ами Дейзи, не е само 2000г пр. Христа. древните шумерски глинени плочки датират отпреди поне 5000 години и по тях има нарисувани и Слънчевата система, и равноденствията, и един куп неща някои от които още не са разгадани

дори се смята, че части от Библията са вписани в шумерските плочки, което от само себе си те навява на мисълта, че Библията не е написана след Христа /нече съм я чела все още де/
а факта, че древните са се кланяли на богове, които според днешните разбирания са с извънземен произход, според мен е колкото верен, толкова и неверен. например върховното божество на маите, жрецът-цар Пакал, наричан още Кецалкоатл /бе как са си извъртали езика тия хора да го кажат бе

/, та изследователите имат съмнения, че е бил извънземен, защото е можел неща, които и днес хората не могат да ги правят. но всъщност аз си имам теория за това - има хора на тази планета, които са безсмъртни и съответно обожествени от съвременниците си. това са така наречените йогини или Посветени Адепти /наскоро осъзнах значението на тази дума

/ и тези хора боравят свободно с петте елемента, времето и пространството - с една дума за тях няма невъзможни неща, и явно оттук произлиза в разказите на техните съвременници терминът хора-богове.
абе това е много интересна материя, която си заслужава доста обстойно изследване. за съжаление имам времето, но нямам финансите за да се заровя доста надълбоко в голямото море на античните книги и да си плувам на спокойствие там