Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876543 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3400 -: Юли 20, 2012, 11:34:40 am »
Цитат

Никога двама човека, не си взаимодействат във времето и пространството при константно влагане на лична енергия, която да е равна, да е 50/50, което е идеята на композита. Днес единият доминира (щот транзитната Луна му съвпада с асцендента, например, а другият има Сатурн в квадрат със Слънцето от 3 месеца...), утре другия.

И е така, и не е. Всеки влага в пространството лична енергия, която е константна и не се променя.
Друга работа е, че взаимодейства с различни хора, което прави така, че при ситуация с абсолютно еднакви параметри, един и същ човек постига различни неща, защото е в контакт с различни субекти. Дори кучето ти може да повлияе на изхода от някакъв спор, защото и то носи някаква енергия, която може да те "усили" или "намали". Затова отричам големите възможности на човека да контролира всичко в живота си, както се опитват да твърдят всички. По-важно е винаги да си наясно кое от общото енергийно поле е твое и кое не. Дотам ти е контрола.
А пък присъствието или отсъствието на кучето ти, можеш да го видиш от транзити/прогресии/дирекции.

Познавачите знаят добре защо бизнес разговори най-добре се водят на обществено място и на маса с хранене /или поне с напитка/. Храненето /отварянето на устата и приемане на вещества/ е много особен момент -:)))) Но това не е лъжица за всяка устица.
Композитът може да бъде полезен, но не и самостоятелно. Обаче аз не съм ровил много в него да уточня.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3401 -: Юли 20, 2012, 12:39:26 pm »
Мирабела и Анабел,
благодаря ви за подробният анализ.

Снощи като бяхме на партито в работата,аз като го видях и веднага отидох при него.Защото осанката му,ме привлича.Както сексуално,така и чисто любовно,романтично.Той като ме види,веднага се усмихва,много е галантен,нежен и сензитивен.Флиртуваме разбира се,но неговия флирт клони към това,да разбере семейният ми статус,какво е отношението ми към моето семейство,как съм с мъжа ми ;DИ понеже аз не крия нищо,и съм много откровена,и открита ,той вече знае всичко.Трябва да го знае.
По-късно пак снощи,всеки говори с различни хора,но се търсим с погледи.Но.....той не идва при мен.Ето го чувството за власт и контрол .А аз отивам при него,защото искам да съм около него.

И така.....после с един друг колега ме изпратиха до нас.Ходихме пеша,говорихме си,много приятно беше.

Но засега нищо не ми е предложил ;)
Може би от септември нататък ако се случва нещо ,ще се случи.Защото аз целия август ще бъда в отпуска :lol:

Значи,все пак има надежда,което ме радва.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3402 -: Юли 20, 2012, 03:43:54 pm »
Цитат

Никога двама човека, не си взаимодействат във времето и пространството при константно влагане на лична енергия, която да е равна, да е 50/50, което е идеята на композита. Днес единият доминира (щот транзитната Луна му съвпада с асцендента, например, а другият има Сатурн в квадрат със Слънцето от 3 месеца...), утре другия.

И е така, и не е. Всеки влага в пространството лична енергия, която е константна и не се променя.
Друга работа е, че взаимодейства с различни хора, което прави така, че при ситуация с абсолютно еднакви параметри, един и същ човек постига различни неща, защото е в контакт с различни субекти. Дори кучето ти може да повлияе на изхода от някакъв спор, защото и то носи някаква енергия, която може да те "усили" или "намали". Затова отричам големите възможности на човека да контролира всичко в живота си, както се опитват да твърдят всички. По-важно е винаги да си наясно кое от общото енергийно поле е твое и кое не. Дотам ти е контрола.
А пък присъствието или отсъствието на кучето ти, можеш да го видиш от транзити/прогресии/дирекции.

Познавачите знаят добре защо бизнес разговори най-добре се водят на обществено място и на маса с хранене /или поне с напитка/. Храненето /отварянето на устата и приемане на вещества/ е много особен момент -:)))) Но това не е лъжица за всяка устица.
Композитът може да бъде полезен, но не и самостоятелно. Обаче аз не съм ровил много в него да уточня.

;) така е, колкото повече, толкова повече.

Аз като всяка жена, за всеки потенциален партньор съм правила композит, така, че имам някакъв опит. Не съм съгласна, че действат.

