е всеобщо популярен сайт, т.е направен е да задоволи различните вкусове на клиентелата си. Има много хора, които използват големи орбиси, защото автоматично при създаване на картата те излизат, но като ги научат, тези които са по-напреднали и са се уверили в точността на астрологията си играят малко повече с опциите, за да постигнат максимални резултати.

*

Неактивен Freya

• *
  • 24
« Отговор #44 -: Август 30, 2011, 07:44:09 pm »
Ами ето какво се получи, надявам се не съм объркала нещо.. сега да си проуча тези аспекти?
http://imageshack.us/f/263/freya1.gif/