Здравей Гост

Юнона и връзките(брака)

• 295 Отговора
  • 75437 Прегледи
*

missKapriz

Re:Юнона и връзките(брака)
« Отговор #100 -: Април 04, 2010, 05:58:56 pm »
Ей сега разбирам защо синастриите са ти болната тема ;D-просто търсиш под вола теле.И не те знам какво работиш,но май имаш мечта да адвокатстваш

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #101 -: Април 04, 2010, 06:03:41 pm »
Малко хора биха направили добра интерпретация на комбин и композит. Иска се време. Колкото до синастриите, никой не прави първо поотделен анализ на връзките в отделните карти, а директно хуква да анализира синатрията. Така не се прави. Онзи ден видях за секунда синастрията, пък после изчезна. Но успях да мерна един Сатурн в 7 дом на въпросния партньор, което мен лично ме притесни. Но не е моя работа.

*

Divna

« Отговор #102 -: Април 04, 2010, 08:28:35 pm »
Малко хора биха направили добра интерпретация на комбин и композит. Иска се време. Колкото до синастриите, никой не прави първо поотделен анализ на връзките в отделните карти, а директно хуква да анализира синатрията. Така не се прави. Онзи ден видях за секунда синастрията, пък после изчезна. Но успях да мерна един Сатурн в 7 дом на въпросния партньор, което мен лично ме притесни. Но не е моя работа.

Скарлет, ето това наричам професионализъм! Точна и ясна си, а забележките са ти конструктивни, за което много ти благодаря.
Когато започнах да разглеждам синастрията си помислих, че не е редно да го правя без да съм разгледала първо наталните карти, въпреки, че на Мия вече картата ми е добре позната.
А Сатурн в 7 дом наистина е притеснителен, но този бенефик Юнона (много е благотворна в синастриите) неутрализира според мен доста от негативизма, както и хубавия аспект на неговия Сатурн с нейното Слънце.
Благодаря ти за професионалния коментар. Оценявам много участието ти.

*

Divna

« Отговор #103 -: Април 04, 2010, 08:38:38 pm »
Цитат
А иначе, през деня много пишете и вечер не мога да изчета дори половината от това, което сте написали камо ли да се включвам в дискусии.   Не е от безразличие или от нежелание да се включвам.
Тук никой на никого не е длъжен-който има какво да напише го пише,Не е място за безплатни консултации все пак,че да се сърди някой.И Дивна,това което си написала звучи като интрига малко

Не се сърдя missKapriz, просто ми стана мъчно за Мия, сякаш е пренебрегната.
Не я познавам, както не познавам никой от форума, с никой нямам близки отношения, но някак всички ви чувствам близки, защото всички сме тук благодарение на една и съща страст- астрологията. Искам да сме си полезни със знанията. Намирам това за чисто човешко. 
Съжалявам ако думите ми са изглеждали като интрига. Далеч съм от всичко това. Интриганството е много долно за мен и ще се опитам за в бъдеще да внимавам, за да не предизвиквам отрицателни емоции, в който и да е било.

*

missKapriz

« Отговор #104 -: Април 04, 2010, 08:43:03 pm »
 :kissd:За Дивна!

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #105 -: Април 04, 2010, 09:22:12 pm »
Дивна, :58:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #106 -: Април 04, 2010, 09:34:48 pm »
Дивна, благодаря ти за подкрепата! Още преди да започнем да пишем в тази тема бях установила, че си страхотен човек.
Съжалявам, Мис Каприз, че си разменихме реплики, но поне съм доволна, че и ти успя, сама да стигнеш до този мой извод.Беше неправилна твоята реакция и заради това се застъпих за Дивна.
Жалкото е само, че парирахме отново астрологичните анализи с глупости.

*

missKapriz

« Отговор #107 -: Април 04, 2010, 09:40:16 pm »
Мия,прави ти чест,че го казваш,но аз си оставам зад мението.Тук много въпроси са оставали без отговори по една или друга причина-едва ли това е бойкот или проява на неуважение от страна на останалите съфорумци.Нека се влагат по-малко емоции :58:и всичко ще е ок :wub:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #108 -: Април 04, 2010, 09:48:53 pm »

Скарлет, ето това наричам професионализъм! Точна и ясна си, а забележките са ти конструктивни, за което много ти благодаря.
Когато започнах да разглеждам синастрията си помислих, че не е редно да го правя без да съм разгледала първо наталните карти, въпреки, че на Мия вече картата ми е добре позната.
А Сатурн в 7 дом наистина е притеснителен, но този бенефик Юнона (много е благотворна в синастриите) неутрализира според мен доста от негативизма, както и хубавия аспект на неговия Сатурн с нейното Слънце.
Благодаря ти за професионалния коментар. Оценявам много участието ти.

