Здравей Гост

Планетите при връх на дом

• 83 Отговора
  • 17785 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Планетите при връх на дом
« Отговор #20 -: Август 04, 2008, 01:41:58 pm »
Абе е ми го бингото, бингото ми го е,  ма мъжа го нема.  :-X

*

mamma_mia

« Отговор #21 -: Август 04, 2008, 02:06:22 pm »
Да,да да....Уран в 3ти.
Писателски умения...аз съм пример.Имам 1 роман(завърших го на 18 год).Имам 10 прекрасни разказа,и куп стихове и текстове за песни.А когато някой вкъщи имаше нужда да се напише нещо във "висок" стил(молба,презентация,автобиография) все на мен даваха задачата и аз пишех чудесни неща.
Даже хората(близките ми) са се чудили това аз ли съм го написала......Еми аз,кой друг....явно наистина е дарба.
Имам брат,много различни сме,все едно от различни родители,но не.Нямаме грам прилика.Винаги сме имали дразги и противоречия,жалко че и до днес продължават(дори и скрито) а сме вече на по 36-38 години.
Аз имам и тежък аспект Уран опозиция Меркурий,да осъзнавам вечните трудности в комуникирането.
Пък и наистина много често думите ми са остри,като бръснач,понякога нараняват...Не мога да го избегна.
Друг път в общуването си с близки или познати,задавам страшно много въпроси изстреляни като ракета,а това нещо смущава хората.А аз го правя с цел да ги опозная, а не да ги замерям с излишни въпроси.С цел да се доближа до тях.Пък и никога не помня кой знае какви подробности от нещата които съм чула.
А мъжът с който съм в момента,никога не съм го харесвала(аз по хороскоп харесвам -имам марс в телец(10 дом),харесвам мъже издигнати в кариерата,по възможност хора на изкуството,властни, а всъщност получих това което е най-добре за мен,мъж който да ме слуша(имам асцендент лъв)и да властвам над него,както и да получа душевно спокойствие(луна в телец),добра храна и пийване.
Имала съм мъже(дългите връзки),които са ме обичали и угаждали и съм се чувствала спокойно,а тези към които съм се стремяла и несъм могла да уловя,не са били за мен,точно защото те са искали някой да им угажда(а аз бягам от това). ::)
Интересно....

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #22 -: Август 04, 2008, 03:24:12 pm »
Не се учудвам на много от написаното. :) Аз също пиша. След юношеските години пък започнах да правя музика. Тук вероятно са замесени и третодомните Нептун и Луна, които имат и съвпад. Изобщо, третият ми дом е бая пренаселен - с четири планети вътре. Само да не бях толкоз мързелив, с тенденция да работя по вдъхновение.  :-[

Други два примера за Уран и Нептун, за които се присетих:

Имам братовчед в Търново (по бащина линия), но с години не поддържаме никаква връзка. С другата ми баба от село почти не се виждам и са ни отдалечени отношенията. А причините да не се поддържа връзка са малко... ъъъм... странни за мен, все едно даже ги няма.

Предполагам, че Нептун ми действа и поне малко в 4-ти дом. Не отговарям на всички интерпретации, но една от тях е, че човек може да живее близо до вода. В моя случай е вярно.

П.П.: Ако сте ползвали www.astrotheme.fr, вероятно сте забелязали как интерпретира куспидните планети - ако една планета е на по-малко от 3 градуса от върха на следващия дом, интерпретира я в него. :)
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 11:27:05 pm от Kelvin »

*

mamma_mia

« Отговор #23 -: Август 04, 2008, 05:02:10 pm »
О, какво да ви кажа....
И аз имам активен 3ти дом.Плутон и Уран са ми там.
А плутон ми е опозиция на слънцето в 9ти.Трудно ми е с тези опозиции :(
И аз с много таланти пеене(имам висше),рисуване(средно специално),писането -то е любителско както разбрахте ::) и накрая какво????
Абсолютно нищо....никаква реализация,никаква кариера -нищо!
Имам уж добри положения на някои планети,но явно аспектите са усложнили нещата при мен :(
Една приятелка,много нопред с астрологията, ми каза че е заради сатурн в съвпад с луната-давяло забавяния,трудности.
А пък аз имам както казах някъде по горе,че имам венера,марс и луна в 10ти.МС ми е в овен,но явно всичко си е до карма....чудя се, как да си обясня нещата....

съжалявам,че промених малко темата...

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Август 04, 2008, 06:02:11 pm »
между на купсидата на 3 и 4 дом, но в 4...

