Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449403 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ретрограден Меркурий
« -: Октомври 13, 2007, 12:29:34 pm »
Тъй като Меркурий отново е ретрограден-може всеки да сподели как го усеща сега и по принцип в миналото какви проявления е имало това явление.
Явление,зашото няма по-откачена ретроградност от неговата  ;)  и нещата върху,които влияе определено не са малко-а по-сензитивните и окултно развити личности съм сигурен,че имат наблюдения и преживявания далеч надхвърлящите тези упоменати по книжките.По някакъв начин потока на времето се "изменя" и освен кармични срещи и духовни преживявания ( наред с битовите неуредици),лично аз открих че специално този ретро Меркурий в Скорпион (както и миналата година) води до преплитане на паралелните измерения в които ние също живеем като себе си или като друга личност,както и преплитане и пренасяне на влияние включително и от минал живот-това се осъществява както на астрално ниво (по време на сън,който обаче няма нищо общо с работата на мозъка),така и реално-чрез озарения или срещи с хора чрез които се получава толкова извънвремеви и рамката информационен поток между съзнананията,че просто нещата определено не са от тук и сега.Разбира се това може да е характерно по принцип за ретрограден Меркурий,но мен лично тази позиция най-силно ми влияе (може би заради 3 ми дом),включително и днес сутринта на съвпада на Луна,Черна Луна,Меркурий и Юнона в Скорпион,които определено засилват влиянието на Меркурий тези дни.По отношение фактора многоизмерност и относителност и ретрроградни планети Мартин Шулман е упоменал на кратко за какво става въпрос,но изпитвайки го нещата определено не стоят прости пред нашето съзнание свикнало през по-голямата част от времето да е ангажирано с пътя в това си прераждане и измерение.За парадокса на паралелните прераждания и срещи чрез инкарнация със собствената си душа чрез друго прераждане в минало,настояще и бъдеще по време на вече съществуваща инкарнация има материали извън сферата на астрологията-тука здраво се намесва въпроса какво е Духа и дали може да се инкарнира в няколко Души по едно и също време в съвсем отделни личности,което макар и трудно за разбиране освен за някои велики личности за които има данни,че това най-вероятно е станало,но се открива и при съвсем обикновени хора в практиката на регресията и хипнозата,при това с факти и доказателства невъзможни за отхвърляне.
Нещото което открих е ,че ретроградния Меркурий има поне пръст в преплитането на измеренията на астрално равнище където можем да се сблъскаме както с минали и бъдещи животи,така и със себе си в друго измерение. :rolleyes:  

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2007, 12:56:04 pm »
Интересно ще е при всички положения,защото се разхожда върху наталния ми стелиум от плутон,луна,марс и сатурн.Но аз малко трудно ще го усетя,защотото съм се залостила вкъщи и се готвя за държавни изпити ;)  

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2007, 04:00:34 pm »
Цитат
Но аз малко трудно ще го усетя,защотото съм се залостила вкъщи и се готвя за държавни изпити ;)
Казват, че при ретро Меркурий най-добре се учи за изпити... особено поправителни или онези, които изискват сериозно задълбочаване и (пре-)осмисляне на на вече научена някога информация  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Ретрограден Меркурий
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2007, 04:31:21 pm »
аз до тук го усещам ужасно, но аз и без това винаги го усещам :D

толкова объркан, че чак не ми се обяснява :D  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретрограден Меркурий
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2007, 05:36:33 pm »
Аз па нищо не усещам.
На мен отдавна вече мо и етолкова объркано, че какото и да е движение в която и да е посока може само да разплита.  :D  :P  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2007, 08:30:07 pm »
И аз имам същата нагласа-имам бая работа писмена,но като го знам тоя Мерк ако ще и по цял ден да си седя в нас,веднъж ще изляза и филма ще се заформи,а от астрални изживявания така или иначе няма отърване-все ще се спи де! :lol:  Но наистина по отношение на дълбоката мисъл способна да изкорени ненужното и да трансформира проблемите ни-сега е идеално време , викам след като мине да си напрайм едно резуменце-помогнал ли ни е или още повече ни е оплел,нещо което май основно си зависи от нас.

