Здравей Гост

професия

• 1259 Отговора
  • 227532 Прегледи
*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
Re: професия
« Отговор #880 -: Март 30, 2012, 11:48:06 pm »
Имам ли бъдеще като фотограф или в някаква професия, свързана с гласа ми? Всички казват, че имам много приятен глас, хах, и че трябва да разказвам приказки. Много бих искала да се занимавам с дублаж, да озвучавам филми. След няколко месеца завършвам бакалавър, но още не съм решила дали и каква магистратура ще запиша, но си мисля за Фотография... :>

Прочетох в 1-та страница за Жребий на професията : MC+Луна-Слънце ( за нощно раждане. При дневното местата на Луната и Слънцето се разменят) и Жребий на дейността : AC+Луна -Сатурн. (тук няма значение дали раждането е през деня или нощта). Трудно ми е да изчисля тия точки, къде се изчисляваха автоматично? :> И още нещо... Тоя МЦ в Близнаци означава ли, че ще сменям различни професии или просто, че много неща ме влекат и интересуват, както си е. Просто се чудя дали като завърша ще успея да се реализирам, досега не съм работила.

« Последна редакция: Март 30, 2012, 11:57:30 pm от LibrawithTaurus »
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #881 -: Март 30, 2012, 11:58:15 pm »
Да, според моето непрофесионално мнение, имаш данни за фотограф. Нептун, който се свърза с фотографията, участва в ъглова тау-квадратура с натално Слънце и Юпитер в 10-ти. У10 Меркурий (в точен съвпад с АС) има аспект с Венера (изкувства), която управлява и 2-рия ти дом, т.е. професионалната ти изява може да е тясно свързана с изявяване на творчески заложби. За същото говори и участието на Уран (У5) в гореспоменатото тау. Комбинацията Нептун/Уран бих свързала с дигитална фотография или обработка на изображения с компютърни програми. Меркурий и/или У3 в хармоничен аспект с Венера (която е и на К3) често се тълкува като приятен глас. Тъй като Венера е в Скорпион и в съвпад с Плутон, ако се занимаваш професионално с изкувство, мисля, че трябва да е нещо, което ще преследваш с много страст. Успех! :wub:

Онлайн калкулатор за абарски точки - http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php. На същата страница има и за мидпоинти.

Да, с мутабелни оси (особено, MC/IC) би могла да се изявяваш професионално в повече от една област. Но могат и да си останат просто цели. От теб зависи дали ще ги реализираш. С кардинален квадрат на Слънце/Марс към Сатурн би трябвало да покажеш упоритост. Вярно, че в квадрата (т.е. то е цяло тау) е намесен и Нептун, но Сатурн би трябвало да е по-силен, тъй като е на трон по знак. Затова пък Слънце и Марс по знак не са силни, т.е. може би си въздържана и колеблива. Транзитни Плутон и Уран акцентират тауто - обстоятелствата могат да те принудят да демонстрираш упоритост и да действаш.
« Последна редакция: Март 31, 2012, 12:08:09 am от Mirabella »

« Отговор #882 -: Март 31, 2012, 01:10:24 am »
Здравейте, аз съм начинаещ и заинтригуван. Една позната ми помогна за направата на Наталната ми карта, и ми препоръча да я приложа тук и да си задам въпросът към вас - по вещите лица в тази област. Та ето го и въпросът ми:
"Ще имам ли професионална реализация в насока управленческо и ръководно ниво, и ще мога ли да се реализирам и развия в ИТ секторът?"

Благодаря предварително за помощта и оказаното съдействие :)

« Отговор #883 -: Март 31, 2012, 09:53:48 am »
Здравейте, аз съм начинаещ и заинтригуван. Една позната ми помогна за направата на Наталната ми карта, и ми препоръча да я приложа тук и да си задам въпросът към вас - по вещите лица в тази област. Та ето го и въпросът ми:
"Ще имам ли професионална реализация в насока управленческо и ръководно ниво, и ще мога ли да се реализирам и развия ?"

Благодаря предварително за помощта и оказаното съдействие :)

имаш две интересни ВЗ

1.Марс Близнаци 6 /Меркурий Овен, последният е  У9 съвпад с У МС в 3 ,това което си завършил като ВУЗ, ще го реализираш
съвпада УМС и У9 Венера/Меркурий е в тригон към Уран /Асц- свързано е с всичко иновационно,вкл.ИТ секторът

2.Уран Стрелец Асц. / Юпитер Водолей,също силна рецепция,определяща твойте способности в сектора,към който си се насочил,Юпитер в 2д ,можеш да печелиш от тях

