Жени, може би аз съм последния човек, който би тръгнал да осъжда "киснещи" в нета: първото, което правя, когато отварям очите сутрин - включвам компа, последното, което правя, преди да заспя - изключвам го. Никога не бих тръгнала да се противопоставям на това, което вече съществува: интернет култура, интернет общество и др. такива. Но искам наистина! да разбера какво губим и какво печелим, забивайки се във виртуалния свят. А мястото (имам предвид темата на топика) е съвсем подходящо: навсякъде (и в нета, и в реала) търсим себеподобните (партньорство, идеална синастрия, сродни души -имената са много, същност - една) - това не е само въпрос на обмяна на информацията... Наблюдавам този Форум почти 2 години: хората идват и се отиват, а темите се остават все същите! Нещата се въртят вкръг. Това, което ме плаши: 1) не виждам развитието; 2) не виждам много-много щастливи и усмихнати; 3) не знам, на кого Форум реално помогна да подреди живота си, на мене определено ми "помогна" да разваля едно страхотно дългогодишно приятелство: във виртуала по-лесно можеш да НЕ СЕ РАЗБЕРЕШ, отколкото да се разбереш (в реала нещата определено са в обратни съотношения); 4) нима аз се промених и станах изведнъж по-лоша, нима виртуала е извадил на белия свят това, което не се виждаше в реала? Определено съм на път да седна и да започна да пиша студио на тема "Опасни виртуални рифове"!