Миналата година ретро Мерк в скорпион направо ми беше магически,то управителя на Меркурий в натала ми е в Скорпион и като цяло съм забелязал,че един от късметлийските ми домове при активност е именно 3 ми дом,явно екзалтацията на Уран си казва думата и като управител на Южен възел също  :)

Та да го видим какви ще ни накваси сега  :rolleyes:  ...

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2007, 08:50:08 pm »
Sinyhe, оставам с впечатлението, че ти си се сблъскал със себе си в друго измерение или с хора, с които нещата не са от тук и сега. Вероятно по време на ретрограден Меркурий.  :)

Сигурен ли си, че тези други хора усещат нещата по същия начин? Може би просто си по-сензитивен?

И може ли да разкажеш за някое твое преживяване, стига това да не те притеснява?   :)

Иначе аз имах интересни сънища по време на ретроградното му движение тази година /февруари-март/ и написах едни неща, дето не знам дали трябваше да ги пиша. И като за финал не можах да разбера дали върху нещо се отрази това писане.  :D  Та в момента усещам с пълна сила тригона на транзитния Нептун към наталната ми Луна.

А миналата година още не бях чувала за ретрограден Меркурий и затова не съм се опитвала да изследвам влиянието му.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2007, 10:31:53 pm »
Да,мисля че определено миналата година срещнах себе си-единия път бях същият човек,но при други условия на живот за това не изключвам да съм общувал със себе си в бъдещето-тогава контакта и разговора беще взаимен т.е. аз влязох в тогавашното си съзнание в онази личност и тамошното ми Аз разбра,че съм там и ми каза някои работи-може и да е друго измерение не знам.Също тогава на миналия ретро Мерк във Скорпион бях в съвсем друго тяло-но по хармонията и чистотата на околната среда много ме съмнява да е точно това измерение на Земята в което сме сега,в смисъл докато пиша във този форум  :lol:  Интересното тогава беше,че стана и при транзитно Слънце в Змиеоносец и точно тогава четох,че именно докато преминава през него много лесно се осъществявало досег с паралелните светове.

Иначе по принцип е наистина така че съм по-сензитивен и осъзнат в смисъл при кармични срещи и духовни преживявания,но и преди и сега това което ми се случва някак си съм само Аз-или по-скоро множеството Аз.Този път беше много по-странно от всякога-защото в рамките на една нощ бях в две различние измерения-в едното си бях сегашната личност,но имах и някои нови роднини които определено познавах и имах връзка там с тях,а в другото кашата беше пълна бях и един писател и неговия внук в една къща където всички се бяха събрали за наследството му (вероятно вече съм мъртъв там като дядото) и всички около 3-4 семейства също ги знаех точно кои са и т.н. нещо нямащо нищо общо със сегашния ми живот.Това стана днес на 13.А на 11-ти преди ретро Меркурий имах от същия вид опитности-но съвсем различни случаи.Тая Вселена определено не е толкова проста колкото си мислим и още повече фактора Време,който никак не строго определено понятие и влияние.

Пишеш,че нещо си писала и то е можело да промени нещо.Тук ако искаш дай малко пояснения още. :)  

Преди не съм забелязал Меркурий ретро да ми влияе в тази насока за която сега споделям и за това определено го свързвам именно с този знак-защото преживявам неща,които имат сходен характер.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретрограден Меркурий
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2007, 05:47:15 pm »
Ау, много е хубаво да ти се случват мистериозни неща.  :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 14, 2007, 05:47:36 pm от kaily »

*

Kali

• **
  • 1411
Ретрограден Меркурий
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2007, 11:23:23 am »
Цитат
Да,мисля че определено миналата година срещнах себе си-единия път бях същият човек,но при други условия на живот за това не изключвам да съм общувал със себе си в бъдещето-тогава контакта и разговора беще взаимен т.е. аз влязох в тогавашното си съзнание в онази личност и тамошното ми Аз разбра,че съм там и ми каза някои работи-може и да е друго измерение не знам.Също тогава на миналия ретро Мерк във Скорпион бях в съвсем друго тяло-но по хармонията и чистотата на околната среда много ме съмнява да е точно това измерение на Земята в което сме сега,в смисъл докато пиша във този форум  :lol:  Интересното тогава беше,че стана и при транзитно Слънце в Змиеоносец и точно тогава четох,че именно докато преминава през него много лесно се осъществявало досег с паралелните светове.

