Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 874784 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:синастрия
« Отговор #1800 -: Януари 26, 2011, 05:04:32 pm »
Нямам източник Стела. Това са мои лични наблюдения, които не държа да бъдат приети.
Ролята на Сатурн няма никаква роля в любовната игра в синастрията.

Как бе, мило! Ами я, представи си че е в съвпад с Марса на другия. Аз съм имала огледален аспект негов Сатурн в съвпад с мой Марс и мой Марс в съвпад с негов Сатурн. Това е кармична връзка, която си работи на сексуално ниво също и чиято цел е всеки да проработи собствените си задръжки. Това си е огромно потискане на енергията, но се чувстваш длъжен да го проработиш или да отговориш на очакванията на Сатурн (на едно друго по-пасивно ниво). Поне това успях да науча аз от този аспект. А между другото негативните аспекти на Сатурн към Венера се преживяват като липса на топлота и чувство на отхвърляне и се отразява доста негативно върху любовната игра - по-точно я въпрепятства. Между садо.мазо изпълненията ги дават точно по Сатурн-Марс/Венера, но трябва да го имаш заложено в натала си.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

missKapriz

« Отговор #1801 -: Януари 26, 2011, 05:11:45 pm »
Цитат
садо.мазо изпълненията ги дават точно по Сатурн-Марс/Венера, но трябва да го имаш заложено в Чатала си.
ей така го прочетох първия път и голям смях и  мислене падна,докато не видях,че Ч-то е Н :57:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1802 -: Януари 26, 2011, 05:13:44 pm »
Цитат
садо.мазо изпълненията ги дават точно по Сатурн-Марс/Венера, но трябва да го имаш заложено в Чатала си.
ей така го прочетох първия път и голям смях и  мислене падна,докато не видях,че Ч-то е Н [/color] [/size] :57:

:72: Баш там, де!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1803 -: Януари 26, 2011, 05:18:11 pm »
Стела, извини ме, че те отклонявам може би малко от дискусията.Изчетох постовете ти и имам конкретен въпрос, който бях формулирала по- горе, но с грешка.Ти анализираш уран в синастрията, но аз не мога да намеря отговор на един въпрос, точния аспект /абсолютно точен/ на уран към ИЦ /съвпад/ проработва ли положително, при надделяване на положителните аспекти като цяло- връзките слънце, луна, марс, венера...Моля те, дай ми едно изречение. :rolleyes:

*

Divna

• 2478
« Отговор #1804 -: Януари 26, 2011, 05:20:39 pm »
Марс е енергията като цяло. Сексуалната /една от енергиите/ не зависи от връзката й със Сатурн.Тук идва ролята на Венера, а не на Сатурн. Сатурн може да ограничи сексуалната енергия, само ако докосне вече създаден аспект между Марс и Венера.  

*

Stella

• 7765
« Отговор #1805 -: Януари 26, 2011, 05:53:03 pm »
Марс е енергията като цяло. Сексуална /една от енергиите/ не зависи от връзката й със Сатурн.Тук идва ролята на Венера, а не на Сатурн. Сатурн може да ограничи сексуалната енергия, само ако докосне вече създаден аспект между Марс и Венера.  

Схванах ти тънката мисла, Дивничка. Разбрах откъде изхождаш. Ти допускаш, че не може да съществува сексуална връзка, без аспект между Марс и Венера. В нашия случай нямаше аспект. Но имаше съвпад на светилата. Ако пренебрегнем въобще съществуването на орбисите, негова Венера на 4 гр. Овен беше в опозиционен знак на моя Марс на 29 Везни, (където се намира и неговия Сатурн). Моята Венера на 11 Риби беше в знака на Марса му 29 Риби, (където се намира и моя Сатурн в съвпад с Марса му). Връзката продължи 4 години. Това си беше чиста проработка на кунсконса по знаците Риби и Везни.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1806 -: Януари 26, 2011, 05:56:15 pm »
По отношение на квадрата Плутон-Венера, мога да допълня, че с времето си ставаме все по-близки и свързани, докато при повечето двойки е точно обратното - наблюдава се отчуждение с течение на времето.
За квадрата на Марс-Венера, и доминирането мога да кажа, че в нашия случай аз съм като сексуален наркотик за него, и тук можем да приемем, че заради това желание се явява в ролята на подчинения, обаче в самия сексуален акт, в повечето случаи аз съм като "добрата фея, която изпълнява неговите желания".

По принцип в натала си той има квадрат на Венера и Плутон, и явно нашата връзка отключва именно този аспект.