Радвам се, че сте ме разбрали правилно. Не бива да се правят категорични анализи без да са анализирани наталните карти. Там е кодирано всичко. Не мога да дам коментар за Юнона. И без Юнона по принцип се виждат дадените събития в една карта за брака. А и днес само хвърлям набързо по едно оченце тук.  ;) 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Април 04, 2010, 09:49:44 pm »
Няма такова нещо като бойкотиране на определени съфорумци и въпросите им.
Що се отнася до мен, често се случва да се чувствам изцедена и форумът е мястото, където се разтоварвам, а не да се натоварвам с анализи. Когато сметна, че не необходимо и ако съм в кондиция, по възможност се включвам. Ето днес например превеждам едни немски съдебни решения и във форума влизам за разтоварване на напрежението, затова не се включвам в по-сериозните теми, а си пиша или по-точно бълвам картинки в темата за гримовете. Еми на такава вълна съм сега, несериозна, какво да направя!?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #110 -: Април 04, 2010, 10:04:52 pm »
 :08:

*

Divna

« Отговор #111 -: Април 04, 2010, 10:28:02 pm »
Няма такова нещо като бойкотиране на определени съфорумци и въпросите им.
Що се отнася до мен, често се случва да се чувствам изцедена и форумът е мястото, където се разтоварвам, а не да се натоварвам с анализи. Когато сметна, че не необходимо и ако съм в кондиция, по възможност се включвам. Ето днес например превеждам едни немски съдебни решения и във форума влизам за разтоварване на напрежението, затова не се включвам в по-сериозните теми, а си пиша или по-точно бълвам картинки в темата за гримовете. Еми на такава вълна съм сега, несериозна, какво да направя!?  :rolleyes:

Лили, нямах намерение да обиждам никой.
Твоите астрологични знания тук във форума са безценни и за всеки би било чест ако ти изкажеш мнението си по въпроса.
Навярно си спомняш първите си стъпки в астрологията? Колко си била щастлива да прочетеш или чуеш мнението на някой, който е бил с по-голям опит от теб и съответно с по-големи знания.
Аз сега съм в това състояние, в което ти си била преди много години. Правя първите си стъпки, нямам необходимия опит, нямам и нужните знания, за да бъда по-уверена в себе си. За това държа на вашето включване, но прекрасно разбирам също, че никой с нищо не е задължен и не винаги може да се намери време за това.
Уважавам професионализма ти. Права си, че когато не сме в кондиция е по-добре да се въздържаме от коментари върху сериозни теми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Април 04, 2010, 10:37:37 pm »
За кондицията имах предвид, че има моменти и дори цели периоди при мен, когато не се чувствам особено адекватна да отговарям на по-сериозни питанки. Липсва като че ли концентрация, мисълта ми е разпиляна, не успявам да се съсредоточа... Затова вместо да избързвам с не чак дотам астрологически издържани отговори, предпочитам да премълча, защото осъзнавам вредата, която бих нанесла, ако не се изкажа достатъчно подготвена, т.е. без да разгледам казуса в дълбочина, а колкото да мине номерът. Освен това в синастрията има един "фин" момент, който често се пренебрегва: когато с партньора всичко е о.к., няма нужда да се задълбаваме в детайли и анализи. Нали знаете, където има двама, трети е излишен. Следвам същия принцип и в личните си връзки - когато имам отношения с някой мъж, никога не се допитвам до астролог за мнение по синастрията ни, поне докато връзката не приключи. А постфактум вече мога да дълбая как и защо...
А пък и темата е за Юнона, аз с астериоди не се занимавам. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #113 -: Април 04, 2010, 10:49:30 pm »
А пък и темата е за Юнона, аз с астериоди не се занимавам. :blink:

