Здравей Гост

Зависимост и астрологични предпоставки

• 36 Отговора
  • 6873 Прегледи
*

Неактивен Aneli

• 352
Re: Зависимост и астрологични предпоставки
« Отговор #15 -: Август 21, 2011, 07:53:25 pm »
марс в скорпион и в осми дом ( пак скорпионски) - неподвижен знак, упорит, чувствителен, трансформиращ , чудесно поставен. Съвпада със Сатурн засилва упоритостта на марс, т.е. действията ще бъдат последователни, трансформиращи, но и възпитаващи.Опозицията към слънце венера, предполагам ще даде по-скоро проблеми по втори дом , да си емоционално зависим от храна, т.е може да се стигне до неконтрулируемо хранене вследствие на емоционални проблеми. най-общо казано човеа трябва да внимава с това, да не се тъпче ако е депресиран. добрия аспект с юбитер обаще ще му донесе късмет при начинанията, относно справянето със собствените недостатъци, така че смятам, че в този случай има и волята и дисциплината за успеха.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #16 -: Август 21, 2011, 08:55:02 pm »
зависимостта от хора - близки, роднини и тн според мен е  Сатурн.
другата зависимост ужким била Нептун..

мразя зависимостите и от двата вида, ограничават свободата ми, а това ме убива буквално..

Зависимостта е навик.... ::)..Иначе и аз така , като теб -мразя я....,каквато и да е....

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #17 -: Август 21, 2011, 09:00:01 pm »
При зависимости - Луна и Нептун. Нептун на асцендента много често дава зависимости, както и ако асцендента е риби, разбира се напрегнатите аспекти допълват картинката, особено ако аспектира лични планети. но все пак всичко си зависи от нивото на човека, доколко може да преработва аспектите в хороскопа си.

Не е задължително. Аз съм с точен съвпад на Нептун с Асц и Слънцето - орбисът е минути и не съм зависима. Не пуша, отказах цигарите без проблеми/ пия рядко/, а дрога не съм опитвала, просто не ме влече. Но много плувам, може би изживявам Нептун по този начин. Според мен винаги има начин да изразиш планетата и по друг начин, а не  по лошия, всичко се свежда до един прост избор - дали искаш да направиш нещо с живота си или да тръгнеш по пътя на най-малкото съпротивление.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #18 -: Август 21, 2011, 09:05:07 pm »
Ася..., кой знак е на к6 ...в кой градус...къде е управителя? Какво имаме в 6-ти дом.... ;) :P

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #19 -: Август 21, 2011, 09:11:38 pm »
К6 е в Овен, Марс е в първи дом в Стрелец, в квадратура с Уран, широк съвпад с Венера и куинконкс с Луна. В шести дом ми е  и Луната в Телец в опозиция на Слънце и тригон с Уран.

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #20 -: Август 21, 2011, 09:13:11 pm »
К 6 е в 25-ия градус на Овена , а Марси и Юпитер са във взаимна рецепция.

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #21 -: Август 21, 2011, 09:17:02 pm »
К6 е в Овен, Марс е в първи дом в Стрелец, в квадратура с Уран, широк съвпад с Венера и куинконкс с Луна. В шести дом ми е  и Луната в Телец в опозиция на Слънце и тригон с Уран.

Вероятно Луната в телец  е тази , която предпазва от зависимости.... ;)

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #22 -: Август 21, 2011, 09:23:15 pm »
Ася, факт е че си пушила, просто си преодоляла зависимостта. Въпросът е да намерим начин да преодоляваме зависимостите си. Ето ме мен - широк съвпад на Нептун с Меркурий в трети дом - пуша, сто пъти ги спирам и пак почвам. Нептун ми е управител на 6-ти дом. С този меркурий в трети дом абсолютна забрана за пушене - да ама гледам и подминавам. :)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #23 -: Август 21, 2011, 09:23:47 pm »
О, да, усещам си аз тази телчешка Луна колко пъти е спасявала страстната ми скропионска натура!:) Много си обичам Луната и близките ми много я обичат - има ли за мен, има и за тях, а тя знае как винаги да има поне най-необходимите неща!:)

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #24 -: Август 21, 2011, 09:28:53 pm »
Ася, факт е че си пушила, просто си преодоляла зависимостта. Въпросът е да намерим начин да преодоляваме зависимостите си. Ето ме мен - широк съвпад на Нептун с Меркурий в трети дом - пуша, сто пъти ги спирам и пак почвам. Нептун ми е управител на 6-ти дом. С този меркурий в трети дом абсолютна забрана за пушене - да ама гледам и подминавам. :)

Е, аз имам Сатурн в трети дом...А Нептун при мен управлява пети. Виж, няма човек който не е зависим от нещо, въпросът е да съумеем да контролираме желанията си. Ако не искаш страстно нещо понякога, значи не си жив, но нека и мисъл малко да има. А според мен истински зависимите хора не могат да постиганат това, другите се преборваме. Бившият ми съпруг е алкохолик, дали не изживявам Нептун по този начин и това да ме отвратило от всякав пристрастеност, не зная. като гледам какво причиняват такива хпора на близките си...мъка....
« Последна редакция: Август 21, 2011, 09:47:15 pm от Марая »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #25 -: Август 21, 2011, 10:01:33 pm »
На мен например ми се лепят много Нептунианци...Три месеца бях буквално подложена на изпит от Нептун...Моя е в 12-ти в скорпион...и е перфектно аспектиран... ::)....

*

Неактивен Asya

• 548
« Отговор #26 -: Август 21, 2011, 10:07:59 pm »
Да не ти транзитира Нептун сега през 3-и дом че ти се лепят такива!:) Според мен ти си комуникативна и  широко скроена личност и всякави хора ти се лепят - кои с чисти, кои с недотам чисти помисли.

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #27 -: Август 21, 2011, 10:27:29 pm »
На мен ми е интересно кое в хороскопа предполага, че човек не може да се пребори със зависимостта си. липсата ва дори един положителен аспект ли? Или липсата на воля? Кое в натала предполага тотална липса на воля?

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #28 -: Август 21, 2011, 10:48:09 pm »
На мен ми е интересно кое в хороскопа предполага, че човек не може да се пребори със зависимостта си. липсата ва дори един положителен аспект ли? Или липсата на воля? Кое в натала предполага тотална липса на воля?

Toва е чудесна тема...Предлагам да я отвориш... ;D ;)
Винаги са ми били интересни такива хора.... ::) А ги има....и то в изобилие....

*

Неактивен tanya

• 917
« Отговор #29 -: Август 22, 2011, 12:23:03 am »
марс в скорпион и в осми дом ( пак скорпионски) - неподвижен знак, упорит, чувствителен, трансформиращ , чудесно поставен. Съвпада със Сатурн засилва упоритостта на марс, т.е. действията ще бъдат последователни, трансформиращи, но и възпитаващи.Опозицията към слънце венера, предполагам ще даде по-скоро проблеми по втори дом , да си емоционално зависим от храна, т.е може да се стигне до неконтрулируемо хранене вследствие на емоционални проблеми. най-общо казано човеа трябва да внимава с това, да не се тъпче ако е депресиран. добрия аспект с юбитер обаще ще му донесе късмет при начинанията, относно справянето със собствените недостатъци, така че смятам, че в този случай има и волята и дисциплината за успеха.
Анели, благодаря за отговора  :-* За моята карта става въпрос. Емоционално зависима съм не от храна, а от хора и цигари, но това не е по-леко. Но с доста други неща съм се справила, надявам се да преодолея и това  ;) Човек се учи и развива до като е жив...  :)