Стела, при мен съвпада на Марс и Плутон не действа, ама никак! Сигурно, защото не е бил подплътен от други интересни аспекти. Но пък този човек беше абсолютно подвластен на чара ми ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #1807 -: Януари 26, 2011, 06:02:10 pm »
Марс е енергията като цяло. Сексуална /една от енергиите/ не зависи от връзката й със Сатурн.Тук идва ролята на Венера, а не на Сатурн. Сатурн може да ограничи сексуалната енергия, само ако докосне вече създаден аспект между Марс и Венера.  

Схванах ти тънката мисла, Дивничка. Разбрах откъде изхождаш. Ти допускаш, че не може да съществува сексуална връзка, без аспект между Марс и Венера. В нашия случай нямаше аспект. Но имаше съвпад на светилата. Ако пренебрегнем въобще съществуването на орбисите, негова Венера на 4 гр. Овен беше в опозиционен знак на моя Марс на 29 Везни, (където се намира и неговия Сатурн). Моята Венера на 11 Риби беше в знака на Марса му 29 Риби, (където се намира и моя Сатурн в съвпад с Марса му). Връзката продължи 4 години. Това си беше чиста проработка на кунсконса по знаците Риби и Везни.

За да има сексуална връзка не е задължително условие Марс и Венера да са в аспект. Класическата астрология наблюдава управителите на осмите домове и тяхната връзка, както и управителите на петите домове с управителите на асцендента. Акцентиран осми дом /партньорски светила  когато попадат в нашия осми дом/ е също един силен акцент за сексуалното привличане.

При вас е имало съвпад. Синастрията брои съвпада, когато планетите са в различни знаци. Тя не работи по метода на хорарната астрология.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1808 -: Януари 26, 2011, 06:04:10 pm »
По отношение на квадрата Плутон-Венера, мога да допълня, че с времето си ставаме все по-близки и свързани, докато при повечето двойки е точно обратното - наблюдава се отчуждение с течение на времето.
За квадрата на Марс-Венера, и доминирането мога да кажа, че в нашия случай аз съм като сексуален наркотик за него, и тук можем да приемем, че заради това желание се явява в ролята на подчинения, обаче в самия сексуален акт, в повечето случаи аз съм като "добрата фея, която изпълнява неговите желания".

По принцип в натала си той има квадрат на Венера и Плутон, и явно нашата връзка отключва именно този аспект.

Стела, при мен съвпада на Марс и Плутон не действа, ама никак! Сигурно, защото не е бил подплътен от други интересни аспекти. Но пък този човек беше абсолютно подвластен на чара ми ;D

Рая, живо ме интересува тази квадратура. Би ли описала как тя се проявява в натала му?

*

tadj-all

« Отговор #1809 -: Януари 26, 2011, 06:43:02 pm »
основният проблем между нас е ревността и недоверието.
да не повярваш, как е възможно един водолей с акцент в стрелец да е ревнив, но е така.
моята ревност поне е астрологично аргументирана. :blink:

Добре сте се барнали, като гледам...

Нямам много време и желание да се впускам в детайли, но...ще ми е интересно да разбера, кога и как се запознахте. Ще ми е от полза за по-нататъшно разглеждане.
(Ако си писала някъде в по-назад по това, пусни да го видя, че не ми се търси - мързи ме, а и съм в отпуск...)

* Нормално е недоверието и ревността.

Ти си Венера/Сатурн в квадратура, която той с нищо не я смекчава. Хубаво би било, когато нещо ни е на квадрат в картата, да се "търси" в тригон, секстил или по натал или към нашия аспект при любимия, за да може да се снеме част от товара на квадратурата.

А, той пича - един път че Венера му е с рога, втори път, че по мидпойните лежи срещу Сатурн.

Втори път, че Луната ти е на Сатурна му - достатъчно ти е една Венера/Сатурн, която си имаш, че да ти цакат и Луната.

И не на последно място - опозиция на Венери, които обаче не са в подходящи знаци - Близнаци - Козирог.

** Обаче двамата, наистина хубаво сте се барнали с тия Слънце/Венера в опозиция (според мидпойнтите...)

*

Stella

• 7765
« Отговор #1810 -: Януари 26, 2011, 06:52:10 pm »
Стела, извини ме, че те отклонявам може би малко от дискусията.Изчетох постовете ти и имам конкретен въпрос, който бях формулирала по- горе, но с грешка.Ти анализираш уран в синастрията, но аз не мога да намеря отговор на един въпрос, точния аспект /абсолютно точен/ на уран към ИЦ /съвпад/ проработва ли положително, при надделяване на положителните аспекти като цяло- връзките слънце, луна, марс, венера...Моля те, дай ми едно изречение. :rolleyes:

