Здравей Гост

ЕГО - ЕГОИЗЪМ - ЕГОЦЕНТРИЗЪМ

• 38 Отговора
  • 7694 Прегледи
*

Неактивен Antena

• 1189
Re: ЕГО - ЕГОИЗЪМ - ЕГОЦЕНТРИЗЪМ
« Отговор #15 -: Октомври 12, 2011, 08:50:48 pm »

всичко или нищо

Всичко или нищо.... ::) Кое от трите състояния може да бъде свързано с тези думи..?
Има ли знаци...свързани с притежанието?
КОЯ Е ПЛАНЕТАТА КОЯТО ИСКА ДА ПРИТЕЖАВА? ::)

смятам, че скорпионите са това..
и може би плутон  ;)

п.с много хубава татуировка, имах подобна рисувана с къна от една индийка. беше прекрасна, макар и за няколко седмици само..

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #16 -: Октомври 12, 2011, 08:58:24 pm »
         В общи линии ЕГОТО е самоизявата на вътрешния АЗ на подсъзнателно и съзнателно ниво - много силно его за мен имат хора със силно поставено Слънце, особено ако е в първи дом или на AC-то  ::) Венера си е отвсякъде искане, притежание, власт, но друг смисъл влагам аз в това, по-скоро не е проявата на Аз-а на психологическо и ментално ниво  ::) А вече за егоизма може да включим и други злодеи сред които челно място мога да отдам на Юпи-то  ;D  ;D

*

Неактивен Aneli

• 352
« Отговор #17 -: Октомври 12, 2011, 08:59:47 pm »
Особено в аспект към Слънцето ;D

*

Неактивен kokolino

• 1019
« Отговор #18 -: Октомври 12, 2011, 09:00:58 pm »
Особено в аспект към Слънцето ;D

А ако е напрегнат аспекта му и е подчертан и от други отрицателни аспекти нали знаеш до какво води, Анели....  ::)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #19 -: Октомври 12, 2011, 09:22:54 pm »
         В общи линии ЕГОТО е самоизявата на вътрешния АЗ на подсъзнателно и съзнателно ниво - много силно его за мен имат хора със силно поставено Слънце, особено ако е в първи дом или на AC-то ::) Венера си е отвсякъде искане, притежание, власт, но друг смисъл влагам аз в това, по-скоро не е проявата на Аз-а на психологическо и ментално ниво  ::) А вече за егоизма може да включим и други злодеи сред които челно място мога да отдам на Юпи-то  ;D  ;D

;D :-[...

ДАЛИ Е МРЪСНА ДУМА...ДУМАТА его?

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=f-9EckJghVg

*

Неактивен Antena

• 1189
« Отговор #20 -: Октомври 12, 2011, 09:27:43 pm »
е има разлика между его, егоизъм и егоцентризъм  ;D
първото когато е в доста прекалени мащаби май прелива в другите две, а също така и в една глупава суета...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #21 -: Октомври 13, 2011, 01:42:39 am »
е има разлика между его, егоизъм и егоцентризъм  ;D
първото когато е в доста прекалени мащаби май прелива в другите две, а също така и в една глупава суета...