Иначе по принцип е наистина така че съм по-сензитивен и осъзнат в смисъл при кармични срещи и духовни преживявания,но и преди и сега това което ми се случва някак си съм само Аз-или по-скоро множеството Аз.Този път беше много по-странно от всякога-защото в рамките на една нощ бях в две различние измерения-в едното си бях сегашната личност,но имах и някои нови роднини които определено познавах и имах връзка там с тях,а в другото кашата беше пълна бях и един писател и неговия внук в една къща където всички се бяха събрали за наследството му (вероятно вече съм мъртъв там като дядото) и всички около 3-4 семейства също ги знаех точно кои са и т.н. нещо нямащо нищо общо със сегашния ми живот.Това стана днес на 13.А на 11-ти преди ретро Меркурий имах от същия вид опитности-но съвсем различни случаи.Тая Вселена определено не е толкова проста колкото си мислим и още повече фактора Време,който никак не строго определено понятие и влияние.

Пишеш,че нещо си писала и то е можело да промени нещо.Тук ако искаш дай малко пояснения още. :) 

Преди не съм забелязал Меркурий ретро да ми влияе в тази насока за която сега споделям и за това определено го свързвам именно с този знак-защото преживявам неща,които имат сходен характер.
Имаш интересни преживявания.

Опитваш ли се да търсиш проявление на тези опитности в настоящия реален живот, т.е. да намериш обяснение за настоящи ситуации.  :)  С други думи да откриеш практичното приложение?  Един телец какво друго може да попита? :D

Цитат

По - точно очаквах реакция, нещо като игра на топка - хващаш и отвръщаш на удара. А може и да е имало реакция, но не такава каквато съм очаквала. За очакванията всички знаем, че са най-големия ни враг. Та всъщност наблюдавах типично проявление на Ретро Меркурий, както го описват в книжките. :D  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2007, 12:06:57 pm »
Да ви споделя пък, че засега като че ли не усещам влиянието на ретро Меркурий... ама народът пак е полудял  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2007, 12:34:04 pm »
Ами ,на мен мен,ако трябва да съм честна,нищо никога не ми действа,по-скоро моите емоции,а не неща,които са вън от мен,могат да имат някакво влияние.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2007, 03:34:22 pm »
Аз съм двойна двайнастка и ми направи впечатление,че Ретроградния Меркуриий започна на 12.10.2007.,макар че имах някакви очаквания за нещо интересно,  не предполагах какво може да ми изпрати.Точно същият ден имах среща с непознат човек и темата на разговор,която впоследствие се зароди беше окултизъм и езотерика( точно по Скорпион).

Спомням си как в един сайт бяха публукували снимка на  пътен знак и на него беше изобразен глифа на ретрограден Меркурий,забавно ,но и колко истина има в това.Днес в офиса пристигна една жена,която беше катастрофирала точно преди 2 часа,но не й беше виновен Меркуриий че е забравила да си сложи колана, той само й напомни за себе си и за едно от своите направление-транспорта.Вярно, ежедневно има катастрофи по цял свят, но факта че Меркурий е ретрограден трябва да ни направи още по-осторожни.

