Здравей Гост

"Говорилня"

• 6108 Отговора
  • 851238 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:"Говорилня"
« Отговор #5680 -: Януари 06, 2010, 10:30:34 pm »
за мен комбинацията плутон- луна дава мартенско настроение

Какво имаш предвид? Мартенско чадо съм и съм с Луна-Плутон.  :-[ ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #5681 -: Януари 06, 2010, 10:36:49 pm »
Абе всичко е преходно, ма ние сме вечни.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5682 -: Януари 07, 2010, 12:58:07 am »

не знам и аз от кое е, мисля си нещо сатурн, нали сме му в знака...ама чак пък толкоз!!!

Че малко ли е ?!  ??? То освен Слънце,в Козирог е и ретро гадинката,пък за боса на мафията и мутресата му дори няма да споменаваме,че и драконовият дъх се усеща,та питате ли какво е да си Козел  ;D :D :(

На мен като типичен такъв обикновено ми е студено,без значение от сезона-може би и за това толкова обичам Слънцето  ;)

« Отговор #5683 -: Януари 07, 2010, 06:35:09 am »
че лъва по принцип можел да има безпричинни болки в гърба, сигурно е свързано с излишната гордост, гръбнака става твърд..трябва да намеря начин да послужа на някого безкористно, макар че ако се махне болката пак няма да е безкористно, но мисля, че така трябва да стане :)
служи безкористно на себе/лъв/ угаждай си като на царска персона и всичко ще мине, лъва обича вниманието а тялото ти подсазва,че се нуждае от такова -обгрижвай го :)
сега като сме с лъв в 12 кво  :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #5684 -: Януари 07, 2010, 08:26:45 am »
Аз пък мисля, Кайли че на мен ми дойдоха в повече положителните емоции напоследък и това което чувствам в момента е парадоксална реакция....тъжно ми е защото знам, че всичко е преходно.....А преди Юпитер да отмине Слънцето ми изобщо нямаше да се замисля върху тези неща, просто щях да се наслаждавам на мига.
Четейки предните ти постове смятах да ти напиша точно това.
Можеби се страхуваш, че няма да е само напред и нагоре, а ще има и плато. Платото е, за да заздравим позициите си и изгладим това, което бързайки нагоре сме пренебрегнали.
п.п.Юпитер в риби си е ок.

« Отговор #5685 -: Януари 07, 2010, 09:29:38 am »
служи безкористно на себе/лъв/ угаждай си като на царска персона и всичко ще мине, лъва обича вниманието а тялото ти подсазва,че се нуждае от такова -обгрижвай го :)

не, не става така..от сутринта обмислям как да го направя..обаче имам силни съпротиви..
трябва да е с някой, който обикновено подминавам, или се правя че не виждам..клошар или циганин- от тези, които се качват мръсни в транспорта и разцепват народа вътре с миризмата си, както Мойсей е разцепил морето..трябва да ги погледна и да се заговоря с тях, докато не видя човека под мръсотията..обаче ако знаеш колко ще ми е трудно.. :D

;D Аз обикновено си имам приказка с всякакви хора, на такъв би могла да му кажеш "Ако се изкъпеш сигурно, ще замиришеш на гадно"  ;D. Въобще най-елементарен въпрос, артик как си що си, и виж тогава как се отварят....Но трябва да си психолог и да усетиш отсрещната реакция иначе рискуваш да ти развалят деня...

