Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 706189 Прегледи
Re: ТАРО
« Отговор #2780 -: Февруари 17, 2013, 09:14:56 pm »
Ace_of_Pentacles, благодаря ти за отговора, но не питах точно това! Извинявам се, че го написах така объркано и трудно разбираемо.

Давам пример, за да стане по-ясно какво точно питам:

Човекът Х е роден на дата 27.03 и искаме да изчислим коя карта отговаря на личната година.
Най-напред събираме:
2+7+3 = 9+3 = 12 и  към полученото число добавяме редуцирана сегашната година 2013 (2+1+3=6). И сега събираме двете крайни числа 12+6=18(9). Таро карта, която отговаря на 18 e Луната. Но в нумерологията ЛГ са 1-9, а големите аркани в таро 0-21.
Какво правим в такъв случай, коя карта отговаря за ЛГ 9 - карта 9 Отшелникът или 18 Луната?

« Отговор #2781 -: Февруари 17, 2013, 09:25:19 pm »
Аз бих направила същото, което описах и в горният случай поради естеството на самите карти. Даже бих добавила малко авангардност на този изчислителен модел и за 22 позиция (въпреки, че няма никаква логика, базирана на изчисление), бих сложила възможността да се пада Глупакът. Важното е да откриеш личното си усещане за това, което работи при теб и това, което не работи. Струва ми се, че в картите има повече възможности за свобода на интерпретацията и многообразие на модели на работа и въпреки отликите, отново двама гадателя могат да стигнат до същите отговори. В астрологията и нумерологията сякаш нещата са наистина по-скоро научно базирани, отколкото да се основават на интуиция и усет. Аз лично обичам да творя в сферата на окултното и затова не вярвам да има универсален начин. Може би единственото универсално правило е да оставиш Душата ти да те води по пътеки, по които дори не би предположила да минеш.  :blink:

« Отговор #2782 -: Февруари 18, 2013, 10:01:25 am »
Аз тук изчислявам лична година. http://astro.velida.net/
ПО този метод.
Но не съм го прилагала към карти. За сметка на това сънувах, че личната година е 2 :) Сега сметнах - тази е, но числото е 20 и по-скоро ще комбинирам значението на двете карти.

Карти за седмицата - 8 Жезли, 7 чаши, Справедливост, паж Пентакли. Изпадна и 4 Пентакли.

Карта за деня- осмица пентакли.

Седмица чаши никога не се е падала на мен. Виждам, че ще се финализира нещо с бясна скорост, ще мине седмицата под  знакът на обучение и вести, сигурно притежание на нещо (може би нещо свързано с документи, като си гледам Справедливост и 4 пентакли).
Други интерпретации?

*

Papy

• 4343
« Отговор #2783 -: Февруари 18, 2013, 11:29:04 am »
Здравейте и тук
Прогресивният ми асц е в последни градуси на везни и усещам, че някаква промяна се задава
Преди много години се опитвах да си гледам на таро-по един съвсем стандартен начин, описан в някаква книжка
Картите толкова познаваха, че се уплаших-признавам си-и спрях
Сега любопитството надделя и искам да помоля някой да ми изтегли едни карти-и да ми ги разтълкува, че нищо не помня от прочетеното преди

« Отговор #2784 -: Февруари 18, 2013, 11:43:17 am »
Здравейте! Объркана съм и търся отговор на един въпрос.. И сега при консултация с карти таро ми се описва една ситуация доста точно и е много вероятно да се случи. Но зададох хорарен въпрос и отговора е съвсем обратен.....

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2785 -: Февруари 18, 2013, 12:15:08 pm »
Аз тук изчислявам лична година. http://astro.velida.net/
ПО този метод.
Но не съм го прилагала към карти. За сметка на това сънувах, че личната година е 2 :) Сега сметнах - тази е, но числото е 20 и по-скоро ще комбинирам значението на двете карти.

Карти за седмицата - 8 Жезли, 7 чаши, Справедливост, паж Пентакли. Изпадна и 4 Пентакли.

Седмица чаши никога не се е падала на мен. Виждам, че ще се финализира нещо с бясна скорост, ще мине седмицата под  знакът на обучение и вести, сигурно притежание на нещо (може би нещо свързано с документи, като си гледам Справедливост и 4 пентакли).
Други интерпретации?
Вени, 7 чаши е някакви илюзии или измама. Аз като питах, дали ще купя къщата, на два пъти ми излезе и в крайна сметка, продавачът се отказа. Бъди внимателна с документи, някой да не се опита да те преметне.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #2786 -: Февруари 18, 2013, 12:27:10 pm »
Мерси Таня!
Ще внимавам с всякакви документи!

*

abroad

• 2187
« Отговор #2787 -: Февруари 18, 2013, 01:53:57 pm »
въпросът е свързан с работно развитие, паднали са се само големи аркани:
колесница + слънце + звезда

мнения?
тая колесница в началото и звезда в края ме объркаха

« Отговор #2788 -: Февруари 18, 2013, 02:11:27 pm »
Звездата е неизпълнени до край надежди.
Обаче пък само големи аркани...за нещо мащабно и за дълъг период от време ли иде реч?

« Отговор #2789 -: Февруари 18, 2013, 02:26:19 pm »
Привет abroad!  :blink:

Комбинацията ти ми се струва доста енергична, но сякаш нещата ще протекат добре за теб. Наистина реално си изправена пред някакъв проблем към настоящият момент, вероятно някакви противоположности като ситуации относно работното ти развитие, са около теб. Но ти притежаваш силата да обединиш тези две неща и да използваш енергията, която можеш да получиш от това. Вероятно е да имаш кратки пътувания, свързани с работата. Ще изхабиш доста нерви (или вече си изхабила), но после ще се радваш на постиженията си, въпреки натовареният си график. А в малко по-далечното бъдеще ми се струва, че нещата ще се уталожат, вече няма да са толкова активни и трудни да съчетание и в този аспект на живота си ще се радваш на заслужено спокойстивие и просперитет.

