Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878811 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: синастрия
« Отговор #3480 -: Август 12, 2012, 11:07:10 pm »
Честно, как ни описвате Скорпионите, ама на прима виста, направо не спирам да се изумявам. Аз ако мога да избирам, бидейки сестра ти, която е Рак, между дълбочината на Скорпиона и егото на Лъва, няма да имам грам съмнение. Да, може да не се хилим като репи и да не се разхождаме като глътнали бастун, но на нас може да се разчита, а в дългосрочен план един Рак има нужда от емоционална опора, и то сериозна, от разбирането, от емпатията на водата. Че и асц Риби в добавка. Това е комбинацията на сина ми наобратно и ми е толкова до болка позната. Късмет на сестра ти. Невидимото за очите е най-ценно.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3481 -: Август 12, 2012, 11:59:10 pm »
Рония, странен ми е този коментар. Тук гледаме цялата синастрия. Тя е с Луна в Стрелец и Венера в Лъв, а той с Луна в Козирог - имат много общо. Освен това Юпитер и Сатурн са силно акцентирани и то изключително хармонично.

Няма мъж с Луна в Козирог, който да е повърхностен и Плутон в 1 дом.... и аз имам Луна в Лъв и това, че съм позитивна, изобщо не означава, че съм развей прах, но за разлика от някой Скорпиони, не тровя околните, защото нещо на мен не ми изнасяло.... и не правя лични забележки (нещо, в което водата е спец).

Имам много близки приятелки и приятели Скорпиони, но на една жена с подчертано огнени женски планети, един Лъв ще и допадне. А и упр на асц и е в Козирог в съвпад с неговата Луна.  ;)

И имам и много приятели Лъвове, понякога са наивни като деца и идеалисти, но глупави не са, виждат повече от колкото казват, и за разлика от Скорпиона, няма да се опитват да ти вземат душицата за техни си цели...благородни са. Не познавам един благороден Скорпион. Скорпионът те цени, само ако ти го цениш....

When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3482 -: Август 13, 2012, 12:59:51 am »
Предишния го познавам от 7 години -между тях  има нещо дълбоко като "мъртво вълнение",с нейно позволение,може да кача натала му утре,ако тя сдейства и ако вие проявите интерес да видите що за птица е.....живеехме заедно  и съм ставала свидетел как изобщо не говорят по цяла вечер,просто си седят гушнати със затворени очи-все едно се захранват един от друг,малко е плашещо ....ето вече 7 месеца не си говорят,обаче тя не спира да го мисли.Много пъти съм я питала ,не и ли липсва признанието ,че я обича,отоворът е"нямам нужда-знам го" ...не мога да го разбера това,признавам честно..За пръв път от много време я виждам ентусиазирана ,радвам се много-мисля си ,че това просто е друга форма на любов,не толкова дълбоководна ,а слънчева и заразяваща с живот,с ентусиазъм и ще съм щастлива да им се получи.Всъщност ще се радвам да и се получи и със скорпито,ако тя избере него и той нея,само да се махне тъгата от лицето и,че ми писна от траурни физономии покрай мен...в крайна сметка,мен никой не ме пита;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3483 -: Август 13, 2012, 08:40:12 am »
при мен Скорпионът е изкл силен, но съм облагодетелствана от силен Козирог, и едно от нещата, които Сатурн ме е научил, че има разлика от желание (тук действа стихията вода) и реално проявление - материализиране (земя). А жена с Венера в Лъв и Луна в Стрелец - нито емоционално ще се чувства сигурна с един Скорпион, нито ще и харесва това положение. Нейната Луна няма връзка с неговото Слънце. Това е един от основните принципи в синастрията, ако търсим брак.

Лъвът обича светлината, блясък, енергия, скорост, позитивизъм, спорт, животни, смях, приятелят ми с подчертано Скорпионски акцент всеки път когато аз се смея, ме подозира....НИКОГА не се е смял с мен, по начина, по който примерно мои приятели Стрелеци избухват в смях. И си признавам, че бих желала да има Марс, Сатурн или Плутон той в огнен знак. Огънят е решителен и смел и в прав текст ще ти каже мнението си, ще ти спести толкова емоции хвърлени на вятъра (но Скорпионът се храни от емоции, няма да изпусне една потенциална жертва).