Предполагам ,че освен изявените сензитивни и окултни способности, е необходимо да има силен воден елемент в картата, за да се осъществи досега с многоизмереността на вселената. Меркурий в митологията осъществява връзката между божествата и смъртните,а ретроградният Меркуриий определено отваря портата към астралният свят. Моят Меркурий е в Козирог, но имам силен воден елемент- Луна в Скорпион и Слънце съвпад Нептун, затова и миналата година усетих по-силно Ретроградния Меркурий в Риби ( точно тогава ми се пробуди кундалини).Иначе Скорпионският Меркурий определено въздейства силно чрез сънища, и аз го забелязах. Отделно интуицията при мен се засили, хващам определени символи( примерно без да се замислям в съзнанието ми изниква картина или образ, които свързавам с реални факти впоследствие.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2007, 04:01:22 pm »
Цитат
Спомням си как в един сайт бяха публукували снимка на  пътен знак и на него беше изобразен глифа на ретрограден Меркурий,забавно ,но и колко истина има в това.
Бях го постнала тук, но впоследствие може да се е мултиплицирал по други подобни сайтове  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2007, 05:26:18 pm »
Няма как да се е мултиплицирал от тук в другия сайт, защото го открих случайно когато търсех информация за чакрите и в съответният астро сайт имаше публикувана система ,която извеждаше информация относно нивото на чакрите при човек взависимост от разположението на планетите в хороскопа. Глифа на Ретрограден Меркурий беше публикуван вдясно,като част от уеб дизайна на астрологичния сайт.

Sinyhe може дапотвърди, защото му показах сайта, още тогава.

Уважам първооткривателският ти дух на Овена  и старанието да предаваш ценна информация в сайта, но не всеки черпи информация само от тук!

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2007, 05:49:25 pm »
Абе,аз си имам изобилие от скорпионски планетки,с краен диспозитор ретро плутон,ама никакви усещания за нищо трансцедентално не ме гонят,нито срещи с непознати,нито каквито и да било потайности,без да се заяждам,всеки вижда това,което му се иска да види.И за това едва ли ни е виновен ретро меркурий в скорпион.  :D  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2007, 06:50:38 pm »
Unicorn ако беше толкова просто както си го обясняваш...досега не знам на какво щеше да заприличат хората и Земята  :rolleyes:  Това което ти се случва няма нищо общо с желанието да ти се случи,още повече в духовно отношение-нещата стават само когато си готов за тях и са част от пътя ти, разбира се не всеки е готов и не на всеки това му е пътя, за това и няма значение кви планетки и знаци имаш-важното е как ги изявяваш и дали въобще си способен на това.Твърдението ти "всеки вижда това ,което иска да види" само потвърждава нивото на съзнанието ти и това и до колко си се сблъсквала с един многоизмерен живот,единствено със забележката да не ставаш повече смешна изявавайки се по въпрос върху който не си особено компетентна или с личен опит,просто не смятай че разбирането до което си стигнала важи и за останалите за да ни рамкирваш по този направо детински в духовно отношение начин,ако си го определила за себе си.

Един път си позволи да ме оприличаваш,втори път дори и по-общо няма да ти позволя-нито ме знаеш какъв съм точно,нито пък още повече какво мога и зная и което има връзка 100% с реалността и няма нищо общо с желанията и въображението ми или тези на някой друг ако си свикнала със собственото си мерило за личния ти живот и духовното ти развитие и неговите граници да мериш който и да е.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #17 -: Октомври 15, 2007, 07:29:22 pm »
Всъщност въпросния глиф го задигнах от един чуждестранен сайт... чета и уча астрология предимно от такива. Помислих си, че си го преоткрила в някой бг форум  :D а и като се има предвид митологичната символика на меркуриевия архетип в гръцкия пантеон, хич не претендирам за "първооткривателство"  :P просто си го харесах и задигнах по близнашки  :lol:
« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 07:29:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Ретрограден Меркурий
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2007, 08:24:27 pm »
Заради тоя ретро Меркурий май общуването е доста затруднено ... То не стига и без това цялото напрежение, дето го има.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2007, 08:34:25 pm »
Така е. Всеки път при ретрограден Меркурий някакви странни вълни преминават по форумите, явлението наистина е тенденциозно. Масова хистерия  :lol:
 При ретро Меркурий не се вземат и най-адекватните решения...  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.