Синастриите ги признавам, композит не. За себе си съм отчела, че веднага включвам Венера (в риби), когато съм с партньор, изключвам си Марса, Урана, Слънцето и Сатурн. Спирам да давам акъл, кой е правилният начин (по Козирог), за да има емоционална хармония (Риби). Намесвам се САМО ако наистина ситуацията ще е фатална (да си изпуснем влака в Милано...).

иначе като съм на самотек, особено с приятелки и особено ако сме нейде на път сами, Уран в Стрелец, ги оправя нещата... ;) мисля, че и в този форум, най-много проявявам Уран-а си в Стрелец (казвам истината, дори да е неприятна и главно говоря за астрология  :P).
« Последна редакция: Юли 21, 2012, 07:04:50 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3403 -: Юли 20, 2012, 03:59:53 pm »
Мирабела и Анабел,
благодаря ви за подробният анализ.

Снощи като бяхме на партито в работата,аз като го видях и веднага отидох при него.Защото осанката му,ме привлича.Както сексуално,така и чисто любовно,романтично.Той като ме види,веднага се усмихва,много е галантен,нежен и сензитивен.Флиртуваме разбира се,но неговия флирт клони към това,да разбере семейният ми статус,какво е отношението ми към моето семейство,как съм с мъжа ми ;DИ понеже аз не крия нищо,и съм много откровена,и открита ,той вече знае всичко.Трябва да го знае.
По-късно пак снощи,всеки говори с различни хора,но се търсим с погледи.Но.....той не идва при мен.Ето го чувството за власт и контрол .А аз отивам при него,защото искам да съм около него.

И така.....после с един друг колега ме изпратиха до нас.Ходихме пеша,говорихме си,много приятно беше.

Но засега нищо не ми е предложил ;)
Може би от септември нататък ако се случва нещо ,ще се случи.Защото аз целия август ще бъда в отпуска :lol:

Значи,все пак има надежда,което ме радва.

Абе хора,  ;D, разбивате ме. Ти го харесваш, той те харесва и ????
Надежда винаги има, въпросът е да има вяра, защото жените избират, ако той усети, че се колебаеш и той ще почне да се колебае. 

Синастрията казва, кое Ви е плюс и кое Ви е минус, нищо повече.

Е как няма да е властен, Плутон в съвпад със Слънце, пък и земен асцендент...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3404 -: Юли 20, 2012, 04:23:41 pm »
Супер Анабел,
той между другото е шеф в моята работа.Един от всичките.

Обадих му се,и се видяхме на кафе....в работата разбира се.
Боже как се зарадва.Веднага дойде....леле колко приятно прекарахме..не е истина. :rolleyes: :rolleyes: :blink:

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3405 -: Юли 20, 2012, 04:25:47 pm »
Супер Анабел,

Боже как се зарадва.Веднага дойде....леле колко приятно прекарахме..не е истина. :rolleyes: :rolleyes: :blink:

любовта, любоФФФта, без която не можем.  :confuse3: :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3406 -: Юли 20, 2012, 04:28:58 pm »
Супер Анабел,

любовта, любоФФФта, без която не можем.  :confuse3: :blink:
Дада даааааа :blink:  I am happyyyyyyyyy

« Отговор #3407 -: Юли 21, 2012, 08:16:08 pm »
Здравейте, искам да попитам какво мислите ще ги бъде ли отношенията за съвместно съжителство и евентуално брак. Притесняваме 8-ми дом в синастрията - имам някакви съмнения, че нещата няма да са леки. Ще се радвам да чуя и вашето мнение. :)
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Papy

• 4343
« Отговор #3408 -: Юли 21, 2012, 09:31:21 pm »
Алтеа, аз от композити не разбирам, но в синастрията ме притеснява само нивото на агресията в някакъв по-късен етап. Ако се скарате сериозно никой няма да отстъпи и това може да е проблем.

« Отговор #3409 -: Юли 22, 2012, 03:29:23 pm »
Колко тъжно :(

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3410 -: Юли 22, 2012, 07:40:02 pm »
абе не Ви е за изхвърляне синастрията - твоя Луна в съвпад с негово слънце (и стелиум) в Телец, и двамата с Марс в 1 дом, аз бих Ви дала шанс.

освен това твоят Марс е в съвпад с неговия Плутон и сатурн в твой 1 дом - предпоставка за дълбока връзка, и трайна такава.