Зависи какви аспекти прави Уран в неговата карта и в синастрията.
Ако Уран на партньора съвпада с ИЦ в твоята карта и той  недобре интегриран, ти няма да се чувстваш сигурно и комфортно в дома си в негово присъствие.
Най-малкото той ще се опитва да внася промени в дома ти, за които ти няма да си подготвена. Ако Уран прави негативни аспекти към лични планети, ти няма да можеш да си почиваш в дома си в присъствието на този човек или е възможно той да изчезва толкова изненадващо, колкото се е появил (може да ти внася известен хаос)....даже, смешно звучи, но може и да ти се повреждат ел.уредите в негово присъствие или да доведе шумна компания у вас... ;D

При позитивни аспекти, присъствието на този човек в дома ти ще ти въздейства стимулиращо и вълнуващо и заедно с него в дома ти ще влезнат новите технологии.

ПП. Подобно действа и аспект на Уран към господаря на ИЦ. Имала съм връзка с човек, на който негов Уран е в широк квадрат на мой Марс (Управител на ИЦ) - никога не го допуснах в дома си. Все пак 4-ти дом отговаря за подсъзнанието - ТОВА СА ТВОИТЕ ЧЕТИРИ СТЕНИ, ТВОЯТА КРЕПОСТ. ТОВА Е ВОДЕН ДОМ И ТАМ СТАВАМЕ УЯЗВИМИ.
« Последна редакция: Януари 26, 2011, 07:16:15 pm от Stella »

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #1811 -: Януари 26, 2011, 07:52:27 pm »
Благодаря, Стела, размишлявам, разглеждам.Мисля, че Уран е добре интегриран, няма напрегнати аспекти в двете натални карти, като в моята има дори много точен /до 1 градус/ тригон с луната.Мисля, че опозицията на уран с меркурий  /в моя натал/не е негативна.Дали с това следва да си обяснявам инстинктивното си противопоставяне /трудно боравене/ с нови технологии... ;D

*

holanda

« Отговор #1812 -: Януари 26, 2011, 08:18:35 pm »
Зависи какви аспекти прави Уран в неговата карта и в синастрията.
Ако Уран на партньора съвпада с ИЦ в твоята карта и той  недобре интегриран, ти няма да се чувстваш сигурно и комфортно в дома си в негово присъствие.
Най-малкото той ще се опитва да внася промени в дома ти, за които ти няма да си подготвена. Ако Уран прави негативни аспекти към лични планети, ти няма да можеш да си почиваш в дома си в присъствието на този човек или е възможно той да изчезва толкова изненадващо, колкото се е появил..

ха,и на бив6ия се скапваше техниката в мое присъствие.
В синастрията ни моя Уран е точно на неговa K11 дом и сключва секстил c Водолейското му Слънце.А той е точно момче на технологиите и общо взето живота с мен му излизаше малко скъпо не по моя съзнателна вина  ;D. Писала съм и преди,че техниката ми се поврежда сравнително бързо,затова не инвестирам в ''качеството''.В релокираната карта с координати за тук Уран ми се измества и пада точно на IC.Ето къде е ключа за бараката..и не е метален  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #1813 -: Януари 26, 2011, 08:27:29 pm »
Благодаря, Стела, размишлявам, разглеждам.Мисля, че Уран е добре интегриран, няма напрегнати аспекти в двете натални карти, като в моята има дори много точен /до 1 градус/ тригон с луната.Мисля, че опозицията на уран с меркурий  /в моя натал/не е негативна.Дали с това следва да си обяснявам инстинктивното си противопоставяне /трудно боравене/ с нови технологии... ;D

не зная, мила, може и да има връзка, аз нямам наблюдения в тази посока, но не ми звучи логично да е така. Уран си е Уран и винаги действа в посока към новото. Даже негативните аспекти прави човекът да изглежда още по-нестандартен. Това противопостабяве на новите технологии е по-скоро консервативно, нещо на което уран не е способен. Много инженери-конструктори имат аспект на Меркурий с Уран, а при негативните аспекти - изобретенията им са изпреварили времето си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1814 -: Януари 26, 2011, 08:33:53 pm »

За да има сексуална връзка не е задължително условие Марс и Венера да са в аспект. Класическата астрология наблюдава управителите на осмите домове и тяхната връзка, както и управителите на петите домове с управителите на асцендента. Акцентиран осми дом /партньорски светила  когато попадат в нашия осми дом/ е също един силен акцент за сексуалното привличане.

При вас е имало съвпад. Синастрията брои съвпада, когато планетите са в различни знаци. Тя не работи по метода на хорарната астрология.