Една планета не може да бъде между куспидата на 3 и 4 дом, но фактически да се намира в следващия, т.е. в четвърти. В такъв случай тя се намира в ъглов/кардинален дом.
Но ако е в края на 3 дом например, може да се отнесе и към следващия четвърти дом. Ако е близо до точката на долна кулминация или т.нар. Имум Цели, се приема за ъглова. В последната третина на 3 дом се намира и една от зоните на Гоклен  :)

Ето,аз ще ви дам  пример :)
Дълги години исках да разбера какъв ще бъде мъжът на живота ми(по-точно за какъв ще се омъжа),(въпреки че не съм подписала ::))
И все се допитвах до хора,които разбират много повече от мен.
И най-накрая какво установих.....
Господаря на 7 мият ми дом е уран,се намира във въпросният 3ти(но го делят 2 градуса от 4ти) IC.
Разбирах,че ще бъде нестандартен,неуловим....нещо като водолея,предполагах много че ще го срещна някъде на път(кратък път-3ти дом,както и съседи) и да надявах се да го срещна в рейса на път за работа :P Ноооооооооо.....
Как го срещнах????
По най-необичайният начин....близо до домът ми(IC) Там където живея.
И,въпреки,че е стрелец,има много водолейски белези(неуправляем,своенравен,независим,неуловим)
Ето моят пример,как като че ли влияе в двата дома и то повече в следващият. ::)
Дано съм права,а не греша нещо 8)
И на мен Уран ми управява 7 дом и е в 3-ти. :)
Моят съпруг го срещнах в университета.Дъъъълго време бяхме просто приятели от една
компания.Синухе вероятно е прав в интерпретацията-близко обкръжение.

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Август 04, 2008, 06:12:54 pm »
О, какво да ви кажа....
И аз с много таланти пеене(имам висше),рисуване(средно специално),писането -то е любителско както разбрахте ::) и накрая какво????
Имам уж добри положения на някои планети,но явно аспектите са усложнили нещата при мен :(
Една приятелка,много нопред с астрологията, ми каза че е заради сатурн в съвпад с луната-давяло забавяния,трудности.
А пък аз имам както казах някъде по горе,че имам венера,марс и луна в 10ти.МС ми е в овен,но явно всичко си е до карма....чудя се, как да си обясня нещата....

Това си е водолейско. :)
Рядко сме изцяло завършени, но тези, които го постигнат.... за тях обикновено узнава целият свят. :)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #26 -: Август 04, 2008, 07:16:02 pm »
mamma_mia, част от написаното резонира с мен - това, онова и накрая нищо, и отново чуденки на кръстопът с дебела сянка, а връстниците вече поеха по своя път. Моето образование е техническо, наскоро си взех инженерната диплома, ала не съм особено удовлетворен. С времето установих, че не ми се лепи чак толкова, а последните 2 - 3 години бяха едва изкарани на теглич, при напълно абдикирал интерес. Последва кратер от самосъжаления и самообвинения, защо съм учил десет години това. Поне специалността ми е ценна в днешното технологично време и без работа няма да остана; ще се опитам да я сработя с творчеството. Но тъй или иначе, каквото и да правя, с всичките планети под хоризонта, то е обречено да получи по-малко внимание, отколкото заслужава.

« Отговор #27 -: Август 04, 2008, 08:00:34 pm »
Аз също съм с Уран в трети /управител на7-ми/ и имам брат от предишен брак на баща ми, но не поддържам контакт с него, защото само за пари се обажда. Въобще с роднините и по бащина и по майчина линия имам много странни отнощения. Може би заради Нептуна ми в в четвърти дом. Все дразги за имоти, като че ли някой ще ходи да копа камъните на 300 км  ;D или пък 60 годишна дразга защо на баба ми /по майчина линия/ й се е паднал вторият етаж на къщата, който всичките й братя искали. И от тогава няма мира. Е такива неща.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

mamma_mia

« Отговор #28 -: Август 04, 2008, 08:22:04 pm »
О, какво да ви кажа....

Рядко сме изцяло завършени, но тези, които го постигнат.... за тях обикновено узнава целият свят. :)
Здрасти Уранчо :)
Ама не разбрах,кое ти се видя водолейско?
Това дето,на нито едно нещо не съм се спряла,нищо не съм постигнала ли? :(

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #29 -: Август 04, 2008, 08:45:07 pm »
Тази тема с нашествието на 3 домен Уран и Водолейски Венери или други трябваше да се кръсти "Урановата Орис-Таланта На Недостигнатото Бъдеще"  ;D

Да,за съжаление тази Сатурнова реалност която е масова за света трудно дава необходимото на Урановите ни страни,особено в професионално развитие или поне не и тук в бг,все пак се изисква интелект и култура за да се оцени един талант, а пък какво остава за максималното му разкритие.

