Аз съм двойна двайнастка и ми направи впечатление,че Ретроградния Меркуриий започна на 12.10.2007.,макар че имах някакви очаквания за нещо интересно, не предполагах какво може да ми изпрати.Точно същият ден имах среща с непознат човек и темата на разговор,която впоследствие се зароди беше окултизъм и езотерика( точно по Скорпион).
Спомням си как в един сайт бяха публукували снимка на пътен знак и на него беше изобразен глифа на ретрограден Меркурий,забавно ,но и колко истина има в това.Днес в офиса пристигна една жена,която беше катастрофирала точно преди 2 часа,но не й беше виновен Меркуриий че е забравила да си сложи колана, той само й напомни за себе си и за едно от своите направление-транспорта.Вярно, ежедневно има катастрофи по цял свят, но факта че Меркурий е ретрограден трябва да ни направи още по-осторожни.
Предполагам ,че освен изявените сензитивни и окултни способности, е необходимо да има силен воден елемент в картата, за да се осъществи досега с многоизмереността на вселената. Меркурий в митологията осъществява връзката между божествата и смъртните,а ретроградният Меркуриий определено отваря портата към астралният свят. Моят Меркурий е в Козирог, но имам силен воден елемент- Луна в Скорпион и Слънце съвпад Нептун, затова и миналата година усетих по-силно Ретроградния Меркурий в Риби ( точно тогава ми се пробуди кундалини).Иначе Скорпионският Меркурий определено въздейства силно чрез сънища, и аз го забелязах. Отделно интуицията при мен се засили, хващам определени символи( примерно без да се замислям в съзнанието ми изниква картина или образ, които свързавам с реални факти впоследствие.