Основно правило при задаването на въпроси към картите, е отговорите им да не са с "да" или "не", и въпросите да не започват с "защо". Доколкото знам, пък и така го прилагам, картите отговарят най-адекватно на въпроси: "как, кога, къде, какво" и т.н. Това следва виждането, че бъдещето не е фиксирано, а винаги променяемо и е в нашите ръце. Именно поради това отговори "да" или "не" може да се окажат доста трудни за преценка или в крайна сметка, напълно неверни. За въпроса "защо" съм срещала обосновката, че да се отговори на него е продукт на собствените ни възможности за разсъждение и не е коректно с карти да заместваме тази функция. Можем само да получим информация от тях, която да приложим в последствие, за да отговорим на този въпрос. Именно поради това не използвам подредби с "да" или "не", дори и да ги има.
Ще съм благодарна, ако ми помогнете с разчитането на тази комбинация: На въпрос за чувствата на мъж към жена, ми излязоха следните карти:
Изпадна дама чаши, а самата комбинация е: Обърната Колесница, Обесен, Обърнати три пентакли