Ако сестра ти бе с водна Луна, или поне с водна Венера, тогава бих дала друг съвет, но не е. Моята Венера е водна и все пак водата и импонира, но усещам как Луната ми все повече и повече започва да се изнервя. За една тайна, будоарна връзка водата е перфектна, но за един сериозен брак с бъдеще...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3484 -: Август 13, 2012, 08:45:19 am »
Аз многократно съм писала тук, че за мен влиянието на слънчевия знак е факт. Приемам, че стихии могат да се допълват, но не и напълно противоположни такива или различни издъно като енергия хора. Дълбоко воден човек за мен лично няма да бъде щастлив с огнено-въздушен такъв и една Луна или Венера, или и двете няма да променят този факт в дългосрочен план. Нищо странно няма в коментара, това е моето виждане. "Акцент" в картата си има всеки. Някакъв. Но това не е Аз'ът.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3485 -: Август 13, 2012, 08:52:18 am »

И имам и много приятели Лъвове, понякога са наивни като деца и идеалисти, но глупави не са, виждат повече от колкото казват, и за разлика от Скорпиона, няма да се опитват да ти вземат душицата за техни си цели...благородни са. Не познавам един благороден Скорпион. Скорпионът те цени, само ако ти го цениш....

Чисто логически, не познавам нито един нормален човек, който да слага равенство между благородство и безхарактерност, за което това, което си написала е знак за мен. Да цениш себе си е знак за зрялост и няма какд а цениш себе си, ако не изискваш да те ценят насреща. Души не колекционирам, не са ми нужни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3486 -: Август 13, 2012, 08:59:43 am »
Да цениш себе си е знак за зрялост и няма какд а цениш себе си, ако не изискваш да те ценят насреща.

Да цениш себе си, но да имаш и адекватна самооценка - за мен това е зрялост.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3487 -: Август 13, 2012, 09:07:57 am »
Разбира се. Не съм забелязала обаче определена зодия да има залитания само в едната посока. Някои са по-предразположени от други, но това се отработва. За мен няма "тези са еди-какви си по дифолт". Тук не сме във вестник с хороскопи на кило, нали гледаме карти. Познавам всякакви Скорпиони, всякакви Лъвове, всякакви Козирози.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3488 -: Август 13, 2012, 09:08:55 am »
Първо в женски хороскоп Луната е по-силното светило, особено ако говорим за семейство, брак и емоционална емпатия.

Второ има разлика между себеценене и силно Его, скорпионите имат изключително силно Его. Много често говорите тук, че Риби са Ви подвеждали, предавали, мен само 1 човек и то жена двоен Скорпион. И защо ме предаде, заради тъпа, женска завист.... и провали не мен, а друг човек, общ наш учител, който буквално и даде шанс в живота....ей така, за да стане на нейното, за да е тя отгоре (Луна в Овен).  ;)

Всяка зодия си има проблеми, и силни и слаби страни, но в случая, с конкретните натални карти, това момиче, ще бъде ценено и обичано от това момче, и нейната Венера и Луна ще са подхранени. А и ако тя бе щастлива със Скорпиона, нямаше този казус да съществува изобщо.  ;) Щяха да са заедно и да не се поставя тази синастрия тук.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3489 -: Август 13, 2012, 09:18:45 am »
Не знам кой какво говори, аз лично подобно нещо никога не съм казвала. Второ, в женска карта се гледат мъжките планети, поне за мен, в синастрия. Трето, да кажеш, че не познаваш благородни еди-какви си не е за тук, мисля, защото могат да ти се дадат безброй примери за обратното, а целта не е това. Четвърто, прочети за начина, по който двамата са стояли, мълчали и се "хранели един от друг" и няма какво да обсъждаме повече, според мен. В тази синастрия аз виждам много проблемни аспекти и тежки опозиции и квадрати и не виждам изобщо като как ще просъществува в дългосрочен план. Това е, за мен дискусията е изчерпана, моето мнение е просто една друга гледна точка.

П.С. Проблем с егото обикновено има огъня, а не водата, която е далеч по-склонна да се вглежда навътре, отколкото да буйства навън. Нещо, което пък точно на Лъвовете им е крайно присъщо.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3490 -: Август 13, 2012, 09:24:04 am »
сещам се за няколко Скорпиона ... "силно его" не е точно определението, което бих им дала. твоята приятелка двоен Скорпион е била с Луна в Овен - по-скоро там го търси. Скорпионите са толкова фиксирани, че често вървят към самоунищожение. А и знам за жени Скорпион, натикали се и траещи толкова абсурдни връзки, че чак се чудя къде им е Скорпионската сила и Его. Виж, една жена Телец или Козирог е друга работа. Тя е взискателна, себеуважава се, има принципи и компромиси със себе си трудно прави. / това е само позитивната част  ;D /

Цитат
П.С. Проблем с егото обикновено има огъня, а не водата, която е далеч по-склонна да се вглежда навътре, отколкото да буйства навън. Нещо, което пък точно на Лъвовете им е крайно присъщо.