Твоето Слънце ми е малко странно как ще резонира с неговата Луна на трон, но при него има квадрат на Луна и Юпитер - има шанс да разпознае Слънцето ти.  :P

Твоята Венера в Скорпион иначе ще се свързва много добре с неговата Луна в Рак, а и с неговата Венера в Телец. Венера е една от малкото планети, които доста добре се оправят с опозициите.

Много е хубаво, че Сатурн - човците са Ви в секстил на двамата.

Мен не ме притеснява агресията по между Ви и двамата сте си отработили изгряващия марс вече на тази възраст, а и неговият Меркурий е в точен съвпад с твоята Луна - ще се разбирате. Притеснява ме, че Юпитер управител на твоя стелиум в Стрелец е във Водолей, а упр на неговият стелиум в Телец - Венера си е във Телец. При теб имат силна рецепция въздух-огън стихиите, а при него Телецът си е затворен, Луната в Рак си е емоционален консуматор... не знам общувала ли си по-дълго време с типичен Телец, много са бавни, мудни, устойчиви, и Водолеите рядко ги търпят и разбират, ако не се занимават с астрология.

Но при него Слънцето и Марс на асцендент ще дадат онази огнена енергия, от която имаш нужда. Имай едно на ум за двойните Телци с Луна в Рак. Ако искаш нещо да му обясниш сериозно, гледай около вас да е уютно, да се чувства - сетивно добре, да е нахранен, и говори от дъното на душата си - земните и водните зодии, нямат нито интелекта, нито прозорливостта на въздуха, огъня, но имат безпогрешни пеленгатори за чувствата и емоциите на ответната страна. И усещаме енергията около нас и по това преценяваме на кой да се доверим. Не е интелектуално съждението...

« Отговор #3411 -: Юли 22, 2012, 08:03:13 pm »
Юпииии...много ти благодаря, Анабел за изчерпателната информация. Не веднъж съм опитвала да тълкувам аспектите, но друго е някой да погледне нещата обективно. Наистина понякога ми идва мудно моето теленце и се налага на моменти да му давки тласък или просто да се примирявам, но го чувствам част от мен и много го обичам :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3412 -: Юли 22, 2012, 08:11:52 pm »
Юпииии...много ти благодаря, Анабел за изчерпателната информация. Не веднъж съм опитвала да тълкувам аспектите, но друго е някой да погледне нещата обективно. Наистина понякога ми идва мудно моето теленце и се налага на моменти да му давки тласък или просто да се примирявам, но го чувствам част от мен и много го обичам :)

:blink:, да твоята Луна определено ще се чувства добре с него, а и имате и двамата аспекти между Венера - Луна (тригон и съвпад - което си е обич и емоционално сходство). Също много Ви харесвам секстила на Сатурновците. Дава хармония и стабилност и сигурност.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3413 -: Юли 23, 2012, 08:42:34 pm »
В Синастрията как отчитате съвпада на:
Прогресивно Слънце на единия партньор  с Прогресивна Луна на другия партньор с разлика няколко градуса,но в един знак...
Съвпад на Прогресивна Луна на единия с Прогресивна Луна на другия -този съвпад ще бъде около 5 градуса.
Мисля ,че не е случайно,но все пак искам да чуя вашето мнение... 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3414 -: Юли 23, 2012, 09:50:53 pm »
В синастрията гледам натали. Прогресии от януари гледам и досега нищо не са донесли, а сме се накачулили един връз друг - то Луни прогресивни, то Венери, то Слънца, ама... Нищо.

« Отговор #3415 -: Юли 25, 2012, 12:46:43 pm »
С тази карта обявявам дебата " Разликата във възрастта между мъжа и жената" за отворен. Според вас 15 години разлика прекалено много ли са? :> Подхождаме ли с него въпреки това?:) Аз мога да кажа, че...искам да го изнасиля!  :-[ Ужасно ме привлича, има страхотно животинско излъчване и направооо....ах, ах... с този АСЦ Козирог... :) Аз дали му влияя така? :) Какво казват синастрията и композита? :) Благодаря предварително, ако някой сподели мнение! :))

В този пост са картите на настоящата ти връзка, нали?

