Димна, мерси за анализа, доста е точен. Кажи ми моля те само как се набляга на неаспектирана планета. Какво да прочета или..въобще!
Ох да ти кажа честно почти две години се лутах в търсене на значението на моята неаспектирана планета, конкретно в моя си радикс.
При теб Венера е тази, която е неаспектирана. Венера се свързва главно с любовта. В наталната карта (независимо в мъжка или женска) тя показва партньора. Венера също ни дава сведение за това как се обличаме, как ухажваме, как се влюбваме, как сме с финансиите и т.н. Ето сега му е времето да прочетеш всичко свързано с Венера, за да я проучиш в картата си. В случая при теб Венера е на трон, във Везни (като моя неаспектиран Меркурий, който е в Дева). Когато Венера е в знака Телец или Везни е на трон (в своя си знак - изключително добре сложена е по знак). Що се отнася по дом (защото винаги трябва да гледаш и домовото разположение на планетата) аз лично я приемам, че е в 11 дом (на около 4-5 градуса е от куспидата на 11 дом). Тук Венера се изразява в това, че държи да е независима. Явно обичаш да харчиш парите си за развлечения. Тук и колкото пари да печелиш им намираш бързо мястото, т.е да ги изсхарчиш. Не знам как се обличаш. Може би по екстравагантно. Венера тук е лесно влюбчива също. Ако тази харектеристика по дом не отговаря за теб, то тогава разгледай значението на Венера в 10 дом, тъй като никога не можем да бъдем 100% сигурни за точния ни час на раждане. Така че Венера може и да е с харектеристики за 10 дом, в картата ти.
Изследвай Венера от към ценностна система: лични (персонални), социални и сантиментални характеристики. Когато знаеш двете качества на планетата, защото всяка планета задължително носи положителни и отрицателни характеристики, тогава може да я разбереш най-добре.
Венера като персонални положителни характеристики показва - нежност, жизнерадостност, шармантност и т.н. А като отрицателни лични характеристики показва - мързел, да се оставят нещата недовършени, като често такава Венера казва: "И утре е ден!"

Та до тук ти давам само малък пример.
Да не забравя да ти напомня да погледнеш на кои домове в радикса ти (наталната карта) е управител и съуправител Венера. Проучи значението на тези домове и така накрая ще построиш пъзела.