ДА !

*

Papy

• 4343
« Отговор #3491 -: Август 13, 2012, 09:28:05 am »
Роня, права си, не може да се обобщава с лека ръка
И за друго си права-при синастрия в женска карта се гледат мъжки планети. В това отношение нейният марс не стои много добре, но пък няма идеални връзки

Аз лично стоя далеч от скорпиони и изобщо от хора със силен воден акцент, защото аз подвеждам тях, без да искам - те виждат знак и в най-малкия жест, и постоянно трябва да внимавам и да обяснявам, че не съм искала да кажа това, ами онова

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3492 -: Август 13, 2012, 09:34:57 am »
за плюсовете и минусите на всички зодии можем да ги изброяваме с години, но аз бях в защитна реакция - Рония се намеси да защитава Скорпионите, аз си защитавам (YEAH, докарахме го до защита и нападение) мнението за синастрията. Но така, тъкмо момичето може да чете повече, ако и е интересно и това би и помогнало, предполагам, за нейното лично решение.

Темата е синастрия, и ще се върна на нея - когато една жена избира партньор тя прехвърля на него Слънцето и Марса си - той ще е социалният, борбеният, и започва да се осланя на Луната и Венерата си (по отношение, приема ли социалната му позиция, професия, парите, които изкарва, неща за която няма време да влага активно енергия по Слънце и Марс и да рационализира пак по Слънце, а трябва чисто интуитивно да усеща и харесва - Луна, Венера) и ако тези две планети не са енергийно подхранени, една връзка няма да просъществува. Нейните Марс и Слънце закърняват (говоря за конвенционалната връзка, при която жената не развива кариера и активен социален живот, извън сферите на семейството). Нейните Венера и Луна трябва да имат аспект с неговите Марс и Слънце, а нейните Марс и Слънце с неговите Луна и Венера (защото пък при него те закърняват - жената започва да се грижи за храната, естетическите наслади около тях, дрехите, които семейството носи и т.н. - тя ще проявява активност, Слънце, Марс, които той трябва да усеща емоционално комфортно и естетически да разпознава по Луна и Венера).

*

Alena

• 38
« Отговор #3493 -: Август 13, 2012, 10:25:52 am »
Anabell, какво ти е мнението за мен и едно момче, което харесвам. Подхождаме ли си?
аз / слънце,венера, меркурий – дева, луна и асцендент – скорпион, марс – стрелец /
и той / слънце и меркурий – телец, луна и венера – овен, марс – близнаци /.
За съжаление неговия час на раждане не го знам.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3494 -: Август 13, 2012, 10:31:44 am »
трябват ми натали + обща карта, не е сериозно така да се каже каквото и да е за който и да е, особено и без час на раждане.  ;)

В интернет е пълно с информация ако венера ти съвпад с марс, какво означава и тн - на парче информация. Целта на тази тема не е това.

« Отговор #3495 -: Август 13, 2012, 10:35:59 am »
И аз да се изкажа малко по въпроса със Скорпионите и Лъвовете. Не толкова от астрологична гледна точка, колкото от опит. В синастрията, която пуснах миналата седмица с приятеля ми, той е със Слънце в Стрелец, но на границата със Скорпион и проявява в интерес на истината доста скорпионски черти. Вглъбяването в себе си, насочването на всякаква негативна енергия навътре в себе си, хапливостта, ранимостта. Много е чувствителен на моменти, а в други е унищожителен/самоунищожаващ се или пък кипи от енергия и е същинско Лъвче. Асцендентът му е в Лъв, а има и стелиум в Стрелец (Венера, Меркурий, Слънце, Уран). Това противоречие между двете стихии е някак дискомфортно понякога за него, но мен ме привлича. Аз съм със Слънце във Везни, АСЦ в Стрелец, с Венера в Скорпион. И на двамата Марс ни е в Козирог. Неговата Луна във Водолей, моята - в Овен (тук мисля имаме разминаване). И двамата много се харесваме, има и физическо привличане, и духовна връзка, но чисто емоционално някак не можем да се намерим. Може би заради Луните и заради едно квадратче на Марс и кой знае още какви аспекти, които не съм отразила (нали не съм профи).
Това за егото на Лъва и дълбочината на Скорпиона, съчетани в едно си представете каква комбинация е! Вие ги разделята - Лъва това, Скорпиона онова, но пък като са съчетани в един човек, той как се справя? Всички карти са индивидуални, затова и синастриите различни(няма и перфектни). Хубаво е в една синастрия да има напрегнати аспекти, за да могат двамата да се учат един от друг. Зависи от аспектите разбира се, но пък какво ще правят двама, ако всичко им е тригони и секстили? Нищо не излиза от връзка, в която партньорите не си подхождат емоционално. Не за друго, но и двамата винаги се чувстват напрегнати или недооценени, или неразбрани. Егото едва ли е такава пречка стига да не наранява другия. Не, че могат да се отделят емоционално, духовно и физическо, но някак няма ли я емоционалната хармония, всичко останало и да е перфектно, човек не се чувства удовлетворен. Това си е лично моя гледна точка, де :) На никого не опонирам само да кажа ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3496 -: Август 13, 2012, 10:45:48 am »
постът ти е много силен - това се опитвах да кажа и аз - пишем по конкретни цялостни натали, като е зададена определена цел (семейство в повечето случаи). За една жена на 50, която не иска семейство (има вече деца или просто не иска) и т.н. ще търся съвсем различни неща в картата...например....