Като гледам транзитите към неговия натал, съм склонна да мисля, че в момента може да е обезпокоен от проблеми или изменения в работата му (процес, който едва ли е започнал сега, по-скоро сега отново го е "ударил"), а също и да изживява лична криза. Може би се измъчва от въпроса "Да остана ли на сегашната работа или да започна самостоятелен бизнес?". Ако има такъв бизнес, може да е финансово затруднен, да не му носи печалба, да е трябвало да съкращава персонал или други неприяни неща, които шефовете правят по време на криза. Транзитен Плутон (натален У10) е в съвпад с АС-то му и опозиция с натален Сатурн (У1), транзитен Сатурн в 8-мия му дом аспектира наталния му квадрат Марс/Уран - чувства сякаш ръцете му са вързани, не е склонен на търпение и компромиси (особено в личните отношения, тъй като натален Марс е в 7-ми дом).
Предполагам, че е станал по-избухлив и нервен, когато Сатурн е тръгнал директен, т.е. от началото на юли. Дотагава може да е трупал недоволство без да го споделя, да се е сърдил и дистанцирал мълчаливо.
Към горното добавям, че той се намира в период Саде-Сати. Обаче не смятам, че положението му е толково лошо или съвсем скоро би трябвало да се подобри поне малко, когато транзитен Юпитер докосне наталното му Слънце. Друг вариант е да бъде подведен от големите си очаквания, да получи по-малко, отколкото се е надявал.
По същото време (началото на август) прогресивната му Луна ще направи ингрес в Овен, като към края на годината ще се съедини с транзитен Уран и ще направи опозиция с натален Плутон. Всичко това става по оста 2/8 дом. Струва ми се, че ще има финасови проблеми в опитите си да започне самостоятел бизнес (ако изобщо прави опити), а ако вече има такъв, проблемите ще се задълбочат.

Относно вашата синастрия. Транзитен Сатурн за последно преминава през съвпада на твоя Луна и негов Уран, който е в квадрат с негов Марс. Ти не желаеш нищо повече от сигурност, подкрепа, стабилност, докато той може да усеща, че нещата стават сериозни прекалено бързо и да търси начин да разхлаби "примката". Възможно e да е страх от поемане на отговорност.

Квадратът между светилата в композита не говори за лесна и хармонична връзка. Има напрежение, особено романтичното общуване създава такова (Венера участва в голям квадрат със светилата). Като гледам настоящите транзити, щях да си помисля, че по-сериозни проблеми във връзката ви се очертават през ноември, когато транзитен Сатурн "настъпи" композитната ви Луна. Даже щях да си помисля, че тогава е по-вероятно да скъсате или да се разделите временно.

Това успях да измисля. Най-добре е той да ти каже какво става, защото тук можем само да си гадаем (поне аз само това мога). Успех!
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 12:52:58 pm от Mirabella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #3416 -: Юли 25, 2012, 01:04:56 pm »
С тази карта обявявам дебата " Разликата във възрастта между мъжа и жената" за отворен. Според вас 15 години разлика прекалено много ли са? :> Подхождаме ли с него въпреки това?:) Аз мога да кажа, че...искам да го изнасиля!  :-[ Ужасно ме привлича, има страхотно животинско излъчване и направооо....ах, ах... с този АСЦ Козирог... :) Аз дали му влияя така? :) Какво казват синастрията и композита? :) Благодаря предварително, ако някой сподели мнение! :))

В този пост са картите на настоящата ти връзка, нали?

тази синастрия е интересна. някакъв конкретен казус ли има тук ?

« Отговор #3417 -: Юли 25, 2012, 01:09:19 pm »
Казусът започна от темата с хорарни въпроси. Ето тук http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5205.msg281353.html#msg281353 и назад, за да го проследиш.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3418 -: Юли 25, 2012, 04:01:39 pm »
благодаря, Мирабела  :blink:
тази сага на Либра явно съм я пропуснала този път  :P

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3419 -: Юли 25, 2012, 04:09:56 pm »
Преди време бях цитирала едни статии по въпроса за съвпади на ъгъл с ъгъл и ъгъл с планета, но забравих да пусна автора, това е той: http://theinnerwheel.com/2009/09/29/synastry-studies-the-m-c-i-c-part-one/ Това е една от статиите, има продължение, и още статии на тема синастрия. За мен лично, един много точен астролог и по моите карти - прав за ъгли и съвпади с тях, другото още не съм го проверявала в детайли.