По солара, поставен от Лули.
Луни, и ти извинявай, не съм във форма, та може пълни глупости да пиша. Има акцент върху партньорските взаимоотношения и 5-ти дом в солара. Също и възможност за смяна на работа, заминаване в чужбина, свързано с работа. Дали са достатъчни показателите, за да бъде сключен брак в действителност, не се наемам да твърдя.
Въпросните аспекти:
- соларен У1 Луна в 7-ми соларен дом в секстил със соларен У7 Сатурн в 5-ти дом - по темата връзки/брак;
- соларен У10 в 9-ти дом, соларен У9 Уран в 10-ти дом - по темата работа.
По транзити Уран се намира в натален 7-ми дом. Вярно е, че често го свързват с развод по-скоро, отколкото с брак, но беше обсъждано и във форума, че това не е непременно така. Клише, което понякога е вярно, друг път - не. Транзитен Уран аспектира с тригон натален У7 Нептун, при това Уран управлява 5-тия дом в наталната карта. Темата любов и създаване на връзка изглежда застъпена. Транзитен Сатурн върху натален У5 може да подейства в посока на укрепване на любовта или придобиване на наследници.
В течение на следващата година транзитен Сатурн ще премине върху натален У10 Меркурий. Нептун през 6-ти тригонира натален Юпитер в 10-ти. Последното дава и връзка между 4-ти и 6-ти дом. Мисля, че може да се реализира като преместване в нов дом, поемане на повече домашни (семейни) задължения. А заедно с аспект на Сатурн би могло да даде отношение към служебната дейност - смяна на работата или получаване на по-добра позиция в настоящата.