Е аз имам и силен Лъв в натала и Скорпион, така, че ги отработвам двете енергии... и не се оплаквам, но не може така, с лека ръка, да се твърди, че Скорпионът е по-дълбок от Лъва. Това, че Скорпионът цени повече емоциите си, докато Лъвът е социално ориентиран, и не демонстрира такива "сръдни", изобщо, не означава, че няма дълбочина.

Две от най-силните жени, които познавам са Лъвове, и са изключително чувствителни, умни, и дълбоки, но просто не демонстрират това, не дълбаят в емоции. И те имат личните си драми, но няма да говорят за това 10 години и да се самосъжаляват... записа се едната на спортни танци, а другата отгледа две страхотни деца... а приятелят ми Скорпион го слушам всяка вечер да ми тъжи за всякакви глупости....само да си намери емоции за преживяване...

*

Alena

• 38
« Отговор #3497 -: Август 13, 2012, 11:03:55 am »
Анабел, благодаря ти. Надявам се да успея да разбера в колко часа е роден. Тогава ще пусна наталите.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3498 -: Август 13, 2012, 02:29:14 pm »
Всяка карта е различна, но и всяка карта има доминанта. Тук се изписаха наистина странни обобщения. То кой благороден, то кой плитък, това са непонятни неща за астро форум, за мен. И ако някой току-що влязъл и току-що открил астрологията има извинение да слага етикети "светъл, тъмен, усмихнат, мрачен" и т.н., то за мен е абсурдно да чета такива неща от хора, които претендират да имат познания. Казах мнението си по тази синастрия и то е такова, каквото е. За мен двама души, които изначално са тотално противоположни в дългосрочен план не могат да просъществуват като едно цяло. А за мен това се определя от Слънцето и Асц. Всичко останало идва след това. Нито Венера, нито Марс, нито Луната могат да компенсират стихийното разминаване.

И категорично твърдя, че водата е дълбока, а огънят - плитък, точно както земята е твърда, а въздухът подвижен. Независимо на кого му харесва или не, това са понятия за елементите, които за добро или зло присъстват като волеизява у човека на база планетните конфигурации в натала му. И това е странно, че може да бъде повод за спор. Изобщо от вчера тук ми изглежда като вестник "За жената" в частта "Любовта, звездите, аз и той", честно.

*

Divna

• 2478
« Отговор #3499 -: Август 13, 2012, 02:44:25 pm »
Всяка карта е различна, но и всяка карта има доминанта.

Много правилно.

За мен двама души, които изначално са тотално противоположни в дългосрочен план не могат да просъществуват като едно цяло. А за мен това се определя от Слънцето и Асц. Всичко останало идва след това. Нито Венера, нито Марс, нито Луната могат да компенсират стихийното разминаване.

Могат, но трябва и двамата да го желаят. Да положат усилия, много усилия.
Синастрията е едно изкуство, което не е никак лесно да се чете. Има много фактори, които се взимат под внимание. Това е карта на личностни взаимоотношения и се взимат под внимание всички планети, домове, аспекти. Започва се от изучаване на наталните карти. Какви качества притежаваме и какви качества желаем партньора да притежава, как изразяваме чувствата си, емоциите си ... какъв е светогледът ни, как си представяме семейното огнище ... Затова без добре проучени натални карти на партньорите не е адекватно да се разглежда синастрията.