но това не значи ,че юнона не се занимава с теб? ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #114 -: Април 04, 2010, 10:51:36 pm »
Дивна, аз не се чувствам пренебрегната , защото с някои от съфорумците сме се виждали, а с други поддържаме връзка по скайпове, телефони и т.н. Нормално е да изглеждат нещата по този начин, от човек, който не го знае това. Аз съм наясно, че след като не ми отговарят, значи или нямат време или не им се занимава, което е съвсем нормално. Не е заради нещо лично към мен и за това не им се сърдя. Освен това, мога да им пиша по скайпове да се включат,да ги "тормозя"  :blink:,  но не съм го направила,те също могат да го потвърдят. Повечето са ми давали прекрасни съвети и са ми гледали картите стотици пъти. Ако напишат нещо- добре, ще се радвам, но ако не напишат-няма проблеми, няма да се разсърдя.
На мен ми беше интересен твоя анализ. Не зная от колко време се занимаваш, но мисля, че си напреднала доста. Като всеки нов човек, ти ми каза нови неща, с което ми направи огромно впечатление. Така, че не се притеснявай, включвай се, не мисля, че някой няма да се намеси ако сгрешим или не обърнем внимание на нещо, както го направи преди малко Скарлет.  :blink:
« Последна редакция: Април 04, 2010, 10:57:33 pm от Mia21 »

« Отговор #115 -: Април 04, 2010, 11:22:58 pm »
Мия, картите с modifiy reference place ли са? Ако не направи поправката. Не си родена в БГи корекцията е нужна.

Здравей Дивна,
Здравейте всички от форума,
Честит Ви празник, Честит ви Великден, да сме живи и здрави !!!

Сега конкретно по въпроса :
Не разбирам защо, когато се прави комбин или композит в астро.ком има нужда от избор на корекции от тип  "modifiy reference place" ?
Според мен, когато се прави натала на един човек, мястото на раждане е упоменато и  това се взима под внимание "автоматично", когато се построяват комбина или композита.
Или може би бъркам ?
 :-[

*

Divna

« Отговор #116 -: Април 04, 2010, 11:44:19 pm »
Мия, картите с modifiy reference place ли са? Ако не направи поправката. Не си родена в БГи корекцията е нужна.

Здравей Дивна,
Здравейте всички от форума,
Честит Ви празник, Честит ви Великден, да сме живи и здрави !!!

Не разбирам защо, когато се прави комбин или композит в астро.ком има нужда от избор на корекции от тип  "modifiy reference place" ?
Според мен, когато се прави натала на един човек, мястото на раждане е упоменато и  това се взима под внимание "автоматично", когато се построяват комбина или композита.
Или може би бъркам ?

Защото средата, в която сме ни променя. Променя начина ни на живот, начина ни на мислене, променя ни изцяло. В една държава, с партньора ни можем да се борим за насъщния, а в друга проблемите могат да са от друго естество, т.е. дава ни се по-точна информация, къде и с какво трябва да се преборим.

*

Марая

• 28287
« Отговор #117 -: Април 04, 2010, 11:52:11 pm »

Или може би бъркам ?

ИМА ДВА ВАРИАНТА.
в единия се вземат само средните точки на планетите , а в другия средните точки м/у населените места и планетите. в двата случая има разлика. правиш карта ,която сам си избереш и виждаш дали ти пасва ,ако не минаваш през другия вариант.... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #118 -: Април 04, 2010, 11:56:57 pm »

Защото средата, в която сме ни променя. Променя начина ни на живот, начина ни на мислене, променя ни изцяло. В една държава, с партньора ни можем да се борим за насъщния, а в друга проблемите могат да са от друго естество, т.е. дава ни се по-точна информация, къде и с какво трябва да се преборим.

Добре, за двама души, от които единият е роден в България, а другият във Франция, но се запознават във Франция, последната ли се взима за reference place в композита ?

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Април 05, 2010, 12:02:05 am »

Добре, за двама души, от които единият е роден в България, а другият във Франция, но се запознават във Франция, последната ли се взима за reference place в композита ?

залагаш данните ,по натал с местата на които сте родени. избираш втората опция за композит в астрокома и получаваш композитната карта. :blink: ;)
можеш и първата да избереш. но там се отчитат само позицийте на планетите. не издребнявай ;D ,напасни си ги ,едното може да ти хареса повече...имаш опция! ;D