с голям огнен тригон, имаш и енергията и хъс да постигаш това,което искаш ,а опозето Плуто в 10/Слънце  е ясно какво искаш- власт,Сатурн/Марс умее да я постига,а и задържа,
големият тригон е допълнен до хвърчило с бисекстил, с връх Юпитер,това ти дава възможности,който ако оползотвориш, ще ти носи активи ;)
внимай със самонадценяването и обещания,който не можеш да изпълниш,Юпитер е в тау със Светилата, Нептун на Асц в каре Мерка,умее да лавира и да се измъква от всякакви ситуации,но се упр.от сатурн и плутон,така,че ще имаш вечерни проверки от тях,падни,стани- тр.Плутон на Асц. в сход.каре съм оста МС/IC ,личните решения и действия са на фокус,тр.Сатурн от две години ти се разхожда през 10, може да даде успешна реализация,само след изпълнение на пълният списък със сатурнови изисквания и успешно преминаване на неговият тест за издържливост
тр.Уран през УМС Венера,иска,новости,промяна, вълнуващи идей, напрежение ,което трудно овладяваш когато активира и нат.Меркурий,  нуждаеш от подкрепата на другите
по тригона към У8 Луна,но да не забравяме карета към Нептун, често замъглява обективната реалност
Затъмнението от 10/12/2011 год е било точно на Дсц.- на фокус до следващо затъмнение 21 май- ще са взаимоотношенията - лични,бизнес,съдружия,конкуренция
сключване или прекратяване на договори с партньори, не сключва квадратури, за да има съкращения/уволнения,или край на лични взаимоотн./връзки, в тригон към Юпитер,прекалено угаждано,удоволствия
Сл.затъмнение/новолуние/ на 21 май 2012 е точен съвпад със нат.Марс в 6,  У4, държи по знак У9 и МС, нови цели,нещо ново свързано с работа,колеги,ежедневие,дом.любимци
можеш да се подложиш на сериозен здравословен режим,да спортуваш,да си активен,промени на лични навици,здравето е на фокус, и то сериозно отношение - Марс в опозе на Сатурн го изисква,ако си прекалявал с угаждането и вредни навици...

успех ти желая :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #884 -: Март 31, 2012, 11:49:32 am »
Като добавка към тезата, която развивах снощи в поста си към Либра, че аспект между Меркурий и Венера би могъл да дари притежателя си с приятен тембър на гласа, прикачвам картата на ДесиСлава (без точен час на раждане). При нея аспектът е точен. По мое мнение гласът й не е много силен, нито пее супер точно, но тембърът е приятен. Гледах я тази сутрин по ТВ и тя спомена, че доста приказвала по дадена тема преди да стигне до същината на въпроса (т.е. разтяга локуми). Това може да се дължи на тригона Меркурий/Юпитер. Но той не е истински тригон, а пък е и доста широк, така че може би не.

За да не се отклонявам от темата за професиите. Прочетох за Деси, че като малко тренирала карате и мечтаела да стане полицай - мидпоинтът Слънце/Марс в опозиция със Сатурн.
Макар че тя има Марс и Слънце в Риби, а такива Марсове много рядко съм срещала в картите на хора, които се занимават със силови професии, изскващи проява на борбеност и смелост - спортисти, полицаи и т.н. На Марс в Риби по му приляга да изявява енергията си в дейстости, свързани с изкувството. Трябва да проверя дали рибешки Марс в конфигурации с Венера и Сатурн се среща в карти на художествени гимнастички, фигуристи и т.н. Май не се среща често.

Само уточнявам, че не слушам чалга, поп-фолк или както там го наричат. :blink:
« Последна редакция: Март 31, 2012, 12:59:27 pm от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #885 -: Март 31, 2012, 12:02:05 pm »
Много полезно, мирабела, 10х  :blink:

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #886 -: Април 01, 2012, 12:38:14 am »
Да, според моето непрофесионално мнение, имаш данни за фотограф. Нептун, който се свърза с фотографията, участва в ъглова тау-квадратура с натално Слънце и Юпитер в 10-ти.

Затова пък Слънце и Марс по знак не са силни, т.е. може би си въздържана и колеблива. Транзитни Плутон и Уран акцентират тауто - обстоятелствата могат да те принудят да демонстрираш упоритост и да действаш.

Мерси много за отговора и за калкулатора!  :wub: :wub: :wub: Истина е, че съм много въздържана и нерешителна. Казват, че отговорите се крият в самите нас, и винаги вътрешно знаем какво наистина искаме и какво ни прави щастливи. Обожавам да снимам, мога да го правя с часове... :>> И сега се питам защо като завърших училище направо не кандидатствах Фотография, а записах Книгоиздаване. Тогава бях страшно неориентирана, но може би така е трябвало. :) Тази година ще гледам да потренирам решителността си и да не пропускам възможност да се доказвам!  :rolleyes:
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

*

Papy

• 4343
« Отговор #887 -: Април 01, 2012, 12:42:24 am »
Либра, от една позната знам, че има конкурси, на които можеш да се изявиш фотографски без да си фотограф...пробвай
Не беше ли ти дето наскоро чакахме някакви резултати?