Компоненти на ЕГО-то са егоизма , егоцентризма , себичността...От своя страна егоцентризма говори за любов към себе си...извън допустимите норми, или казано иначе прекалена любов към себе си...От друга страна обаче редица философии и учения ни налагат като част от пътя към духовното развитие любов към себе си....Тук съзирам едно противоречие и един омагьосан кръг за онези хора...,които не познават духовния свят....
Егоизма , като компонент от сложната структура на ЕГО-то се характеризира с желанието да бъде облагодетелстван , да притежава , да защитава собствените си интереси...Това от една страна е здравословно според редица психологични течения и се свързва с индивидуалността на всеки от нас.., но не е ли причина...дори и за антисоциално поведение..или за психически дисбаланс?! Липсата на хармония е в основата на менталния , физическия и материалния заряд у човека...Тук всъщност се намира тънката граница м/у предозирането и появата на егоцентризма ,предшестван от егоизма....
От астрологическа гледна точка ЕГО-то се свързва с АСЦ...или с входната врата в картата на всеки от нас...Управител на този феномен е Диспоззитора на АСЦ...,както и Марс като мунданен управител на 1-ви дом...Всяка планета намираща се в 1-ви дом...работи в/у структурата на АЗ-а...,чиято основа се крепи преди всичко на ЕГО-то....
АЗ-а е слънцето от гледна точка на астрологията...и колкото по-аспектирано е едно слънце..,толкова по стабилен АЗ...имаме насреща си....Тук обаче можем да стигнем и до солипсизъм...,защото основното което изразява слънцето се нарича съзнание....Солипсизма е :
Солипсизъм (от латински: "солус" - един, "ипсе"- аз сам) e философско гледище, според което съществувам само аз или само моето съзнание, а целият останал свят, включително и всички хора фактически не съществуват, а са създадени от моето съзнание и въображение.
Част от структурата на АЗ-а е свързана с различните негови представи или образи...Или АЗ...като АЗ...такива каквито сме в реалността ...,АЗ-а като видимото от околните...или как ни виждат те...,АЗ-а като желание....какви искаме да бъдем... АЗ-а се крепи на ЕГОТО и се храни чрез него...Тук не бива да бъде пропусната и ценностната система , която определя както спецификата на АЗ-а...така и качеството на ЕГО-то...Или от астрологична гледна точка управителя на 2-ри дом и мунданния диспозитор Венера....

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #22 -: Октомври 13, 2011, 07:38:18 am »
в една от темите говорихме, че Юпитер в първи е добродетел, широкоскроеност и  т.н. Сега пък го изкарахме егоцентрик :) или може би като негативна проява на господин Късметчо?

има една книга "Изкуството да бъдеш егоист" - не съм я чела, но и заглавието достатъчно добре говори. Съгласна съм с Марая, че човек трябва да бъде егоист до определена степен. Освен притежание то е и онова, което ни съхранява, чувството за самосъхранение е в основата на много неща. Нараненото его и съответно не адекватното желание за самосъхранение води до психологични отклонения. Прекаленото его или липсата на такова могат да са пагубни за индивида.
Егото може да бъде катализатор на гениални идеи - все пак нали най-големите открития се базират на идеята Егото на всеки един да живее по-добре ;) А най-реализираните хора умеят да угаждат на чуждото его.

за хора със Слънце в първи дом съм чувала, че често отговарят на описанието "себе достатъчни" каквото и да означава, но самото описание намеква, че тези хора умеят сами да задоволяват егото си без намесата на други - нали хората, които единствено вземат без да дават наричаме с негативното Егоисти.

« Отговор #23 -: Октомври 13, 2011, 11:35:00 am »
наистина е прекрасна

всичко или нищо

Всичко или нищо.... ::) Кое от трите състояния може да бъде свързано с тези думи..?
Има ли знаци...свързани с притежанието?
КОЯ Е ПЛАНЕТАТА КОЯТО ИСКА ДА ПРИТЕЖАВА? ::)

смятам, че скорпионите са това..
и може би плутон  ;)

п.с много хубава татуировка, имах подобна рисувана с къна от една индийка. беше прекрасна, макар и за няколко седмици само..

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #24 -: Октомври 13, 2011, 11:45:21 am »
в една от темите говорихме, че Юпитер в първи е добродетел, широкоскроеност и  т.н. Сега пък го изкарахме егоцентрик :) или може би като негативна проява на господин Късметчо?