О, забрави, че ползвам принципите на хорарната астрология като при синастрията. със синастрия съм се занимавала години, преди да открия хорарната. Горното, което си описала относно връзките между господарите на домовете е вярно едно към едно и аз го прилагам също. В такъв случай мога да кажа, че не съм ти схванала мисълта и не разбрах предния ти пост за Марс и Венера, но предпочитам да си обменим мислите на лични довечера като се прибера от работа. Става ли? Хайде, чао!

*

Divna

• 2478
« Отговор #1815 -: Януари 26, 2011, 10:54:31 pm »
Ще се радвам да кажете мнението си по тази синастрия.

Как ще изтълкувате силното участие на Плутон/Венера, съвпада на нодалната ос със светилото на партньора и не на последно място двете Луни в Овен и Скорпион?

ПП: Домовата система на мъжа не е точна.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #1816 -: Януари 27, 2011, 12:17:15 am »
tadj-all, какво влагаш в израза "добре сте се барнали"?

Запознахме се на работа, бяхме колеги.  По това време аз живеех с приятелят ми и въобще не съм търсила друга връзка, той направи първата крачка, след време ми каза, че "в  момента, в който ме видял знаел, че ще съм негова жена". Имаше дълга съпротива от моя страна, после го приех като нещо мимолетно, но затънах в емоциите си и след няколко месеца вече не можех да се откъсна от него. Същевременно раздялата с тогавашният ми приятел беше много болезнена и драматична. И така....заживели двамата влюбени заедно, но животът им никак не е розов и безоблачен.

Дивна, в една друга тема ти бях писала за квадрата на Венера и Плутон, но според мен най-проявяващата се черта е силното чувство за собственост (но това май е характерно за повечето мъже) и ревността, която обаче не е с типичните си проявления като скандали и т.н. Давам пример, за да стане по-ясно:
 - искам да изляза на дискотека с приятелки, той казва "ОК, излез", но с доста неприятен тон, видимо раздразнен от желанието ми, обаче аз въпреки това излизам, но след това има една седмица сръдни, заяждания и натякване, какви били жените, които си зарязвали децата и цяла нощ се отдавали на "разврат". От друга страна той също излиза с приятели, но не по дискотеки, защото не обича, и не желае да му правя проблеми за това.
Той бил мъж, а аз жена, и това изчерпва всичко.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1817 -: Януари 27, 2011, 12:34:19 am »
WAW, Raia!

Доста трагично. Не бих издържала на твое място. Нямам ли свобода и съмнява ли се в мен партньора ми е болезнено и нетърпимо. А що се отнася до разделяне на половете, това е недопустимо.

*

missKapriz

« Отговор #1818 -: Януари 27, 2011, 12:41:27 am »
Цитат
Той бил мъж, а аз жена, и това изчерпва всичко.
Желязна логика :57: :57:

*

tadj-all

« Отговор #1819 -: Януари 27, 2011, 12:49:58 am »
tadj-all, какво влагаш в израза "добре сте се барнали"?

Запознахме се на работа, бяхме колеги.  По това време аз живеех с приятелят ми и въобще не съм търсила друга връзка, той направи първата крачка, след време ми каза, че "в  момента, в който ме видял знаел, че ще съм негова жена". Имаше дълга съпротива от моя страна, после го приех като нещо мимолетно, но затънах в емоциите си и след няколко месеца вече не можех да се откъсна от него. Същевременно раздялата с тогавашният ми приятел беше много болезнена и драматична. И така....заживели двамата влюбени заедно, но животът им никак не е розов и безоблачен.

Той не те ли е опипвал? А ти него? А едновременно? :P

Маятапа настрана...

Този термин го ползвам вместо "краставаите магарета и през 9 дерета се надушват". В това няма нищо лошо, а че просто неща, които ти и той имате се припокриват енергийно. И "еднакво" донякъде и енергийно.

Става дума за Слънце/Северен възел и при двамата, както и опозицията им. Както и асцедентната опозиция. Както и планетите в 1-ви дом и най-вече - Венерите.

Малко ще ми е трудно да ти опиша, как точно ги виждам нещата, но са ми видими, затуй ти казах - добре сте се барнали.

п.п: Това, за което писа на Дивна и собственичеството, просто идва от друг "корен" - Венера в Козирог при него и Венера/сатурн при теб.

Знаеш ли какво е точното между тези двете? Социална роля според предопределеното.

Да ти се кара (Сатурн, порицание), че си удовлетворила желанията си (Венера) го може само Венера в Коза или Сатурнясалата...+ Сатурн в 1-ви дом, както е при него в Телец.

Де го виждаш ти тук Плутон и прочее, ммм?