Всъщност за болките в гърба - от септември 2007 до септември 2008г. се скъсах от болки в гърба. Като пребито куче, като че ли са ме стягали с менгеме. Абе всички възможни болки...Не знам кое повлия най-много, но си мисля, че е психиката. Септември 2007г. бях при приятеля си на гости в Бодрум, имал разни парични проблеми, и аз тези проблеми ги проектирах върху себе си, сякаш поех неговото бреме /просто много силно се притесних за него/. Исках много да му помогна, лятото на 2008 г. отидох при него на работа на морето, но още от първия ден нещата между нас тръгнаха много зле, 2 месеца в депресия, накрая не издържах един ден, просто си събрах багажа и се прибрах в къщи - казвайки, че не издържам повече. В този момент много силно си го помислих - "Кво, аз ще се притеснявам за него, ще се нагърбвам с неговите проблеми, всеки си има Господ" и отхвърлих от гърба си и бремето и болката....Между впрочем отидох на ренген и се оказа, че имам шийна дископатия и хронична спондилоза...Пак ме боли - но много по рядко, защото нося само своя кръст...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5686 -: Януари 07, 2010, 09:38:45 am »
Ауу, виждам сте зачекнали моята постоянна болка и спътница в живота - в гърба.
Забелязвам при Сатурнови транзити всички се оплакват, а аз понеже в рожденната карта си имам заподозрян за проблема аспект и затова вече не се учудвам. При мен е само от напрежение, просто там ми се трупа явно. Това го установих със сигурност, когато се наблюдавах като почивам примерно или имам приятни емоции дали ме боли, е ми не ме боли. Всеки студ или течение допълнител влошава ситуацията. Аз също си умирам за слънце, направо се разтапям като ме напече и ми се стоплят всички кокали, щото и те ме болят още от 20-годишна.  :-\ 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #5687 -: Януари 07, 2010, 09:53:23 am »

не, не става така..от сутринта обмислям как да го направя..обаче имам силни съпротиви..
трябва да е с някой, който обикновено подминавам, или се правя че не виждам..клошар или циганин- от тези, които се качват мръсни в транспорта и разцепват народа вътре с миризмата си, както Мойсей е разцепил морето..трябва да ги погледна и да се заговоря с тях, докато не видя човека под мръсотията..обаче ако знаеш колко ще ми е трудно.. :D

Вижън,и аз имам твоите проблеми-и гърба ме боли и много ми се спи,само дето и спя де-болна съм,та още не съм работила таз година.И това дето си го написала,че трябва безкористно да послужим на някого-ами напълно съм съгласна и си го мислех и аз даже.Само дето не ми беше хрумнало тва с клошарите ;)Ама с тази хрема що не-и без тва не улавям миризмата.хахахах.Пошегувах се,но наистина мисля,че малко безкористност няма да навреди никому!Да бъдем безкористни!

« Отговор #5688 -: Януари 07, 2010, 10:30:07 am »
Честит имен ден на всички Иванки и Ивановци!  ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #5689 -: Януари 07, 2010, 10:46:10 am »
Ауу, виждам сте зачекнали моята постоянна болка и спътница в живота - в гърба.
Забелязвам при Сатурнови транзити всички се оплакват, а аз понеже в рожденната карта си имам заподозрян за проблема аспект и затова вече не се учудвам. При мен е само от напрежение, просто там ми се трупа явно. Това го установих със сигурност, когато се наблюдавах като почивам примерно или имам приятни емоции дали ме боли, е ми не ме боли. Всеки студ или течение допълнител влошава ситуацията. Аз също си умирам за слънце, направо се разтапям като ме напече и ми се стоплят всички кокали, щото и те ме болят още от 20-годишна.  :-\  

Оплакването Ви дами е в резултат на неправилен стоеж, гръбничните болки са вследствие на продължителен период време, в което гръбнака не е бил изправен. В много източници пише , че неправилния стоеж, води и до други последствия, но ние рядко обръщаме внимание на това.

Редно е да правите упражнения, йога. Можете да пробвате с петте тибетски упражнения сутрин преди работа, те са лесни и за 15-20 мин ще се справите. ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5690 -: Януари 07, 2010, 10:47:55 am »
Така е, Инти. И все пак при мен има абсолютна закономерност с ангажименти и нервно напрежение.

Иначе за стойката ... като се лепна пред компютъра понякога и направо после не ме питай как се побърквам от болка. Упражненията помагат, но само облекчават за съжаление. Масажът също ми действа много добре. 

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #5691 -: Януари 07, 2010, 10:59:55 am »
За гръбнака най-подходящи са т.нар. "крокодилски" упражнения. Ако се интересувате вижте тук http://yogafan.hit.bg/Pages/Croco.html

*

Helo

« Отговор #5692 -: Януари 07, 2010, 11:15:14 am »

както Мойсей е разцепил морето..

