Това ми хареса в този форум,че освен само да теоретизираме,научаваме нещо и за себе си,за другите,за личния им опит -лично на мен това ми помага.Зачитам се в интерпретациите ви и имам чувството че ви познавам,дори си ви представям кой как изглежда.Чувствам се като част от една особена общност.Какво лошо да си говорим "а пък в моята карта..."Повече знаещите помагат на другите да си попълнят познанията.Не е ли това целта?
Напълно съм съгласна с Росинда. Въпрос на смелост е да "разголиш" себе си и с достойнство да се изправиш срещу собствените си недостатъци. Аз лично често давам примери за събития от личния си живот, за които намирам потвърждение в наталната, транзитната или прогресивната си карта. Това е моят живот и аз не мога да се отрека от него. никой не е безгрешен. Не се срамувам от живота си и мога да с достойнство да заявя, че се уча от грешките си. И много ми се иска да помогна и на други хора, които се учат, да опознаят по-добре себе си. Погледнато в този смисъл - това не е показност. Който не желае, да не го прави. Единственото, което съм се опитвала да покажа е, че астрологията ДЕЙСТВА.
Някой тук оспори обективността на подобни лични интерпретации. Да, когато съм ги направила ретроспективно...като страничен наблюдател от позиция на времето, смея да твърдя, че съм много по-обективна, понеже резултатът вече е налице. При такава постановка, длъжна съм да приема случилото се, независимо дали ме устройва. Просто търся обяснение в астрологията. Обяснение за това, доколко човек е в състояние да контролира собствената си съдба.
Няма нищо лошо в това да споделяме личен опит. Сухите теоретични постановки можем да ги намерим във всяка книга. Но там има и много примери. Защо и в този форум да няма примери ?
Забелязвате ли, как някои класически тълкувания ВЕЧЕ СА СЕ ИЗТЪРКАЛИ не са приложими в наше време. Например Уран в 7-ми дом, който показва нестандартни брачни отношения, днес не е толкова скандален, в сравнение с консервативното време, в което да живееш без брак беше равносилно на ерес или разврат.
И ако някой от нас има нови прозрения, придобити благодарение на собствен опит и наблюдения, нека ги сподели тук.