Май всички наистина с Уран в 3 дом имат дар за писателство,който се проявява много от рано-но този и други Уранови таланти като такива не се научават-или ги имаш,или ги нямаш,за това обикновенно се проявяват в ранна възраст.В смисъл всеки може да пише,рисува или там каквото,но почерка на Уран и неговата ярка индивидуалност и особен смисъл често нямат база за сравнение.Същото е и с начина на говорене и излагане на идеи или мнения-от гениални до шокиращи,плашещи и непукистични,но със сигурност въздействащи.Но естествено за комуникация и съзнание/ум се гледат и други фактори. ;)

И аз съм с Нептун в 4 дом-и живея до вода-до морето,а вкъщи полтъргайстите не са били рядко явление и до днес  ::) С Венера и Нептун Управител на 7 дом в 4 ти  само на кармични взаимоотношения от дълбоки по-дълбоки ми се навързват в живота...

*

kaily

• 5145
« Отговор #30 -: Август 04, 2008, 08:47:50 pm »
И аз пиша. И ме публикуват. Навремето се бях засилила да си изкарвам парите с писане.
Второто нещо, което написах и изпратих, го публикуваха навремето във в. Стършел, това по времето, когато у нас имаше 5 вестника и единственият за хумор беше Стършел. И то не къде да е, а на първа страница, долу, дето публикуваха само светила от ранга на Ясен Антов и Мирон Иванов.
После ми пускаха статии по Орбита, като излезе 168 часа, и там, Вечерни новини и разни други.
После ми писна, реших, че съм се самодоказала и парите не ми изглеждаха толкова добри, та спрях.

Сега пиша за кеф...по форумите.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 04, 2008, 08:53:24 pm »

Непоследователността е присъща на мутабелните знаци и мутабелни доминанти.
От друга страна, с три лични планети в упорития Телец не би трябвало да ти липсва устрем, особено след като веднъж решиш да направиш нещо (или да смениш посоката) и набереш инерция  :P
Всичко е пред теб, никога не е късно да реализираш талантите си и да превърнеш живота си в това, което би искала да бъде, а също и в толкова красив, колкото си го представяш някога да бъде, поне отчасти... и аз искрено се надявам да е така. За съжаление животът често се превръща в плод на нашите минали представи, така сами се оковавме във вериги... Защо ли толкова се вкопчваме в ограниченията си, сякаш не можем да живем без тях? Не е лично към теб, въпросът ми е риторичен  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Август 04, 2008, 09:01:05 pm »
О, какво да ви кажа....

Здрасти Уранчо :)
Ама не разбрах,кое ти се видя водолейско?
А-ха ;D

*

mamma_mia

« Отговор #33 -: Август 04, 2008, 09:03:14 pm »
Че в моя хороскоп няма нищо свързано с водолея ???

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Август 04, 2008, 09:06:11 pm »
Че в моя хороскоп няма нищо свързано с водолея ???
Не съм казала, че има.
Просто това е по-характерно за Водолея, другите знаци са по-последователни и постоянни.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #35 -: Август 04, 2008, 09:42:31 pm »
Аз имам Водолей и в комбина с асц хептен непостоянна и непоследователна става матрицата.  ;)
А относно Нептун - у дома няма паранормалии, може би защото реалната му позиция не е в 4-ти.
Чудя се обаче какво би излязло от проверка по обратния ред - дали на много от съседите Нептун има влияние върху 4-ти или е там.  ;D
« Последна редакция: Август 04, 2008, 09:58:21 pm от kmn »

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Август 04, 2008, 10:12:19 pm »
Пък моят Нептун е в 12, в скорпион.
По едно време крановете у нас непрекъснато протичаха, един оправя, друг почне да капе.
Мислех си, че е от Нептун, ама по едно време се сетих та смених крановете с нови и спря да капе. Не било от Нептун, от крановете си било...

« Отговор #37 -: Август 04, 2008, 10:20:32 pm »
Пък моят Нептун е в 12, в скорпион.
По едно време крановете у нас непрекъснато протичаха, един оправя, друг почне да капе.
Мислех си, че е от Нептун, ама по едно време се сетих та смених крановете с нови и спря да капе. Не било от Нептун, от крановете си било...

А-а-а-а, не си права! Крановете са по Нептун  ;D ;D ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #38 -: Август 05, 2008, 08:55:42 am »
Нептун ми е в първи дом в Стрелец. Искам да ви кажа, че цял живот ме преследват някви течове и води. Вкъщи покрив ли ще прокапе, тръби ли, мивка ли /че  запушвания често, туй по коя планета?!/, седна в заведение отнякъде тече, луда работа. Тъй, че едва ли е от "крановете", Кайли!  ;D   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 05, 2008, 10:20:49 am »
Странно... мен пък с толкова вода в картата (голям воден тригон), Нептун в края на 1 дом в тригон към Слънце/Меркурий/Венера, Марс в Риби на ИЦ никакви течове никога не са ме преследвали. Обаче и двата града, в които впоследствие се премествам да живея, са морски. Но няма запушени мивки, канали, няма течове... Но с нептуново влияние в 4 дом често съм се чувствала чужда в дома си и чужденец в родината си  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.