има една книга "Изкуството да бъдеш егоист" - не съм я чела, но и заглавието достатъчно добре говори. Съгласна съм с Марая, че човек трябва да бъде егоист до определена степен. Освен притежание то е и онова, което ни съхранява, чувството за самосъхранение е в основата на много неща. Нараненото его и съответно не адекватното желание за самосъхранение води до психологични отклонения. Прекаленото его или липсата на такова могат да са пагубни за индивида.
Егото може да бъде катализатор на гениални идеи - все пак нали най-големите открития се базират на идеята Егото на всеки един да живее по-добре ;) А най-реализираните хора умеят да угаждат на чуждото его.

за хора със Слънце в първи дом съм чувала, че често отговарят на описанието "себе достатъчни" каквото и да означава, но самото описание намеква, че тези хора умеят сами да задоволяват егото си без намесата на други - нали хората, които единствено вземат без да дават наричаме с негативното Егоисти.

В библията пише: " ПРЕКАЛЕНО СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ"...
Или нездравословните дози.../всъщност все по-често си мисля , че основата на живота е ДОЗА/...са причина за съответните ни състояния.И пак се връщаме към баланса...ЕГОТО Е СВЪРЗАНО С ИНДИВИДУАЛИЗЪМ... и в този смисъл индивид и индивидуалност определят смисъла на думичката индивидуализъм....Когато тя се впише в рамките на цялото или работи за цялото...ЕГО-то няма значение....

*

Неактивен milla_m

• 1060
« Отговор #25 -: Октомври 13, 2011, 11:55:27 am »
  Че то много зависи в кай знак е това Слънце в първи дом. Едно Слънце в риби в 1 дом, май по-скоро трябва да се научи на егоизъм. ;) Примерно ако е в съвпад със Южен възел. Че то си е било жива жерта в минал живот според мен.  ???

Фейри , има и "Изкуството да бъдеш бог". Бях ги купила навремето и двете. Не станах перфектна нито в едното, нито в другото. Мисля, че човек просто остава "себе си". И може би така е най- добре. Как всъщност се става завършен егоист, или завършен  Бог ?

И има ли завършени егоисти?  :(
Е има ли  хора, станали Богове? :(
СМИРЕНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ДЯВОЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМИТИРА.

« Отговор #26 -: Октомври 13, 2011, 12:07:48 pm »
тогава в случая не трябва ли да намесим и Уран..
В библията пише: " ПРЕКАЛЕНО СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ"...
Или нездравословните дози.../всъщност все по-често си мисля , че основата на живота е ДОЗА/...са причина за съответните ни състояния.И пак се връщаме към баланса...ЕГОТО Е СВЪРЗАНО С ИНДИВИДУАЛИЗЪМ... и в този смисъл индивид и индивидуалност определят смисъла на думичката индивидуализъм....Когато тя се впише в рамките на цялото или работи за цялото...ЕГО-то няма значение....

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2011, 12:10:23 pm »
Ама его и Луна не ми се вързва - огън трябва тук. Мъжете с най-голямо его, които познавам са или Овни ( тук изключение не съм видяла)  и Лъвове, или с по четири пет планети в първи дом ( пак огнен).

А тези с преобладаващи стелиуми в 10-ти...или онова което се вижда... ;D...Силно его съм срещала и при въздуха....
К1 ми е лъв, имам и стелиум в 10, обаче за огромно съжаление не съм егоист...Но виж, имам наблюдения за лъвски слънца...е не мога да си кривя душата- егоисти от класа.Овенът е по- скоро вироглав и оттам създава погрешно впечатление. :)
« Последна редакция: Октомври 13, 2011, 12:15:22 pm от Nova »

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #28 -: Октомври 13, 2011, 01:05:10 pm »
Лъвските слънца са по-скоро егоцентрични , поради факта , че приемат блясъка за даденост....

*

Неактивен Nova

• 304
« Отговор #29 -: Октомври 13, 2011, 01:22:15 pm »
Дълго мога да споря за лъвовете, там егоцентризъм и егоизъм са в такава спойка, че.... :)