Аз питах в един християнски форум защо историята с морето, което Мойсей разцепил на две, за да минат хората я има и в митологията на маите, ама никой не ми отговори.  ::)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5693 -: Януари 07, 2010, 11:17:08 am »
Честит имен ден на именяците... ;D ;D ;D
Гледам, актуална е тамата за болките в гърба...
Съгласна съм за Йогата, но има нещо много по-съществено. Аз преди време много страдах от болки в гърба, докато един ден един просветен човек ми отвори очите.След което започнах да се самонаблюдавам и разбрах че е така.
Болките в гърба се явяват, в следсвие преразход на енергия. Раздвижването на гръбнака с упражнения облекчава, но не отървава от това. Йогите споменават болката в гърба като признак на остаряване / загуба на енергията /
Ние чрез астрологията може лесно, гледайки си рожденните аспекти да открием къде изтича жизнената ни енергия, дали в много работа, дали в трудни отношения или прекаляване със удоволствята, както и склоността ни да си даваме почивка от емоции.
Осъзнаването на основния закон, че енергията лесно се трансформира от един вид в друг, както и че с източването ѝ от нас скъсяваме дължината на годините си и създаваме условия за неправилно функциониране на организма си, би ни накарало да ценим основния енергиен заряд даден ни по рождение.
Свободната и чиста енергия в нас, означава дълголетие, физическа красота / изразена чрез излъчването ни / и здравословен комфорт в собственото ни тяло.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5694 -: Януари 07, 2010, 03:16:00 pm »
Vision,мерси за подаръка-уцелила си-обичам именно червено вино,да не говоря че друго питие почти не харесвам  :)

Е,нищо не може да замени това,добре че и Нептун ми е осигурил моренце до гъзленце в 4ти  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #5695 -: Януари 07, 2010, 03:18:04 pm »
Ето го нашия как си отработвал Нептуня    :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5696 -: Януари 07, 2010, 03:20:13 pm »
Болките в гърба се явяват, в следсвие преразход на енергия. Йогите споменават болката в гърба като признак на остаряване / загуба на енергията /

Ние чрез астрологията може лесно, гледайки си рожденните аспекти да открием къде изтича жизнената ни енергия, дали в много работа, дали в трудни отношения или прекаляване със удоволствята, както и склоността ни да си даваме почивка от емоции.

Много истина има в това според мен. Остава да се намери лека, щото голям тормоз тия болки.

Днес какво да кажа - във Варна е истинско лято, но влажността направо ми се просмуква от костите и тръпки ме побиват цял ден, сякаш е минус 10. Че аз на студ съм по-издръжлива, отколкото на каквато и да е влага .. да му се не види.  

*

Синухе

• 4978
« Отговор #5697 -: Януари 07, 2010, 03:21:14 pm »
Ето го нашия как си отработвал Нептуня    :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Аааа това е само през лятото,а в останалото време е като ме хване мъглата-ставам невидим  :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5698 -: Януари 07, 2010, 03:22:31 pm »
и не само с вино го отработва , а и с творчество....,подари ми за коледа първата си картина рисувана с масло..... :) и не каква и да е , а нещо многозначно! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Heloo

« Отговор #5699 -: Януари 07, 2010, 10:53:13 pm »

както Мойсей е разцепил морето..

Аз питах в един християнски форум защо историята с морето, което Мойсей разцепил на две, за да минат хората я има и в митологията на маите, ама никой не ми отговори.  ::)

чела съм някъде, но не си спомням къде, че във времето от възкресението до възнесението Христос е бил на други места по земята, вкл. америките..може той да им е разказал :)

Според невключеното в Библията Евангелие на Никодим, след възкръсването си Христос отишъл там, където са всички умрели, понеже всички отиват на едно място, а не в Ада или в Рая и като отишъл там, освободил цял куп хора, най-вече мъченици, патриарси, а и разни обикновени хора. Те оживели отново.