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #888 -: Април 01, 2012, 12:50:06 am »
Либра, от една позната знам, че има конкурси, на които можеш да се изявиш фотографски без да си фотограф...пробвай
Не беше ли ти дето наскоро чакахме някакви резултати?

Papy  ;D, аз съм, да. Но чак на 4-ти ще обявят победителя и гледам да не мисля за това, защото ще изперкам. Иначе с конкурсите съм добре запозната, то си ми е като хоби, постоянно участвам някъде. Иначе последно избраха три мои снимки да участват в една обща изложба в Шумен....и много съм щастлива!  :rolleyes: Това ми е третото участие в изложба!  :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #889 -: Април 01, 2012, 12:55:38 am »

Papy  ;D, аз съм, да. Но чак на 4-ти ще обявят победителя и гледам да не мисля за това, защото ще изперкам. Иначе с конкурсите съм добре запозната, то си ми е като хоби, постоянно участвам някъде. Иначе последно избраха три мои снимки да участват в една обща изложба в Шумен....и много съм щастлива!  :rolleyes: Това ми е третото участие в изложба!  :-[
А така! Търси нестандартния подход, честно казано от фотография хич, ама хич не разбирам, но ако съдя по печелившите снимки, най- важно е да уловиш вълшебния момент. Иначе се иска силен нептун-ама то някой вече ти беше казал по картата...

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #890 -: Април 01, 2012, 02:31:30 am »
В мен се прокрадва непрекъснато някакво усещане, че едно призвание ще ми е малко, просто защото предизвикателството е водещо, според вас ?  :blink:

« Последна редакция: Април 01, 2012, 01:29:54 pm от г-н Santi »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Papy

• 4343
« Отговор #891 -: Април 01, 2012, 12:41:42 pm »
Санти, тая карта едва се вижда през тел, ако можеш я сложи в прикачи-там се увеличават

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #892 -: Април 01, 2012, 01:31:21 pm »
Санти, тая карта едва се вижда през тел, ако можеш я сложи в прикачи-там се увеличават

Готово, въпреки че при мен няма проблем да се увеличи  :blink: .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Papy

• 4343
« Отговор #893 -: Април 01, 2012, 01:57:35 pm »
Според мен хобито може да се превърне в професия, тука луната и юпитер са в съвпад, което означава, че трябва да е нещо, което емоционално ти носи удоволствие, другото си идва, и обратно-работа, която не ти носи емоционална удовлетвореност, независимо за какви пари става въпрос, няма да е твоята...
Марс съвпад с меркурий-инжинерната мисъл как е?
Иначе можеш да сменяш-би трябвало да си силен в слагането на ново начало

П.П. Надявам се другите да ме поправят
« Последна редакция: Април 01, 2012, 02:02:35 pm от Papy »

« Отговор #894 -: Април 01, 2012, 04:06:14 pm »
Според мен хобито може да се превърне в професия, тука луната и юпитер са в съвпад, което означава, че трябва да е нещо, което емоционално ти носи удоволствие,
и всякакви творчески и игрови занимания,или работа с деца да превърнеш в доходност,както  и спекулациите са  по 5

« Отговор #895 -: Април 01, 2012, 04:24:30 pm »
А аз щях да го пратя на някакво шефско място или самостоятелен бизнес. :-\ Но, да, някъде, където се изисква по-скоро творчески подход към работата - реклама, дизайн, маркетинг...

*

Papy

• 4343
« Отговор #896 -: Април 01, 2012, 04:26:09 pm »
А аз щях да го пратя на някакво шефско място или самостоятелен бизнес. :-\

Аз съм за самостоятелния бизнес

« Отговор #897 -: Април 01, 2012, 05:20:22 pm »
с тоя съвпад марс-меркурий в каре У10
опозе Слънце/Сатурн,МС - за мениджър го нарочвам,водач  си е - СЛВ съвпад с У6/ УМС  и са в Овен
а теб Санти,какво ти  се ще най -много

*

Papy

• 4343
« Отговор #898 -: Април 01, 2012, 05:23:50 pm »

опозе Слънце/Сатурн,МС - за мениджър го нарочвам

то май няма опозиция слънце-сатурн- 11* не е ли много- дори за слънцето?

« Отговор #899 -: Април 01, 2012, 05:45:23 pm »

опозе Слънце/Сатурн,МС - за мениджър го нарочвам

то май няма опозиция слънце-сатурн- 11* не е ли много- дори за слънцето?
в опозиторни знаци са
ъглови ,видими за професия