« Отговор #2790 -: Февруари 18, 2013, 02:31:30 pm »

Може да попаднеш в мъглива ситуация или заблуждение относно тези документи или пък може да се отнася и за нещо друго в живота ти. Струва ми се, обаче, че много бързо, в рамките на същата седмица, това недоразумение ще стане ясно и ще се изчисти. Като изключим това, струва ми се една успешна седмица, сякаш свръзана повече с кариерата и работата, отколкото с любовта като водеща тематика. Картата ти за деня според мен индикира някакво твое желание за работа или научаване на нещо ново, което да прилагаш занапред в практиката.  :blink:

« Отговор #2791 -: Февруари 18, 2013, 02:40:45 pm »
Вие имате ли подредби на Таро, които дават конкретен отговор - да или не?
Сега мернах няколко подредби, но те самите дават общи отговори. Докато на Ленорман има една подредба с три карти, сумата от които дават четвърта и четвъртата карта е отговорът.
Въобще, малко по-практически опит да споделим?

*

abroad

• 2187
« Отговор #2792 -: Февруари 18, 2013, 02:47:27 pm »
Звездата е неизпълнени до край надежди.
Обаче пък само големи аркани...за нещо мащабно и за дълъг период от време ли иде реч?

мястото на действието е мащабно ;D
освен това подозирам, че предстоят мащабни промени като цяло
звездата не ми хареса, мдам

*

abroad

• 2187
« Отговор #2793 -: Февруари 18, 2013, 02:48:49 pm »
Привет abroad!  :blink:

Комбинацията ти ми се струва доста енергична, но сякаш нещата ще протекат добре за теб.

а, дано
мерси:)
макар, че опита ми със звездата никога не е бил добър, някога като имах таро

« Отговор #2794 -: Февруари 18, 2013, 02:52:43 pm »
Основно правило при задаването на въпроси към картите, е отговорите им да не са с "да" или "не", и въпросите да не започват с "защо". Доколкото знам, пък и така го прилагам, картите отговарят най-адекватно на въпроси: "как, кога, къде, какво" и т.н. Това следва виждането, че бъдещето не е фиксирано, а винаги променяемо и е в нашите ръце. Именно поради това отговори "да" или "не" може да се окажат доста трудни за преценка или в крайна сметка, напълно неверни. За въпроса "защо" съм срещала обосновката, че да се отговори на него е продукт на собствените ни възможности за разсъждение и не е коректно с карти да заместваме тази функция. Можем само да получим информация от тях, която да приложим в последствие, за да отговорим на този въпрос. Именно поради това не използвам подредби с "да" или "не", дори и да ги има.

Ще съм благодарна, ако ми помогнете с разчитането на тази комбинация: На въпрос за чувствата на мъж към жена, ми излязоха следните карти:

Изпадна дама чаши, а самата комбинация е: Обърната Колесница, Обесен, Обърнати три пентакли

*

abroad

• 2187
« Отговор #2795 -: Февруари 18, 2013, 02:53:17 pm »
Сега мернах няколко подредби, но те самите дават общи отговори. Докато на Ленорман има една подредба с три карти, сумата от които дават четвърта и четвъртата карта е отговорът.

нямам таро, изхвърлих го преди време
имам ленорман и това, което казваш съм го пробвала - работи безотказно, но само ако не се прекалява:)

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #2796 -: Февруари 18, 2013, 03:00:17 pm »
и аз си изтеглих едно таро  - само "от тук насетне?"

Ще съм благодарна, ако някой коментира, понеже съм лоша врачка :-\.

1. минало

2. настояще

3. бъдеще
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2797 -: Февруари 18, 2013, 04:13:53 pm »
Здравейте и тук
Прогресивният ми асц е в последни градуси на везни и усещам, че някаква промяна се задава
Преди много години се опитвах да си гледам на таро-по един съвсем стандартен начин, описан в някаква книжка
Картите толкова познаваха, че се уплаших-признавам си-и спрях
Сега любопитството надделя и искам да помоля някой да ми изтегли едни карти-и да ми ги разтълкува, че нищо не помня от прочетеното преди
Папи, зададох въпрос - Какви промени ти предстоят през следващите 3 месеца? Изтеглих ти - Паж жезли, 6 чаши, 3 чаши и Рицар жезли. Много хубави карти! Ще имаш поводи за веселие, ще присъстваш на някакво празненство. Може да има промени при детето ти, но ще са от хубаво естество. Обяснение в любов на някакво събиране. Рицар жезли означава също и пътуване / преместване. Динамичен период, изпълнен с хубави събития.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2798 -: Февруари 18, 2013, 04:20:44 pm »

нямам таро, изхвърлих го преди време
имам ленорман и това, което казваш съм го пробвала - работи безотказно, но само ако не се прекалява:)
Abroad, ако не е тайна, защо си изхвърли картите таро? Мъжът ми, например, ги смята за злокобни и ми е забранил да му гледам.  ;D Аз мисля, че ако се използват по предназначение и не се прекалява, няма проблем.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2799 -: Февруари 18, 2013, 04:24:07 pm »
Карти за седмицата - Глупакът, Кралица чаши и Колелото на съдбата. Някакво ново начало ме очаква, явно. Само за Колелото на трета позиция съм малко несигурна - дали ще се завърти напред или назад...
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх